Dodaj do ulubionych

buzika dziecka ze skazą

09.03.07, 09:44
proszę o pomoc czym mam myć i smarować buzikę dziecke ze skazą białkową już
nie wiem co robić ciągle te krostki.dzięki
Obserwuj wątek
    • gosiik Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 09:48
      ja myłam przegotowaną wodą, smarowałam zmiany Bephantenem (maścią)
      maść witaminowa, Oilatum, itp. pogarszały stan skóry
      • mamucha27 Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 10:13
        smarowałam liobasą. Krostki nie znikaja od razu, potrzeba na to ok.3 tyg. A
        jeżeli dziecko jest piersiowe to ścisła dieta mamy + smarowanie powinno
        przyniesc efekty.
        • mamucha27 Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 10:14
          nie liobasa tylko lipobasą, sorki za bład.
          • polcia_raxa Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 12:23
            Przede wszystkim póki ma krostki na buzi tzn, ze cos jej w diecie nie pasuje. Ja
            po pół roku nauczylam sie ze ma skaze na bialko krowie, sojowe i kozie,
            uczulenie na seler, oliwki i oliwe z oliwek, banany itd. Jak jem np. przez 3 dni
            tylko bulki BIAłE z marrgaryna i indykiem buzia jest sliczna schodzi wszystko a
            skorka na calym ciele gladziutka.
            A smaruje ja balneum baby.
            Obserwuj bobasa po czym sie krostki zaostrzaja bo to swedzi i meczy dzieciaczka.
            • kasiuniaskok Re: buzika dziecka ze skazą 09.03.07, 21:15
              Ja dzisiaj byłam u dermatologa dziecięcego, bo mały ma też szorstkie i
              zaczerwienione policzki. Co prawda raz badziej raz mniej ale są podrażnione.
              Poradzono, by przestrzegała rygorystycznie dietę co zresztą robię od trzech
              ygodni i nie widzę rezultatu, przez co mam nadzieję, że to nie skaza i po
              zastosowaniu przepisanych przez dermatologa specyfików to przejdzie. Pozdrawiam
              • sabka22 mam podobny problem... 09.03.07, 21:28
                moj synus od paru dni ma szorstkie policzki i takie pęcherzyki,strasznie to
                wygląda raz jest krwisto czerwone raz blade nie wiem czy to skaza,powiedzcie
                jak to sie objawia?czy te krosty są gdzies jeszcze czy tylko na buzi?
                • kosmitka06 Re: mam podobny problem... 09.03.07, 22:58
                  Widzę, że i ja mogę dołączyc do Waszego grona.
                  Od ok. 2-3 tyg. moja 9,5 mies córeczka też ma czerwone krostki na policzkach.
                  Czasami są one mocniej zaczerwienione a czasami je widac gdy się dobrze
                  przypatrzę.
                  Dawalam ost. małej bułeczkę tak do polizania i biszkopty. Czy mogła to dostac
                  od tego? Co prawda te produkty odstawiłam i juz jest lepiej.
                  Pozdrawiam smile
              • marzeniet KasiuniaskoK 10.03.07, 15:17
                kasiuniaskok
                co ci przepisał dermatolog? u mojego syna 5,5 mies.karmionego piersią też
                pojawiły się krostki na policzkach i plamki na plecach które zaogniają się po
                kąpieli. Od 3 tyg. jem w zasadzie tylko indyk, ryż, zupki typu rosołek,
                ziemniaki, dżem śliwkowy no i wędliny ale te z "górnej półki" żadnej poprawy.
                lekarz rodzinny olał, pediatra stwierdził, że dzieci mają gorsze no i byłam 5
                dni temu u dermatologa, który przepisał białą papkę + maść cholesterolową+kąpiel
                przez 3-4 dni w nadmanganianie z emolium. Narazie poprawy nie widzę. Dotąd nie
                miał żadnych zmian skórnych. Dermatolog sugeruje trądzik niemowlęcy i może
                potówki z czym się nie zgodzę bo tmp.w mieszkaniu 20-22.grzejnik w pokoju małego
                wyłączony.od czasu do czasu nawilżacz. a jak wychodzę na spacer to ciągle mam
                wyrzuty że za lekko go ubieram w porównaniu z innymi dziećmi.
                • aniulekq Re: KasiuniaskoK 10.03.07, 16:48
                  ja smaruję emolium krem specjany-poprawa od razu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka