zosia711 04.07.05, 12:06 mam podawać dziecku leki homeop. z grupy sanum ale również zyrtec. mam wątpliwości, szukając po forach mało znalazłam na ten temat. Jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 13:09 Homeopatia i izopatia nie wyklucza się całkowicie z lekami chemicznymi, ale akurat w przypadku leków antyhistaminowych tak jest. To znaczy nie powinno się ich stosować jednocześnie. Nie dlatego, że zaszkodzą, ale homeopatia nie będzie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1715 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 15:20 a my po konsultacji stosujemy jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
zosia711 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 18:01 Własnie dlatego zadałam to pytanie, bo również mam podawać, gdzie indziej czytam,że nie ...Trochę jestem zagubiona skoro może być tak jak pisze beba2,że homeopatia może nie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 18:55 Beba2 niewiątpliwie zna się na homeopatii. Tego jestem pewna. Ja bym postawiła na jednego z tych koni. Na dwóch nie pojedziesz jednocześnie. Nie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 20:09 Za dużo musiałabym pisać, a wszystkiego nie dam rady, ale: W skrócie rzecz ujmując, homeopata dobiera lek na podstawie objawu. Jesli objaw stłumimy ( bo nie ma co ukrywać, ale antyhistaminy jedynie tłumią objaw, a nie leczą alergii), to jak dobrac właściwy lek? Poza tym leki homeopatyczne nie działają po podaniu antyhistamin. Leki Sanum są co prawda izopatykami, ale jest to część homeopatii więc...albo jedno albo drugie. W kazdym razie nie ma sensu wydawać kasy na leki naturalne przy jednoczesnym podawaniu zyrtecu. Sigvaris A ja cały czas czytam, co piszesz na temat robali. Na tym to Ty się z całą pewnością znasz Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 20:15 I jeszcze słówko do Ewy. Nie miej mi za złe, tego co napiszę, ale z homeopatią mam styczność długie lata. Coś mi się zdaje, ze konsultacja nastąpiła u lekarza, ktory nie zdeklarował do końca swojej wiary w moc dobrze prowadzonej kuracji homeopatycznej i się asekuruje. To moze tylko świadczyć o - niestety - niewielkim doświadczeniu w tej dziedzinie leczenia. A wiedza ta jest niesłychanie rozległa. Niektórym lekarzom wydaje się, ze po jednym, dwóch kursach Boironowskich stają sie homeopatami i już sobie to wypisują na tabliczce gabinetu. A te kursy to nawet nie jest początek drogi. Jesli pani doktor byłaby homeopatką z prawdziwego zdarzenia, to za żadne skarby nie zasugerowałaby Ci podawania leku chemicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Sanum a zyrtec - do Beba2 05.07.05, 10:16 Jak wiesz moja szkoła w kierunku robali - to była szkoła życia. I jak widac jest ona skuteczna na maxa. Ale Bebo, ja mam pytanie, czy w homeopatii jest coś takiego jak profilaktyka antygrzybowa? Profilaktyka antylambiowa? Profilaktyka antyrobalowa? Proszę Cię - napisz choć słowo. Oczywiście mam na myśli dzieci. Począwszy powiedzmy od 8 miesiąca życia wzwyż. Spotkałaś się z czymś takim? Dodam, ze chodzi mi głównie o dzieci już leczone, ale nie tylko - może objać więcej dzieci taką "ochroną". Może klucz tkwi w diecie? Bebo, co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś