monic000 19.03.09, 05:45 Mój syn ma padaczkę.Do tej pory było wszystko dobrze.Teraz ma 3 lata i nie może się uspać do badania EEG.Jest nadpobudliwy i jak coś to panikuje.Czy można w inny sposób wykonać te badanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryslek798 Re: Mam problem z badaniem EEG 19.03.09, 07:47 Raczej nie też miałam ten problem jedyne wyjście to położenie się z synkiem do szpitala na obserwację zrobią mu badanie w nocy jak będzie bardzo zmęczony porozmawiaj o tym z lekarzem prowadzącym ja tak zrobiłam i dopiero się udało powodzenia Odpowiedz Link
marzena123marzena Re: Mam problem z badaniem EEG 22.03.09, 21:24 Moje dziecko w nocy poprzedzającej badanie mało spało i udało się uśpić w gabinecie. Dziecko trzymałam na rękach. U nas jest możliwość zapisywania starszych dzieci na godz. wieczorne np. 19.00. Idą na oddz. neurologiczny, dostają łóżko. Po wykonaniu badania wychodzą jeszcze wieczorem do domu. Niestety badanie musi odbyć się we śnie naturalnym z fazą zasypiania i budzenia. Odpowiedz Link
monic000 Re: Mam problem z badaniem EEG 08.02.10, 20:25 Dzięki wam za pomoc .Niestety u nas nie ma możliwości zrobienia tego badania na oddziale.To głupie.Raz nam się udało a teraz to koszmar.Obudzony o 2 w nocy jeszcze bardziej jest agresywny(wręcz wściekły). Odpowiedz Link
kacperito Re: Mam problem z badaniem EEG 20.03.11, 21:31 nie wiem z jakiego jestes miasta, ale jak moj synek mial 3 lata i odmowil w szpitalu "współpracy" z panią robiącą EEG, to udało nam się ściągnąć EEg do domu. Kosztuje to dużo i syn też histeryzował zanim padł zmęczony i zasnął, ale przynajmniej byliśmy w jego pokoju i jego łóżku. Teraz już może mieć robione badanie w czuwaniu, wiecnie ma dramatu, ale i tak nie przepada za zakladaniem tej czapki z matrixa. Odpowiedz Link