wera771 27.10.04, 09:47 Jakie są obiawy alergi na białko(mleko)?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margarettka Re: alergia na białko 27.10.04, 10:04 Oj roznie z tym bywa... Moge Ci napisac jak bylo u nas. Ignacy wymiotowal po mleku modyfikowanym, do tego, kiedy karmilam go piersia, mial sucha skore, szorstkie zaczerwienione policzki, suche placki na ciele, czasami wysypke, zaczerwienione zgiecia nozek i raczek. Poza tym sluz w kupce. Teraz jestesmy na bebilonie pepti i jest juz duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaworka Re: alergia na białko 27.10.04, 10:31 Witam! U nas pojawiły się w 3 tyg. Albert miał szorstkie policzki, pełne krostek, brzydką kupę. JAk miał 3 mce to pojawiała się a to łuszcząca skóra za uszkami, a to suche placki na udach, łokciach, w zgięciu pod kolanem. Ale na szczęście szybko znikły. Kapiemy go 3 razy w tygodniu w Oliatum. karmiłam go pół roku. Podobnie jak Ignacy jest na Bebiolnie pepti. Na policzkach zostały jeszcze krostki. ALe musimy jeczsze poczekać. Gorąco pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mortima Re: alergia na białko 28.10.04, 10:43 U nas pojawiła się wysypka na buzi - dałam się zwieść, bo wyglądało to jak potówki, a to był akurat czas upałów. Potówek przybywało mimo starań, więc udałam się do lekarza - a on wypatrzył mi przesuszenia na brwiach i nie bedąc do końca pewnym na wszelki wypadek zalecił odstawienie produktów białkowych. Pomogło - razem z maścią cholesterolową, choć sytuacja zaczynała być dramatyczna - niemal cały buziaczek w czerwonych krostkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga410 Re: alergia na białko 29.10.04, 13:40 mam pytanko: czy alergia na bialko moze wystapic bez jakiejkolwiek wysypki na ciaku? nasz Kubus 2,5m-ce, ma czasami zielone wodniste kupki, ale ma przy ym piekna cere. ?!?!?! Pzdr.Aga i Kubek Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: alergia na białko 31.10.04, 13:58 Moj synek mial przez ponad rok biegunki i brzdykie kupy, zadnych krostek, tylko okazjonalnie. Od czasu odstawienia nabialu kupki sa idealne. Kazda proba podania nabialu konczy sie biegunka, wedlug testow nie jest alergikiem. Zielone kupki nie musza oznaczac alergii.. Odpowiedz Link Zgłoś
natelle Re: alergia na białko 31.10.04, 03:13 Kubus mial ponad 2 m-ce. Krew w kupce, poza tym zadnych objawow. Odstawilam produkty mleczne - zninelo. Czekamy co dalej. Poki co karmimy piersia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś