Dodaj do ulubionych

Budomat al. Kijowska

28.12.09, 10:21
Dzien dobry,

czy ktos z Panstwa orientuje sie moze kiedy zacznie sie budowa budomatu przy
Kijowskiej? Zaczyanli oglaszac budowe juz w 2007 roku a do tej pory ziemia
nietknieta.

Bede wdzieczna za informacje, dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: am Re: Budomat al. Kijowska IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 14:49
      Niedawno zaczęli coś dłubać, ale, zważywszy na fakt, że próbowali sprzedać te mieszkania już dwa lata temu (w cenie od 9500zł), a dopiero kilka miesięcy temu wbili pierwszą łopatę, firma nie prezentuje się zbyt poważnie. To już nie te czasy, żeby kupować dziurę w ziemi, a przyszłoroczny termin zakończenia robót jest całkowicie nierealny. Jedyna zaleta- lokalizacja.
      • Gość: lol Re: Budomat al. Kijowska IP: 217.147.104.* 28.12.09, 16:07
        Lokalizacja globalnie fajna (blisko centrum), ale "lokalnie" niekoniecznie - na
        skrzyzowaniu dwoch dosc ruchliwych ulic.
    • Gość: prof. Strojny Re: Budomat al. Kijowska IP: *.chello.pl 29.12.09, 12:30
      budowa trwa, stoi już nawet żuraw.
      • Gość: am Re: Budomat al. Kijowska IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.09, 14:59
        "Nawet"? Po dwóch latach najwyższa pora...
        • Gość: jolka Re: Budomat al. Kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 20:07
          hihihihihihi najważniejsze że coś stoi
        • Gość: tomak26ma Re: Budomat al. Kijowska IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 09.01.10, 20:51
          czy ktos tam kupil mieszkanie?
          zapraszam do rozmowy

• Gość: dddd Re: Budomat al. Kijowska IP: 91.213.255.* 09.01.10, 21:01
      mowa o tym gniocie co powstaje na rogu Kijowska/Wroclawska ? Przy płocie
      jednostki wojskowej ??? hahahahaha chocby mi doplacili to bym tam nie kupil
      mieszkania, z jednej strony krzyki zolnierzy o 5,00 rano, z drugiej 2 ruchliwe
      ulice, obok stary walejacy sie dom ... porażka ...
      • Gość: Theo Re: Budomat al. Kijowska IP: *.ghnet.pl 13.01.10, 01:04
        Firma Budomat jak najbardziej godna polecenia. Kupiłem u nich mieszkanie, a teraz moja siostra kupiła na Kijowskiej. Może i opóźnienie lekkie będzie, a za to ma się pewność, że nie będzie żadnych innych problemów. Lokalizacja bardzo fajna. Polecam!
        • Gość: am Re: Budomat al. Kijowska IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 07:12
          Klienci Leoparda też tak myśleli... "Lekkie" opóźnienie? Przecież oni nawet nie wyszli z ziemi, zastanów się, co piszesz!
        • Gość: Adam Re: Budomat al. Kijowska IP: *.chello.pl 31.01.10, 20:15
          Skąd pewność, że nie będzie żadnych problemów - jak się zabezpieczyłeś przed
          problemami w tej materii?
          • Gość: gg Re: Budomat al. Kijowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 08:51
            ładnie budowa idzie, i nawet całkiem fajnie prezentuje sie ten budnek
            • Gość: am Re: Budomat al. Kijowska IP: *.236.spine.pl 01.08.10, 22:19
              Najwidoczniej sprzedaż 'fajnie nie idzie', skoro trzeba odkopywać temat...

Smutny betonowy klocek, którego budowa wlecze się już trzy lata, nie wiem, co w nim takiego fajnego...
              • Gość: gosc Re: Budomat al. Kijowska IP: 109.243.232.* 02.08.10, 06:55
                adres dobry, ale ... ile maja kredytu 50 czy 100 mln? wpłacić
                zaliczkę i się modlić, że skończą. To najmniej ciekawa część
                kijowskiej - wystarczy się rozglądnąć do okoła - dziadastwo. To
                tramwaju za daleko, ciągły korek pod blokiem /wracające z roboty
                blokowiska azorów i bronowic/ - to słabe strony.
                • gazeta_mi_placi Re: Budomat al. Kijowska 10.04.11, 14:07
                  Okolica bardzo bezpieczna i spokojna, parę kroków od Młynówki Królewskiej. Nie ma kiboli ani dresiarstwa. Zamiast tramwaju są świetne połączenia autobusowe oraz w najbliższej okolicy szynobus.
                  Jedyny minusy tej lokalizacji to skrzyżowanie, osobom wybierającym mieszkanie od strony frontu i na niższych piętrach może być zbyt głośno.
                  A z korkami to mam tylko jedną prośbę- proszę podać lokalizację Krakowa w której nie ma żadnych korków, nigdy i o żadnej porze dnia.
    • Gość: MI6 Re: Budomat al. Kijowska IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 20:13
      No i co powiecie teraz niedowiarki?

Nagle okaże się, że miejscówka dużo lepsza niż Bronowice.
      W pobliżu autobusy, stacja Łobzów, sklepy, lokale usługowe, poczta, szkoły, Młynówka Królewska, itd, itp.
      Mnie się tam podoba!

• Gość: nikka Re: Budomat al. Kijowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 16:03
        Zgadzam się z MI6, lokalizacja super - blisko do centrum i wszystko co potrzebne na miejscu:) Mam tylko nadzieję, że szybko zakończą inwestycję:)
        • Gość: MI6 Re: Budomat al. Kijowska IP: 81.219.145.* 18.03.11, 13:18
          Ja tez mam taka nadzieję :-)
          Nikka, a Ty w której klatce zamieszkasz?
          • Gość: nikka Re: Budomat al. Kijowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.11, 19:27
            w klatce trzeciej C, na siódmym pietrze - liczę na super widok:)
            • alf85 Re: Budomat al. Kijowska 31.03.11, 22:30
              zgadzam się z poprzedniczkami lokalizacja super, mam nadzieje tylko zeby ten budynek z cegły choć troche doprowadzili do kultury, chociaż tą ściane od strony budynku i ogrodzenie od strony parku, poza tym super. Jeżeli nie , to będzie trzeba interweniować u Dewelopera ;) pozdrawiam
              • alf85 Re: Budomat al. Kijowska 05.04.11, 11:04
                Nie uważacie, że oni trochę wolno budują?
                • Gość: Nie Re: Budomat al. Kijowska IP: *.60.citypartner.pl 05.04.11, 12:00
                  Nie
                • Gość: nikka Re: Budomat al. Kijowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 17:57
                  Hej alf85,

Podasz swojego maila - pogadamy na priv?

Pozdrawiam,
                  nikka
                  • Gość: alf85 Re: Budomat al. Kijowska IP: 89.174.79.* 07.04.11, 15:35
                    michalmleko@interia.pl

pozdrawiam
            • Gość: MI6 Re: Budomat al. Kijowska IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 23:12
              Ja - ta ma klatka czyli C, pietro VI :-) I też liczę na super widok!
      • gazeta_mi_placi Re: Budomat al. Kijowska 07.04.11, 19:48
        Lokalizacja bardzo dobra, ale chyba dość głośno od skrzyżowania...
        • Gość: umpa Re: Budomat al. Kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 23:23
          świetna dla miłośników świeżych spalin oraz całodziennego huku samochodów połączonych z pociągami.
          • gazeta_mi_placi Re: Budomat al. Kijowska 09.04.11, 16:40
            Czyste powietrze to możesz mieć u siebie na wsi.
            • Gość: alf85 Re: Budomat al. Kijowska IP: 89.174.79.* 10.04.11, 11:48
              Miłośnicy świeżego powietrza nie mieszkają w Krakowie
              • gazeta_mi_placi Re: Budomat al. Kijowska 10.04.11, 14:00
                Dokładnie, tylko u siebie na wsi.
                • Gość: umpa Re: Budomat al. Kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 18:59
                  oczywiście, jedni mogą mieć za oknami las wolski, a inni muszą wdychać spaliny z głównej ulicy pod ich oknami.
                  • gazeta_mi_placi Re: Budomat al. Kijowska 10.04.11, 19:27
                    Coś za coś, okolice Lasku Wolskiego mają słabą najbliższą infrastrukturę (przychodnie, sklepy, szkoły itp.) i skomunikowanie z resztą Krakowa.
                    • Gość: nikka Re: Budomat al. Kijowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.11, 13:13
                      Witam,

Czy ktoś odebrał już tam mieszkanie?

Pozdrawiam
                      • Gość: gosc Re: Budomat al. Kijowska IP: *.aster.pl 11.11.11, 06:42
                        Adres ok, ale miejsce fatalne.
                        Beznadzieja komunikacyjna - ciągły korek i nic nie zmieni tego,
                        Tylko autobusy - do Królewskiej daleko.
                        Obok jeszcze kolejny blok tetnowskiego - totalna klapa.
                        Obok tory i na 100 proc bedzie sychac pociagi.
                        Dobra część Kijowskiej jest od Czarnowiejskiej do K.Wielkiego - komunikacja, infrastruktura i rozwiazania kupunikacyjne.
                        Tam na końcu nie wygląda dobrze. Jak skończą te blokowiska - efekt parkowania łatwy do przewidzenie, a wjad i wyjazd z bloku to będzie katastrofa - wprost do kilkusetmetrowego korka...
                      • Gość: MI6 Re: Budomat al. Kijowska IP: *.play-internet.pl 02.12.11, 21:03
                        Nikka, ja jeszcze nie odebrałam, a Ty?
                        Jeśli tak, to jakie wrażenia? Są jakieś usterki?
                        • Gość: nikka Re: Budomat al. Kijowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.11, 14:35
                          Hej MI6,

Ja już odebrałam - wrażenia pozytywne:), żadnych usterek nie stwierdziłam, wszystko było ok.
                          Powodzenia przy odbiorze,
                          pozdrawiam
                          • Gość: mar-8 Re: Budomat al. Kijowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 11:51
                            Nikka-powiedz prosze czy podpisałe/aś juz akt notarialny i czy maja odbiory a tym samym pozwolenie na uzytkowanie?
                            • Gość: nikka Re: Budomat al. Kijowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.11, 15:59
                              Cześć Mar-8,

Nie podpisałam jeszcze aktu notarialnego, co do pozwolenia na użytkowanie to nic o tym nie wiem.

Pozdrawiam
                              • Gość: Projektant wnętrz Re: Budomat al. Kijowska IP: *.ghnet.pl 05.01.12, 22:57
                                Witam, projektuję u Państwa w budynku jedno z mieszkań. Znam dokumentację techniczną budynku, jestem na miejscu, posiadam ekipy, oddaję przepiękne mieszkania! Osoby zainteresowane współpracą proszę o kontakt 514 59 59 02.
                          • Gość: Mar Re: Budomat al. Kijowska IP: *.computerplus.krakow.pl 10.04.12, 12:09
                            MI6, Nikka, mógłbym prosić o kontakt na marcot(at)onet.eu ? Interesują mnie Wasze doświadczenia i uwagi dotyczące mieszkania na kijowskiej. PRzymierzamy się do kupienia tam mieszkania właśnie..
                            • Gość: gosc_portaluX Re: Budomat al. Kijowska IP: *.rom.net.pl 10.04.12, 13:21
                              tzn. "ekskluzywnego penthausu" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka