Dodaj do ulubionych

Zwierze a alergia

11.03.05, 12:43
Witam wszystkie mamy!!!
Moja 19 miesięczna corka ma alergie (prawdopodobnie mleko, ale z mojego
doswiadcznia wynika, ze moze cos jeszcze...). Mimo to marze o jakims
zwierzaku (na razie mamy tylko rybki. Jakie Wy macie zwierzęta w domu? Nie
bałyście się, że dziecko może być na nie uczulone?
Serdecznie pozdrawiam!
Dorota
Obserwuj wątek
    • mamajulitki Re: Zwierze a alergia 11.03.05, 12:51
      moja znajoma alergiczka ma 12 lat, alergie na koty psy kurz i pylki a w domu ma
      patyczaka i ok
      • beciaw2 Re: Zwierze a alergia 11.03.05, 12:59
        Podobno najmniej alergizujący jest żółw. Wbrew pozorom, fajne zwierzę, sama
        miałam.
        Uwaga na suszone dafnie dla rybek, też podobno uczulają.
    • ewa2000 Re: Zwierze a alergia 11.03.05, 15:17
      Może zółw? Bo tak naprawdę wszystko może uczulać. Psy, koty, chomiki - bardzo
      dużo ludzi ma alergie na sierść świnek morskich, króliki itp. Uczulaja ptaki, ,
      niektórzy fatalnie tolerują pokarm rybek.
      A czy nie lepiej dac sobie póki co spokój? Pamiętam z dawnych czasów matkę,
      która nie pozbyła sie pieknego perskiego kota, którego futro powodowało alergie
      u dziecka. Maluch co kilka miesięcy miał silne ataki paraastmatyczne.
    • flowee Re: Zwierze a alergia 12.03.05, 22:26
      Witam!

Ja miałam dwa żołwie wodne i kiedy znajdowały się w domu mój synek Szymek(9 miesięcy i AZS) miał cały czas bardzo mocne zmiany skórne, wręcz wyglądał makabrycznie z całą cerwoną buźką.. Gdy tylko oddaliśmy żółwie po dwóc dniach skóra synka polepszyła się i teraz ma tylko lika malutkichplamek. Poprawa nastąpiła natychmistowo i z dnia na dzień było lepiej. Także żółwie wodne lub środowisko w jkaim sie je choduje raczej uczulają.

Pozdrawiam

Flowee
    • renataum Re: Zwierze a alergia 13.03.05, 18:32
      Ja mam w domu kota i moja córka nie ma alergi na kota a ma kontakt z nim od
      urodzenia,pomimo że była uczulona na wiele rzeczy w tym na kurz. Zależy to chyba
      od dziecka gdyż niektóre osoby pomimo że nie mają w domu zwierząt są na nie
      uczulone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka