Dodaj do ulubionych

do Warszawianek

24.10.06, 12:56
Witam,
W tym tygodniu wybieram się w Stolicy. Będę miała co prawda mało czasu na
spacery, ale chciałabym odwiedzić jakiś dobrze zaopatrzony sklep eko.
Interesują mnie sklepy położone w centrum. Oczywiście centrum jest duże, ale
może akurat będzie coś w pobliżu miejsca gdzie się zatrzymam.
Z góry dziękuję za pomocsmile
Obserwuj wątek
    • emfj Re: do Warszawianek 24.10.06, 15:07
      W centrum to chyba dość cięzko z takimi sklepami, przynajmniej mi się tak
      wydaje. One są albo w centrach handlowych albo na nowych osiedlach, gdzie dużo
      alergików smile
      Jak zaczynałam przygodę z moim Alergikiem to znalazłam w necie 1 sklep w
      centrum, ale nigdy w nim nie byłam:
      Skarby Smaku ul. Hoża 43/49 lok 4B (to jest ścisłe centrum).
      Ale moze Dziewczyny coś więcej wiedzą smile
      • konkubinka Re: do Warszawianek 24.10.06, 23:47
        pod halą Mirowska na bazarku kupujemy wszystko-ceny spore ale wybor duzy.
        • konkubinka Re: do Warszawianek 25.10.06, 09:59
          warto dodac , ze w samej hali jest duzo ciekawych produktów na wage i nietylko-
          np maka kukurydziana , soja , soczewica wychodzą taniej niz te paczkowane.Jest
          tez spore stoisko ekologiczne i dietetyczne.A dla bezglutenowcow naprawde duzy
          wybor jest na bazarku ,tylko w krytej czesci .
          • summer063 Re: do Warszawianek 25.10.06, 11:00
            Ja też kupuję pog Halą Mirowską, głównie warzywa i owoce. Ostatnio kupiłam
            dynie i cukinie, przerobiłam je w słoiki. Ze sklepu ze zdrową żywnością
            korzystam z internetu, jest około 20% taniej (czasem nawet więcej) niż w Eco
            sklepach w centrach handlowych.
            • konkubinka Re: do Warszawianek 25.10.06, 13:38
              troche zjechalysmy z tematu ale pociagne o tej hali M.Na bazarku maja swietny
              wybor pieczywa bez pszenicy.
              Czy mozesz podeslac na priv adresy sklepow , z ktorych korzystasz?
              • karotka11 Re: do Warszawianek 25.10.06, 13:59
                Mam pytanie, czy te warzywka, które kupujecie pod HM to "zwykłe", czy eko?
                • konkubinka Re: do Warszawianek 25.10.06, 20:30
                  karotka11 napisała:

> Mam pytanie, czy te warzywka, które kupujecie pod HM to "zwykłe", czy eko?

ja kupuje zwykłe warzywa.W sklepach eko zaopatruje sie w makarony, ryz,
                  bezglutenowe slodycze, mleko ryzowe, sojowe ,chleb itp.Fakt , ze pod HM sa
                  wyjatkowo piekne warzywa ale czy sa jakies eko-nie wiem.

W samej hali na samie jest stoisko eko i tam jest sporo rzeczy ale rzadko sie
                  przypatruje co.
              • summer063 Re: do Warszawianek 25.10.06, 14:00
                Ja korzystam z www.ekosfera.pl
                Jestem zadowolona. Za dostawę w Warszawie nie płacimy nic, co tydzień lub dwa
                zamawiam tam za około 60 zł, stąd przesyłka bez opłat. Oglądałam w Rajskim
                Ogrodzenie na Sadybie (to chyba najlepiej zaopatrzony eko sklep w Wawie) oliwę
                z oliwek do smażenia, która tam kosztowała 44 zł (bardzo droga) a przez
                internet kosztuje 34, więc jest różnica. Na innych artykułach są podobne
                różnice w cenach. Zamówienie potwierdzają mailem, jak coś jest nie tak możesz
                zwrócić towar bez problemu.
                Może inne mamay podzielą się swoimi doświadczeniami.
                • monibiel Re: do Warszawianek 26.10.06, 09:55
                  A czy widzialyście gdzieś w Wawie kacze jajka? Mogę ich szukać pod H.Mirowską?
                  • summer063 Re: do Warszawianek 26.10.06, 11:38
                    Te warzywka pod halą to kupuję eko, znam tam już Pana, który sprzedaje mi dynie
                    i marchewki, i Panią od cukini. Czasem też kupuje buraczki. Marchewki bardzo
                    różnią się od tych z supermarketu. Dyni i cukini własnej hodowli się nie
                    pryska, bo nie ma potrzeby, nie wiem jak to jest z tymi do masowej sprzedaży.
                    Zamówiłam ostanio 10 kg marchewki w skrzynce z ziemią, mam gdzie je
                    przechowywać więc bedą jak znalazł na zimę. Pozdrawiam.
                    • konkubinka Re: do Warszawianek 26.10.06, 22:56
                      to napisz mi gdzie, ktora budka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka