piotr999910
19.03.08, 14:31
Witam ,mam 4 miesięcznego synka,u którego jest podejrzenie AZS,wysypka pojawiła się jak synek skończył 4 tyg.od tamtego czasu jestem na diecie bezmlecznej,zero produktów zawierających mleko.Pomimo mojej diety ,a doszła jeszcze od alergologa,(jadlam tylko indyka ,zero owocow,buraki, marchew , pietruszka,kasze ,ryż,ziemniaki,brokuły)zmiany na skórze nie znikneły.Po posmarowaniu sterydem owszem ,ale po 3 dniach od odstawienia wracało,więc zaczełam smarować maścią ochronną z wit.A i przemywać naparem z siemienia lnianego.kąpiemy co 3 dni w przegotowanej wodzie.Skora nie jest już taka przesuszona ,a na buzi zostały czerwone placki,które powoli zanikają.W między czasie zrobilam badanie na pasośyty i lambie ale nic nie wyszło,wczoraj poprosiłam alergologa o skierowanie na grzyby i pleśnie ,ale lekarz nie widzi ku temu powodow,dziecko nie ma pleśniawek ,więc nie ma grzyba.Poprosiłam też o skierowanie na panel pediatryczny ale też nie dostałam ,bo takie badania nie są wiarygodne.Jestem pewna ,że to nie jest uczulenie na mleko,ponieważ zjadłam 2 tyg .temu tort gdzie bylo jajko ,czekolada i mleko a dziecku nie pogorszył się