Dodaj do ulubionych

jakie buty kupujecie sobie na wiosne

13.02.12, 08:58
Chodzi mi o takie codzienne,pasujace do wiekszosci ubran.Gdzie mozna kupic cos fajnego?
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 09:18
      Do większości ubrań.. to zależy jakie ubrania na co dzień nosisz smile.
      Na wiosnę mam buty Reebok kupione w Makro już rok temu, ale nieużywane, czekały sobie grzecznie aż poniszczę swoje wcześniejsze buty i to ostatnio nastąpiłowink. Raczej mam luźny styl ubierania, więc sportowe buty mi do wszystkiego pasują, ale postanowiłam zacząć nosić czasem spódnice, więc kupiłam do tego jeszcze czółenka z Mustanga (na allegro można tanio w licytacji kupić buty tej firmy). Wydaje mi się, że fajna jakość (jeszcze co do jakości nie mam pewności) za nieduże pieniądze. Wcześniej cały czas pomykałam w trekingowych butach o czym słyszałam, że to straszny obciach, bo trekingowe buty są tylko odpowiednie jak się jedzie w góry wink.
      • agni71 Re: koza - trekkingi 13.02.12, 09:50
        Masz wyczajone jakies fajne? Właściwie tez powinnam sobie kupić, bo latem często chodzimy po górach, a ja mam tylko buty ponizej kostki...
        • koza_w_rajtuzach Re: koza - trekkingi 13.02.12, 13:02
          ja śmigałam w trekkingach z Decathlonu, więc raczej żadna wysoka półka, ale mi dobrze służyły, a należę do osób, które dużo chodzą. Trochę ponad rok w nich chodziłam.
    • agni71 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 09:47
      To zależy jak sie na codzien ubierasz, ja przeważnie w spodnie, najczęściej dżinsy i do nich noszę takie na płaskim obcasie na dwa rzepy z Ecco czarne. Cos w tym stylu:
      www.outletstore.pl/ecco/4723353859/Product.aspx
      Do elegantszych spodni mam cos a'la oxfordy, tylko na obcasie, cos takiego, tylko innej firmy:
      www.salonobuwniczy.pl/1478,,p,351023_kiev.html
      No i jeszcze dwie pary typowych pantofli do spódnic, ale zakładam je sporadycznie.
      Poza tym, sportowe na rower, którym jeżdżę często, dwie pary balerinek, które czasem też i na rower zakładam. No i kalosze, bo u nas bywa bardzo mokro...

A tegorocznej wiosny, jesli znajdę idealne, to kupię sobie, sztyblety (juz od dłuższego czasu szukam):

www.podo.pl/produkt/50273,Buty-Clarks-MEG-JONA.html
    • patir23 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 10:07
      Najczesciej spodnie dzinsy. do dreow mam adidasy jedne lzejsze drugie takie cale skorzane. chyba kupie baleriny albo cos w podobie i fajne te sznurowane na obcasie.
      • loganmylove Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 11:40
        Zwykle ecco. Zawsze coś znajduję w outlecie w Piasecznie a będąc tam zagladam do Salamandry wbrew pozorom można tam znaleźć świetne buty w cenach do przyjęciasmile Preferuję strój swobodny-spodnie różne nigdy spódniczkismile
        • blizniaki14 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 12:36
          balerinki i mokasyny, skórzane, upatrzyłam już na allegro smile
          nie noszę butów sportowych typu adidas
      • blizniaki14 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 12:37
        a sznurowane oksfordy na obcasiki mam z zeszłego roku
    • olaj Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 18:52
      Mój mikry wzrost usprawiedliwia koturn w mokasynie wink

O, takie do jeansów:
      www.hobsonshoes.co.uk/Product-5535-Geox%20New%20Dolly%20Casual%20Ladies%20High%20Heel%20Wedge%20Shoe

Ola
    • dixi Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 20:02
      na wczesną wiosnę mam parę par, na cieplejszą porę myślę nad tymi www.butyk.pl/towar.15496.Polbuty_FLY_London_Bulbo_Becks_P500260004.html
      ale czekam jeszcze na nowe modele Fly;
      jakieś sportowe też muszę kupić, ale to spontanicznie;
      • janka39 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 22:18
        Teraz bede szukac czarnych... szpilek. No, moze bardziej klasycznych czolenek na wysokim obcasie wink. Oby nie mialy czerwonej podeszwy, w czym lubuje sie np kazar oraz liczne no namy. Kurcze, nie chce udawac, ze nosze louboutiny, skoro nie nosze. Jeszcze wink
        Moze cos podpowiecie? Musza byc wygodne, wiec tylko firm obuwniczych smile
        • mmala6 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 22:24
          jeżeli klasyka bez odlotów, to Ryłkowink
          nabyłam takie:
          www.e-rylko.com/produkt/z8mc1_w14/1733/cat/35/c/0/r/0/k/0/pp/89
          na żywo wyglądają ładniej, nie świecą się aż tak. Niestety nie wiem czy wygodne do biegania na co dzień, bo ja chodzę w nich tylko w pracy po wykładziniebig_grin nie sądzę aby nadal były wygodne na naszych chodnikach. W każdym razie eleganckie, klasyczne, porządna skóra i póki co jednak wygodne. Nie mają czerwonej podeszwy i nie mają platformy-specjalnie takich szukałam.
          • janka39 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 22:36
            Lubie rylko i wiele razy przekonalam sie, ze w realu ich butu baaardzo zyskuja w stosunku do tego, co na fotach. No i sa wygodne
            Fajne te Twoje, ale chyba chcialabym bardziej okragly nosek. Choc widzialam, ze celebrytki lansuja taki typ, jak te Twoje wink
            Marza mi sie jeszcze united nude...

• mmala6 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 22:53
              janka39 napisała:

> Fajne te Twoje, ale chyba chcialabym bardziej okragly nosek. Choc widzialam, ze
              > celebrytki lansuja taki typ, jak te Twoje wink
              no bo ja właśnie jestem celebrytka, nie wiedziałaś?big_grin

> Marza mi sie jeszcze united nude...
              a jakie?
              >
              • janka39 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 23:37
                fold hi, najlepiej wszystkie kolory

i jeszcze jakies sandaly, ale nie zdecydowalam, ktore wink
          • blizniaki14 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 14.02.12, 09:27
            klasyczne czarne też mam Ryłko - najlepsze moim zdaniem smile
        • minkapinka Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 22:35
          a ja mam w nosie czerwone podeszwy, czołenka Kazar, nawet na bardzo wysokim obcasie sa mega wygodne smile
          • janka39 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 22:40
            Gdyby nie te podeszwy wink, to pewnie tez kupilabym cos w kazarze... ale mnie to uwiera wink
            • minkapinka Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 13.02.12, 22:51
              a ja mam ochote na jakies buty z follow me smile
              • paliwodaj Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 14.02.12, 01:46
                >Marza mi sie jeszcze united nude...
                tez bym nie pogardzila tymi z normalniejszymi obcasami
                • janka39 Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 14.02.12, 10:15
                  paliwodaj napisała:

> >Marza mi sie jeszcze united nude...
                  > tez bym nie pogardzila tymi z normalniejszymi obcasami

No wlasnie fold hi i deluxe maja bardzo klasyczne obcasy smile
      • tres09 Fly London stacjonarnie? 14.02.12, 19:10
        Czy te Fly London można gdzieś w Warszawie dostać stacjonarnie?
        • sprycia1979 Re: Fly London stacjonarnie? 15.02.12, 10:05
          W Warszawie w sklepach schaffa shoes- Ursynów 3 sklepy
    • janka39 baldowski? 14.02.12, 14:42
      znacie moze te firme? znalazlam w sieci jedne buty - bardzo mi sie podobaja (niestety, czarne maja czerwoną podeszwę, ale cieliste już nie wink ), ale nigdy nie widzialam tych butow na zywo, wiec nie wiem, czego sie spodziewać. Ceny wyższe niż w Ryłko, ale to akurat nie musi nic oznaczac...
      • minkapinka Re: baldowski? 14.02.12, 20:10
        nie znam marki, ale buty ładne.
      • sprycia1979 Re: baldowski? 15.02.12, 12:04
        widziałam kilka sztuk w galerii mokotów, ale wyglądały tak sobie. Nie było jeszcze nowej kolekcji, może tam bedą ciekawsze
    • pade Re: jakie buty kupujecie sobie na wiosne 15.02.12, 11:55
      ja mam ochotę na takie:
      shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/keene-80-mm_449441/614142?navId=334
      • janka39 pade 15.02.12, 13:05
        Mam takie z poprzedniego sezonu, bezowe. Bylam nimi zachwycona. Ladne, wygodne, ale bardzo szybko tak sie rozbily, ze spadaja mi z nog. Rozne wkladki nic nie daja.Do tego z przodu ten otwor poranil mi palce do krwi uncertain
        Moze na grubszej/szerszej stopie nie ma tych problemow, ale ja nie polecam
        Keene kryte w calosci sa z kolei z bardzo twatdej skory... mierzylam, odpuscilam i kupilam te piptoly
        • pade Re: pade 15.02.12, 18:16
          o kurcze, to mam zagwozdkę bo chciałam przez neta kupić
          a stopę mam wąską, bez podbicia...
          w zeszłym sezonie były bezowe? bo znalazłam tylko pomarańczowe i brązowe, te pomaranczowe slicznesmile
          moze jednak ryłko kupię, chociaż mąż zakochany w ecco i tylko na nie mnie namawia...
          • janka39 Re: pade 15.02.12, 18:45
            Te, co mam opisane sa jako brown, ale w rzeczywistosci to bez (dokladnie taki kolor, jak obcas). Pomaranczowe ladnie wygladaly na zdjeciu, w realu gorzej.
            Nie kupilabym ich nigdy wiecej i to naprawde nie dlatego, ze jestem obrazona na ecco. Kiedy mnie tak poranily, do domu wracam boso, bo juz plakalam z bolu.
            Najgorsze jest to "rozczlapanie" z tylu, w pęcinie. Naprawde szczerze odradzam. Kasa wywalona w bloto, choc buty piekne (w realu, na nodze wygladaja lepiej)
            • pade Re: pade 15.02.12, 18:57
              Dziękuję Ci, uchroniłaś mnie przed wtopąsmile
              • mmala6 Re: pade 15.02.12, 19:40
                niestety potwierdzam co napisała Janka. Ja co prawda mam inny model ale jakiś taki podobnywink z pełnymi palcami i jak kupowałam to były mocno dopasowane. Po paru tygodniach chodzenia spadały mi z nóg. Zbyt miękka jest ta skóra chyba. Choć wygodne, nic nie obtarło. W każdym razie zastanawiam się czy nie reklamować zdarcia obcasów w samochodziewink coś mi świta, że słynny pan z ecco z facebooka mówił, że te obcasy są ze specjalnego czegoś co się nie zdziera przy jeździe samochodem, i można reklamować. Ale nie wiem czy nie zmyślamwink
                • janka39 Re: pade 15.02.12, 20:18
                  Nie zmyslasz smile
                  Pan/pani elwira (?) pisal(a) o tym przy modelu legrande, bo sama mialam ogromna chec na te buty, ale skorzany obcas uchronil mnie przed popelnieniem kolejnego glupstwa wink
                  A kiedy na fb napisalam o tym rozczlapaniu, dostalam dobra rade, by zglosic sie do salonu ecco, aby... sprzedawcy obejrzeli moje stopy, bo to z pewnoscia ich wina wink
                  Nie zartuje. Niestety, moje posty wykasowali. Nie tylko te ze slynnego watku wink
                  • janka39 mmala 15.02.12, 23:33
                    a tu dowod, że nie zmyslasz: cytat
                    "Katarzyna - przetestowałyśmy - obcasy nie niszczą się, nawet w samochodzie smile to jest ECCO"
                    smile
                    Kiedy jednak napisałam, że moje obcasy ECCO nie dały rady na wrocławskim rynku (mimo, że "to ECCO" wink ) - dostałąm radę: "Agnieszka, omijaj kocie łby, a na warunki mocno miejskie polecamy kolekcje outdorową" (pisowania oryginalna)
                    Obawiam sie zatem, że Twoja reklamacja może nie zostac uznana (choc to ecco, oczywiscie wink )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka