Dodaj do ulubionych

srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydrapacze

19.12.05, 10:21
Michalek dostawal fenistill w kroplach, zeby sie nie drapal: 10 kropli 3 razy
dziennie. A co Wy stosujecie? Jakie macie sposoby? Co Wam polecano?
Obserwuj wątek
    • madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 10:59
      Moja córeczka dostaje syropek Hydroxyzinum - lek uspokajający, na początku 3
      razy dziennie, obecnie jeden raz (łyżeczkę).
      • makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 11:09
        Czesc maddasmile
        A co dostawala na oddziale? Ja sie starsznie denerwowalam, bo Michal przez
        tydzien lecial na relanium i luminalusad Teraz , w domu, to juz jest ok. Ten
        fenistill, to sporadycznie dajemy. Michal zaczyna sie drapac i szarpac ubranie
        jak jest znudzony lub spiacy. Staramy sie wtedy zajac go czyms, odwrocic jego
        uwage.
        Buziaki.
        • madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 12:40
          Cześć makaba!
          Na oddziale to głównie dostawała paracetamol, jedynie przed zmianą opatrunku
          raz dziennie mocniejsze środki tz. "zapominacz". Moze też spróbuje z
          fenistilem, bo chętnie już bym odstawiła ten hydroxyzinum. Tak jak wcześniej
          pisałam najgorsze są ranki np. 5, 6 rano, gdzie zaczyna nerwowo się drapać
          przez sen. To wtedy dostaje picie z syropkiem i sie uspokaja. PA
          • makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 12:48
            To dodaj jej te 10 kropelek do picia i gotowesmile
            • makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 18:19
              vanessa_io 18.12.05, 22:54 + odpowiedz

Wiesz ... ten syropek to lek uspokajający! Noramlny psychotrop, dla dorosłych
              jest w tabletkach, dla dzieci w syropie. Może lepiej go odstaw???

• Re: contractubex - wada
              www.agata 18.12.05, 23:40 + odpowiedz

No dokładnie!
              My jakieś 3 miesiace temu męczyliśmy się nocami strasznie, bo Maciek płakal
              strasznie i drapał się. Skojarzylam z bliznowcem, więc szukałam rozwiązania
              właśnie uspokajającego. Syropek ziołowy mi pomógł i odstawienie Contactubexu.
              Madecassol teraz stosuję i plastry na noc, i znowu jakieś zaczerwienione
              punkty. Cica care stosujemy. Być może to to powoduje uczulenie...
    • ladylazarus Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 22.12.05, 13:10
      Nam lekarz po wyjściu ze szpitala przepisał Fenistil, stosowalismy ale jakoś
      nie widzialam efektów bo i tak drapała się przeraźliwie. Więc grubo
      bandażowalismy na noc żeby złagodzić skutki podrapań
      • madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 22.12.05, 14:00
        Tak, tak my również bandażujemy na noc ale czasem to tez niewiele daje bo rana
        jest na dekoldzie i czasem i tak potrafi sie drapnąć. Dzisaj kupie fenistil to
        zobaczymy czy coś daje.PA
        • makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 23.12.05, 09:17
          madda, i jak efekty?
          • makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 29.12.05, 13:48
            ponawiam pytankosmile
            • madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 29.12.05, 14:00
              cześć makaba, sorry że długo nie odpowiadałam ale święta, święta...
              cieszę sie bardzo że przeszliśmy na fenistil, ponieważ chyba jej pomagda.
              Dodajemy do napoju na noc i spi raczej spokojnie. Więc chyba wniosek taki że
              trzeba co raz zmieniać, srodki przeciwswiądowe, bo organizm się uodparnia.
              Pozdrawiam.PA
              • makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 29.12.05, 15:17
                bardzo sie cieszesmile zycze duzo zdrowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka