najlepszyviolik 20.01.09, 23:51 Może ktoś był tam z dzieckiem na oddziale.Prosze o opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mastaszka Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 09:25 Ja byłam na dziecięcym w ŚlAM, ale to było równo 5 lat temu, jeszcze ordynatorem była prof. Matuszewska. Warunki bytowe były koszmarne, ale opieka lekarzy i pielęgniarek bez zarzutu. Jeśli chciało się być z dzieckiem na oddziale, trzeba było to zgłosić w sekretariacie w trakcie przyjmowania. Odpowiedz Link
slivia_3 Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 10:35 My byliśmy rok temu. Zakwaterowanie z dzieckiem dla jednego rodzica,wyżywienie dla dziecka (trzy posiłki skromne ostatni o 17). W szpitalu jest bufet.Łóżka spore z ochronką , śpicie razem,szpitalna szafka przy łóżku.Do dyzpozycji mini kuchnia bez naczyń, kilka WC i prysznic(drugi był w trakcie remontu),szatnia .Odział jest zamknięty , dzieckiem może przebywać tylko jeden rodzi(za zgodą lekarza dziecko może wyjść na korytarz).Na oddziale znajduje się świetlica z TV i nielicznymi zabawkami.Ogólny stan lat 80 ale pielęgniarki super. Odpowiedz Link
1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 11:10 ja również byłam z dzieckiem już kilka razy ostatnio w listopadzie.warónki średnie pielęgniarki różne a co do lekarzy to ciężko od nich wyciągnąć informacje.pisz jesli masz jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem. Odpowiedz Link
najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 20:23 Jako dziecko bylam pacjętką kliniki.Ostatni raz tam byłam w 90 roku.Na luty mój syn ma termin operacji zeza.Napisz mi proszę jak wygląda sprawa wyżywienia dla rodzica i co zabrać żeby móc tam jakoś funkcjonować z 13 miesięcznym dzieckiem. Odpowiedz Link
1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 21:37 ja również byłam operowana W KLINICE Z POWODU ZAĆMY TERAZ JEŹDZIMY Z córką.Jeśli chodzi o wyżywienie dla Ciebie to ty niedostaniesz musisz kupić dzieci dostają 3 posiłki dziennie. mój nr gg9415872 Odpowiedz Link
najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 23:22 Ach ta służba zdrowia...dzięki za info. mam ograniczony dostęp do internetu i nie mogę korzystać GG itp Odpowiedz Link
1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.01.09, 21:45 potrzebujesz buty na zmiane np papcie,dres lub inne spodnie na przebranie ale nie dzinsy,recznik,kubek jedzenie dla siebie jest lodówka gdzie można czymać żywność lub pieniądze na kupienie w bufecie. Odpowiedz Link
agnes0685 Re: klinika okulistyczna w katowicach 26.04.09, 22:13 A jak to jest z krótkowzrocznością?Słyszałam od zaprzyjaźnionego optyka że wada wraca po pół roku i to w najlepszym wypadku taka sama Odpowiedz Link
mastaszka Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 10:41 kurczę, to widzę, że nic się tam od 5 lat nie zmieniło... Odpowiedz Link
najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 17:07 dziewczyny napiszcie mi proszę czy można tam zagotować wodę np na mleko dla dziecka,czy w tym bufecie jest bardzo drogo, kto tam jest teraz ordynatorem.kurcze jak ja tam byłam to mieliśmy nawet podwieczorki, ale to było 19lat temu Odpowiedz Link
slivia_3 Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 18:29 Na mini kuchni jest czajnik bezprzewodowy ale brak naczyn i sztucow.Bufet jak dla mnie to drogi najgorsze ze szybko sie koncza dania obiadowe, drozdzowki,kanapki.Dziewczyny pomagaja sobie nawzajem i wychodza na miasto lub wzkoryzstuja obecnos tatusiow. Posilki pryzsluguja nawet niemowlakowi ale jest to raczej dieta . Odpowiedz Link
1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 19:09 zgadzam sie z slivia_3 jest czajnik bezprzewodowy,a bufet jest ale drogi. skąd jesteś? Odpowiedz Link
1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 19:14 ordynatorem jest Maria Formińska Kapuścik. Odpowiedz Link
najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 21:32 To prawie jak obóz przetrwania(he he)ale nikt niepowiedział że będzie łatwo.Dzięki wam, przynajmniej wiem naco mam się nastawić.Jestem z Raciborza Odpowiedz Link
1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.01.09, 22:22 życze powodzenia napisz potem co i jak. Ja jestem z okolic Kalisza. Odpowiedz Link
najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 08.03.09, 22:03 No i wróciliśmy. Zaskoczona byłam tym że tak szybko po zezie do domu(3 dni).Warunki takie jak opisywałyście poprostu nic dodać nic ująć.Jeszcze raz dziękuję wam za info przynajmniej byłam na wszystko przygotowana. Odpowiedz Link
dorokado Re: klinika okulistyczna w katowicach 08.03.09, 23:58 Mam pytanie Jaki to był zez i ile stopni. Mój syn ma po zaćmie zeza rozbieżnego -16 Czeka nas operacja a ja jeszcze nie jestem przekonana czy dobrze robię (może są jakieś inne sposoby ???) Odpowiedz Link
katacha Re: klinika okulistyczna w katowicach 09.03.09, 21:50 Wcześnie miało twoje dziecko operowanego tego zeza. czemu tak??? mój syn jest po zaćmie ma 1,5 roku i póki co lekarka od zeza powiedziała żeby operować ok. 4, 5 roku życia. Dr który dobiera soczewkę dziecku mówi że powinien być operowany w 2 roku życia. w poniedziałek jedziemy na konsultcje do dr Wójcik. Odpowiedz Link
najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 09.03.09, 22:42 Ja też słyszałam że zeza najwcześniej operuje się ok 2 urodzin ale mój syn (ja też)ma oftalmoplegie zewnętrzną tj.porażenie mięśni okoruchowych.Ogólnie mówiąc mięśnie w oku niedziałają jak trzeba lub są nieprawidłowo zbudowane.U mojego syna po otwarciu oka okazało się że jeden z mięśni wogóle się nie wykształcił a pozostałe są nieprawidłowo rozwięte więc oczka niedało się wyprostować.Jest szansa że jak mały będzie rósł to te mięśnie też ale lekarze nie dają 100% Odpowiedz Link
mirshann Re: klinika okulistyczna w katowicach 01.04.09, 15:16 Witaj, właśnie wróciłam z kliniki. Oddział zamknięty - nie wejdziesz ani nie wyjdziesz bez dzwonienia. Do 3 r.ż. matka ma łóżko z dzieckiem i z nim śpi (chyba, że woli zostawić dziecko same). Posiłki dla dziecka 3 razy dziennie (w zależności od dziecka - jedno poje drugie nie). Kuchnia mleczna - zlew, czajnik, kuchnia płytowa. Siostry różne ale w większości fajne. Pokoje na 3 łóżka, w pokojach umywalki i wanienki dla dzieci. Badania rano i czasem wieczorem na obchodzie. "przedszkole" czyli świetlica, WC, natrysk. Ciężko, ale w żadnym szpitalu nie jest lekko. Odpowiedz Link
mala28it Re: klinika okulistyczna w katowicach 21.06.09, 21:44 Witam mam pytanie 1 lipca jade tam z córką na zabieg opadnięcia powieki jak tam wygląda pobyt na oddziale z dzieckiem? Bardzo proszę o odpowiedź Odpowiedz Link
1-agusia Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.06.09, 10:06 Witam przeczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi bo nic sie nadal niezmieniło a ja byłam z córką w maju tego roku na usunięciu szwu. Odpowiedz Link
mala28it Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.06.09, 13:54 czytałam i powiem szczerze to jestem przerażona waszymi wypowiedziami a jak pielęgniarki są miłe czy nie i ile leży się po takim zabiegu bo my mamy termin na 1 lipca czy zaraz po przyjeździe jej zrobią zabieg czy najpierw jakieś badania przed tym zabiegiem Odpowiedz Link
slivia_3 Re: klinika okulistyczna w katowicach 22.06.09, 18:16 My byliśmy w czerwcu w trakcie strajków i remontu oddziału dziecięcego . Totalny brak opieki , harmider (czytaj co piszą na karcie) i nie możność dowiedzenia się czegokolwiek . To nasz czwarty pobyt na oddziale i jestem zdegustowana Katowicami pomimo tego że mam dobry (prywatny) kontakt z naszą prowadzaca lekarz . Odpowiedz Link
najlepszyviolik Re: klinika okulistyczna w katowicach 23.06.09, 23:23 My byliśmy w lutym i w marcu i mogę powiedzieć że tam jest jak w fabryce"produkcja idzie pełną parą". Myślę że dlatego trudno jest wyciągnąć jakąś informację od lekarzy.Zreguły dzieci na zabieg biorą na następny dzień po przyjęciu. Odpowiedz Link
mala28it Re: klinika okulistyczna w katowicach 24.06.09, 14:04 dzięki my już za tydzień jak wszystko będzie ok bo narazie to nie ma miejsc w szpitalu i nie wiem czy pojedziemy a po zabiegu to długo leżałyście ile dnijak można wiedzieć Odpowiedz Link