Dodaj do ulubionych

Mam problem z badaniem EEG

19.03.09, 05:45
Mój syn ma padaczkę.Do tej pory było wszystko dobrze.Teraz ma 3 lata
i nie może się uspać do badania EEG.Jest nadpobudliwy i jak coś to
panikuje.Czy można w inny sposób wykonać te badanie?
Obserwuj wątek
    • ryslek798 Re: Mam problem z badaniem EEG 19.03.09, 07:47
      Raczej nie też miałam ten problem jedyne wyjście to położenie się z synkiem do
      szpitala na obserwację zrobią mu badanie w nocy jak będzie bardzo zmęczony
      porozmawiaj o tym z lekarzem prowadzącym ja tak zrobiłam i dopiero się udało
      powodzenia
    • marzena123marzena Re: Mam problem z badaniem EEG 22.03.09, 21:24
      Moje dziecko w nocy poprzedzającej badanie mało spało i udało się uśpić w
      gabinecie. Dziecko trzymałam na rękach. U nas jest możliwość zapisywania
      starszych dzieci na godz. wieczorne np. 19.00. Idą na oddz. neurologiczny,
      dostają łóżko. Po wykonaniu badania wychodzą jeszcze wieczorem do domu. Niestety
      badanie musi odbyć się we śnie naturalnym z fazą zasypiania i budzenia.
      • monic000 Re: Mam problem z badaniem EEG 08.02.10, 20:25
        Dzięki wam za pomoc .Niestety u nas nie ma możliwości zrobienia tego badania na
        oddziale.To głupie.Raz nam się udało a teraz to koszmar.Obudzony o 2 w nocy
        jeszcze bardziej jest agresywny(wręcz wściekły).
    • kacperito Re: Mam problem z badaniem EEG 20.03.11, 21:31
      nie wiem z jakiego jestes miasta, ale jak moj synek mial 3 lata i odmowil w szpitalu "współpracy" z panią robiącą EEG, to udało nam się ściągnąć EEg do domu. Kosztuje to dużo i syn też histeryzował zanim padł zmęczony i zasnął, ale przynajmniej byliśmy w jego pokoju i jego łóżku.
      Teraz już może mieć robione badanie w czuwaniu, wiecnie ma dramatu, ale i tak nie przepada za zakladaniem tej czapki z matrixa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka