Dodaj do ulubionych

Dr. Z a pasożyty i grzyby

03.03.06, 11:27
Dziewczyny, które leczycie swoje dzieciaczki u Dr. Z. Czy wiecie jaki Pani
Dr. ma stosunek do pasożytów, grzybów, lamblii, itd?? Leczy mojego synka na
alergie i astme, ale ja mimo wszystko podejrzewam jakies jeszcze paskudztwo.
Tzn. na 100% mamy Candide, ale tylko na 1+. Robale i lamblie mimo
kilkurazowych badań wychodzą ujemnie. Natomias mój Kuba strasznie drapie sie
po głowie. Trze oczy i nosek. Ma podkrążone oczy i bladziutką cerę. Czy
myślicie, że mogę zasugerować Pani Dr. ten trop czy lepiej dać spokój. Boję
się, że mnie ochrzani....
Obserwuj wątek
    • gosiek70 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 03.03.06, 12:45
      a ja się dołączę do pyt. o dr. Zawadzką. Mam wizytę na Cybisa 21.03. Będzie to
      nasza 1 wizyta. Powiedzcie proszę czy dr Zawadzka ocenia dziecko tylko z
      wyglądu, opisu historii choroby, przedstawionych badań, czy ew. zleca też inne
      badania? My w tej chwili nie mamy żadnych objawów, córka wygląda dobrze, w
      badaniach wyszła nam Candida + i nic więcej. Jeśli nic nie wyskoczy pójdziemy
      na tę wizytę bez żadnych objawów. Dietę mamy w prawdzie ograniczoną, w domu i
      przedszkolu wykluczyłam jedzenie na które reagowała w/g mnie źle. Nie podaję
      jej żadnych leków. Miała robione testy skórne rok temu (wziewne i pokarmowe) i
      wyszły tylko truskawki. Czy w takiej syt. wizyta nie będzie bezowocna? Czy dr
      ma jakieś swoje sposoby oceny skóry? Czy zajmie się tą Candidą, czy wogóle o
      tym nie wspominać? G.
      • portoo Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 03.03.06, 13:41
        Trochę bez sensu iść do lekarza w sprawie zdrowia dziecka, z ważnymi pytaniami i
        jednocześnie bać się je zadać sad
        • pibrokmarys Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 03.03.06, 13:57
          W sumie racja... troche bez sensu zapytalam. Zapytam ją podczas wizyty. Ale tak
          czy inaczej, czy Dr. Z u kogokolwiek z Was oprócz alergii leczyła również
          pasożyty lub grzyby??
    • sigvaris Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 03.03.06, 15:16
      Niestey ja akurat nie mam tu dobrych wieści. Gdy konsultowaliśmy z P. dr Z.
      lamblioze u Martusi orzekła, że dziecko 6,5 misięczne jest za małe na lamblie i
      to laboratorium jest złe!
      Podobnie "orzekła" w niedawno przeczytanym przeze mnie wątku tu na forum:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=37595085&a=37595085
      Też sprawa dotyczy niemowlaka. I też Pani Z. powiedziała, ze to nie możliwe,
      żeby 3,5 dziecko miało lamblie. Tylko jak niemożliwe, jak je ma!! Moje
      dziecko miało. Nona_n dziecko (5,5 msc) miało. I ciekawe skąd Pani Z ma takie
      informacje, ze nie możliwe? NIGDZIE w żadnej publikacji naukowej nie znalazłam
      takiego opisu, że nie możliwe.
      Poza tym jak nie zleca się badań w tym kierunku, to skąd ktoś może wiedzieć, co
      jest możliwe, a co nie?

Nie chcę podważać kompetencji Pani Z. w kwestii alergii. Ale w temacie lamblii
      i pasożytów wogóle - to chyba mamy syndrom typowy. Czyli wiedza lekarza
      sprowadza się do 1 roku studiów i zajęć z parazytologii w ramach programu z
      biologii. Ot i cała wiedza. Pobieżna i stara (sprzed lat). Takie są moje obawy.
      Ucieszę się jak ktoś tu na mnie nakrzyczy i powie że jest inaczej.
      • dana35 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 03.03.06, 16:57
        Niestety sigvaris zgodzę się z tobą. Dr Z. jest dobrym alergologiem, ale chyba
        tylko wtedy kiedy to jet naprawdę alergia.
        U mojej córki objawy alergiczne pojawiły się ok. 1-go roku życia, dr Z. była 5
        alergologiem do którego trafiłam. W trakcie jej leczenia nie udało mi się
        wprowadzić nic nowego do jedzenia, kiedy naczytałam się na tym forum o
        pasożytach zapytałam ją o to. Powiedziała mi, że tylko przy totalnej owsicy
        mogą być objawy alergii, przy gliście się kaszle (lamblie były wykluczone
        badaniem immunoenzymatycznym).
        Na własną rękę zrobiłam badania u p. Kamirskiej na lamblie, pasożyty i grzyby.
        Wyszła candida ++, lecz terez z perspektywy czasu wiem, że córka miała owsiki i
        być może własogłówkę lub glistę.
        Po pomoc w leczeniu candidy zgłosiłam się do dr. M i ta kiedy zobaczyła moją
        córkę stwierdziła PO WYGLĄDZIE, że ma owsiki i się nie pomyliła (dłubała w
        nosie, cienie pod oczami).
        Wiem, że się nie pomyliła, ponieważ po podaniu pyrantelum wystąpiła u córki
        infekcja sromu (a to się zdarza właśnie przy owsikach, potwierdziła to nawet
        pediatra do której trafiłam z tą infekcją), zaś po podaniu Vermoxu miała
        wysypkę i czarny mak w kupie, który zdaniem dr. M jest objawem włosogłówki.

Niedawno byłam u pediatry (ale nie dr Z.) i powiedziałam jej o podejrzeniu
        włosogłówki to powiedziała mi, że to niemożliwe, ponieważ jest to bardzo
        poważna choroba.

W marcu mam wizytę u dr. Z i zastanawiam się, czy do niej iść, ponieważ widzę
        już poprawę u córki. Boję się tylko sama odstawić Zyrtec.

Cienie pod oczami i czerwona pupa to zdaniem dr. Z. typowy objaw alergii
        pokarmowej. Może tak, ale nie w każdym przypadku.

Boleję nad tym, że moje pieniądze są marnotrawione na kształcenie lekarzy
        konowałów.
        Ich niewiedza doprowadziła do tego, że moje dziecko przez prawie 1,5 roku miało
        tak ograniczoną dietę, że nie miałam co dać jej jeść.

Terez z perspektywy czasu wiem już co było przyczyną candidy, szkoda, że tylu
        lekarzy o tym nie wiedziało.
        • gosiek70 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 03.03.06, 17:15
          Zastanawiam się coraz bardziej nad tą wizytą u dr Zawadzkiej. Tym bardziej, że
          sama czuję, że to co było (i pewnie gdzieś czycha w ukryciu) u córki to nie
          alergia. Daltego szukałam wśród pasożytów i grzybów. Badania u p Kamirskiej
          wykryły tylko Candida+, ale właśnie dotarło do mnie, że nie przebadałam jeszcze
          owsików! Chyba muszę to zrobić. Jakie laboratorium w Warszawie polecacie? Czy
          może od razu zapisać się do Vega Medica? Poradźcie proszę. Szczególnie Ciebie
          Sigvaris proszę o radę. G.
          • sigvaris Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 03.03.06, 22:04
            Z badaniami owsików jest źle. Częściej nie wychodzą niż wychodzą.
            Sanepid (w swoich teoretycznych wytycznych dla oddziałów sanepidu w całej
            Polsce) zaleca 7-krotne badanie metodą plasterkową...Koszmar. Co 4 dni nad
            ranem, plasterek i tak 7 razy, oczywiście każdy test płacisz.
            Oczywiście to i tak nie gwarantuje sukcesu.
            Dlatego są lekarze, co leczą dzieci w ciemno co jakiś czas. Najchętniej własne
            dzieci. Baseny np. są doskonałym źródłem zarażenia.
            W Vega będziesz czekać na wizytę do M. ponad miesiąc w tej chwili. Może masz
            pediatrę z którym przedyskutujesz problem owsików. Na razie tylko
            przedyskutujesz?
            • gosiek70 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 04.03.06, 12:52
              chyba kiedyś pisałam Tobie na priv, że blisko mnie przyjmuje dr Szymański z
              Vega Medica. U niego mogę mieć wizytę w każdej chwili. On chyba u Ciebie robił
              biorezonans. Myślisz, że wizyta u niego mogłaby być jakimś wstępem do wizyty u
              dr M.? G.
              • ona-25 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 04.03.06, 14:17
                Ja go osobiscie nie polecam.
                • gosiek70 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 04.03.06, 15:26
                  dlaczego? G.
                • natela Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 04.03.06, 16:22
                  czemu go nie polecasz? byliśmy na pierwszej wizycie u dr M. z nasza 3,5
                  miesięczną córeczką, właśnie zaczęliśmy całą rodziną leczenie lambiozy i dr M w
                  przerwie podawania leków wspomniała że warto by było wybrać się na biorezonans
                  i poleciła właśnie dr Szymańskiego
                  • solidna Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 07.03.06, 10:16
                    Natela,
                    a jak dr Z. zareagowala na lamblie u cory?
              • sigvaris Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 04.03.06, 17:49
                Nigdy nie byłam na biorezonansie..I nigdy ni ebyłam pacjentem dr Szymańskiego.
                O biorezonansie mam nikłe pojęcie, więc trudno mi coś tu radzić.
                Do M. wystarczy mieć zrobione badania grzyby-robaki-lamblie. Nie wiem, czy
                leczy na podstawie wyników bioezonansu.
                • gosiek70 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 04.03.06, 18:41
                  więc to chyba była dyskusja z Kruffą ;o) sorki pomyliłam się.
                  Dzięki za informacje. Pozdrawiam. G.
                  • ona-25 Re: Dr. Z a pasożyty i grzyby 04.03.06, 20:36
                    Moi znajomi byli u niego i jakos nie byli nim zachwyceni.Jezeli chodzi o
                    pasozyty, to zdecydowanie dr M.
    • kerstink Re: Dr. Szymanski 04.03.06, 22:47
      Chodzimy do niego na biorezonans. Abstrahujac od samego biorezonansu, i ze jest
      to metoda dyskusyjna, to na mnie robi dobre wrazenie.

Jesli chodzi o biorezonans, to w Niemczech nawet maja swoje kongresy dot. tej
      metody.

K.
      • ona-25 Re: Dr. Szymanski 05.03.06, 08:03
        Dr M jezeli chodzi o badanie pasozytow, to wysyla ludzi na biorezonans poza
        Vegę.Dr Sz zajmuje sie chyba tylko samymi alergiami.
        • kerstink Re: Dr. Szymanski 05.03.06, 20:36
          Zaczal sie zajmowac naszymi alergiami. Jesli chodzi o pasozyty moze je juz zbadac.
          K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka