Dodaj do ulubionych

Candida - Kraków

15.12.06, 21:44
WItam. Zrobiłam dziecku badanie kału na grzyby ( w końcu pomimo dziwnych
spojrzeń lekarzy). Wyszła candida albicans +++. I zaufałam (ooo! głupia)
pediatrze. Mała dostała flumycon+probiotyki. Oczywiście poza tym dieta.
Flumycon 3 tygodnie - było super... kilka dni. Znowu badanie. Candida sp.
+++. Do pediatry, a ta zaskoczona, przerażona i dostałam skierowanie do
gastrologa (chciała nas do szpitala wysłać). Zarejestrowała dziecko na al.
Pokoju 2a (Kraków)do Centrum leczenia Dzieci i Młodzieży. Idziemy we wtorek.
Może ktoś mi podpowie czy to ma sens. Czy ktoś zna tamtejszych lekarzy?
A najważniejsze do kogo iść dalej leczyć? Może jakiś homeopata? Tylko który?
Z góry dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • rpz3 Re: Candida - Kraków 15.12.06, 22:06
      Witam i mówię od razu mam ten sam problem z córeczką-13 m-cy, tzn. wyszła nam
      Candida tropicalis, badania robiłam poza Krakowem, bo nie wiedziałam, gdzie tu
      robią rzetelnie, plus do tego dwie bakterie...W Krakowie p.pediatra przepisała
      nam Nystatynę,Nifuroksazyd, Enterol na własną rękę dawałam Lacidofil też i dieta
      tak szeroko opisana na formu Cadnida. No i wyniki takie po miesiącu-badania
      powtórne robiłam na Daszyńskiego, zero jakichkolwiek "gadów", ale nie uwierzyłam
      w te "cuda", tym bardziej, że wyszły nam teraz bakterie w moczu( u dziewczynek
      przedostają się szybko).Lekarzom nie ufam, pisaliby od razu antybiotyk, a
      przecież to się mija z celem, moja pediatra rozkładała ręce i widziałam, że
      chciała nas uniknąć i naszej candidy,tym bardziej, że wg mnie objawy wróciły,
      dlatego poszliśmy do homeopaty tu w Krakowie- dr. Miśtal Jaki będzie efekt,
      jeszcze nie wiem, dopiero rozpoczęliśmy leczenie..
      Dużo zdrówka życzę Twojemu maleństwu a Tobie cierpliwości i powiem Ci szczerze,
      bardzo dużo pomocy i informacji dostałam od dziewczyn na tym forum , za co im
      gorąco dziękuję

• olamatu Re: Candida - Kraków 16.12.06, 10:10
      A czy ktoś leczył u Grześkowiak - Melanowskiej? Pediatra, zainteresowania:
      homeopatia i izopatia, jest wśród lekarzy na stronie Sanum.
      • amaf Re: Candida - Kraków 16.12.06, 18:27
        czesc ja tez robie badania synkowi (6 mies.) na grzyby, badanie robiłam na
        Czystej (a wy gdzie?) na al pokoju w przychodni przyjmuje dobra lekarka
        Ciochoń. Ona jest od patologii noworodka ale zajmuje sie dziecmi również
        starszymi. Dużo ludzi ją poleca. Naprawde miła i rzeczowa. Ale jak by sobie
        poradziła z Candida to jeszcze nie wiem. Pozdrawiam
        • olamatu Re: Candida - Kraków 16.12.06, 21:08
          Ja też robiłam na Czystej. Trochę krótko trzymają, ale jak narazie to niestety
          nie problem bo i tak coś wychodzi. Jak będę miała nadzieję, że wyjdzie brak
          grzyba to będę prosiła, żeby dłużej trzymali.
          • amaf Re: Candida - Kraków 17.12.06, 10:50
            a chodzicie do alergologa? może dobry alergolog by sobie z tym dal rade...
          • amaf Re: Candida - Kraków 17.12.06, 10:58
            grzyby to wprawdzie nie alergia ale może alergolodzy lepiej sie na tym znaja
            niz zwykli pediatrzy ( zwłaszcza ci z przychodni którzy wogóle nigdzy nie widza
            niczego niepokojącego nawet jak dziecko ma cała buzie czerona i podrapaną i
            robi od 5 miesięcy sam śluz a nie kupke i to pomimo ostrej diety eliminacyjnej
            na ktorej jestem od baaardzo dawna!!! sorry ale mam złe doświadczenia
            z 'pediatrami')
            • olamatu Re: Candida - Kraków 17.12.06, 17:56
              Do alergologa oczywiście chodzimy, bo przecież mała ma mega - alergię. Zresztą
              już zmieniałam lekarza, ale wpadliśmy z deszczu pod rynnę. Koleżanka chodzi do
              polecanego tu alergologa krakowskiego i grzyby leczy ostro flumykonem i
              nystatyną, a ja już chyba nie chcę.
              • amaf Re: Candida - Kraków 17.12.06, 20:54
                taaa.. my tez sie błąkamy po róznych specach, ale jak dotej pory to słysze
                tylko "tak to alergik, to napewno pokarmówka" i ładują nam sterydy. A kogo tu
                polecaja z krakowskich alergologów?
                • olamatu Re: Candida - Kraków 18.12.06, 10:38
                  Nowacki, przyjmuje na Masarskiej
      • ania7212 Re: Candida - Kraków 18.12.06, 13:50
        Pani doktor była do niedawna naszym pediatra, gdy mieszkalismy w Krakowie.Ja
        byłam zadowolona,nie przepisywała antybiotyku na dzień dobry.Z tm ze my jakis
        wiekszych problemów z dziecmi nie mielismy, młodszy to okaz zdrowia,a starszy
        jest alergikiem <roztocza> ale to mamy juz opanowane.Lekarka przyjmuje tez z
        NFZ na Armii Krajowej, tam gdzie przychodnia akademicka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka