makoba 19.12.05, 10:21 Michalek dostawal fenistill w kroplach, zeby sie nie drapal: 10 kropli 3 razy dziennie. A co Wy stosujecie? Jakie macie sposoby? Co Wam polecano? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 10:59 Moja córeczka dostaje syropek Hydroxyzinum - lek uspokajający, na początku 3 razy dziennie, obecnie jeden raz (łyżeczkę). Odpowiedz Link
makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 11:09 Czesc madda A co dostawala na oddziale? Ja sie starsznie denerwowalam, bo Michal przez tydzien lecial na relanium i luminalu Teraz , w domu, to juz jest ok. Ten fenistill, to sporadycznie dajemy. Michal zaczyna sie drapac i szarpac ubranie jak jest znudzony lub spiacy. Staramy sie wtedy zajac go czyms, odwrocic jego uwage. Buziaki. Odpowiedz Link
madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 12:40 Cześć makaba! Na oddziale to głównie dostawała paracetamol, jedynie przed zmianą opatrunku raz dziennie mocniejsze środki tz. "zapominacz". Moze też spróbuje z fenistilem, bo chętnie już bym odstawiła ten hydroxyzinum. Tak jak wcześniej pisałam najgorsze są ranki np. 5, 6 rano, gdzie zaczyna nerwowo się drapać przez sen. To wtedy dostaje picie z syropkiem i sie uspokaja. PA Odpowiedz Link
makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 12:48 To dodaj jej te 10 kropelek do picia i gotowe Odpowiedz Link
makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 19.12.05, 18:19 vanessa_io 18.12.05, 22:54 + odpowiedz Wiesz ... ten syropek to lek uspokajający! Noramlny psychotrop, dla dorosłych jest w tabletkach, dla dzieci w syropie. Może lepiej go odstaw??? • Re: contractubex - wada www.agata 18.12.05, 23:40 + odpowiedz No dokładnie! My jakieś 3 miesiace temu męczyliśmy się nocami strasznie, bo Maciek płakal strasznie i drapał się. Skojarzylam z bliznowcem, więc szukałam rozwiązania właśnie uspokajającego. Syropek ziołowy mi pomógł i odstawienie Contactubexu. Madecassol teraz stosuję i plastry na noc, i znowu jakieś zaczerwienione punkty. Cica care stosujemy. Być może to to powoduje uczulenie... Odpowiedz Link
ladylazarus Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 22.12.05, 13:10 Nam lekarz po wyjściu ze szpitala przepisał Fenistil, stosowalismy ale jakoś nie widzialam efektów bo i tak drapała się przeraźliwie. Więc grubo bandażowalismy na noc żeby złagodzić skutki podrapań Odpowiedz Link
madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 22.12.05, 14:00 Tak, tak my również bandażujemy na noc ale czasem to tez niewiele daje bo rana jest na dekoldzie i czasem i tak potrafi sie drapnąć. Dzisaj kupie fenistil to zobaczymy czy coś daje.PA Odpowiedz Link
makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 23.12.05, 09:17 madda, i jak efekty? Odpowiedz Link
makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 29.12.05, 13:48 ponawiam pytanko Odpowiedz Link
madda_sk Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 29.12.05, 14:00 cześć makaba, sorry że długo nie odpowiadałam ale święta, święta... cieszę sie bardzo że przeszliśmy na fenistil, ponieważ chyba jej pomagda. Dodajemy do napoju na noc i spi raczej spokojnie. Więc chyba wniosek taki że trzeba co raz zmieniać, srodki przeciwswiądowe, bo organizm się uodparnia. Pozdrawiam.PA Odpowiedz Link
makoba Re: srodki uspakajajace, przeciwswiadowe, antydra 29.12.05, 15:17 bardzo sie ciesze zycze duzo zdrowka Odpowiedz Link