Dodaj do ulubionych

klinika okulistyczna w katowicach

20.01.09, 23:51
Może ktoś był tam z dzieckiem na oddziale.Prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • mastaszka Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 09:25
      Ja byłam na dziecięcym w ŚlAM, ale to było równo 5 lat temu, jeszcze
      ordynatorem była prof. Matuszewska. Warunki bytowe były koszmarne,
      ale opieka lekarzy i pielęgniarek bez zarzutu. Jeśli chciało się być
      z dzieckiem na oddziale, trzeba było to zgłosić w sekretariacie w
      trakcie przyjmowania.
      • slivia_3 Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 10:35
        My byliśmy rok temu. Zakwaterowanie z dzieckiem dla jednego rodzica,wyżywienie
        dla dziecka (trzy posiłki skromne ostatni o 17). W szpitalu jest bufet.Łóżka
        spore z ochronką , śpicie razem,szpitalna szafka przy łóżku.Do dyzpozycji mini
        kuchnia bez naczyń, kilka WC i prysznic(drugi był w trakcie remontu),szatnia
        .Odział jest zamknięty , dzieckiem może przebywać tylko jeden rodzi(za zgodą
        lekarza dziecko może wyjść na korytarz).Na oddziale znajduje się świetlica z TV
        i nielicznymi zabawkami.Ogólny stan lat 80 ale pielęgniarki super.
        • 1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 11:10
          ja również byłam z dzieckiem już kilka razy ostatnio w
          listopadzie.warónki średnie pielęgniarki różne a co do lekarzy to
          ciężko od nich wyciągnąć informacje.pisz jesli masz jeszcze jakieś
          pytania chetnie odpowiem.
          • najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 20:23
            Jako dziecko bylam pacjętką kliniki.Ostatni raz tam byłam w 90 roku.Na luty mój syn ma termin operacji zeza.Napisz mi proszę jak wygląda sprawa wyżywienia dla rodzica i co zabrać żeby móc tam jakoś funkcjonować z 13 miesięcznym dzieckiem.
            • 1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 21:37
              ja również byłam operowana W KLINICE Z POWODU ZAĆMY TERAZ JEŹDZIMY Z
              córką.Jeśli chodzi o wyżywienie dla Ciebie to ty niedostaniesz
              musisz kupić dzieci dostają 3 posiłki dziennie.
              mój nr gg9415872
              • najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 23:22
                Ach ta służba zdrowia...dzięki za info. mam ograniczony dostęp do internetu i nie mogę korzystać GG itp
            • 1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 21:45
              potrzebujesz buty na zmiane np papcie,dres lub inne spodnie na
              przebranie ale nie dzinsy,recznik,kubek jedzenie dla siebie jest
              lodówka gdzie można czymać żywność lub pieniądze na kupienie w
              bufecie.
      • agnes0685 Re: klinika okulistyczna w katowicach 26.04.09, 22:13
        A jak to jest z krótkowzrocznością?Słyszałam od zaprzyjaźnionego optyka że wada wraca po pół roku i to w najlepszym wypadku taka sama
    • mastaszka Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 10:41
      kurczę, to widzę, że nic się tam od 5 lat nie zmieniło...
      • najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 17:07
        dziewczyny napiszcie mi proszę czy można tam zagotować wodę np na mleko dla dziecka,czy w tym bufecie jest bardzo drogo, kto tam jest teraz ordynatorem.kurcze jak ja tam byłam to mieliśmy nawet podwieczorki, ale to było 19lat temu
        • slivia_3 Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 18:29
          Na mini kuchni jest czajnik bezprzewodowy ale brak naczyn i sztucow.Bufet jak
          dla mnie to drogi najgorsze ze szybko sie koncza dania obiadowe,
          drozdzowki,kanapki.Dziewczyny pomagaja sobie nawzajem i wychodza na miasto lub
          wzkoryzstuja obecnos tatusiow. Posilki pryzsluguja nawet niemowlakowi ale jest
          to raczej dieta .
          • 1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 19:09
            zgadzam sie z slivia_3 jest czajnik bezprzewodowy,a bufet jest ale
            drogi.
            skąd jesteś?
        • 1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 19:14
          ordynatorem jest Maria Formińska Kapuścik.
          • najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 21:32
            To prawie jak obóz przetrwania(he he)ale nikt niepowiedział że będzie łatwo.Dzięki wam, przynajmniej wiem naco mam się nastawić.Jestem z Raciborza
            • 1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 22:22
              życze powodzenia napisz potem co i jak.

Ja jestem z okolic Kalisza.
              • najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 08.03.09, 22:03
                No i wróciliśmy. Zaskoczona byłam tym że tak szybko po zezie do domu(3 dni).Warunki takie jak opisywałyście poprostu nic dodać nic ująć.Jeszcze raz dziękuję wam za info przynajmniej byłam na wszystko przygotowana.
                • dorokado Re: klinika okulistyczna w katowicach 08.03.09, 23:58
                  Mam pytanie Jaki to był zez i ile stopni. Mój syn ma po zaćmie zeza rozbieżnego
                  -16 Czeka nas operacja a ja jeszcze nie jestem przekonana czy dobrze robię (może
                  są jakieś inne sposoby ???)
                • katacha Re: klinika okulistyczna w katowicach 09.03.09, 21:50
                  Wcześnie miało twoje dziecko operowanego tego zeza. czemu tak??? mój syn jest po
                  zaćmie ma 1,5 roku i póki co lekarka od zeza powiedziała żeby operować ok. 4, 5
                  roku życia. Dr który dobiera soczewkę dziecku mówi że powinien być operowany w 2
                  roku życia. w poniedziałek jedziemy na konsultcje do dr Wójcik.
                  • najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 09.03.09, 22:42
                    Ja też słyszałam że zeza najwcześniej operuje się ok 2 urodzin ale mój syn (ja też)ma oftalmoplegie zewnętrzną tj.porażenie mięśni okoruchowych.Ogólnie mówiąc mięśnie w oku niedziałają jak trzeba lub są nieprawidłowo zbudowane.U mojego syna po otwarciu oka okazało się że jeden z mięśni wogóle się nie wykształcił a pozostałe są nieprawidłowo rozwięte więc oczka niedało się wyprostować.Jest szansa że jak mały będzie rósł to te mięśnie też ale lekarze nie dają 100%
    • mirshann Re: klinika okulistyczna w katowicach 01.04.09, 15:16
      Witaj,
      właśnie wróciłam z kliniki.
      Oddział zamknięty - nie wejdziesz ani nie wyjdziesz bez dzwonienia. Do 3 r.ż.
      matka ma łóżko z dzieckiem i z nim śpi (chyba, że woli zostawić dziecko same).
      Posiłki dla dziecka 3 razy dziennie (w zależności od dziecka - jedno poje drugie
      nie). Kuchnia mleczna - zlew, czajnik, kuchnia płytowa. Siostry różne ale w
      większości fajne. Pokoje na 3 łóżka, w pokojach umywalki i wanienki dla dzieci.
      Badania rano i czasem wieczorem na obchodzie. "przedszkole" czyli świetlica, WC,
      natrysk. Ciężko, ale w żadnym szpitalu nie jest lekko.
      • mala28it Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.06.09, 21:44
        Witam mam pytanie 1 lipca jade tam z córką na zabieg opadnięcia
        powieki jak tam wygląda pobyt na oddziale z dzieckiem? Bardzo proszę
        o odpowiedź
        • 1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.06.09, 10:06
          Witam przeczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi bo nic sie nadal
          niezmieniło a ja byłam z córką w maju tego roku na usunięciu szwu.
          • mala28it Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.06.09, 13:54
            czytałam i powiem szczerze to jestem przerażona waszymi
            wypowiedziami a jak pielęgniarki są miłe czy nie i ile leży się po
            takim zabiegu bo my mamy termin na 1 lipca czy zaraz po przyjeździe
            jej zrobią zabieg czy najpierw jakieś badania przed tym zabiegiem
            • slivia_3 Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.06.09, 18:16
              My byliśmy w czerwcu w trakcie strajków i remontu oddziału dziecięcego . Totalny
              brak opieki , harmider (czytaj co piszą na karcie) i nie możność dowiedzenia się
              czegokolwiek . To nasz czwarty pobyt na oddziale i jestem zdegustowana
              Katowicami pomimo tego że mam dobry (prywatny) kontakt z naszą prowadzaca lekarz .
              • najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 23.06.09, 23:23
                My byliśmy w lutym i w marcu i mogę powiedzieć że tam jest jak w fabryce"produkcja idzie pełną parą". Myślę że dlatego trudno jest wyciągnąć jakąś informację od lekarzy.Zreguły dzieci na zabieg biorą na następny dzień po przyjęciu.
                • mala28it Re: klinika okulistyczna w katowicach 24.06.09, 14:04
                  dzięki my już za tydzień jak wszystko będzie ok bo narazie to nie ma
                  miejsc w szpitalu i nie wiem czy pojedziemy a po zabiegu to długo
                  leżałyście ile dnijak można wiedzieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka