mamadawida2 Re link do AZS 29.03.07, 10:37 Podaje link do publikacji o AZS azs.zlotemysli.pl/studzina.php Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Walka z kurzem i roztoczami - profilaktyka 18.09.07, 13:35 1. na pościel i materac dziecka pokrowce antyroztoczowe, jeśli dziecko sypia z rodzicami to na ich pościel i materac również 2. na dłuższe wyjazdy (wakacje) dobrze jest zabierać je ze sobą, przydaje się wtedy "turystyczne" prześcieradło - czyli zamówiony kawałek materiału z którego zrobione są pokrowce 3. odkurzacz z filtrem HEPA conajmniej 12, staramy się nie odkurzać przy dziecku, a potem przecieramy wilgotną szmatką/mobem podłogę, okazuje się że najlepszy dla alergika (jak ktoś ma możliwości zainstalowania - odkurzacz centralny) 4. odkurzamy/wycieramy kurze co najmniej raz na 2-3 dni, ścieranie kurzu najlepiej robić lekko zwilzonymi, chłonnymi ściereczkami - są specjalne, ale równie dobrze działa dobrze wyciśnięta pielucha tetrowa 5. z domu usuwamy dywany, wykładziny, ciężkie zasłony. Firanki i lekkie zasłonki mogą zostać, ale trzeba je często prać. 6. najlepiej mieć skórzane kanapy i fotele , a jeśli ich nie ma to materiałowe często odkurzać. 7. usuwany wszystkie "durnostojki" - mniej miejsc do kurzenia się i mniej sprzątania 8. książki powinny być w zamkniętych regałacg 9. pokój dziecka powinien być jak najłatwiejszy do sprzątnięcia, wszystko co się da (szczególnie pluszaki i książki) chowamy do szaf. Tyle w tej chwili pamiętam. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Pre- i probiotyki 18.10.07, 23:23 ostatnio sprawdzałam bezpośrednio u producentów, które zawierają krowie mleko w jakiejkolwiek formie. Preparaty ZAWIERAJĄCE MLEKO (w ilościach róznych - od takich deklarowanych w składzie do tzw. ilości śladowych - no ale jak dziecko mocno uczulone na krowie mleko to i śladowe ilości szkodzą): - Lakcid - Lacidofil - Trilac - Lacido Baby - Probiolac Plus Preparaty BEZ mleka: - Enterol (to są drożdże) - Beneflora - Acidolac Jeszcze nie wiem czy mają mleko czy nie: - Lacidozone - Baktimax - Lactiv Up Odpowiedz Link Zgłoś
sizi1 Re: Pre- i probiotyki 11.02.08, 11:50 LacidoBaby? Tam nic nie ma o pałeczkach kwasu mlekowego, mleku itp..Skąd te wiadomości, bo studiowałam ulotkę 10000 razy przed podaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Pre- i probiotyki 25.03.08, 15:56 sizi1 napisała: > LacidoBaby? Tam nic nie ma o pałeczkach kwasu mlekowego, mleku > itp..Skąd te wiadomości, bo studiowałam ulotkę 10000 razy przed > podaniem. wiadomość pochodzi z działu R&D firmy produkującej Lacidobaby - wysłałam mail z zapytaniem i odpowiedzieli mi, że w przypadku alergii na mleko lepiej nie podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dembek Re: Pre- i probiotyki 11.03.08, 15:15 Lactiv up NIE ZAWIERA mleka i laktozy. 10 kapsułek = 12,52 zł w Euroaptece Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Pasożyty najczęściej spotykane u Optymalnych ... 09.01.08, 08:38 www.polania.pl/dokumenty/artykuly/wrobel/pasozyty.htm Odpowiedz Link Zgłoś
joanna784 rodzaje pasożytów 11.03.08, 08:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=54142430&a=54149407 Odpowiedz Link Zgłoś