corecki 24.03.05, 15:58 Mój synek ma rok i trzy miesiące. Do tej pory myliśmy ząbki samą wodą ale nie wiem czy to już wystarcza. Czym Wy myjecie swoim bobasom ząbki/ Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladiwa Re: pasta do zębów dla alergika 24.03.05, 16:07 Pastę do zębów zaczęłam stosować u synka jak miał 2 latka- używamy Elmex dla dzieci - dostępna w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: pasta do zębów dla alergika 24.03.05, 16:07 Moja ma prawie 2 lata i alergolog stwierdziła, zebyśmy dokładnie myli małej zęby wodą. To samo powiedział dentysta do którego udałam się z małą - nie ma po co ryzykowac. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: pasta do zębów dla alergika 24.03.05, 21:45 Jest jedna pasta dla dzieci 100% naturalna firmy Weleda do kupienia w aptekach homeopatycznych. Produkty tej firmy dla dzieci (seria z nagietkiem) są wspaniałe! Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: pasta do zębów dla alergika 25.03.05, 07:43 Nawet te w 100% naturalne mogą uczulić . Ściągnęłam kiedyś maśc Weledy - Dermatodoron - miała być rewelacyjna na wysypkę i podkazenia. Niestety uczulała i to "koncertowo" Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
gumitex Re: pasta do zębów dla alergika 25.03.05, 08:31 My myjemy nenedent bez fluoru. Sztuczny smak pomarańczowy, a jakoś nie uczula. Wszystkie z fluorem uczulały. Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: pasta do zębów dla alergika 25.03.05, 17:28 To prawda, że kosmetyki naturalne mogą uczulać. Jednak zdaża się to dość żadko, jest to dość indywidualna sprawa. To, że ta maść, Dermatodoron, uczuliła Twoje dziecko Kruffo nie znaczy, że pasta do zębów też ją uczuli. A codopiero kogoś innego. Poza tym, jeśli dziecko ma zjadać pastę do zębów, to lepiej, aby to był produkt czysto naturalny, niż chemia. Pod warunkiem, że nie uczula rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś