silije.amj 24.07.03, 13:22 Szukam rodziców dzieci, które tak jak moja 3,5 letnia Julka biorą wziewnie na stałe Flixotide lub inne wziewne leki sterydowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dora31 Re: Flixotide na stałe 24.07.03, 18:35 hej! Mój synek (teraz 5,5 roku)prawie 2 lata brał 2 razy dziennie flixotide,buderhin a do tego dodatkowo jeszcze serevent,claritine i doraźnie ventolin lub berodual N. Od czerwca (po szpitalu) ma jednak je odstawione (bierze tylko claritine),gdyż prawdopodobnie osłabiły i tak osłabiony organizm. Zobaczymy co dalej.... Jak chcesz to pisz:dora318@wp.pl pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
sylviakia Re: Flixotide na stałe 19.08.03, 19:59 silije nie martw sie ważne przy wziewach by podawać systematycznie... moje dizeci dostały wziewy w marcu 2001. Najpierw przez tube ( polecam aerochumber) potem już bez obecnie Asia ma na wakacje odsawtione leki wziewne i jest ok ale co przeszłysmy to nasze... Będzie dobrze uspokoją sie nadreaktywne oskrzela i z biegiem czasu bedzie można odstawic wziwey ( lub przynajmniej próbowac). MOje maluchy brały Flixotide 50 mg 2x1 Serevent 2x1 w okresach lepszych szło 1x1 wsio i co teraz już lepiej. Będzie dobrze zobaczysz... Sylwia jakby co to pisz na priva zdrówka życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
klubaanna Re: Flixotide na stałe 19.08.03, 22:24 Hej Moja córcia 4,5 od roku bierze Flixotide 2xdziennie,Oxsis 4xdziennie i Claritine.Oprócz pyłków drzew i traw jest uczulona na konserwanty i barwniki.Potrafi się dusić,bo atakuje jej krtań i muszę jej psikać w gardło mieszaniną soli fizjologicznej+adrenalina+Dexaven.czasem mam dość,za to synek też jest na coś uczulony,bo często mu się robią pod kolanami czerwone,swędzące prawie strupy.I tylko maści sterydowe mu pomagają.Trzymaj się cieplutko i nie dajcie się. Ania Odpowiedz Link Zgłoś