Dodaj do ulubionych

alergia na białko

27.10.04, 09:47
Jakie są obiawy alergi na białko(mleko)??
Obserwuj wątek
    • margarettka Re: alergia na białko 27.10.04, 10:04
      Oj roznie z tym bywa...
      Moge Ci napisac jak bylo u nas. Ignacy wymiotowal po mleku modyfikowanym, do
      tego, kiedy karmilam go piersia, mial sucha skore, szorstkie zaczerwienione
      policzki, suche placki na ciele, czasami wysypke, zaczerwienione zgiecia nozek
      i raczek. Poza tym sluz w kupce.
      Teraz jestesmy na bebilonie pepti i jest juz duzo lepiej.
    • jaworka Re: alergia na białko 27.10.04, 10:31
      Witam!
      U nas pojawiły się w 3 tyg. Albert miał szorstkie policzki, pełne krostek,
      brzydką kupę. JAk miał 3 mce to pojawiała się a to łuszcząca skóra za uszkami,
      a to suche placki na udach, łokciach, w zgięciu pod kolanem. Ale na szczęście
      szybko znikły. Kapiemy go 3 razy w tygodniu w Oliatum. karmiłam go pół roku.
      Podobnie jak Ignacysmile jest na Bebiolnie pepti. Na policzkach zostały jeszcze
      krostki. ALe musimy jeczsze poczekać.
      Gorąco pozdrawiam.
      Ania
    • mortima Re: alergia na białko 28.10.04, 10:43
      U nas pojawiła się wysypka na buzi - dałam się zwieść, bo wyglądało to jak
      potówki, a to był akurat czas upałów. Potówek przybywało mimo starań, więc
      udałam się do lekarza - a on wypatrzył mi przesuszenia na brwiach i nie bedąc
      do końca pewnym na wszelki wypadek zalecił odstawienie produktów białkowych.
      Pomogło - razem z maścią cholesterolową, choć sytuacja zaczynała być
      dramatyczna - niemal cały buziaczek w czerwonych krostkach!!!
    • aga410 Re: alergia na białko 29.10.04, 13:40
      mam pytanko: czy alergia na bialko moze wystapic bez jakiejkolwiek wysypki na
      ciaku? nasz Kubus 2,5m-ce, ma czasami zielone wodniste kupki, ale ma przy ym
      piekna cere. ?!?!?!
      Pzdr.Aga i Kubek
      • basiak6 Re: alergia na białko 31.10.04, 13:58
        Moj synek mial przez ponad rok biegunki i brzdykie kupy, zadnych krostek, tylko
        okazjonalnie. Od czasu odstawienia nabialu kupki sa idealne. Kazda proba podania
        nabialu konczy sie biegunka, wedlug testow nie jest alergikiem.
        Zielone kupki nie musza oznaczac alergii..
    • natelle Re: alergia na białko 31.10.04, 03:13
      Kubus mial ponad 2 m-ce. Krew w kupce, poza tym zadnych objawow. Odstawilam
      produkty mleczne - zninelo. Czekamy co dalej. Poki co karmimy piersia.
      Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka