Dodaj do ulubionych

Pościel z Lidla - polecacie?

03.09.14, 10:42
Wiem, że w sąsiednim wątku o pościeli ktoś poleca, ale może jeszcze się ktos wypowie? Może ktos ma porównanie z pościelą z Tchibo? Z tchibowskiej jestem zadowolona, a ta z Lidla jednak dużo tańsza. Nie mechaci się, nie jest szorstka, nie płowieją kolory? Jestem tez ciekawa opinii nt prześcieradeł z gumką. One nie sa frotte? Czy nie mechacą się, nie kurczą lub rociągają? Ceny atrakcyjne, ale po co mi bubel, nawet tani?

https://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/article/76424/76424_04_f.jpg
https://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/article/76637/76637_f.jpg
Obserwuj wątek
    • 0biecanka Re: Pościel z Lidla - polecacie? 03.09.14, 11:07
      Chyba za 4 lata temu kupiłam w Lidlu pościel z bawełny renforce, używam jej do tej pory, wiadomo że na zmianę z inną. Po wielu praniach nic się nie zmieniła, kolory pozostały takie same, nie ma zmechaceń. Jednak trzeba ją prasować, co nie jest miłą czynnością. Po kilku dniach używania ma już mocne zagniecenia, co mnie denerwuje.
      Wtedy też kupiłam do kompletu prześcieradło dżersejowe z gumką, też dobre, 100% bawełny, ale gdy niedawno oglądałam tam prześcieradła, to już nie było to samo. Cieńsze, z dodatkiem sztucznego.
      • agni71 Re: Pościel z Lidla - polecacie? 03.09.14, 11:22
        Na tym prześcieradle od jutra piszą, że 100% bawełny, więc może będzie OK. Dzieki za opinię. A rozmiar prześcieradła jaki brałaś? Ja mam niby 160 cm szer. łóżko, ale z doświadczenia wiem, że niektóre prześcieradła niby na ten wymiar są małe - radzisz wziąć 140-160 cm x 200 cm, czy 180-200 x 200 cm?
    • pumeczka Re: Pościel z Lidla - polecacie? 03.09.14, 11:41
      Agni
      akurat z tej bawełny jestem zadowolona, mam duży komplet w te inne kwiatki(czerwone, niebieskie odcienie), najważniejsze nie widać smug, zacieków po praniu, co np. zdarzyło się w pościeli z Jyska Kronborg , czy dziecięcej lidlowej (w sówki, czy samoloty), taka gruba bawełniana
      ta z Lidla jest cieńsza i może dzięki temu ładniej sie zachowuje w praniu, ale też nie jest to bawełna miękka jak pieluszka tetrowa wink
      kulech zmechaceniowychwink nie zanotowuję
      • 0biecanka Re: Pościel z Lidla - polecacie? 03.09.14, 15:40
        Co do rozmiaru, to jesli masz materac 160 szerokości, to nie kupuj tego gdzie jest napisane: 140 -160 na 200, bo na bank będzie za małe. Kupiłam takie w Agacie, jakoś dało się na silę naciągnąć, ale po praniu ani rusz. Wylądowało na węższej kanapie dziecka.
        Kup takie, gdzie jest podane: 160 na 200.
        • agni71 Re: Pościel z Lidla - polecacie? 03.09.14, 16:01
          > Kup takie, gdzie jest podane: 160 na 200.

takiego nie widzę. Nast. rozmiar to 160-180 cm x 200 cm. Ale chyba to większe wezmę, bo też mam jedno takie niby na 160 cm, ale za małe...
    • martini.rose Re: Pościel z Lidla - polecacie? 03.09.14, 19:47
      Mam taką pościel, z materiałem nic się nie dzieje, kolory po praniu są praktycznie bez zmian. Trochę ciężko się prasuje, ale to też można przeżyć. Mnie najbardziej wkurza zapinanie na guziki, bo przyzwyczajona jestem już do tych na zamek.
      Prześcieradło kupiłam podczas ostatniej akcji pościelowej, też mam materac na 160 i też się zastanawiałam, który rozmiar kupić, kupiłam to 140 - 160 i jest idealne, większe na pewno byłoby za duże i będzie się marszczyć
      • agni71 Re: Pościel z Lidla - polecacie? 03.09.14, 20:10
        o, dzięki, to wezmę jednak tę mniejszą
    • eewulka Re: Pościel z Lidla - polecacie? 19.11.14, 09:27
      Kupiłam w październiku pościel polarową w Lidlu i po tygodniu używania całe prześcieradło (też polarowe i tam kupione) jest zmechacone,pełne kłaczków,wyglada to fatalnie,mam już dość zbierania co rano tych okropnych kuleczek. Pościel nie była tania 89pln,jakość tragedia. A sklep bazuje na tym,że jak ktoś już oblekł tą pościel,to już nie zdejmie i nie przyjdzie reklamować. Stanowczo odradzam!!!!
      • visio Re: Pościel z Lidla - polecacie? 18.08.20, 00:09
        Ale bawełniana jest świetna. Polarowa zawsze się zmechaci.
    • atena12345 Re: Pościel z Lidla - polecacie? 19.11.14, 09:49
      bardzo lubię pościel z lidla, nic się z nią nie dzieje
    • afro.ninja Re: Pościel z Lidla - polecacie? 18.08.20, 10:44
      Nie mam porownania z tchibo, posciel z lidla jest dość śliska w porównaniu z polskimi firmami, które szyją pościel z bawełny. To już co kto lubi, ale moim zdaniem jakość lidlowej pościeli jest bardzo ok.
    • agadaaa Re: Pościel z Lidla - polecacie? 26.08.20, 11:59
      polecam, fajne ceny
      • tereso Re: Pościel z Lidla - polecacie? 11.10.20, 15:45
        Dostałam z satyny bawełnianej w prezencie ( od teściowej wink). Nie używamy jej, jest zbyt śliska, niemiła. Może z bawełny, nie satyny bawełnianej, jest lepsza.
    • amy.rose Re: Pościel z Lidla - polecacie? 30.03.22, 08:51
      Moim zdaniem lidlowe mają bardzo fajną jakość, zwłaszcza te zimowe smile
    • zannia Re: Pościel z Lidla - polecacie? 22.12.22, 13:41
      Mam pościel z Lidla i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest gładka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka