kania152 09.03.07, 09:44 proszę o pomoc czym mam myć i smarować buzikę dziecke ze skazą białkową już nie wiem co robić ciągle te krostki.dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiik Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 09:48 ja myłam przegotowaną wodą, smarowałam zmiany Bephantenem (maścią) maść witaminowa, Oilatum, itp. pogarszały stan skóry Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 10:13 smarowałam liobasą. Krostki nie znikaja od razu, potrzeba na to ok.3 tyg. A jeżeli dziecko jest piersiowe to ścisła dieta mamy + smarowanie powinno przyniesc efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 10:14 nie liobasa tylko lipobasą, sorki za bład. Odpowiedz Link Zgłoś
polcia_raxa Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 12:23 Przede wszystkim póki ma krostki na buzi tzn, ze cos jej w diecie nie pasuje. Ja po pół roku nauczylam sie ze ma skaze na bialko krowie, sojowe i kozie, uczulenie na seler, oliwki i oliwe z oliwek, banany itd. Jak jem np. przez 3 dni tylko bulki BIAłE z marrgaryna i indykiem buzia jest sliczna schodzi wszystko a skorka na calym ciele gladziutka. A smaruje ja balneum baby. Obserwuj bobasa po czym sie krostki zaostrzaja bo to swedzi i meczy dzieciaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniaskok Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 21:15 Ja dzisiaj byłam u dermatologa dziecięcego, bo mały ma też szorstkie i zaczerwienione policzki. Co prawda raz badziej raz mniej ale są podrażnione. Poradzono, by przestrzegała rygorystycznie dietę co zresztą robię od trzech ygodni i nie widzę rezultatu, przez co mam nadzieję, że to nie skaza i po zastosowaniu przepisanych przez dermatologa specyfików to przejdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 mam podobny problem... 09.03.07, 21:28 moj synus od paru dni ma szorstkie policzki i takie pęcherzyki,strasznie to wygląda raz jest krwisto czerwone raz blade nie wiem czy to skaza,powiedzcie jak to sie objawia?czy te krosty są gdzies jeszcze czy tylko na buzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: mam podobny problem... 09.03.07, 22:58 Widzę, że i ja mogę dołączyc do Waszego grona. Od ok. 2-3 tyg. moja 9,5 mies córeczka też ma czerwone krostki na policzkach. Czasami są one mocniej zaczerwienione a czasami je widac gdy się dobrze przypatrzę. Dawalam ost. małej bułeczkę tak do polizania i biszkopty. Czy mogła to dostac od tego? Co prawda te produkty odstawiłam i juz jest lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzeniet KasiuniaskoK 10.03.07, 15:17 kasiuniaskok co ci przepisał dermatolog? u mojego syna 5,5 mies.karmionego piersią też pojawiły się krostki na policzkach i plamki na plecach które zaogniają się po kąpieli. Od 3 tyg. jem w zasadzie tylko indyk, ryż, zupki typu rosołek, ziemniaki, dżem śliwkowy no i wędliny ale te z "górnej półki" żadnej poprawy. lekarz rodzinny olał, pediatra stwierdził, że dzieci mają gorsze no i byłam 5 dni temu u dermatologa, który przepisał białą papkę + maść cholesterolową+kąpiel przez 3-4 dni w nadmanganianie z emolium. Narazie poprawy nie widzę. Dotąd nie miał żadnych zmian skórnych. Dermatolog sugeruje trądzik niemowlęcy i może potówki z czym się nie zgodzę bo tmp.w mieszkaniu 20-22.grzejnik w pokoju małego wyłączony.od czasu do czasu nawilżacz. a jak wychodzę na spacer to ciągle mam wyrzuty że za lekko go ubieram w porównaniu z innymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: KasiuniaskoK 10.03.07, 16:48 ja smaruję emolium krem specjany-poprawa od razu Odpowiedz Link Zgłoś