aleksandra19811 29.04.08, 10:34 wyszedł posiew całkiem czysty. Nawet nie było drożdżopodobnych , zwykle sa nieliczne co ponoc świadczy o wyrównanej ilosci dobre-złe bakterie, no i to naturalna flora bakteryjna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueluna Re: Przesadne podawanie probiotyków ? jałowy posi 01.05.08, 01:59 Domyslam sie ze chodzi o posiew kalu? Nie ma fizycznej ani zadnej innej mozliwosci by dobrze wykonany posiew kalu wyszedl jalowy. Po prostu. W kale jest ogrom bakterii - roznych, czasem fizjologicznych, czasem nie. Nie ma szans by kal byl jalowy. Nawet u kogos kto by byl akurat pod dzialaniem konskich dawek antybiotykow i lekow przeciwgrzybiczych - kal jalowy nie bedzie. Jesli to nie Ty robilas wymaz tylko oddalas probke do labu - to szczytem bezczelnosci jest ze wydali Ci i kazali zaplacic za po prostu nie wykonane badanie. Bo albo mieli zla pozywke albo nie mam pojecia co spaprali - ale tego badania po prostu nie wykonali i maja tego swiadomosc. To tak jakbys oddala probke krwi do do badania i na wyniku bys otrzymala: woda, brak krwinek i czegokolwiek innego. To jest po prostu niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
izydorek70 do blueluna 01.05.08, 18:38 Powiedz proszę-czy podawanie probiotyku może zafałszować wynik badania kału pod kątem candida?Mam zrobić takie badanie a podaję dziecku dicoflor30. Odpowiedz Link Zgłoś
sylpal13 Re: do blueluna 01.05.08, 21:03 ja robiłam synowi posiew z kału i tez wyszedł jałowy Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: do blueluna 01.05.08, 21:32 na wyniku z posiewu kału mam napisane jakich bakterii (patogennych) nie wyhodowano oraz ze w badaniu wyhodowano fizjologiczną florę przewodu pokarmowego. Odpowiedz Link Zgłoś
m_oments Re: do blueluna 01.05.08, 23:37 wtrace się dzwoniłam swego czasu do laboratorium i doradzali,aby nie podawac 10 do 14 dni przed pobraniem próbek probiotyków- chodziło o posiew na grzyby; gdy powiedziałam, że podaję (wtedy) jedynie mleko hipp probiotyczne pani powiedziała,że takie ilości nie zafałszują bardzo wyniku - na zasadzie ze jak są grzyby, to im wyrosną - ale żeby nie podawać ampułek z probiotykami; Odpowiedz Link Zgłoś