weronka52 09.02.08, 02:39 Wczoraj byliśmy u dr. M zaleciła nalewkę z orzecha ale w VM nie mieli mieszkam poza WA-wą. Czy ktoś kupował nalewkę w necie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannanina Re: nalewka z czarnego orzecha 09.02.08, 09:17 spróbuj zapytać w jakimś sklepie zielarskim, powinna być. Ostatnio taki widzialam u siebie w mieście, w internecie nie kupowałam Odpowiedz Link Zgłoś
weronka52 Re: nalewka z czarnego orzecha 09.02.08, 11:18 mieszkam w Gdańsku obdzwoniłam wszystkie sklepy zielarskie w trójmieście -nigdzie nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: nalewka z czarnego orzecha 09.02.08, 15:32 My kupiliśmy w Vega ale wczoraj dostałam w aptece Pau d'Arco i jest tej samej firmy co nalewka, więc myślę, że i nalewke moga zamówić - zapytaj w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: nalewka z czarnego orzecha 09.02.08, 15:38 Podaję link do strony z produktami firmy, której nalewkę z orzecha kupilismy w Vega www.ibg.pl/nowfoods/?PHPSESSID=dc5577d87e27f86ffc11923faa025073 Odpowiedz Link Zgłoś
b-e-a-t-k-a A na co... 09.02.08, 19:12 zlecono wam tą nalewkę? w ulotce napisane że owsiki i glisda a ja się zatsnawiam czy tylko na nie działa czy na cos jeszcze? Dziękuje za odp Beata Odpowiedz Link Zgłoś
weronka52 Re: nalewka z czarnego orzecha 09.02.08, 19:26 Dzięki za link -zaraz zamawiam.Doktor M poleciła małemu jako leczenie uzupełniające po owsikach i grzybie. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: nalewka z czarnego orzecha 10.02.08, 00:24 jak (ile, kiedy, jak długo) macie podawać nalewkę dzieciom? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: nalewka z czarnego orzecha 10.02.08, 01:29 3 msc. Ale my weterani walczymy z 4-tą lambliozą i 3-cią owsicą. Oczywiście kochamy przedszkola.. Próbowałam gadać w tej sprawie. Pełna porażka. Na razie ograniczyłam się do kroku nr 1. Napisałam błaganie do matek, żeby powstrzymały sie z przynoszeniem słodyczy. Co i rusz imieniny, urodziny, dni babci, dziadka, dziecka, karnawały, teatrzyki, dni powitań, pożegnań, dni ojca, matki, przedszkolanki, dni wyjątkowe, dni szare, kolorowe i takie co każda okazja jest dobra (np. wczoraj były imieniny mamy i zostało..)... I tony słodyczy. Jedyne co przy okazji sprawy próby mediacji wyszło, to glista u jednego dziecka.. Niestety tylko tyle. No ale bez badań to kto tu da wiarę, że moje dziecko jest 2 tygodnie czyste, a potem już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 piołun w nalewce 26.02.08, 19:24 jak to jest z piołunem. czytałam, ze jest niebezpieczny, szczególnie dla dzieci. czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć o co chodzi ? podaję dziecku rano pipetę tej nalewki na pół szklanki ciepłej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
aniucha333 o piolunie - uwazaj z tym 27.02.08, 22:32 Działanie: pobudza funkcje wydzielnicze przewodu pokarmowego, zwiększa apetyt, działa żółciopędnie i odkażająco oraz jest środkiem przeciwrobaczym. Odwar z ziela można także stosować zewnętrznie przy zwalczaniu pasożytów skóry (wszy, świerzbowce), gdyż działa na nie toksycznie. Stosowany jako lewatywa zwalcza owsicę. Ma silne działanie. Nie zaleca się amatorskiej uprawy i zbioru bylicy piołun, ponieważ stosowanie bez zaleceń lekarza może przy przedawkowaniu prowadzić do silnych zatruć i zaburzeń czynności mózgu. Działa porażająco na ośrodkowy układ nerwowy. Może prowadzić do ustania oddychania. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaolak25 Re: nalewka z czarnego orzecha 28.02.08, 12:04 skoro piołun jest niebespieczny to dlaczego M przepisuje ten preparat? Odpowiedz Link Zgłoś
mazeb Re: nalewka z czarnego orzecha 28.02.08, 12:34 aniaolak25 napisała: > skoro piołun jest niebespieczny to dlaczego M przepisuje ten > preparat? ----bo jest lekarzem, a nalewka nie jest traktowana przez panią dr jak sok malinowy, a jak lekarstwo wlasnie... Kazde ziolo zle zastosowane moze byc niebezpieczne, lekow tez nie lykamy jak cukierki... ale jak jest choroba, to trzeba ja wyleczyc, czyz nie? mozna wybrac - leki konwencjonalne albo leczenie naturalne. pzdr m. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: nalewka z czarnego orzecha 28.02.08, 16:40 W gotowych preparatach ilośc piołunu jest określona przez lekarzy, oceniona przez atesty dopuszczalnosci do sprzedaży. Dlatego od kilku lat wojuje z podawaniem przepisów na mieszanki ziołowe do wykonania samemu w domu. Zwłaszcza te z piołunem. Nigdy nie wiadomo, czy sie ktoś nie "rąbnie" podczas przygotowania. Dlatego na forum także poleca sie gotowe receptury, które kupuje sie już bez ingerencji w ich skład niezorientowanych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
soham1 Re: nalewka z czarnego orzecha 01.03.16, 10:02 Leki chemiczne są bardziej niebezpieczne o ziół, antybiotyki powodują zagrzybienie organizmu Odpowiedz Link Zgłoś