Dodaj do ulubionych

Histeria Narodowa

15.04.10, 17:46
ZGINĘŁO 96 OSÓB.... Mniej więcej tyle ile na ginie tygodniowo na polskich drogach.
ZGINĘŁA POLSKA ELITA.... Smutne to państwo którego całą elitę można zmieścić w
jednym samolocie.
ZGINĄŁ PRZYWÓDCA NARODU... W polskiej konstytucji prezydent nie ma realnej
władzy, może co najwyżej blokować rząd - co też robił.
ZGINĄŁ WYBITNY POLITYK.... Jeszcze w piątek znakomita większość społeczeństwa
była odmiennego zdania.
Państwo działa, nic się nie zawaliło, nie zmienił się nawet sposób prowadzenia
polityki - sprawa "Wawelu" najlepszym przykładem.
ZACHOWANIE POLAKÓW TO NIE PRZEJAW JEDNOŚCI CZY PATRIOTYZMU, ALE HISTERII I
HIPOKRYZJI...
W tym samolocie zginęło wielu mądrych i porządnych ludzi, lepiej o nich
pamiętać niż obnosić się z narodowymi flagami.
Obserwuj wątek
    • Gość: hana Re: Histeria Narodowa IP: 80.187.208.* 15.04.10, 17:57
      Duza "zasluga" w tym mediow, ktore wykorzystujac polska mentalnosc,
      czyli malo rozsadku, a duzo emocji, rozpetaly jakies potwornie
      niezrozumiale widowisko pt. "Boze, co znami teraz bedzie, bo
      stracilismy wspanialego przywodce i cala elite narodu". A tlum w to
      uwierzyl, niestety.
      • kurczak1 Re: Histeria Narodowa 15.04.10, 18:12
        Kurczę, tak bym chciała, żebyśmy byli normalni jako naród. Rozumiem, że zawsze
        sie znajdzie paru czubków, ale nie żeby większość. Zreszta moze to nawet nie
        większość, tylko ci, których najlepiej widać i słychać. Słyszę rechot
        Gombrowicza zza grobu.
        • miszczu.pll Nie większość to mniejszość zrobiła 15.04.10, 18:19
          przy pomocy masmediów które nie dorosły do takich sytuacji i okazały się
          zwykłymi płaczkami pogrzebowymi, już im języki się plączą z braku jakichkolwiek
          tematów.
    • Gość: LuriTuri Re: Histeria Narodowa IP: *.ap.siedlce.pl 15.04.10, 19:31
      Dokładnie tak. Jeśli nie płaczesz i nie masz grobowej miny - jesteś
      podejrzany. Tyle gadania i mielenia w kółko tego samego - bez sensu.
      Chciałoby się powiedzieć - ciszej nad tymi trumnami. Odczułam
      niesmak na widok tłumu wyjącego pod pałacem namiestnikowskim
      pielgrzymkowe pieśni. Niesmak na wieść o decyzji o pochówku na
      Wawelu. Za dużo nieszczerego patosu i zawłaszczania przez kościół
      katolicki tego wydarzenia. Życzyłabym sobie, żeby było poważnie,
      cicho, symbolicznie i ascetycznie.
      • Gość: satunia Re: Histeria Narodowa IP: *.izacom.pl 16.04.10, 00:03
        Popieram w 100%. Czuję się osobiście urażona, jeśli ktoś mówi publicznie, że "każdy prawdziwy Polak i patriota POWINIEN w tej sytuacji przyjechać do Warszawy/pożegnać Prezydenta/powiesić flagę/popierać pochówek na Wawelu..." A jeśli nie zrobię żadnej z tych rzeczy to co? Nie mam prawa czuć się patriotą? To absurdalne. Cieszę się, że są ludzie, którzy też - tak jak mnie - dostrzegają, że to, co się teraz dzieje, to przegięcie i szopka. Szkoda tylko, że to zdecydowana mniejszość. Niestety - jesteśmy narodem zadufanych w sobie, patetycznych męczenników...
        Normalności wróć!
        • Gość: któś Normalności wróć - powiadasz.... IP: 94.254.134.* 16.04.10, 03:22
          a kiedy ta normalność u nas istniała? Normalnością jest właśnie ta
          kiczowata histeria, normalnością jest niegodny sposób "upchnięcia"
          trumny brata na Wawelu. To jest nasza normalność, niestety.
          • Gość: peterpopara Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 07:46
            Ciągle tylko gadacie, bełkoczecie. Brakuje Wam serca, już nie mówiąc o wyższych
            wartościach. Wieczna krytyka wszystkiego i wszystkich, okraszona kpinami nawet w
            tej trudnej chwili zadumy. Nie wiem, może się wstydzicie płakać, może wstydzicie
            się wywiesić flagę bo to kicz i jakże naiwne w Waszym rozumieniu. Gdyby więcej w
            Was było z dziecka, bylibyście inni. Pewnie tak!
            • Gość: satunia Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.izacom.pl 16.04.10, 15:08
              Za to politycy oraz media mają bardzo dużo tego "dziecka" - po prostu zachowują
              się infantylnie. Nie zamierzam iść za ich przykładem. Gdybym teraz płakała,
              byłabym hipokrytką. Nie uważam też, ż wieszanie flagi to wstyd, ale nie jest to
              obowiązek.
              Ogólnie rzecz biorąc, aby nie denerwować się już postawą zbyt wielu oszołomów,
              postanowiłam odciąć się od całej sprawy, która w końcu nie dotknęła mnie
              osobiście. Za tę znieczulicę mogę podziękować wszystkim aktualnym
              pseudopatriotom-histerykom
              • Gość: peterpopara Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 10:33
                Politycy oraz dziennikarze pewnie lepiej znali tych co zginęli i może dlatego,
                Twoim zdaniem, zachowują się infantylnie. Jednakże wolę ich infantylność od
                Waszej obojętności i znieczulicy. Szkoda tylko, że tacy jesteście, staliście się
                oportunistami i egoistami. To z pewnością wina naszej cywilizacji pełnej
                brutalności i chamstwa, a i niestety wpływ tych samych mediów, które
                zdeprecjonowały patriotyzm, i uczucia.
                Każdy ma prawo do wolności słowa i krytyki, tyle że najpierw trzeba spojrzeć w
                siebie, oceniając swoje własne postępki i dopiero później mądrze bez kpin
                ferować wyroki. Sądziłem, że ta tragedia czegoś nas Polaków nauczy. Jednak wasze
                opinie i protesty w Krakowie wprowadziły mnie w stan kompletnej bezradności.
                Może jesteście nieliczni, ale pewnie Wasza krytyka i wątpliwości zasieją zło w
                pozostałych. Pewnie nie raz wypowiadaliście się krytycznie o naszych cechach
                narodowych, negatywnie i cynicznie, jak Gombrowicz, tyle tylko że to Wy sami
                uosabiacie te cechy.
            • kurczak1 Re: Normalności wróć - powiadasz.... 16.04.10, 15:39
              Też na początku się zadumałam i zasmuciłam i wywiesiłam flagę. Ale
              po 2 dniach bełkotu mediów i robienia z wypadku komunikacyjnego
              końca świata a ze zwykłego prezydenta - męczennika świętej sprawy -
              wyczerpały mi się emocje. Media zrobiły nam wode z mózgów, a my tego
              w ogóle nie widzimy. To właśnie efekt bicia piany
            • Gość: seb Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.superkabel.de 17.04.10, 10:59
              Twoj belkot jest rowny naszemu ..nie wnosi nic nowego..

Kpina jest to ma miejsce w tej chwili w kraju: przepychanki, pseudopatrioci,
              dewotki w TV , IDIOTYCZNE decyzje (WAWEL) ..

Chcoalbys wiecej z dziecka ? PO CO ? ZEBY NIE ROZUMIEC TEGO CO SIE DZIEJE ??????

Jestes malym, zaslepionym oportunista i marionetka Dziwisza/PIS
              • Gość: peterpopar Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 11:35
                Mądry chłop zanim coś powie, napisze przemyśli 10 razy. Pewnie jestem równie
                mały jak był prezydent i jeszcze do tego zaślepionym oportunistą, marionetką
                Dziwisz/PIS? Twoje obrzucanie błotem, wyzwiskami przypomina bełkot propagandy z
                50/60 lat. Nie znasz mnie pogromco "imperialistycznych marionetek" więc nie sądź.
                • Gość: seb Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.superkabel.de 17.04.10, 11:46
                  Przeciez przyznajesz sie do tego ...wiec po co Twoje smieszne uwagi.

Lata komuny przypomina mi raczej styl prowadzenia tego spektaklu ,ktory ma
                  obecnie miejsce w Krakowie...

Wyciszanie opinii publicznej, falszowanie przekazow informacyjnych, jednostronne
                  wywiady, decyzje PONADBOSKIE, pomniki, PATOS ...
                  ...brak jeszcze Mauzoleum ...

Obudz sie kolego - niech ktos Cie wyrwie z Twojej KOMY.

Zamiast siedziec przed kompem rusz w droge pod Wawel ...moze zostanie spelnione
                  Twoje zycie..
                  • Gość: peterpopara Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 12:05
                    Proponowałbym żebyś sam wewnętrznie się wyciszył i zastanowił jak wiele w Tobie
                    jest nienawiści, zawiści. Ktoś w przeszłości musiał Cię bardzo skrzywdzić, że
                    stałeś się takim jakim jesteś. Skaczesz innym do gardeł, opluwasz, szydzisz
                    nawet z tego co jest tragiczne i ze smutku innych. "Ale chroń mnie, Panie, od
                    pogardy
                    Przed nienawiścią strzeż mnie, Boże".
                    • Gość: seb Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.superkabel.de 17.04.10, 12:15
                      Twoje tak czesto w TV slyszane slowa nie robia na mnie wrazenia.

Wlasnie tacy jak TY doprowadzaja Polske do upadku .

Ludzie-chrzescijanie pluja na wszystkich i wszystko co nie stoi pod sztandarani
                      Dziwisza i PiS ...poczytaj na tym forum a dowiesz sie wiecej na temat sobie
                      podobnych.

• Gość: peterpopara Re: Normalności wróć - powiadasz.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 12:34
                        Naprawdę Tobie mówić to tak jakby rzucać grochem o ścianę. Nic dziwnego, że moje
                        słowa nie robią na Tobie wrażenia, bo niestety jest przepełniony nienawiścią i
                        złością. W Twoim rozumieniu znaczy tyle co "oszołom".
                        Klepiesz jak mantrę swoje nienawistne definicje, i ani w kroku w przód i ani
                        kroku w tył. Jakich sobie podobnych? Czy ja obrzucam Cię błotem? Argumentów
                        zaczyna Ci brakować, więc zaczynasz prowokować, nie do myślenia lecz opluwania
                        innych. Na tym etapie lepiej uciąć z Tobą polemikę, bo i tak nie zrozumiesz, bo
                        percepcja ograniczona. Zero empatii, zero wartości, pełne usta nienawiści, więc
                        żyj z tym ciężarem. Pa!
    • Gość: seb Re: Histeria Narodowa IP: *.superkabel.de 15.04.10, 19:35
      Dobre podsumowanie.

Nic dodac i nic ujac.

• Gość: jogger007 Re: Histeria Narodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 20:00
        Brawo! Też tak to czuję. Patos, przegięcie i hipokryzja. Nie
        umiejszam ani tragedii, ani tego, że wiele wartościowych osób
        zginęlo. Ale dla mnie większą tyragedią była np. śmierć mojego Ojca.
        I wiec ie co? Nie chodziłem i nie lałem łez - musiałem jakoś
        funkcjonować. Pies z kulawą nogą nie zaintyerswował się jak i w czym
        można mi pomóc. Cóż - chichot historii. GHdyby Ojciez zginął w
        większej grupie pewnie dstałbym zasiłek, rentę itd. No bo państwo i
        pewni ludzie muszą się pokazać.
    • Gość: Malina z USA Re: Histeria Narodowa IP: *.sub-75-238-104.myvzw.com 15.04.10, 20:00
      Witam, w końcu spotkałam się z bardzo normalną reakcją na cały ten
      bałagan wokół prawdziwej tragegii dla Rodzin, Państwa, Polski.
      Absolutnie zgadzam się z Panem,ludzie powinni opamiętać się i z
      pokorą,godnością uczcić zmarłych.Lecz niestety,to nie jest taka
      łatwa sprawa, dla wielu Polaków zawiść, przesada, brak szacunku i
      hipokryzja to pokarm, to jak pierwsze śniadanie, gdy się obudzą
      zaczynają od zawiści,często nie wiedząc dlaczego i po co? Trzeba to
      jakoś przeżyć, ostatecznie na tym się nie skończy, będzie jeszcze
      gorzej.Wstyd, poprostu wstyd i przed Nami i światem.Dzięki za
      normalność. Z poważanmiem MALINA
    • Gość: gość Re: Histeria Narodowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 22:30
      Najbardziej rozsądna wypowiedź na tym forum od 10.04.2010.

ciekawe jak długo powisi (cenzura GW ostatnio aktywna się zrobiła)
    • Gość: oko Re: Histeria Narodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 22:33
      Wielka Lekcja Historii

Ciężar historyczny Tego Wydarzenia może udźwignąć tylko WAWEL.

To świat cały z tego miejsca poprzez swoich najwyższych
      przedstawicieli "odbierze" wiedzę od Polaków.

KATYŃ - SMOLEŃSK /1940-2010 /
      • skiter Re: Histeria Narodowa 15.04.10, 22:39
        lepiej niech za wiele się od nas nie uczą, dobrze aby Polska pozostała dalej
        taką wyspą zadufania, mesjanizmu i samobiczowania
      • Gość: któś Re: Histeria Narodowa IP: 94.254.134.* 16.04.10, 03:27
        Wawel nie jest dźwigiem, który miałby cokolwiek dźwigać. Nie jest
        również cmentarzem komunalnym, na którym pochówku można sobie
        zażyczyć. Za to twoja wypowiedź jest ewidentnym komunałem. W jaki
        sposób ktokolwiek "odbierze" wiedzę od Polaków? Jeśli już większości
        z nich rozum odebrało...
      • Gość: oko Re: Histeria Narodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 13:33
        Herbert pisał o Katyniu
        Liliana Sonik
        "upada liść kiełkuje ślaz...

i dymi mgłą katyński las"

Natura jest pragmatyczna, zajęta swoimi sprawami. Natura nie płacze,
        nie traci czasu, nie pali zniczy. Tym, co nas humanizuje, co czyni
        nas ludźmi jest kultura, czyli zdolność do kultu.

Tylko ludzie pamiętają. Ludzie potrafią oddać cześć.
        • Gość: ab aeterno Re: Histeria Narodowa IP: *.chello.pl 16.04.10, 14:59
          człowieku, i jak z Tobą rozmawiać...
    • Gość: Kasia Re: Histeria Narodowa IP: *.gdynia.mm.pl 17.04.10, 23:51
      wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/44353,Narodowa_%BFa%B3oba_____Czy_narodowa_histeria___,artyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka