Dodaj do ulubionych

STRÓJ kąpielowy 2 częściowy

26.07.09, 21:25
strój kąpielowy 2 częściowy, wygodny, rozmiar 34/36 z majtkami nie za bardzo
wycietymi, takie spodenki bardziej smile (po 2 ciażach porobiły mi się rozstępy
na biodrach sad...

chodzi mi o firmę i najlepiej stronkę sklepu
Obserwuj wątek
    • janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 27.07.09, 16:59
      panache, freya
      tylko w tych firmach nie kupisz czegos takiego jak rozmiar 36/38 (no
      chyba,ze sam dol)
      kupisz za to porządnie dopasowany stroj (mowimy pw o gorze, bo
      majtki oczywiscie w odpowiednim rozmiarze tez dostaniesz, osobno)
      poczytaj lobby biusciastych - to kopalnia wiedzy
    • janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 27.07.09, 17:01
      a oto i strona
      www.ladysplace.pl/stroje-kapielowe-c-37.html
      ten pierwszy jest piękny smile - dostępny z szortami tez
      • olafig2 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 27.07.09, 19:58
        !!supeeerr!!!
        dzięki
        • janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 27.07.09, 23:48
          zanim jednak kupisz górę poczytaj LB (doły są duże - bo to na
          brytyjskie tyłki wink, więc szukaj s albo i xs)
          skoro noisz rozmiar 36/38, to strzelam, ze pod biustem powinnas miec
          jakies 60-65...
          gdyby w lady's place nie bylo rozmiaru (bo juz pozno niestety na
          takie zakupy), poszukaj np w: dopasowana.pl, karoline.pl,
          peachfield.pl
          i w UK: bravissimo, brastop, figleaves...
          inne sklepy znajdziesz na lobby
          • aniaop Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 09:19
            Janka w razie co bedzie na Ciebiewink Od poltora roku przymierzalam
            sie do poczytania tego lobby i zastanowienia sie nad moim
            biustonoszemwink Ze strony, ktora podalas zamowilam jeden na probe w
            rozm 75DD (do tej pory nosilam 75 B!) Jesli cud nastapiwink to
            zachorowalam na jeden ze strojow kapielowych z tej strony i moze sie
            skusze? Ale przestraszylas mnie tymi majtkami. Na 38/40 to jaki rozm
            bedzie dobry? Myslalam o M. BTW angielki IMO generalnie nie sa
            grubasne, raczej amerykanki generalizujacsmile
            • janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 11:01
              Ania - 75DD??? na pewno będziesz odsyłać wink - bo po takiej zmianie
              cud raczej nie nastapi. Myslę, ze masz sylwetkę podobna do mojej, a
              ja z 75B przeszłam rok temu na 65F. Jestem baaaardzo wrażliwa i w
              życiu nie dałabym się wcisnąc w 60, ale to 65 jest w sam raz!
              Naprawdę. Na "pamiątkę" zostawiłam sobie kilka triumphów 75B i jak
              teraz je przymierzam, to nie mogę się nadziwić, że uważałam je za
              dobre. Masakra. Mogę je sobie zdejmować bez rozpinania przez
              (szerokie) biodra, a miski, coz, to "sutkozaskaniacze", a nie miski.
              Dzis noszę 65G/GG (jak sie wygarnia biust spod pach i z plecow to
              potem naprawde jest wiecej w miskach wink ), a nieuświadomione
              kolezanki twierdzą, że zmyślam, bo przecież "mam średni biust, a G
              to gigant" (nigdy nie uwazałam się za biuściastą, to fakt... ale
              teraz obywam sie bez -tfu!- puszapow i jest cudnie, zwlaszcza w
              moich ukochanych maskaradkach: kokietce, nemesis, english rose)
              Co do majtek - freya na pewno ma baaardzo duze i ja ze swoją dużą
              pupą spokojnie mieszczę się w S, choc niektore modele lepsze sa w M
              (na pewno Curvy Kate, niektore panache). Niestety, tutaj potrzeba
              wiele prob, podobnie jak w stanikach. Ale info o niemal wszytskich
              modelach znajdziesz na LB - czytania co prawda mnostwo, ale
              dziewczyny tam baaardzo pomocne smile

Pochwal sie, co zamowilas...
              • aniaop Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 13:29
                Janka, na czytaniu lobby spedzilam pol nocy i dzis mam oczy na
                zapalkachwink
                Zamowilam panache clarissa, bo byl przeceniony i nie bedzie mi
                szkoda kaski, jak cud nie nastapiwink Napisze, jak przyjdzie paczka i
                przymierzesmile
                Ty to pewnie masz biust a ja dwa smetne piegi tudziez nalesnikibig_grin Z
                wymiarami 79/97 w/g tabelki na stronie sklepu i rad biusciastych
                wychodzi 75DD. W 65 nie wcisne sie w zyciu, mam jakis uraz, od razu
                nie moge oddychac, cos mi sie wbija w zebra, boli mnie trzustka i
                mamy objawy zawalu sercawink Musze Ci sie przyznac, ze ja w ogole
                biustnosze nosze tylko wiosna i latem. W zimie opatulona sweterem
                najlepiej czuje sie po prostu w seksownej koszulce na ramiaczkach,
                vide Cielecka w "Samotnosci w sieci".
                Janka, to biustunosze w razie co bede tylko w necie kupowac? Bo np
                moj ukochany Palmers w ogole nie ma takich rozmiarow...sad
                • janka39 Re: STRÓJ kąpielowy 2 częściowy 28.07.09, 21:22
                  Ania, a ja jakoś nie wierzę w te Twoje 79 pod biustem. Sama się
                  mierzyłaś, wg wskazówek? Bo jak robiłam to pierwszy raz, to tez
                  wychodziło mi cos kolo 75, a zaraz potem zmierzyla mnie dziewczyna z
                  Lobby i wyszlo...69.
                  Jesli dobrze pamietam, jestes z Wwy, wiec pojdz sobie do lady's
                  place, peachfielda albo umow sie w dopasowanej i niech Cie wymierzą,
                  doradzą pierwszy wlasciwy stanik. Sama raczej nie trafisz...
                  Ja tez sądziłam, ze w zyciu sie w 65 nie wcisne, a teraz kupuję i
                  wydaje mi się, że jest luźny!
                  O Palmersie zapomnij, bo jesli nawet 75 DD nie produkują, to jest to
                  wstyd dla firmy.
                  Jak odkryjesz fauve, to palmersa nie będziesz załowac ani minuty.
                  No i nie jestes skazana na net - masz w Wwie co najmniej kilka
                  cywilizowanych sklepow z bielizną
                  A - co do clarissy nie będę się wypowiadac, bo nigdy nie mierzyłam
                  nawet, ale obawiam się, że jak się z Palmersa przesiądziesz na ten
                  wlasnie model, to w cud nie uwierzysz (tym bardziej, ze to ponoc
                  rozciągliwiec) uncertain
                  A zatem - zapomnij o swoich pomiarach - pojdz do sklepu i oddaj sie
                  w ręce braffiterek smile - nie pożałujesz! Gwarantuję, dumnie wypinając
                  swoją pierś mieszczącą się absolutnie w stanach średnich, choć G smile
                  (niedawno naprawdę 75B)
    • janka39 do Ani 29.07.09, 12:42
      Przypomniała mi sie jedna rzecz: kiedy wiedziałm już o tym, że nosze
      zły rozmiar i uswiadomiona kolezanka przekonywała mnie, ze powinnam
      sprobować 65E/F, ja oczywiscie bylam pewna, ze w takim sie udusze,
      wiec zaczelam poszukiwac 75DD. W cK mieli tylko D, wiec kupilam taki
      (choc ekspedientka twierdzila, ze miski na pewno beda za duze). Byly
      za male (do tego, zeby zracjonalizowac zakup, zapielam sie od razu
      na ostatnia haftkę, a powinnam na najluźniejszą). Ale i tak kupilam,
      bo po 75B to byla spora odmiana wink
      Aniu, idz wiec do DOBREGO sklepu i sprobuj 65F z jakichs
      rozciągliwych (na pewno nie rio fuksja) - wtdy sie nie udusisz wink.
      Moze znajdziesz gdzies english rose 65E/F (choc na poczatek powinno
      sie kupowac miekkie, ale...)? Wtedy zrozumiesz na czym polega na cud
      metamorfozy wink
      powodzenia!
      • janka39 Re: do Ani 29.07.09, 13:17
        I jeszcze - Aniu, na Twoim miejscu, dzwonilabym szybko do
        dopasowanej i umawiala sie na przymiarke mai (masquerade) 70E. Nic
        nie tracisz, a zyskac mozesz duuuuuuzo smile
        • aniaop Re: do Ani 29.07.09, 21:20
          Dzieki Janka. Jestes kopalnia wiedzysmile Dopasowana juz wyczailam, o
          dziwo nie jest na koncu swiatawink Poczekam wiec na ten pierwszy
          biustonosz (dzis zostal wyslany) a potem pomysle co dalej...
          • aniaop Re: do Ani 29.07.09, 21:25
            aha i dopiero na lobby przeczytalam o wlasciwym zapinaniu tych
            haftek! Ja zawsze zapinalam sie na najciasniejsza. Wiec moze
            faktycznie w najluzniejszej weszlabym w 70?
            • aniaop Janka! 30.07.09, 19:32
              Biustonosz jest dobry! Dla mnie to nieprawdopodobne, ze dobre jest
              75DD skoro do tej pory nosilam B! Ale wczoraj to nawet maz zauwazyl,
              ze kupiony nota bene przez niego stanik jest na mnie zamaly, bo
              nawet sutki wyskakujabig_grin. W kazdym razie sila rozpedu zamowilam
              jeszcze komplet, ktory od poczatku wzbudzal moje zainteresowanie-
              Freya Cassie Verde. Majtki S- licze, ze ze swoja pupa 38/40 sie
              zmieszcze. No i chyba bede miala nowy pochlaniacz wydatkow, bo
              podobaja mi sie jeszcze 2 biustonosze no i ten nieszczesny kostium
              kapielowy, ale caly czas sie waham, czy warto wydawac tyle kasy,
              kiedy w zasadzie jestem juz po morskim urlopie i zostal mi tylko
              weekend na Mazurach w te wakacje...
              • janka39 Re: Janka! 31.07.09, 14:42
                No to gratuluje!
                Ja czułam dokladnie to samo: nosiłam zawsze 75B, przeskoczyłam na D
                i było za małe!
                Ale jak kupisz 70 coś tam, to wtedy naprawde zobaczysz roznice.
                Polecam chocby sprobowac. Masz to szczescie, ze nie mieszkasz na
                stanikowej pustyni i zeby cos przymierzyc, nie musisz kupowac w
                ciemno w UK, a potem odsyłac wink

A co do zakupow. To wciąga jak narkotyk wink
                Ja godziny spedzam w necie, szukając okazji. I nawet teraz, kiedy
                jestem na początku ciąży, nie potrafię przestać kupowac stanikow, o
                ktorych wiem, ze za chwile nie będą pasować. Ale jak tu nie kupic
                maskaradek, ktore kosztowały ok. 170 zł za niecałą stówkę wink
                A co do strojow - ja nawet planow urlopowych nie mam, a zamowilam
                wlasnie dwa tankini st. ives panache (takie w grochy, granatowe i
                zielone)

cassie jest cudna, ale chyba powinnas zamowic co najwyzej 70, bo
                freye są rozciągliwe

a stroj jaki sobie upatrzylas?
                ja bym kupiala - jak teraz sie nie bardzo przyda, to na przyszly rok
                bedzie jak znalazl wink (czego o moim chyba nie mozna powiedziec, bo
                jak tu przewidziec rozmiar u matki karmiącej, a taką zamierzam
                być smile )
                • aniaop Re: Janka! 31.07.09, 15:34
                  Wlasnie upatrzylam sobie to granatowe tankini w biale grochy St
                  ives!!! a dostalas gdzies taniej niz prawie 3 stowki???
                  BTW gratualuje ciazysmile Ja raczej pozostane matka jedynaczkiwink
                  • janka39 Re: Janka! 31.07.09, 19:19
                    smile
                    taniej niz 3 stowki powiadasz? Taaak smile))
                    Granatowe kupuję w dopasowanej za 112 zł (sama gora rzecz jasna,
                    dołu na razie brak uncertain) - normalnie jest teraz po 129, ale ja mam
                    jakies rabaty i wyszlo wlasnie tyle smile
                    a zielone - za... uwaga... 84 zł w bellissimie
                    sama wiec rozumiesz, nie moglam nie kupic wink
                    nie wiem tylko, gdzie kupie dół. A Ty znalazłas gdzies z majtkami?
                    (mam wrazenie, ze wszedzie zostały albo xs albo xl)
                    ale mysle, ze w ostatecznosci to tankini bedzie mozna nawet do
                    dzinsow nosic wink

Ania, a czy Ty nie jestes moją siostrą? wink
                    Ten solar, levisy, teraz tankini to samo.... wink

I dziękuję za gratulacje. Tak wyszło i cieszę się bardzo smile
                    • aniaop Re: Janka! 31.07.09, 20:52
                      Janka, kusicielkowink kupilam wlasnie granatowe z szortami M na
                      allegro za 174 zl lacznie. Sa chyba jeszcze takie szorty i widzialam
                      tez te majtki wiazane we wszystkich rozmiarach, ale wolalam bardziej
                      zabudowanesmile Majtki wiazane w rozm S i M sa tez w lady's place.
                      A na siostre chetnie Cie przygarnewink bo moja wlasna starsza o 11 lat
                      i ma dorosle dzieci.
                      P.S W dopasowanej i bellissimie nie mieli mojego rozmiaru a w lady's
                      place drozyzna... mam wiec tylko nadzieje, ze przesylka dojdzie
                      przed moim weekendem...
                      Aha a propos podobnych gustow. Ostatnio kupilam pierwszy raz w zyciu
                      spodnice w jackpocie- bo chyba tez lubilas?
                      • janka39 Re: Janka! 31.07.09, 22:13
                        No i bardzo dobrze zrobiaś! Za taką cenę... A u jakiego sprzedawcy
                        kupiłaś? Możesz oddać w razie czego?
                        Ja nie kupowalam nic na allegro, bo rzadko udaje mi się dobrze
                        trafić (bo znajomosc rozmiaru to dopiero początek dłuuuugiej drogi
                        do stanika idelanego). No chyba ze to jakis sklep sie wystawia,
                        wtedy nie ma problemu.
                        Jesli trafilas w rozmiar, to zobaczysz - zostaniesz Miss Mazur wink i
                        jeszcze bedziesz mi wdzięczna

Ja tez poluję na szorty, te wiązane stanowczo nie dla mnie (M chyba
                        powinna byc ok, bo to przeciez 38, a ja zaczaham o 40)

Jackpota tez lubie, choc ostatnio nic ciekawego (no i w miarę
                        taniego) nie wpadło mi w oko (ale tez i dawno tam nie zaglądałam ze
                        względu na swoj stan)

A w solarze mialam ostatnio chec na te słynna juz chyba kiecke z
                        tulipanami. Tylko jakos długość mi nie podeszła (troche za długa -
                        tak do polowy łydki). Była jeszcze jedna podobna - tez czarna - z
                        kwiatkami z boku, na dole, tylko nieco za kolano (to lubie). Mialam
                        kupic, ale w 36 juz sie nie mieszcze, a 38 nie bylo uncertain (zresztą moze
                        i lepiej, bo brzuszek zaczyna byc widoczny i pewnie za chwile bylaby
                        mala...) - ale i tak mi szkoda
                        Ty pewnie masz którąs z nich (albo i obie?).

A co do siostry - hmmm... mogloby sie okazac, ze tez jestem 11 lat
                        starsza wink (moje kolezanki z liceum, ktore maturę zdawały 2 w 1 wink
                        dzis tez mają prawie dorosłe dzieci )
                        • aniaop Re: Janka! 31.07.09, 22:54
                          A ja moglabym byc mama nastolatki, jakbym bardzo sie staralawink
                          Natomiast dzieci mojej siostry maja po 23 i 21 lat! A tak w ogole to
                          mam jutro urodziny, hehe.
                          Kostium w razie co mozna zwrocic, ale mam nadzieje, ze nie bedzie
                          takiej potrzeby. W razie co sprzedam na allegrowink
                          Spodnice kupilam w jacpkocie jeansowa, bo zamarzylo mi sie posiadac
                          cos takiego a w solarze wyobraz sobie, ja ich stala klientka nie
                          moge ostatnio nic wyszperac. Takze sukienek takowych nie posiadam.
                          Ale moze dlatego, ze raczej przerzucilam sie na spodnie i tuniki.
                          A w ktorym jestes tygodniu? Twoj synek ma ze 3 latka?
                          • janka39 Ania! 01.08.09, 11:12
                            Sto lat!!! wszystkiego, co najlepsze
                            czyli sprawials sobie prezent urodzinowy w postaci tankini smile

ja nie mam zadnego pretekstu, poza tym, ze ten stroj baaardzo mi sie
                            podoba, a dawno juz zadnego nie kupowalam

Co do spodni - zawsze je wolalam od spodnic, ale chyba sie starzeje,
                            bo teraz widze, ze dziewczyny duzo lepiej wyglądają (zwykle) w
                            spodnicy/sukience niz w spodniach, dlatego sama zamarzylam o takiej
                            odmianie wink

Tak, moj moj synek ma 3 lata i 4 miesiące; a drugie - 14 tyg. i
                            jakieś 5-6 dni, a ja ciągle w to nie wierzę (i chyba dlatego kupuję
                            nieuzyteczną bieliznę) wink

A Twoje dziecię (to dziewczynka, prawda?) ile ma lat?(pewnie
                            powinnam pamiętać z Twoich postow...)
                            • aniaop Re: Ania! 01.08.09, 13:41
                              Dziekuje, dziekujesmile. Prezentow to chyba sprawilam sobie az za
                              wiele, hihi, bo za te biustonosze poprosilam meza o zaplacenie w
                              ramach prezentuwink
                              Ale to bedzie studnia bez dna, bo co ktory stary stanik teraz
                              zakladam, to od razu stwierdzam, ze jest za maly i splaszcza mi
                              biust oraz sie wrzyna, wiec nadaje sie tylko do koszabig_grin Serce troche
                              krwawi, ze mam powyrzucac chantelle czy passionaty, ale co zrobicwink
                              Odkrylam zato, ze na allegro mozna nabyc sliczne panache za pol ceny
                              sklepowej no i nieszczesny Palmers ma jednak wieksze rozm on line.
                              Co prawda nie wysylaja do PL, ale bede musiala sprawdzic w sklepie
                              stacjonarnym.
                              Moja corcia ma 7 lat i 4 miesiace i rosnie na prawdziwa kobietke,
                              niestetywink Szmatki, bizuteria, kosmetyki i te sprawysmile
                              A masz juz jakies przypuszczenia co do plci drugiego dzidziusia? A w
                              ogole moze przeniesiemy sie na priva z pisaniem, zeby tu tloku nie
                              robicwink Tyle, ze ja z gazetowej poczty raczej nie korzystam... ale
                              mam dwa inne adresy...
                              • janka39 Re: Ania! 01.08.09, 16:20
                                wyslij mi prosze na gazetowego swoj adres

a tutaj jeszcze o moim "duzym" biuscie - czy wiesz, ze gdybym
                                chciala wrocic do obwodu 75, to po przeliczeniu mialabym miseczke
                                DD! wink
                                a zatem, jak wreszcie "dojrzejesz" do 65, to tez powinnas celowac w
                                G!!!

a starych stanikow nie wyrzucaj na razie, przymierzysz za jakis czas
                                i nie uwierzysz, ze moglas nosic takie sutkozaslaniacze
                                wtedy nie będzie Ci żal

i jeszcze, zobacz na to
                                www.brasandhoney.com/fauve-bra/fauve-india-magenta/
                                jest piękny i robi z biustem cuda
                                24 funty... hmmm... 70F - nie wiem, czy sie nie skusze, zwlaszcza,
                                ze chyba zaczynam sie poszerzac w klatce, wiec obwod bylby ok
                                to moze byc tez Twoj rozmiar... smile (bo 70FF odpowiada wlasnie 75DD i
                                65G)
                                • aniaop Re: Ania! 01.08.09, 17:05
                                  Jest 50% znizki, wiec oplaca sie kupic, aczkolwiek na allegro
                                  znalazlam te Indie w tym rozm jeszcze taniej. Jednakze powiem Ci po
                                  cichu, ze mnie ten kolor akurat nie zwala z nog, jak powalil mnie
                                  ten zielonywink Mam inne faworyty: Freya Mimi, Panache Verona oraz ew
                                  Orion. I mam wrazenie, ze dla mnie jednak lepszy bedzie rozm 75 D
                                  poniewaz jedna piers mam od zawsze mniejsza (i roznica jest naprawde
                                  spora) i na tej odrobine marszczy sie koronka.
                                  • janka39 Re: Ania! 01.08.09, 18:02
                                    Napisalam list, ale ten adres nie działa sad
                                    • janka39 Re: Ania! 01.08.09, 18:16
                                      znalazlam błąd
                                      już dziala smile
                                      sprawdz poczte
                                      • aniaop Re: Ania! 01.08.09, 21:27
                                        Odpisalamsmile
                                        Dzisiaj w ramach oszczednosciwink kupilam kostium kapielowy dla corki.
                                        Byla przecena 50% w Calzedoni i nie moglam sie opanowac, bo byl taki
                                        slodki. Cora jeszcze nigdy bikini nie nosila, zawsze jednoczesciowe,
                                        ale wyglada uroczo. Mam nadzieje, ze obie bedziemy super laski w
                                        nowych kostiumach na tym krotkim urlopiebig_grin
                • janka39 Ania - a oto dowód ;) 31.07.09, 19:22
                  www.dopasowana.pl/product-pol-996-Tankini-St-Ives-navy-spot-granat-w-grochy-z-serii-Panache-Swimwear-SW0336-.html

kocham ten sklep bo jak mają promocje to to są naprawdę promocje smile
                  no i w ogóle wszystko zawsze jest super, panie baaaardzo pomocne,
                  kontakt ze sklepem idealny
                  kupuję tam od roku i nigdy nie było żadnej wpadki
                  • janka39 Re: Ania - a oto dowód ;) 31.07.09, 19:27
                    teraz widze, że szorty do tankini s (moze bym sie jeszcze wbila)
                    mają w Ladys Place. Tylko, kurcze, drogo tam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka