aks4 29.08.06, 11:30 czym sie odrobacza psy,co jaki czas i w jaki sposob?moze ktos cos wie?prosze o pomoc i odpowiedz.z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shamsa Re: czym sie odrobacza psy? 29.08.06, 11:32 u kazdego weterynarza dostaniesz lek (np Pratel) Odpowiedz Link Zgłoś
aks4 Re: czym sie odrobacza psy? 29.08.06, 11:52 rozumiem ze niezbedna jest wizyta u weterynarza? czy wystarczy tylko zakuic leki na odrobaczanie?czy nalezy udac sie na wizyte by dowiedziec sie jaka dawke i co jaki czas dawac psu?to nie sa moje psy,ale chcialabym zeby ktos je odrobaczyl,bo moje dziecko ma z nimi kontakt.A wiem ze nie sa odrobaczane niestety.dlateo chcialabym cos z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: czym sie odrobacza psy? 29.08.06, 12:18 możesz iść bez psów (tylko by kupić leki), ale musisz znać ich wagę, bo dawkowanie jest zależne od masy ciała. Odrobacza się co pół roku. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: czym sie odrobacza psy? 29.08.06, 13:16 polecam podawanie w psztetowej, psy nie rozgryzaja jej i nie wypluwaja tabletek. w kazdym razie kluczem jest konsystencja pasty Odpowiedz Link Zgłoś
u.too Re: czym sie odrobacza psy? 29.08.06, 15:14 teoretycznie przed szczepieniem zwykle jedna tab. na 5 kg. można co jakiś czas, ale też bez przesady, nie co tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: czym sie odrobacza psy? 30.08.06, 10:24 zapytaj weta o lepszy srodek. pratel wszystkiego nie wybije. poza tym odrobacza sie nie jednorazowo - jesli nie byly nigdy odrobaczane to daje sie 3 dawki bodajze (wiekszosc tabeltek niszczy tylko dorosle organizmy, trzeba przeczekac caly cykl rozwojowy pasozytow) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś