olafig2 26.07.09, 21:25 strój kąpielowy 2 częściowy, wygodny, rozmiar 34/36 z majtkami nie za bardzo wycietymi, takie spodenki bardziej (po 2 ciażach porobiły mi się rozstępy na biodrach ... chodzi mi o firmę i najlepiej stronkę sklepu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 27.07.09, 16:59 panache, freya tylko w tych firmach nie kupisz czegos takiego jak rozmiar 36/38 (no chyba,ze sam dol) kupisz za to porządnie dopasowany stroj (mowimy pw o gorze, bo majtki oczywiscie w odpowiednim rozmiarze tez dostaniesz, osobno) poczytaj lobby biusciastych - to kopalnia wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 27.07.09, 17:01 a oto i strona www.ladysplace.pl/stroje-kapielowe-c-37.html ten pierwszy jest piękny - dostępny z szortami tez Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 27.07.09, 23:48 zanim jednak kupisz górę poczytaj LB (doły są duże - bo to na brytyjskie tyłki , więc szukaj s albo i xs) skoro noisz rozmiar 36/38, to strzelam, ze pod biustem powinnas miec jakies 60-65... gdyby w lady's place nie bylo rozmiaru (bo juz pozno niestety na takie zakupy), poszukaj np w: dopasowana.pl, karoline.pl, peachfield.pl i w UK: bravissimo, brastop, figleaves... inne sklepy znajdziesz na lobby Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 09:19 Janka w razie co bedzie na Ciebie Od poltora roku przymierzalam sie do poczytania tego lobby i zastanowienia sie nad moim biustonoszem Ze strony, ktora podalas zamowilam jeden na probe w rozm 75DD (do tej pory nosilam 75 B!) Jesli cud nastapi to zachorowalam na jeden ze strojow kapielowych z tej strony i moze sie skusze? Ale przestraszylas mnie tymi majtkami. Na 38/40 to jaki rozm bedzie dobry? Myslalam o M. BTW angielki IMO generalnie nie sa grubasne, raczej amerykanki generalizujac Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 11:01 Ania - 75DD??? na pewno będziesz odsyłać - bo po takiej zmianie cud raczej nie nastapi. Myslę, ze masz sylwetkę podobna do mojej, a ja z 75B przeszłam rok temu na 65F. Jestem baaaardzo wrażliwa i w życiu nie dałabym się wcisnąc w 60, ale to 65 jest w sam raz! Naprawdę. Na "pamiątkę" zostawiłam sobie kilka triumphów 75B i jak teraz je przymierzam, to nie mogę się nadziwić, że uważałam je za dobre. Masakra. Mogę je sobie zdejmować bez rozpinania przez (szerokie) biodra, a miski, coz, to "sutkozaskaniacze", a nie miski. Dzis noszę 65G/GG (jak sie wygarnia biust spod pach i z plecow to potem naprawde jest wiecej w miskach ), a nieuświadomione kolezanki twierdzą, że zmyślam, bo przecież "mam średni biust, a G to gigant" (nigdy nie uwazałam się za biuściastą, to fakt... ale teraz obywam sie bez -tfu!- puszapow i jest cudnie, zwlaszcza w moich ukochanych maskaradkach: kokietce, nemesis, english rose) Co do majtek - freya na pewno ma baaardzo duze i ja ze swoją dużą pupą spokojnie mieszczę się w S, choc niektore modele lepsze sa w M (na pewno Curvy Kate, niektore panache). Niestety, tutaj potrzeba wiele prob, podobnie jak w stanikach. Ale info o niemal wszytskich modelach znajdziesz na LB - czytania co prawda mnostwo, ale dziewczyny tam baaardzo pomocne Pochwal sie, co zamowilas... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 13:29 Janka, na czytaniu lobby spedzilam pol nocy i dzis mam oczy na zapalkach Zamowilam panache clarissa, bo byl przeceniony i nie bedzie mi szkoda kaski, jak cud nie nastapi Napisze, jak przyjdzie paczka i przymierze Ty to pewnie masz biust a ja dwa smetne piegi tudziez nalesniki Z wymiarami 79/97 w/g tabelki na stronie sklepu i rad biusciastych wychodzi 75DD. W 65 nie wcisne sie w zyciu, mam jakis uraz, od razu nie moge oddychac, cos mi sie wbija w zebra, boli mnie trzustka i mamy objawy zawalu serca Musze Ci sie przyznac, ze ja w ogole biustnosze nosze tylko wiosna i latem. W zimie opatulona sweterem najlepiej czuje sie po prostu w seksownej koszulce na ramiaczkach, vide Cielecka w "Samotnosci w sieci". Janka, to biustunosze w razie co bede tylko w necie kupowac? Bo np moj ukochany Palmers w ogole nie ma takich rozmiarow... Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 21:22 Ania, a ja jakoś nie wierzę w te Twoje 79 pod biustem. Sama się mierzyłaś, wg wskazówek? Bo jak robiłam to pierwszy raz, to tez wychodziło mi cos kolo 75, a zaraz potem zmierzyla mnie dziewczyna z Lobby i wyszlo...69. Jesli dobrze pamietam, jestes z Wwy, wiec pojdz sobie do lady's place, peachfielda albo umow sie w dopasowanej i niech Cie wymierzą, doradzą pierwszy wlasciwy stanik. Sama raczej nie trafisz... Ja tez sądziłam, ze w zyciu sie w 65 nie wcisne, a teraz kupuję i wydaje mi się, że jest luźny! O Palmersie zapomnij, bo jesli nawet 75 DD nie produkują, to jest to wstyd dla firmy. Jak odkryjesz fauve, to palmersa nie będziesz załowac ani minuty. No i nie jestes skazana na net - masz w Wwie co najmniej kilka cywilizowanych sklepow z bielizną A - co do clarissy nie będę się wypowiadac, bo nigdy nie mierzyłam nawet, ale obawiam się, że jak się z Palmersa przesiądziesz na ten wlasnie model, to w cud nie uwierzysz (tym bardziej, ze to ponoc rozciągliwiec) A zatem - zapomnij o swoich pomiarach - pojdz do sklepu i oddaj sie w ręce braffiterek - nie pożałujesz! Gwarantuję, dumnie wypinając swoją pierś mieszczącą się absolutnie w stanach średnich, choć G (niedawno naprawdę 75B) Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 do Ani 29.07.09, 12:42 Przypomniała mi sie jedna rzecz: kiedy wiedziałm już o tym, że nosze zły rozmiar i uswiadomiona kolezanka przekonywała mnie, ze powinnam sprobować 65E/F, ja oczywiscie bylam pewna, ze w takim sie udusze, wiec zaczelam poszukiwac 75DD. W cK mieli tylko D, wiec kupilam taki (choc ekspedientka twierdzila, ze miski na pewno beda za duze). Byly za male (do tego, zeby zracjonalizowac zakup, zapielam sie od razu na ostatnia haftkę, a powinnam na najluźniejszą). Ale i tak kupilam, bo po 75B to byla spora odmiana Aniu, idz wiec do DOBREGO sklepu i sprobuj 65F z jakichs rozciągliwych (na pewno nie rio fuksja) - wtdy sie nie udusisz . Moze znajdziesz gdzies english rose 65E/F (choc na poczatek powinno sie kupowac miekkie, ale...)? Wtedy zrozumiesz na czym polega na cud metamorfozy powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: do Ani 29.07.09, 13:17 I jeszcze - Aniu, na Twoim miejscu, dzwonilabym szybko do dopasowanej i umawiala sie na przymiarke mai (masquerade) 70E. Nic nie tracisz, a zyskac mozesz duuuuuuzo Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: do Ani 29.07.09, 21:20 Dzieki Janka. Jestes kopalnia wiedzy Dopasowana juz wyczailam, o dziwo nie jest na koncu swiata Poczekam wiec na ten pierwszy biustonosz (dzis zostal wyslany) a potem pomysle co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: do Ani 29.07.09, 21:25 aha i dopiero na lobby przeczytalam o wlasciwym zapinaniu tych haftek! Ja zawsze zapinalam sie na najciasniejsza. Wiec moze faktycznie w najluzniejszej weszlabym w 70? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Janka! 30.07.09, 19:32 Biustonosz jest dobry! Dla mnie to nieprawdopodobne, ze dobre jest 75DD skoro do tej pory nosilam B! Ale wczoraj to nawet maz zauwazyl, ze kupiony nota bene przez niego stanik jest na mnie zamaly, bo nawet sutki wyskakuja. W kazdym razie sila rozpedu zamowilam jeszcze komplet, ktory od poczatku wzbudzal moje zainteresowanie- Freya Cassie Verde. Majtki S- licze, ze ze swoja pupa 38/40 sie zmieszcze. No i chyba bede miala nowy pochlaniacz wydatkow, bo podobaja mi sie jeszcze 2 biustonosze no i ten nieszczesny kostium kapielowy, ale caly czas sie waham, czy warto wydawac tyle kasy, kiedy w zasadzie jestem juz po morskim urlopie i zostal mi tylko weekend na Mazurach w te wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Janka! 31.07.09, 14:42 No to gratuluje! Ja czułam dokladnie to samo: nosiłam zawsze 75B, przeskoczyłam na D i było za małe! Ale jak kupisz 70 coś tam, to wtedy naprawde zobaczysz roznice. Polecam chocby sprobowac. Masz to szczescie, ze nie mieszkasz na stanikowej pustyni i zeby cos przymierzyc, nie musisz kupowac w ciemno w UK, a potem odsyłac A co do zakupow. To wciąga jak narkotyk Ja godziny spedzam w necie, szukając okazji. I nawet teraz, kiedy jestem na początku ciąży, nie potrafię przestać kupowac stanikow, o ktorych wiem, ze za chwile nie będą pasować. Ale jak tu nie kupic maskaradek, ktore kosztowały ok. 170 zł za niecałą stówkę A co do strojow - ja nawet planow urlopowych nie mam, a zamowilam wlasnie dwa tankini st. ives panache (takie w grochy, granatowe i zielone) cassie jest cudna, ale chyba powinnas zamowic co najwyzej 70, bo freye są rozciągliwe a stroj jaki sobie upatrzylas? ja bym kupiala - jak teraz sie nie bardzo przyda, to na przyszly rok bedzie jak znalazl (czego o moim chyba nie mozna powiedziec, bo jak tu przewidziec rozmiar u matki karmiącej, a taką zamierzam być ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Janka! 31.07.09, 15:34 Wlasnie upatrzylam sobie to granatowe tankini w biale grochy St ives!!! a dostalas gdzies taniej niz prawie 3 stowki??? BTW gratualuje ciazy Ja raczej pozostane matka jedynaczki Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Janka! 31.07.09, 19:19 taniej niz 3 stowki powiadasz? Taaak )) Granatowe kupuję w dopasowanej za 112 zł (sama gora rzecz jasna, dołu na razie brak ) - normalnie jest teraz po 129, ale ja mam jakies rabaty i wyszlo wlasnie tyle a zielone - za... uwaga... 84 zł w bellissimie sama wiec rozumiesz, nie moglam nie kupic nie wiem tylko, gdzie kupie dół. A Ty znalazłas gdzies z majtkami? (mam wrazenie, ze wszedzie zostały albo xs albo xl) ale mysle, ze w ostatecznosci to tankini bedzie mozna nawet do dzinsow nosic Ania, a czy Ty nie jestes moją siostrą? Ten solar, levisy, teraz tankini to samo.... I dziękuję za gratulacje. Tak wyszło i cieszę się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Janka! 31.07.09, 20:52 Janka, kusicielko kupilam wlasnie granatowe z szortami M na allegro za 174 zl lacznie. Sa chyba jeszcze takie szorty i widzialam tez te majtki wiazane we wszystkich rozmiarach, ale wolalam bardziej zabudowane Majtki wiazane w rozm S i M sa tez w lady's place. A na siostre chetnie Cie przygarne bo moja wlasna starsza o 11 lat i ma dorosle dzieci. P.S W dopasowanej i bellissimie nie mieli mojego rozmiaru a w lady's place drozyzna... mam wiec tylko nadzieje, ze przesylka dojdzie przed moim weekendem... Aha a propos podobnych gustow. Ostatnio kupilam pierwszy raz w zyciu spodnice w jackpocie- bo chyba tez lubilas? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Janka! 31.07.09, 22:13 No i bardzo dobrze zrobiaś! Za taką cenę... A u jakiego sprzedawcy kupiłaś? Możesz oddać w razie czego? Ja nie kupowalam nic na allegro, bo rzadko udaje mi się dobrze trafić (bo znajomosc rozmiaru to dopiero początek dłuuuugiej drogi do stanika idelanego). No chyba ze to jakis sklep sie wystawia, wtedy nie ma problemu. Jesli trafilas w rozmiar, to zobaczysz - zostaniesz Miss Mazur i jeszcze bedziesz mi wdzięczna Ja tez poluję na szorty, te wiązane stanowczo nie dla mnie (M chyba powinna byc ok, bo to przeciez 38, a ja zaczaham o 40) Jackpota tez lubie, choc ostatnio nic ciekawego (no i w miarę taniego) nie wpadło mi w oko (ale tez i dawno tam nie zaglądałam ze względu na swoj stan) A w solarze mialam ostatnio chec na te słynna juz chyba kiecke z tulipanami. Tylko jakos długość mi nie podeszła (troche za długa - tak do polowy łydki). Była jeszcze jedna podobna - tez czarna - z kwiatkami z boku, na dole, tylko nieco za kolano (to lubie). Mialam kupic, ale w 36 juz sie nie mieszcze, a 38 nie bylo (zresztą moze i lepiej, bo brzuszek zaczyna byc widoczny i pewnie za chwile bylaby mala...) - ale i tak mi szkoda Ty pewnie masz którąs z nich (albo i obie?). A co do siostry - hmmm... mogloby sie okazac, ze tez jestem 11 lat starsza (moje kolezanki z liceum, ktore maturę zdawały 2 w 1 dzis tez mają prawie dorosłe dzieci ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Janka! 31.07.09, 22:54 A ja moglabym byc mama nastolatki, jakbym bardzo sie starala Natomiast dzieci mojej siostry maja po 23 i 21 lat! A tak w ogole to mam jutro urodziny, hehe. Kostium w razie co mozna zwrocic, ale mam nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby. W razie co sprzedam na allegro Spodnice kupilam w jacpkocie jeansowa, bo zamarzylo mi sie posiadac cos takiego a w solarze wyobraz sobie, ja ich stala klientka nie moge ostatnio nic wyszperac. Takze sukienek takowych nie posiadam. Ale moze dlatego, ze raczej przerzucilam sie na spodnie i tuniki. A w ktorym jestes tygodniu? Twoj synek ma ze 3 latka? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Ania! 01.08.09, 11:12 Sto lat!!! wszystkiego, co najlepsze czyli sprawials sobie prezent urodzinowy w postaci tankini ja nie mam zadnego pretekstu, poza tym, ze ten stroj baaardzo mi sie podoba, a dawno juz zadnego nie kupowalam Co do spodni - zawsze je wolalam od spodnic, ale chyba sie starzeje, bo teraz widze, ze dziewczyny duzo lepiej wyglądają (zwykle) w spodnicy/sukience niz w spodniach, dlatego sama zamarzylam o takiej odmianie Tak, moj moj synek ma 3 lata i 4 miesiące; a drugie - 14 tyg. i jakieś 5-6 dni, a ja ciągle w to nie wierzę (i chyba dlatego kupuję nieuzyteczną bieliznę) A Twoje dziecię (to dziewczynka, prawda?) ile ma lat?(pewnie powinnam pamiętać z Twoich postow...) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Ania! 01.08.09, 13:41 Dziekuje, dziekuje. Prezentow to chyba sprawilam sobie az za wiele, hihi, bo za te biustonosze poprosilam meza o zaplacenie w ramach prezentu Ale to bedzie studnia bez dna, bo co ktory stary stanik teraz zakladam, to od razu stwierdzam, ze jest za maly i splaszcza mi biust oraz sie wrzyna, wiec nadaje sie tylko do kosza Serce troche krwawi, ze mam powyrzucac chantelle czy passionaty, ale co zrobic Odkrylam zato, ze na allegro mozna nabyc sliczne panache za pol ceny sklepowej no i nieszczesny Palmers ma jednak wieksze rozm on line. Co prawda nie wysylaja do PL, ale bede musiala sprawdzic w sklepie stacjonarnym. Moja corcia ma 7 lat i 4 miesiace i rosnie na prawdziwa kobietke, niestety Szmatki, bizuteria, kosmetyki i te sprawy A masz juz jakies przypuszczenia co do plci drugiego dzidziusia? A w ogole moze przeniesiemy sie na priva z pisaniem, zeby tu tloku nie robic Tyle, ze ja z gazetowej poczty raczej nie korzystam... ale mam dwa inne adresy... Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Ania! 01.08.09, 16:20 wyslij mi prosze na gazetowego swoj adres a tutaj jeszcze o moim "duzym" biuscie - czy wiesz, ze gdybym chciala wrocic do obwodu 75, to po przeliczeniu mialabym miseczke DD! a zatem, jak wreszcie "dojrzejesz" do 65, to tez powinnas celowac w G!!! a starych stanikow nie wyrzucaj na razie, przymierzysz za jakis czas i nie uwierzysz, ze moglas nosic takie sutkozaslaniacze wtedy nie będzie Ci żal i jeszcze, zobacz na to www.brasandhoney.com/fauve-bra/fauve-india-magenta/ jest piękny i robi z biustem cuda 24 funty... hmmm... 70F - nie wiem, czy sie nie skusze, zwlaszcza, ze chyba zaczynam sie poszerzac w klatce, wiec obwod bylby ok to moze byc tez Twoj rozmiar... (bo 70FF odpowiada wlasnie 75DD i 65G) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Ania! 01.08.09, 17:05 Jest 50% znizki, wiec oplaca sie kupic, aczkolwiek na allegro znalazlam te Indie w tym rozm jeszcze taniej. Jednakze powiem Ci po cichu, ze mnie ten kolor akurat nie zwala z nog, jak powalil mnie ten zielony Mam inne faworyty: Freya Mimi, Panache Verona oraz ew Orion. I mam wrazenie, ze dla mnie jednak lepszy bedzie rozm 75 D poniewaz jedna piers mam od zawsze mniejsza (i roznica jest naprawde spora) i na tej odrobine marszczy sie koronka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Ania! 01.08.09, 21:27 Odpisalam Dzisiaj w ramach oszczednosci kupilam kostium kapielowy dla corki. Byla przecena 50% w Calzedoni i nie moglam sie opanowac, bo byl taki slodki. Cora jeszcze nigdy bikini nie nosila, zawsze jednoczesciowe, ale wyglada uroczo. Mam nadzieje, ze obie bedziemy super laski w nowych kostiumach na tym krotkim urlopie Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Ania - a oto dowód ;) 31.07.09, 19:22 www.dopasowana.pl/product-pol-996-Tankini-St-Ives-navy-spot-granat-w-grochy-z-serii-Panache-Swimwear-SW0336-.html kocham ten sklep bo jak mają promocje to to są naprawdę promocje no i w ogóle wszystko zawsze jest super, panie baaaardzo pomocne, kontakt ze sklepem idealny kupuję tam od roku i nigdy nie było żadnej wpadki Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Ania - a oto dowód ;) 31.07.09, 19:27 teraz widze, że szorty do tankini s (moze bym sie jeszcze wbila) mają w Ladys Place. Tylko, kurcze, drogo tam Odpowiedz Link Zgłoś