Dodaj do ulubionych

Fotowoltaika

09.05.16, 10:56
Witam!

Czy ktoś zna firmę zajmującą się montażem instalacji fotowoltaicznych w małopolsce? Konkretnie zależy mi na tym, żeby firma zajmowała się także pozyskiwaniem dotacji, jak np. z Wojewódzkegoi Funduszu Ochrony Środowiska.
Obserwuj wątek
    • dmas78 Re: Fotowoltaika 11.05.16, 09:52
      Jasne, mogę ci polecić firmę Solartime. Oni są z Rzeszowa, ale mają oddziała w Krakowie. Sam podpisałem z nimi umowę. Zajmują się wszystkim włącznie z pozyskaniem dotacji, przez montaż itp.
      Ja teraz czekam na to aż Prosument ruszy. Jak będziesz chciał skorzystać z tego programu to musisz się uzbroić w cierpliwośćsmile Formalności załatwi za ciebie Solartime, jednak na szybkość pracy banku czy zakładu energetycznego nie mają oni wpływu, nie mówiąc też o ciągle zmieniających się przepisach. Ale moim zdaniem warto - do zagarnięcia jest 40% dotacji a na resztę 1% kredytu.

Więcej informacji znajdziesz na stronie.

www.solartime.pl/dotacjee/program-prosument
      • abudaba Re: Fotowoltaika 16.05.16, 09:41
        Brzmi nieźle - samą tą nazwę gdzieś słyszałem. Jaki okres gwarancji dają na panele, i jaka jest ich przewidywana żywotność?
        • krolkazik Re: Fotowoltaika 23.05.16, 10:44
          Podpinam się - jak to wygląda?
        • dmas78 Re: Fotowoltaika 23.05.16, 10:58
          W Solartime na panele jest 15 lat gwarancji/ 25 lat wydajności. Najważniejsze jest jednak to, że nie są to chińskie produkty. Cała instalacja nie posiada praktyczni elementów ruchomych, więc jak jest wykonana z wysokiej jakości materiałów jest praktycznie bezawaryjna. To inwestycja na długi okres czasu. Elementy wysokiej jakości może mają wyższą cenę, ale w zamian za to zapewniają spokój i pewność działania smile Gwarancja jednak to nie wszystko - ważne jest też jaka firma ci jej udzieli. Na rynku działa wiele firmy, które powstają jak grzybki po deszczu a potem tak szybko jak powstały znikają smile Lepiej związać się ze stabilną firmą, która działa już wiele lat bo w razie jakiś problemów wiadomo gdzie się potem zwrócić o pomocsmile)))
      • tolotolo128 Re: Fotowoltaika 10.08.16, 12:36
        dmas78 napisał(a):

> Ja teraz czekam na to aż Prosument ruszy.<

To chyba się nie doczekasz.... Zobacz: Koniec Prosumenta, Kawki i Rysia
    • andre_t Re: Fotowoltaika 13.09.16, 10:24
      proponuję tak wejdź sobie na stronkę: ozemarket.pl/ tam zamów sprzęt a w zakładce doradztwo i montaż masz też opcję zamówienia doradztwa i montażu sprzętu. Możesz też najpierw zamowić doradzuwto a poźniej doradzony sprzęt w sklepie.
    • pawelsas_ki Re: Fotowoltaika 22.11.16, 12:55
      Soltech Energy, co prawda z Poznania, ale tam tez instalacje robią. Mogę polecić z czystym sumieniem.
    • mandarynkaowa Re: Fotowoltaika 04.01.17, 15:02
      O, super pomysł, fotowoltaika opłaciła się mojej firmie. A korzystałem z Elve. Powodzenia smile
      • elvepl Re: Fotowoltaika 24.08.17, 16:29
        Śledzę bloga ten firmy wink elve.pl/blog/wlasna-instalacja-fotowoltaiczna/
    • dartosto Re: Fotowoltaika 06.03.18, 10:33
      Hej! Szukam firmy do montażu paneli - jestem zdecydowany! Robię tylko rozeznanie - nie chcę na tym przepłacić, ale zrobić instalację z glową wink sam znam się na tym tyle ile przeczytam w necie, wiec słabo ;/ ;/ ;/

Kogo polecacie? Mieszkam niedaleko Lublina. Ktoś mi na forum już pisał,żeby unikać FOTON TECHINKA - bo są naciagacze i sami nie znaja sie na tym, co sprzedają - ktoś miał jakąś przygodę z nimi?

Jak inen firmy?
      • morlintos Re: Fotowoltaika 07.03.18, 09:09
        Foton technik? NACIĄGACZE! uważaj! szczególnie jak jestes z Wawy - maja myk na nowych klientów - wnioski o dofinansowanie instalacji - aż 40% - WOW - bajka ale jak sobie poczytasz oferte to sam wkladasz okolo 15 tys - zalezy od mocy panel a reszte rzekomo doklada sie z funduszy - to ILE TA INSTALACJA? 30 - 40 - 50 tys? jedna wielka ŚCIEMA od FOTON TECHNIKA!
        • krzychup8 Re: Fotowoltaika 07.03.18, 15:28
          naciagacze jakich malo! instalacja w piety ci pójdzie - nie ma sensu dopytywac... przelicz sobie te pseudo abonamenty od foton technika - kredyt taniej wyjdzie!!! jeszcze zeby ci konsultanci od nich sie na czyms w ogole znali ;/ maja swoja kalkulatorki i licza jak chca!
          • sebenston Re: Fotowoltaika 08.03.18, 14:19
            odsyłam do realizacji tego FOTONA - na zdjęciach widać, że panele są w cieniu!!! energia ze słońca z CIENIA! tongue_out
            • dartosto Re: Fotowoltaika 09.03.18, 15:10
              ech ;/ widziałem niektore z tych realizacji - rzeczywiście słabo to wypada ;/
    • krzychup8 Re: Fotowoltaika 11.07.18, 11:43
      dowiedziałem sie przed chwilą ze w Columbusie można wziac sobie naprobe na rok instalacje do domu - ile tam sie chce kilowatow i jak sie czlowiek po roku rozliczy to kasa wydana wraca z powrotem nie wiem skad oni maja na to kase ale taka oferta jest - columbusenergy.pl/sprawdznas/?utm_source=www&utm_medium=home
    • magdawieczorek9 Re: Fotowoltaika 10.04.20, 13:21
      spróbuj elektrotomfotowoltaika.pl panele fotowoltaiczne poznań smile
    • arturjelonek Re: Fotowoltaika 19.04.21, 11:37
      Fotowoltaika w małopolsce.
      Chętnie pomogę
      Artur tel- 510367130
    • cezarygm Re: Fotowoltaika 31.08.21, 10:19
      akcesoria do fotowoltaiki znajdziesz
      tutaj
    • melka1995 Re: Fotowoltaika 18.01.22, 12:32
      Ja podpisałam umowę z Otovo, oni na całą Polskę tak naprawdę działają. Korzystają z usług instalatorów pracujących lokalnie, dokładnie sprawdzonych oczywiście. Tak że cała instalacja od początku do końca przeprowadzona jest w pełni profesjonalnie.
    • kacperek1500 Re: Fotowoltaika 24.05.23, 09:59
      Polecam firmę SunTrack z Warszawy Tekst linku. Najlepszy sprzęt, fachowe doradztwo i pełen profesjonalizm.
    • floridaschill Re: Fotowoltaika 21.09.23, 15:41
      Inwestycja w fotowoltaikę gwarantuje przedsiębiorcy spokój. Nie musi on ciągle zapoznawać się ze zmianami taryf energii elektrycznej, analizować polityki unijnej, ani bać się podwyżek prądu ogłaszanych każdego roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka