Dodaj do ulubionych

Sanum a zyrtec

04.07.05, 12:06
mam podawać dziecku leki homeop. z grupy sanum ale również zyrtec. mam
wątpliwości, szukając po forach mało znalazłam na ten temat. Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 13:09
      Homeopatia i izopatia nie wyklucza się całkowicie z lekami chemicznymi, ale
      akurat w przypadku leków antyhistaminowych tak jest. To znaczy nie powinno się
      ich stosować jednocześnie. Nie dlatego, że zaszkodzą, ale homeopatia nie będzie
      działać.
      • ewa1715 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 15:20
        a my po konsultacji stosujemy jedno i drugie
        • zosia711 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 18:01
          Własnie dlatego zadałam to pytanie, bo również mam podawać, gdzie indziej
          czytam,że nie ...Trochę jestem zagubiona skoro może być tak jak pisze beba2,że
          homeopatia może nie działać.
          • sigvaris Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 18:55
            Beba2 niewiątpliwie zna się na homeopatii. Tego jestem pewna.
            Ja bym postawiła na jednego z tych koni. Na dwóch nie pojedziesz jednocześnie.
            Nie tu.
            • beba2 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 20:09
              Za dużo musiałabym pisać, a wszystkiego nie dam rady, ale:
              W skrócie rzecz ujmując, homeopata dobiera lek na podstawie objawu. Jesli objaw
              stłumimy ( bo nie ma co ukrywać, ale antyhistaminy jedynie tłumią objaw, a nie
              leczą alergii), to jak dobrac właściwy lek?
              Poza tym leki homeopatyczne nie działają po podaniu antyhistamin.
              Leki Sanum są co prawda izopatykami, ale jest to część homeopatii więc...albo
              jedno albo drugie. W kazdym razie nie ma sensu wydawać kasy na leki naturalne
              przy jednoczesnym podawaniu zyrtecu.

Sigvaris smile
              A ja cały czas czytam, co piszesz na temat robali. Na tym to Ty się z całą
              pewnością znasz smile
              • beba2 Re: Sanum a zyrtec 04.07.05, 20:15
                I jeszcze słówko do Ewy.
                Nie miej mi za złe, tego co napiszę, ale z homeopatią mam styczność długie lata.
                Coś mi się zdaje, ze konsultacja nastąpiła u lekarza, ktory nie zdeklarował do
                końca swojej wiary w moc dobrze prowadzonej kuracji homeopatycznej i się
                asekuruje. To moze tylko świadczyć o - niestety - niewielkim doświadczeniu w
                tej dziedzinie leczenia. A wiedza ta jest niesłychanie rozległa.
                Niektórym lekarzom wydaje się, ze po jednym, dwóch kursach Boironowskich stają
                sie homeopatami i już sobie to wypisują na tabliczce gabinetu. A te kursy to
                nawet nie jest początek drogi.
                Jesli pani doktor byłaby homeopatką z prawdziwego zdarzenia, to za żadne skarby
                nie zasugerowałaby Ci podawania leku chemicznego.
              • sigvaris Re: Sanum a zyrtec - do Beba2 05.07.05, 10:16
                Jak wiesz moja szkoła w kierunku robali - to była szkoła życia. I jak widac
                jest ona skuteczna na maxa. Ale Bebo, ja mam pytanie, czy w homeopatii jest coś
                takiego jak profilaktyka antygrzybowa?
                Profilaktyka antylambiowa?
                Profilaktyka antyrobalowa?
                Proszę Cię - napisz choć słowo. Oczywiście mam na myśli dzieci. Począwszy
                powiedzmy od 8 miesiąca życia wzwyż. Spotkałaś się z czymś takim?
                Dodam, ze chodzi mi głównie o dzieci już leczone, ale nie tylko - może objać
                więcej dzieci taką "ochroną". Może klucz tkwi w diecie? Bebo, co Ty na to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka