Dodaj do ulubionych

opuchnięte kolana,Topialise

19.05.07, 14:39
Ostatnio kupiłam Topialise sensitive i na drugi dzień po zastosowaniu mała
dostała wysypki,która się przemieszcza dalej.Czy u siebie spotkałyśćie się z
przypadkiem uczulenia na ten kosmetyk.Dodatkowo mam problem opuchniętych
stawów.Jak tylko nasila się świąd i objawy zauważam,że puchną kolana.Zresztą
najwięcej drapie się właśnie pod kolanami.Lekarz powiedzial,że to normalna
reakcja i przepisał hydroksyzynę w syropie.Ale boję sie dawac bo tam są
smaki-barwniki.
Obserwuj wątek
    • eska19 Re: opuchnięte kolana,Topialise 21.05.07, 08:04
      Nas uczulalo Topialyse, ale nie to Sensitive tylko to poprzednie. TEraz mielismy
      probke Sensitive i nie bylo zlej reakcji. Ale uczulac moze jak kazdy kosmetyk.
      Hydroksyzyne w syropie ja tez daje w przypadku swiadu, ale tylko na noc. Mysle
      ze nie trzeba sie tego obawiac. (w jakim wieku jest dziecko? ,my tak po roczku
      dostalysmy, stosujemy do dzis jak jest zaostrzenie AZS (corcia wkrotce 2 latka
      skonczy)
    • kerstink Re: opuchnięte kolana,Topialise 21.05.07, 08:36
      Tak, ja nie moglam uzyc i tez nie moglam smarowac dziecka. Lepsze bylo Xerialine.

Moj syn mial i ma objawy w zgieciach kolan i troche mniej wokol kolan - typowe
      miejsca. Dawniej pomogla diete eliminacyjna zalecana przez alergolog. Lekarka,
      do ktorej teraz chodzimy, wiaze te miejsca ze zla praca nerek i zalecila leki
      homeopatyczne m.i. na nerki.
      • mamaoli_65 Re: opuchnięte kolana,Topialise 22.05.07, 13:39
        Ola ma 2,5 roku.Wczoraj byłam u dermatologa i dostałam Protopik plus maść z
        Hydrokortyzonu z Neomecyną.Trochę przeszło.Dostałam też skierowanie na badanie
        pasożytów.Na razie odstawiłam Topialyse w zamian mam przepisaną maść witaminową
        na lekobażie.Jestem ciekawa tej kuracji homeopatycznej.Może ktoś korzysta z
        usług takiego lekarza w okolicy Wrocławia.
        • kerstink Re: opuchnięte kolana,Topialise 22.05.07, 13:42
          Jak pewnie wiesz z forum, to sa powazne masci. Wiec tyle ile trzeba i nie wiecej.
          • mamaoli_65 Re: opuchnięte kolana,Topialise 22.05.07, 14:01
            Tak też mówiłam lekarce,ale mnie zapewniła że to nie steryd i mam zalecenie dwa
            razy na dzień.Napisz coś o tej homeopatii.
            • kerstink Mamaoli 23.05.07, 08:42
              Lekarka zalecila Berberis Homaccord, Hepeel i Engystol. Nie wiem jednak, czy to
              w kazdej sytuacji sa dobre leki. Po poczatkowym pogorszeniu (z ktorym sie
              liczylam) jest teraz lepiej.
              • mamaoli_65 Do kerstink 23.05.07, 13:10
                Wnioskuję,że nie jesteś z Wrocławia.Czy chodzisz do homeopaty-pediatry czy też
                każdy o tej specjalnośći jest wskazany.Pytam bo jestem na tym polu zielona,a
                myślałam o takiej wizycie.Pozdrawiam.
                • kerstink Re: Do kerstink 23.05.07, 13:19
                  Nie wiem, jak to jest i czy wszyscy maja taka sama wiedze. Pewnie duzo zalezy od
                  doswiadczenia.

• 5_monika Re: Do kerstink 23.05.07, 13:22
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka