joln 14.03.08, 07:26 zamknięty Czesc, czy moglybyscie polecic mi jakies dobre usg, nie Ultramedice!!! Dzieki i pozdrawiam J. Link Zgłoś Obserwuj wątek
papiki Re: usg ginekologiczne 14.03.08, 09:16 zamknięty ProCreative, dr Golański, ul. Czysta 5/15, tel.609475957 Link Zgłoś
przeciwcialo Re: usg ginekologiczne 14.03.08, 13:27 zamknięty Ja robiłam w CM LIm w Herbewie na Lubelskiej. Link Zgłoś
weronka77 Ujastek 14.03.08, 14:40 zamknięty aczkolwiek sprzęt w Ultramedice jest jednym z nielicznych tego typu w kraju. Takie samo urządzenie jest w Warszawie i bodajże w Gdańsku.Inne krakowskie tez są dobre ale o klasę niższe. Link Zgłoś
aglamama Re: usg ginekologiczne 14.03.08, 14:47 zamknięty "Macierzyństwo" na Białoprądnickiej Link Zgłoś
habibi_sun Re: usg ginekologiczne 14.03.08, 21:56 zamknięty co do ultramedici - teraz podobno ( nie byłam ale słyszałam) niezbyt profesjonalna. Ja goraco polecam usg u dr Wiechecia - teraz jest w klinice ;leczenia bezpłodnosci na pl. Szcezpanskim. Takiego zaangazowania, profesjonalizmu i podejscia jeszcze nie spotkałam. Link Zgłoś
joln dr Wiechec 14.03.08, 23:50 zamknięty czy on robi USG na Placu Szczepanskim? Ja chetnie bym sie wybrala do Ultramedici, szczegolnie, ze lekarka mi zlecila tam wlasnie zrobic, ale mam zlecone konkretne dni cyklu, akurat wtedy w Ultram. nie robia USG dlatego szukam miejsca z rownie dobrym sprzetem. Dziewczyny, bardzo dziekuje wam za wszystkie wskazowki Link Zgłoś
joasikkk Ultramedica 16.03.08, 21:20 zamknięty Właśnie dlatego Ci poleciła lekarka Ultramedice bo tam jest najlepiej w Krakowie. Co do opinii z jednego z poprzednich postów to tak się dziwnie składa, że wszystkie osoby związane, polecające Pana Doktora W., który został z Ultramedici zwolniony (podobno teraz też już nie pracuje na Kopernika) rozpowszechniają jakieś dziwne opinie o tym, że tam nie jest profesjonalnie... hehe... z dopiskiem "nie wiem, nie byłam ale słyszałam" - pewnie od Pana W. Ja jednak twierdze że jest tam profi i to w 200%. Robiłam tam USG w czasach kiedy był tam jeszcze Doktor Wiecheć i teraz. Natomiast Fertility Clinic na placu szczepańskim NIE polecam to własność profesora Klimka a tego z uwagi na pewne zdarzenie w rodzinie uważam za... a zresztą... wystarczy sobie wpisać w googlu "profesor klimek"... ...pozdrowienia dla wszystkich. Link Zgłoś
joasikkk Re: dr Wiechec 16.03.08, 21:55 zamknięty ...a jeszcze zapomniałam napisać, że jest w Krakowie taka lekarka, która kiedyś też pracowała w Ultramedice - dr Nocoń czy jakoś tak... ona tez dobrze robi USG jeśli nie w Ultramedice to może u niej no chyba, że chcesz nabijac kase Klimkowi. Pozdrowienia. Link Zgłoś
agawa56 Re: dr Wiechec 20.03.08, 12:45 zamknięty Dr W. nie został zwolniony z Ultramedici. To obecni właściciele zrobili go na szaro i sam odszedł(z tego, co wiem, sprawa jest w sądzie). A polecić go warto. Kiedyś juz o nim pisałam. W Ultramedice warto zrobić usg 4D maluszka w brzuszku i poprosić o nagranie, żeby mieć pamiątkę. Link Zgłoś
ultramedica Ultramedica - USG 4D 3D Kraków 20.03.08, 23:49 zamknięty Kraków, 20 marzec 2008 W związku z pojawieniem się nieprawdziwych informacji naruszających dobre imię firmy "Ultramedica" zostaje zamieszczone poniższe oświadczenie. --------------------- Oświadczenie 1. Dnia 7 września 2006 roku zostało skierowane przez firmę Ultramedica do Pana Doktora Marcina W. skuteczne oświadczenie o rozwiązaniu umowy ze skutkiem natychmiastowym. Tym samy informacja zawarta w wiadomości użytkownika "agawa56", dotycząca charakteru rozwiązania umowy jest nieprawdziwa. 2. Firma Ultramedica jest jednoosobową działalnością gospodarczą a jej stan własności nie uległ zmianie od dnia jej założenia tj. października 2003 roku do dnia dzisiejszego. Tym samym informacja zawarta w wiadomości użytkownika "agawa56" dotycząca rzekomych "właścicieli", czyli co najmniej dwóch osób jest nieprawdziwa. 3. Firma Ultramedica nie wystąpiła na drogę sądową przeciwko Panu Doktorowi Marcinowi W. jak też nie jest i nigdy nie była stroną w żadnym postępowaniu sądowym a w szczególności z udziałem Pana Doktora Marcina W. Tym samym informacja zawarta w wiadomości użytkownika "agawa56", dotycząca rzekomej, toczącej się sprawy sądowej jest nieprawdziwa. W związku z powyższym bardzo prosimy o zaprzestanie rozpowszechniania tych informacji. Z poważaniem, Ultramedica pracownia@ultramedica.pl --------------------- Z okazji nadchodzących Świąt Wielkiejnocy pragniemy złożyć wszystkim użytkownikom forum.gazeta.pl najserdeczniejsze życzenia. Dużo, dużo zdrowia i nie mniej uśmiechu. Ultramedica Link Zgłoś
reihnona Re: Ultramedica - USG 4D 3D Kraków 27.03.08, 22:42 zamknięty Coż za wyrafinowane oświadczenie dotyczace zwolnienia Marcina W haha! przypomina konferencje w sprawie dr G no ale coz, widac taki dialog ze spoleczenstwem stal sie "regula" w obecnych czasach. Tak na marginesie.. z wlasnych doswiadczen z dr „Marcinem W.” ) zastanawiam sie co sadzic o firmie, ktora zwalnia tak znakomitego specjaliste ?? i w dodatku chwali sie tym faktem publicznie? Poza tym jakie to ma znaczenie gdzie!! wazne Kto! wykonuje badanie maluszka! Czy fakt kto kogo zwolnil, kto sie sam zwolnil, kto zalozyl sprawe do sadu, kto nie - wplywa na profesjonalizm wykonujacego badanie? Tu czy tam? Dobre imie firmy kerują zadowoleni klienci (pacjenci). Dla mnie osobiscie takie oswiadczenie na forum kobiet wymieniajacych sie doswiadczeniami z lekarzami.. jest kompletnym nieporozumieniem i brakiem klasy. Trąca daleko idącym prymitywizmem. A urwijcie sobie łeb, byleby tego szamba nie wylewać na użytkowników tego forum! Z cala pewnością nie do zobaczenia!!! Link Zgłoś
joasikkk Popukaj się w głowe. 28.03.08, 10:03 zamknięty To prawda, opowiadanie bzdur stało się regułą na forach, co potwierdza również Twoja wylewna, pełna goryczy i ironii wypowiedź. Myślę, że zupełnie niepotrzebnie nią obrażasz. Być może sama jesteś "prymitywna", że tego nie dostrzegasz i tylko Ci sie wyrwało. To prawdopodobnie Pan W. opowiada takie brednie. Stąd też pojawiają się one na forum. Wspominanego przez Ciebie podobieństwa jakoś nie dostrzegam. Ktoś napisał bzdury a kto inny napisał prawdę i tyle. Nie odebrałam tego jako jakieś przechwałki a jedynie prośbę o to by przestać chrzanić bez sensu tak jak ty to robisz. Jak widać prawda boli. Więc sądź sobie o tym co chcesz... to twoja sprawa. Link Zgłoś
reihnona puk puk :) 28.03.08, 12:06 zamknięty u mnie sie odezwal uzywany mozg a u Ciebie (...) To prawda, opowiadanie bzdur stało się regułą na forach, co potwierdza również > Twoja wylewna, pełna goryczy i ironii wypowiedź. ) rozumiem, ze wylewna bylaby na kilka stron widac kazdy ma swoje, odmienne definicje wylewnosci.. - gorycz?? a ktorez to slowa swiadcza o tej „pelnej goryczy” ? (...) "niepotrzebnie nią obrażasz"- Ciebie? oj, oj wybacz... nie mialam takiego zamiaru.. - (...) "Być może sama jesteś "prymitywna", że tego nie > dostrzegasz: - w moim przekonaniu nalezy odróznic prymitywzim danej osoby, od prymitywnej wypowiedzi... swoja droga.. podziwam ludzi, ktorym ocena drugiej osoby przychodzi tak łatwo.. (...) nie dostrzegam swojego prymitywizmu- w koncu to raczej jest naturalne, że prymitywni ludzie nie zauważają prymitywizmu, bo SA przeciez prymitywni dziekuje, za oswiecenie mnie to jest cenne - "To prawdopodobnie Pan W. opowiada takie brednie"- jakie brednie?? i czy chodzi Ci o oslawionego w Twoich postach dr Marcina W?? Pan W moze byc rowniez Panem Wolodyjowskim - Wspominanego przez Ciebie podobieństwa jakoś nie dostrzegam.- podpowiem Ci- ostatnio o lekarzach mowi sie w mediach duzo, najczesciej jak przylapie sie ich na czyms "paskudnym" - wtedy nazywa sie ich dr G., dr. W, dr X i dr Y. rozumiesz?? - „Ktoś napisał bzdury a kto inny napisał prawdę i tyle”- jak to w zyciu bywa- podobno prawda jest jak dupa- kazdy ma swoja (w koncu jestem prymitywna, moge sobie bezkarnie pozwolic na odrobinę wulgaryzmów, doda to niewątpliwie odrobinę pikanterii do mojej kolejnej „wylewnej i pełnej goryczy wypowiedzi ) - „Nie odebrałam tego jako jakieś przechwałki”?? - oj oj? a w ktorym to miejscu pozwoliłam sobie w mojej "wylewnej" wypowiedzi na przechwałki?? - (...) prośbę o to by przestać chrzanić bez sensu tak jak ty to robisz. Hmm.. chrzanisz dawno nie słyszałam tego określenia- czy ma coś wspólnego z chrzanem Wielkanocnym ? (...) Jak widać prawda boli. - nic nie poczułam „Więc sądź sobie o tym co chcesz... to twoja sprawa” - no brawo” wreszcie zrozumiałaś idee forum!! PS. Dla mnie jesteś jak „wujek Stefan – mistrz ciętej riposty". Link Zgłoś
joasikkk Re: puk puk :) 28.03.08, 13:26 zamknięty Ależ jesteś zabawna! Ubawiłam się bardzo. Popukaj się jeszcze kilka razy. Miłego dnia, na tym zakończę tą akademicką dyskusje. Żegnam Panią elokwentną Reihooohoohooo. Link Zgłoś
reihnona Re: puk puk :) 28.03.08, 20:54 zamknięty ciesze sie, ze moglam Cie rozbawic. Wlasnie taki mialam cel wiesz.. odkrylam, ze pukanie w czolo, jak i sam czubek glowy niesamowicie poprawia ukrwienie skory, a to z kolei dotlenia komorki.. itd itd.. ma niesamowicie dobry wplyw.. nawet zaostrza poczucie humoru i poprawia wrazliwosc na krzywde ludzka bede to robic codziennie i zgodnie ze twoja wskazowka kilka razy dziennie!! jestes genialna! dziekuje sprobuj!! Twoja rada powinna i dzialac na Ciebie Zegnam rowniez.. szkoda tylko, ze nie moge rowniez nazwac Cie elokwentna Link Zgłoś
agawa56 Re: puk puk :) 28.03.08, 20:31 zamknięty Brawo, reihnona!!! Podpsuję się pod Twoim poprzednim postem, a ten jest genialny! Chylę czoło. A swoją drogą - nie sądziłam, że moja, w sumie nijaka pod względem sensacyjności, wypowiedź taką burzę spowoduje. Link Zgłoś
reihnona Re: puk puk :) 28.03.08, 20:49 zamknięty Dziekuje za cieple slowa czasem "maluczkim" nie potrzeba wiele, aby wywołac jakas burze.. moja wypowiedz, ktora dolala oliwy do Twojego ognia miala na celu wskazanie, ze pacjentek raczej nie powinno sie mieszac w sprawy personalne - wewnetrzne jakiejkolwiek instytcji. Wiadomo, ludzie mowia rozne rzeczy, a to oswiadczenie mnie po prostu rozbawilo.. Zastanawiam sie w jaki sposob fakt, ze ktos sie zwolnil czy kogos zwolniono wplywa na "dobre imie ultramedici. Czy oswiadczenie, ze to ultramedica zwolnila, w moim przekonaniu swietnego specjaliste (chyba w tym wzgledzie nie jestem osamotniona przegladajac wiele pieknych wypowiedzi na Jego temat) poprawia wizerunek tej firmy? A czy pogloski, ze ta osoba sie sama zwolnila psuje/ poprawia tenze wizerunek?? Takie bylo przeslanie tego maila.. no ale widac- podobnie jak Ty uderzylam w jakis czuly punkt! pozdrawiam w ten wreszcie wiosenny wieczor R. Link Zgłoś
marcin_wiechec1 Re: Ultramedica - USG 4D 3D Kraków 29.03.08, 13:36 zamknięty Dzięki miłym Paniom,które poinformowały mnie o zamieszaniu dotyczącym mojej osoby na forum i po przeczytaniu powyższych treści jestem zmuszony napisać kilka słów na temat prawdziwej historii ultramedica. Było to wspólne przedsięwzięcie dwóch podmiotów firmy pana Szumca (użytkownik ultramedica),osobę z poza branży medycznej, i mojej praktyki lekarskiej, zarejestrowanej wówczas na ulicy na błonie 1. Dałem tej firmie dużą renomę opartą na mojej wiedzy, umiejętnościom diagnostycznym, współpracy z jednymi z najlepszych polskich i zagranicznych lekarzy w branży, stworzyłem merytoryczną i obrazkową część strony internetowej, którą Panie często polecacie i znalazłem lokal przy ulicy Na Błonie. Pan Szumiec zakupił aparat usg, voluson wyprodukowany w 2003 roku,który owszem w roku 2006 był najlepszym aparatem w Krakowie, obecnie pracują w naszym miescie już lepsze aparaty. Dodatkowo Pan Szumiec zajmował się techniczną stroną reklamy i finansami,a później rejestrowaniem pacjentek. Niestety na skutek ciągłych konfliktów dotyczących prowadzenia ultramedica wystosowałem list do pana Szumca, gdzie zagroziłem swoim odejściem, jeśli dalej będą naruszane moje prawa i moich współpracowników oraz zarządałem podpisania umowy o prawach autorskich dotyczących strony internetowej.W odpowiedzi na ten list dodając także inne przyczyny pan Szumiec rozwązał ze mną umowę współpracy. Pomimo moich próśb, pism prawniczych Pan Szumiec wciąż używa moich treści, zdjęć i filmów na stronie internetowej,czyli kradnie moją własność intelektualną. Korzystał wielokrotnie z mojej renomy. Po zakończeniu współpracy Pan Szumiec nie przyznawał się do tego,opowiadał pacjentkom o moim przedłużonym urlopie; dzwoniły do mnie panie,że rzekomo wykonałem u nich badanie,z pretensjami,że nagranie dvd nie działa. Były zaskoczone,że ja tych badań nie przeprowadziłem. Jako lekarz jestem zażenowany,że Pan Szumiec zmusił mnie do napisania tego publicznego listu i szarga moją osobą na łamach forum.Dziękuję za miłe słowa Wszystkim Paniom.Czytam czasem Wasze opinie na temat mojej pracy, co bardzo mnie motywuje do dalszego rozwoju zawodowego. Marcin Wiecheć Link Zgłoś
joasikkk Ultramedica USG 4D 3D Kraków - polecam 29.03.08, 17:26 zamknięty Dalej się Pan żali? O rany to smutne... Z tego co pamiętam pisał Pan już równie podobne bzdury na forum zaraz po Pana zwolnieniu. Był Pan tam tylko pracownikiem i tyle a poczuł się Pan chyba jak właściciel. Tu tkwi Pana problem. Nic dziwnego, że Pana wywalili jak się Pan tak zachowywał. Jak widać jednak Panu nie przeszło do dzisiaj. Pozostałych rzeczy jakie wiem na Pana temat nie będę tu przytaczać, nie ma to sensu - chyba że Pan bardzo poprosi. To smutne co się z Panem dzieje. Jednak może Pan napisać coś na temat tego dlaczego zwolnili Pana z Kopernika? Takiej informacji udzielił mi jeden z Pańskich współpracowników z Kopernika. W końcu to bardzo nobilitujące pracować w Collegium Medicum gdzie już Pana nie ma. To, że zwolnili Pana zaraz po zwolnieniu Pana szefa to tylko zbieg okoliczności?!?! Na koniec chciałabym zapytać gdzie są te lepsze aparaty w Krakowie? W Ultramedice pracuje aparat Voluson 730 Expert BT 06 z wszystkimi opcjami i czterema głowicami do USG 4D, 3D (informacja z rejestracji) - drugiego tak wyposażonego nie ma nie tylko w Krakowie ale w Polsce. Oj, Panie Doktorze dałby Pan już sobie spokój z opowiadaniem publicznie tych historii wyssanych z palca zanim obróci się to naprawdę przeciw Panu i wyjdą na jaw nieprzyjemne dla Pana fakty. -- joasikkk Link Zgłoś
ambriel32 Re: Ultramedica USG 4D 3D Kraków - polecam 29.03.08, 18:01 zamknięty ułła! znów rewelacje!! a może się droga Pani?? w związku z takim "faktami" odważy podpisać imieniem i nazwiskiem a może nazwą instytucji??, a nie ukrywać jak tchórz pod nickiem te "fakty" to już nie luźne komentarze ale poważne oskarżenia, a raczej pomówienia, które ścigane są z mocy prawa jak widać jest pani bardzo dobrze poinformowana z tego co ja wiem, a wiem to od pana doktora (widocznie informował o tym swoje pacjentki), to zwolnił się bo wyjeżdża do pracy, gdzie zostały docenione jego umiejętności i gdzie zatrudniają najlepszych straszny jad przez panią przemawia, zastanawia mnie czym jest podyktowany.... ale te rozważania zostawię dla siebie Link Zgłoś
joasikkk Re: Ultramedica USG 4D 3D Kraków - polecam 29.03.08, 19:35 zamknięty Hahaha... już od ponad roku wyjeżdża i coś wyjechać nie może do tych jak piszesz najlepszych z najlepszych. To właśnie potwierdza te bajkowe opowieści Pana Doktora jakie przekazuje. To nie jad to jedynie prawda a ta czasem bywa nie miła. Wtedy spotykamy sie z takimi jak twój komentarzami, który nie za wiele wnosi. Pan Doktor jest miły i sympatyczny, niestety opowiada od kilkunastu miesięcy różne nieprawdziwe historie - sam więc jest przyczyną tej dyskusji. Jeśli masz ochotę skorzystać z mocy prawa to proszę bardzo. Poznasz wtedy całą prawdę. Z uwagi jednak na Pana Doktora wolę jej tu nie publikować. Zgadza się, jestem bardzo dobrze poinformowana. Link Zgłoś
ambriel32 Re: Ultramedica USG 4D 3D Kraków - NIE polecam 30.03.08, 12:30 zamknięty Droga Pani??? joasikkk, nie przypominam sobie, żebyśmy brudzia piły mój komentarz niewiele wnosi - za to komentarze Pani faktycznie stanowią istotny wkład do dyskusji to chyba po tym pukaniu się w głowę? Próbowała Pani? Działa jednak? Nie wydaje mi się aby Pan Doktor był przyczyną tej dyskusji raczej to Pani żale, które wylewa Pani publicznie. Czy to taka nowa forma terapii? Ja nie muszę korzystać z mocy prawa, ale to raczej Pani powinna się zastanowić 3, a może nawet 4 razy zanim napisze coś używając takich argumentów i podając nazwiska, sama ukrywając się pod nickiem Nie zamierzam więcej prowadzić z Panią dysput, bo wydają się być zupełnie bezsensowne. Założycielka wątku zadała pytanie o to gdzie zrobić USG, na co od niejakiej Pani joasikkk otrzymała informacje skad i dlaczego został wylany bogu ducha winny lekarz - faktycznie rzeczowa odpowiedź na zadany temat Ideą forum jest dzielenie się opiniami na temat kompetencji danej osoby, jej podejścia do wykonywania pracy a nie tego, jakie konflikty i z jakich powodów miała z szefami. Link Zgłoś
reihnona Ultramedica USG - nie polecam- odpow. joassik 29.03.08, 19:45 zamknięty mail ten skierowany jest jako odpowiedź do uzytkownika joassik, a zainspirowany jest odpowiedzią uzytkownika ambriel. W mojej ocenie, kolejne uczciwe posuniecie dr W, który zmuszony po raz kolejny do obrony swojego dobrego imienia, opisal sytuacje, podpisując sie imieniem i nazwiskiem. Brawo doktorze ! zwiększa to wiarygodnośc Pana wypowiedzi, a nawet powiem wiecej!! Nie sposób Panu nie wierzyć. Otóz droga Ambriel, masz zupelna racje, ze takie wypowiedzi - wiążące dobrowolne odejscie Pana W. z faktem zwolnienia Jego szefa, nie sa juz luznymi komentarzami, zwlaszcza, ze w mailu powyzej uzytkownik joassik odwoluje sie do roznych artykulow na temat prof Klimka, ktore pojawiaja sie, po wpisaniu, zgodnie z instrukcjami joasik (czy jak jej czy jemu tam) w wyszukiwarce tego wlasnie nazwiska. Trzeba zatem cywilnej odwagi i 100% pewnosci co do takich insynuacji, zeby taka wypowiedz firmowac swoim nazwiskiem. Ponosi sie bowiem pelna odpowiedzialnosc, za slowa, co oznacza rowniez powazne konsekwencje, w sytuacji gdyby okazaly sie zupelnie nieprawdziwe i były zwykłymi pomówieniami! Co wiecej!!!! uzytkownik- niby pacjentka (az dziw bierze, skad jest tak doskonale zorientowana nie tylko w aspektach technicznych urzadzenia USG !!! ilosci glowic itd, wie ze nie ma takiego sprzetu w calej Polsce (sic) -ale rowniez zna doskonale sytuacje wewnatrz firmy i wie jakie funkcje (oprocz lekarza) pelnil dr W w ultramedice, jak rzekomo poczul sie momencie kiedy okazalo się, ze nie jest jej właścicielem itd.) posuwa sie do gróźb!!! ze jak nie przestanie to ona dopiero napisze to i owo!!!! Łatwo to i owo pisac pozostając anonimowym i pozornie uwalniajac się od odpowiedzialności! Ponadto.. widać, ze Joassik prowadzi jakies swoje prywatne śledztwo!! Wie, ze Pan W nie pracuje już w klinice, wie, ze Go zwolniono, wie w którym momecie odszedł i wie z czym Jego odejście wiazac!! Może opowie nam w kolejnym mailu, wiecej rewelacji??? No chyba, ze jak slusznie zauważylas Ambriel, zorientuje się (dostosowujac się do rady, która mi udzielila a dotyczącej pukania się w glowe), ze to co robi tu na tym forum, wiaże się z odpowiedzialnością karną, która grozi nie tylko tym, którzy pomawiają, ale również odpowiedzialnością cywilną administratorów serwisu. Może warto Panie doktorze zgłoscic to w koncu organom ścigania na podst. 488 kodeksu postępowania karnego? Jak długo przecież można tolerować tego typu zachowania? Mam nadzieje, ze fakt, że opuszcza Pan ten wspaniały kraj mlekiem i miodem płynacy, nie wpłynie na bagatelizowanie tego typu wypowiedzi! Link Zgłoś
marcin_wiechec1 Re: Ultramedica USG 4D 3D Kraków - polecam 30.03.08, 11:45 zamknięty Bzdura to niebywała Szanowna Pani: system BT 06 funkcjonuje jedynie w aparatach Voluson E8 pierwszej premierowej linii produkcyjnej; nie był nigdy implementowany do Volusona Expert, ponieważ nie da się go zainstalować na Expercie. Własnie został wycofany i zastąpiony systemem BT08. Podobnie rzecz się ma "wszystkich" opcji i "wszystkich" głowic. Na przykład jeden dobry krakowski szpital położniczy ma wiecej głowic i opcji w Expercie niż promowany przez Panią aparat o numerze seryjnym 9194 wyprodukowany w 2003 roku z fabrycznym systemem BT03 bez przykładowo najczęściej używanej opcji na świecie jaką jest tomograficzne obrazowanie ultradźwiękowe (TUI), czy tez statycznego kontrastowego obrazowania objętościowego (STATIC VCI) stosowanych razem w objętościowych badaniach mózgu płodu, albo niezwykle przydatnej funkcji we wczesnych badaniach serca płodu HD flow, czyli kierunkowy Power Doppler. Link Zgłoś
ultramedica Ultramedica USG 4D 3D Kraków 02.04.08, 17:22 zamknięty Kraków, 2. kwietnia 2008 Szanowni Państwo, jest nam wyjątkowo niezręcznie, że musimy po raz kolejny zabierać głos w omawianej tutaj sprawie. Z całą stanowczością przychylamy się do bardzo trafnej opinii jednej z Pań, że nie jest to miejsce na zabieranie głosu w takiej formie i sprawie. Co z wyjątkowym humorem podsumowała Pani „weronka77”, którą serdecznie pozdrawiamy. Niemniej jednak wobec tej wyjątkowej sytuacji jaka tutaj ma miejsce, postanowiliśmy zamieścić poniższą informację. W związku z pojawieniem się nieprawdziwych informacji rozpowszechnianych przez użytkownika "marcin_wiechec1" a dotyczących firmy Ultramedica zamieszczamy poniższe oświadczenie. ----------------------------- Oświadczenie 1. Firma Ultramedica nigdy nie była żadnym rodzajem spółki. Tym samy informacja dotycząca rzekomych „dwóch podmiotów” a zawarta w wiadomości Użytkownika „marcin_wiechec1”z dnia 29.03.2008 13:36 jest nieprawdziwa. 2. Na stronie firmy Ultramedica pod adresem internetowym www.ultramedica.pl są publikowane jedynie treści, zdjęcia i filmy, które są własnością firmy Ultramedica. Firma Ultramedica po zakończeniu współpracy z Panem lek. med. Marcinem W. usunęła wszystkie treści, co do których zachodziło przypuszczenie, że mogą stanowić własność intelektualną Pana Marcina W. Dokonaliśmy tego niezwłocznie na prośbę Szanownego Pana o czym został poinformowany. W związku z powyższym zamieszczona informacja dotycząca rzekomego wykorzystywania własności intelektualnej lek. med. Marcina W. zawarta w wiadomości Użytkownika „marcin_wiechec1”z dnia 29.03.2008 13:36 jest nieprawdziwa. 3. Firma Ultramedica po dniu rozwiązania umowy z Panem lek. med. Marcinem W. t.j. 7. września 2006 roku nie udzielała informacji o przedłużonym urlopie Szanownego Pana a jedynie o zakończeniu z nim współpracy. Tym samy informacja na ten temat zawarta w wiadomości Użytkownika „marcin_wiechec1”z dnia 29.03.2008 13:36 jest nieprawdziwa. 4. W pracowni USG 4D, 3D i gabinetach lekarskich Ultramedica pracuje aparat firmy General Electric Voluson 730 Expert o innym niż wskazany przez Użytkownika forum „marcina_wiechec1” numerze seryjnym. Aparat ten jest wyposażony w cztery głowice objętościowe do badań USG 4D, 3D, 2D i jest wyposażony we wszystkie dostępne na dzień dzisiejszy dodatkowe opcje oprogramowania w szczególności: - opcję tomograficznego obrazowania ultradzwiękowego (TUI), - opcję statycznego obrazowania kontrastowego (STATIC VCI), - opcję kierunkowego power dopplera (HD FLOW). Tym samym informacje zawarte w wiadomości Użytkownika „marcin_wiechec1”z dnia 30.03.2008 11:45 są nieprawdziwe. W związku z powyższym bardzo uprzejmie prosimy Szanownego Użytkownika „marcin_wiechec1” o zaprzestanie rozpowszechniania tych jak i innych nieprawdziwych informacji, co do których nie posiada Pan wystarczającej wiedzy. Na zakończenie pragniemy poinformować Szanownego Użytkownika „maricna_wiechec1”, że w tym jak i innych znanych nam przypadkach wprowadzania przez Pana w błąd pacjentów, lekarzy, firm itd. będziemy konsekwentnie dokonywać stosownych działań mając na celu prostowanie rozpowszechnianych przez Pana nieprawdziwych informacji. Ultramedica ------------------------------ Przykro nam niezmiernie, że sprawa, która Państwa nie dotyczy znalazła się na forum publicznym. Tą wiadomością chcielibyśmy zakończyć naszą aktywność na forum.gazeta.pl. Przykro nam również, że Panie, które prawdopodobnie nigdy nie były naszymi pacjentkami, sugerując się wiadomościami Użytkowników „marcin_wiechec1” czy „joasikkk” publikują swoje posty tytułując je „nie polecam”. Serdecznie pozdrawiamy wszystkich Państwa, również nie polecający i przepraszamy za to zamieszanie. Nie czujemy się jego autorami. Nie jest też naszym dalszym celem prowadzenie w tym miejscu dyskusji na ten temat. Niniejsze forum traktujemy jako źródło uwag, na które jesteśmy otwarci. Dzięki nim możemy nieustannie podwyższać jakość świadczonych przez nas usług. Z poważaniem, Ultramedica Link Zgłoś
weronka77 ;-)) 03.04.08, 11:42 zamknięty Fora internetowe, szczególnie "gazetowe" to doskonałe żródło informacji dla dokumentalistów, w tym Rozmów w Toku.POwiem tak- im większa awantura, wyzwiska, inwektywy- tym lepiej.Przeciętny widz to "kupuje" ponieważ lubi publiczne pranie brudów(wciąż niestety). Sama przyznaję się do kilku prowokacji na różnych forach w celu wywołania określonych reakcji które można potem w programie przytoczyć, zacytować i podyskutować na ten temat Link został przesłany a pomysł trafiony)) Link Zgłoś
agawa56 Re: Ultramedica - USG 4D 3D Kraków 29.03.08, 21:10 zamknięty Panie Doktorze, Marcinie W. ,dobrze, że włączył się Pan do tej dyskusji, którą zresztą ja sama wywołałam. Dla mnie jest i pozostanie Pan doskonałym lekarzem, a przede wszystkim człowiekiem niezwykłym. Dzięki Panu mam zdrowego, wspaniałego syna i dozgonnie będę Panu za to wdzięczna. Dlatego zawsze powtarzam, że mój syn ma dwóch ojców - tego właściwego i tego "duchowego", czyli Pana. Z przyjemnością i czystym sumieniem zawsze będę Pana polecać. Pozdrawiam. Link Zgłoś
weronka77 Rewelacja!!! 30.03.08, 23:18 zamknięty podsyłam link do tego wątku do Rozmów w Toku!Świetny temat na dyskusję!!Dziękuję dziewczyny! Link Zgłoś
ambriel32 Re: dr Wiechec 28.03.08, 22:39 zamknięty ja bez pukania się w głowę, chociaż może czasami warto? ale za to z czystym sumieniem mogę polecić pana Marcina. Moją ciążę prowadziła pewna pani dr, której nazwiska wymieniać tu nie będę a której USG ograniczało się do przejechania głowicą po brzuchu i stwierdzeniu że wszystko jest ok. Nie mogła nawet namierzyć tętna płodu a powiedziała że serduszko bije prawidłowo. Dzięki Temu Który na Górze że dzieci były zdrowe. Zupełnie przypadkiem, będąc w drugiej ciąży trafiłam do dr Wiechcia. Zajął się mną bardzo profesjonalnie, badanie trwało pół godziny a nie minutę. Wszystko objaśniał, odpowiadał na każde pytanie, rzeczowo i cierpliwie. Dostałam dokładny opis, zdjęcia i film. Kolejne USG robiłam już tylko i wyłącznie u niego. Wiem, że jest cenionym specjalistą nie tylko przez pacjentki, ale także kolegów lekarzy. Potwierdził to lekarz, który przyjmował poród. I będę bronić Pana Doktora jak rewolucji Link Zgłoś