Dodaj do ulubionych

Internet-jak?

IP: *.* 08.07.01, 12:35
Witajcie!Mam pytanie o szybki łącze.To dość droga inwestycja,założenie no i stały abonament.Czy to się naprawdę opłaca?Czy szybkość jest znacząco większa niz przy korzystaniu z łączy przez telefon?A może któraś z Was ma Założone łącze z Dialogu?Wiem ,że można tam też wykupić całodobowy dostęp za pewną sumę i korzystać bez ograniczeń z Internetu.Które rozwiązanie jest Waszym zdaniem najlepsze?Z góry dziękuję za odpowiedzi.Aga Radziewińska.PS>Przy okazji mam do Was prośbę-na końcu postu napiszcie kto go pisał-ja korzystam z możliwości subskrybcji postów i nie wiem często od kogo jest dany list.papa
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 08.07.01, 12:52
      Cześć!Zdecydowanie odradzam korzystanie z SDI TP SA. Koszt montażu ok. 1000zł + 160zł abonament. Myśleliśmy z mężem, że to nam pozwoli na szybsze połączenie z serwerami. GUZIK PRAWDA!!! Żeby się dostać na jakikolwiek zagraniczny serwer czekamy strasznie długo, na polskie często też.Pozdrowienia.Aldona
    • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 08.07.01, 16:51
      Ja korzystam z usług dialogu, płacimy 84 zł miesięcznie, szybko ściąga strony, mamy go 3 miesiące i jeszcze nie było problemów, plusem jest też to, że można go zawieszać na 3 miesiące łącznie w roku (urlop itp.) polecam
      • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 08.07.01, 20:28
        Jolu napisz wiecej nt dialogu: jaki dostawca internetowy? w jakim rejonie? gdzie się to załatwia? Jaka przepustowość? i co jeszcze wiesz! Proszę! Korzystamy w tej chwili z SDI TP SA, nie mamy problemów ze ściąganiem tak jak Aldona ale rzeczywiście jest to drogi interes...
        • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 08.07.01, 20:57
          Mieszkam we Wrocławiu i po prostu u nas chodzili po mieszkaniach przedstawiciele dialogu.Przy rezygnacji z TP.sa za przyłącz płaciliśmy 1,22zl przy zakładaniu jako drugiej linii kosztuje to około 400 zl.Przepustowość 56 Kbps. 84 zl miesięcznie opłata zryczałtowana a jest jeszcze możliwość dla osób które korzystają z netu w nocy od 22-6 i wtedy płaci się połowe, planują też wprowadzenie możliwości wyboru godzin, w którychkorzysta się z internetu. Na pewno lepiej załozyć go jako drugą linię bo nie zajmuje linii telefonicznej tylko wtedy do 84 zl dodają abonament teraz 25 zl. SDI u nich kosztuje 130 miesięcznie a przyłacze 350zl. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo :hello:
          • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 08.07.01, 21:21
            dzięki!!!!
    • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 08.07.01, 21:01
      ja tam mam SDI od ponad roku i wcale nie narzekam -chodzi jak burza, nie zdarzyło mi sie czekać na połączenie ze stroną jakąkolwiek - polską czy zagraniczną - dłużej niż pół minuty... :) poza tym koszt jest może duzy - ale można to rozłożyć na raty - 4x250 zł - przyznam szczerze, że oprócz pierwszej o pozostałych notorycznie zapominaliśmy i nawet nikt do nas nie zadzwonił z TP sa z upomnieniem....Kasia mama Marty
    • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 09.07.01, 23:18
      ja mam stałe łącze w domu, opłata zryczałtowana 40 zł. miesięczniejak to się dzieje, że tak tanio?otóż na moim osiedlu "małolaty" założyły amatorską sieć internetową - nie znam się na tym, ale popytaj u siebie;przydzielono nam jakies IP - i działa - można siedzieć 24h i płacic 40 zł (opłata zależy od ilości ludzi w sieci)super, no nie?pozdrawiammagda
      • Gość: guest Re: Internet-jak? IP: *.* 10.07.01, 08:00
        Magdaleno!Nie na długo będzie ci to działać, chyba że operator jest slimak i nie dba o te rzeczy. Wiesz jak to działa? Otóż jeden człek kupuje usługę dostaje konkretny adres IP i jak te małolaty "użycza" go innym. Tak faktycznie to kradzież (nie twoja tylko tych małolatów, bo pewnie nie wiedziałas jak to działa). Działa do czasu, dopóki operator krótko mówiąc, nie będzie sprawdzał ile kompów podpina mu się na ten IP, jak stwierdzi że więcej niż jeden, i zabezpieczy to to pozostali zostają z niczym, bo jak płaci jeden to dlaczego ma za fryko korzystać pół miasta?No ale zamieszałam, ale chyba objasniłam jak to jest.Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka