Dodaj do ulubionych

cropoz - stosowanie ciągłe?

16.07.03, 07:32
bylam wczoraj z moim malym na drugiej wizycie i alergologa i mamy stosować
flonidan i cropoz ciągle - zapobiegawczo - bo mały wcale nie kaszle. Czy ktoś
to jeszcze stosuje w długim okresie czasu? Następna wizyta za miesiąc i przez
ten cały czas mam dawać małemu te leki.
Obserwuj wątek
    • polaszea Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 16.07.03, 09:02
      Nie wiem czy chodzi Tobie o Cropoz G bo my taki stosujemy. Marcin zarzywa go od
      ponad pół roku codziennie. Dotychczas raz dziennie a teraz lekarz zalecił
      podawać 3 dawki. Nie zauważyłam ubocznych efektów.
      • kasiagleb Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 16.07.03, 12:15
        w przypadku alergii najważniejsze jest zapobieganie objawom
        tak więc lekarze zazwyczaj zalecają rozpoczęcie podawania leków
        przed okresem pylenia czyli już w marcu i podawanie ich do końca sezonu
        pylenia czyli do pażdziernika
        wtedy jest duża szansa, że dziecko nie będzie reagowało, bądź będzie reagowało
        słabiej
        mój synek bierze zyrtec i cropoz od kwietnia i czuje się dobrze, nie choruje
        ja sama jestem alergikiem i astmatykiem i biorę leki prze okrągły rok i żyję
        bez obaw, spokojnie możesz podawać
        dzięki tym lekom możesz zatrzymać marsz alergiczny, przynajmniej tak twierdzi
        nasz lekarz

życzę zdrówka
        Kasia mama Jasia
        • kowcia Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 16.07.03, 14:09
          wswzystko rozumiem, ale mój synek nigdy nie miał problemow z alergią wziewną,
          mieliśmy problemy ze skórą i alergią pokarmową. Dostał Cropoz przy zapaleniu
          oskrzeli i teraz ma go brać cały czas.
          • kasiagleb Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 16.07.03, 16:48
            cóż, lekarzem to ja nie jestem, ale kolejny etap po alergii pokarmowej
            to alergia wziewna, a u dzieci których takowa się rozpoczyna prawie każda
            nawet drobna infekcja kończy się zapaleniem oskrzeli, więc może jednak lekarz
            miał podstawy do takiego leczenia? nie wiem co doradzić
            ja mam dobrego alergologa, do którego zaleceń się stosuję, bo wiem jak ważne
            jest zapobieganie marszowi alergicznemu, wiem, bo kiedy ja byłam mała alergia
            była jeszcze w powijakach i u mnie skończyła się astmą,
            więc cóż, zdecyduj sama, może zapytaj innego lekarza,
            ja stosuję się do zaleceń lakarza, o czym pisałam powyżej i Jaś ma się dobrze
            i z całego serca wierzę, że uchroni go to przed astmą

Kasia mama Jasia
            • kowcia Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 17.07.03, 07:52
              będziemy stosować ten Cropoz (plus, nie G, sprawdziłam), drugiego lekarza mamy
              za ok 2 tygodnie, chodzimy równolegle do dwóch alergologów i najgorsze jest to
              że ich opinie nie są takie same. Wiem, ze muszę sie zdecydować na jednego, ale
              narazie mieliśmy dwie wizyty u jednej pani i jedną wizytę u drugiej, przy czym
              ta druga od razu skierowala nas na badania + testy a ta piersza nawet o tym
              nie wspomniała. wyniki testów mają byc za 2 tyg i wtedy pójdziemy na drugą
              wizytę. Pierwsza alergolog po pokazaniu przeze mnie wynikow morfologii
              stwierdzila: poco pani to robiła? po czym stweirdziła lekką niedokrwistośc
              (11,4 Mati ma). A co do cropozu to żadna z tych pań nie wspomniała wcześniej że
              to lek do ciągłego stosowania - skąd to mogłam wiedzieć???? pierszy raz mam do
              czynienia z alergią.
              • kasiagleb Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 17.07.03, 09:12
                nie piszesz w jakim wieku jest Twoje maleństwo, lekarz który prowadzi mojego
                syna twierdzi, że małym dzieciom - do 5-go roku życia nie robi się testów bo są
                niewiarygodne, leczy się najpierw dietą a potem lekami, które dostałaś obecnie
                bo rozwojowi alergii należy przede wszystkim zapobiegać!
                co do anemii - dobrze że zrobiłaś morfologię, anemia stwierdzona "na oko" może
                wyrządzić wiele szkód, bo nadmiar żelaza jest bardziej szkodliwy niż jego brak
                i przede wszystkim, zdecyduj się na jednego lekarza i stosuj się do jego zaleceń
                jeśli masz wątpliwości po prostu pytaj, to Twoje dziecko i masz prawo wiedzieć
                jakiego rodzaju leki dostaje, jak działają i w jakim celu je dostaje- pytaj
                lekarza, to Twoje prawo - musi Ci to wyjaśnić, chce czy nie
                i pamiętaj - jeden lekarz - nie eksperymentuj na własnym dziecku - alergia jest
                chorobą przewlekłą i należy się przyłożyć do leczenia, częste zmiany leków czy
                samego sposobu leczenia raczej kiepsko się kończą, ja to wiem, bo doświadczyłam
                na własnej skórze

pozdrawiam

Kasia mama Jasia
    • rubina Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 17.07.03, 08:32
      Ja również popieram to, co napisała Kasiagleb. U mojego maluszka mój alergolog
      kazał stosować zapobiegawczo już od połowy marca, choć moje dziecko nigdy nie
      chorowało na oskrzela. Ale ma bardzo zaawansowaną alergię pokarmową i to jest w
      celu zahamowania tzw. marszu alergicznego. Cropoz Pluz nie ma żadnych skutków
      ubocznych, działa osłaniająco i miejscowo. Nie wchłania się dalej.Można
      stosować bardzo długo.(najlepiej podawać niemowlętom przez Babyhaler). Ja
      również nie jestem lekarzem, ale to wszystko ma sens. Pozdrawiam
      • kowcia Re: cropoz - stosowanie ciągłe? 18.07.03, 10:27
        dzięuje wam bardzo, trochę sie uspokoiłam, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka