Gość: mondry IP: *.adsl.wanadoo.nl 14.05.10, 08:11 Pensja..cytat ..2600 tys zl....co za durnie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyksztalciuch.jeden Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 14.05.10, 08:14 Może to rocznie - tak podają w bratnim kraju. Ale i tak niezła pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 00:55 Ludzie do kogo żal macie chyba sami do siebie w końcu on jest chory psychicznie a system urzędu pracy jeszcze bardziej czytałam jego książkę i tego bloga trochę mi go szkoda a tak miedzy słowami dużo osób jest takich jak on wśród nas Odpowiedz Link Zgłoś
marsyas Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 08:19 Pierwszy problem: Wystarczy powiedzieć "szczęść Boże", żeby urzędy spełniły wszystkie zachcianki. Drugi problem: "urząd powinien zażądać pieczęci firmowych" - czy firmy mają obowiązek posiadać pieczątki? Nie mają. Rzecznik małopolskiej policji powinien się doszkolić. "ogłoszenie, a nie wzbudzało ono podejrzeń, bo chodziło o szkołę katolicką" "Ich czujność miały zmylić słowa "Szczęść Boże" sugerujące, że rozmówca jest duchownym oraz informacja, że szkoła będzie katolicka i kształci niepełnosprawne dzieci." "w takiej sytuacji urząd powinien w miarę możliwości jednak sprawdzić ofertę, zażądać pieczęci firmowych," Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 14.05.10, 08:44 Pomijając pieczęci, to jest tu pewien dysonans: z jednej strony narzekają Polacy na biurokrację i utrudnianie życie przedsiębiorcom. Z drugiej strony, Polacy chcą tego utrudniania, żeby przedsiębiorcy nie oszukiwali. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 15.05.10, 02:53 Ale jaja, w tym zdemoralizowanym spoleczenstwie, "szczesc-boze" jest wytrychem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo dwa miliony sześćset tysięcy o jejku tylko że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:41 brutto, no ale jako nauczyciel to i tak bym chciał zarobić milion na czysto hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z pup Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.chello.pl 14.05.10, 08:48 Procedury są takie - przychodzi pracodawca i w pas trzeba się klaniać, żeby raczyl ofertę zlożyć. Za dużo biurokracji, za dużo papierków... A z każdej oferty trzeba się cieszyć w dobie rosnącego bezrobocia, bo urząd za brak ofert odpowiada... Tak źle i tak nie dobrze. To z pewnością nie pierwsza i nie ostatnia sprawa oferty zlożnej przez osobę, która do tego nie jest upoważniona, pracodawcy zresztą też podchodzą do tego niepoważnie, świadczyć o tym może najlepiej fakt, że bezrobotny dzwoniąc pod nową ofertę dowiaduje się, że jest ona nieaktualna. Od samych bezrobotnych można uslyszeć wiele historii na temat, jak wyglądają rozmowy kwalifikacyjne (pijany w sztok dyrektor propozujący kandydatce na sekretarkę striptiz i wiele, wiele innych tego typu spraw). Żadnej gwarancji również w jaki sposób dane osobowe podane przez aplikanta zostaną wykorzystane, bo prywatni przedsiębiorcy, nie dość, że niedouczeni, to do tego jeszcze często aroganccy i bezczelni, czują się niemal panami tego świata. Może więc zamiast szukać winnych w urzędzie pracy, który w dobrej wierze przyjąl ofertę zgodnie ze swoim zakresem obowiązków, zająć się faktycznym winnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aut Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:00 "Rzeczniczka Wojewódzkiego Urzędu Pracy Katarzyna Kopiec nie potrafiła nam powiedzieć, jakie są zasady weryfikacji takich zgłoszeń. - Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy - stwierdziła." To jest problem z Urzędami Pracy - NIE zajmują się zbieraniem ofert pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla urzedasówPraca Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: 91.211.84.* 14.05.10, 09:02 Bo urzad pracyjest tylko poto by dac zatrudnienie ludziom tam pracujacym!!Nie pierwszy raz ludzie przychodzacy do urzedu pracy zostali oszukani!!Mozna to wszystko zmienic i usprawnic ale wtedy trzeba by było zwolnic połowe obiboków z urzedu pracy i rejestrowac ich jako bezrobotnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolmrowek Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 10:16 "Bo urzad pracyjest tylko poto by dac zatrudnienie ludziom tam pracujacym!!" O właśnie! Najmądrzejsze zdanie jakie dziś przeczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:06 Nie zbierają ofert i nie sprawdzają nawet tych ofert które dostaną pod nos. Przydałaby się jakaś reforma Urzędów Pracy, obecnie są bezużyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter_Egon Re: UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:10 No dobra, ale o co ta awantura? Sam dostałem setki CV, bo ogłoszeniodawca się pomylił i zamiast eurest.pl podał o jedną literkę mniej. Co więcej, Eurest miał to gdzieś kiedy o tym informowałem. Co niby "oszust" z artykułu może sobie zrobić z takimi życiorysami i kserokopią dowodów? Zamówić pizzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_urzedas Re: UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 12:59 Mając kolorowe skany ok. 10 róznych dokumentów(a o takie ten oszołom prosił) m.in.: dowodu, dokumentu nadania NIPu, dyplomów wyższej uczelni, świadectw ukończenia szkół, świadectwa o niekaralności itd. spokojnie może sie pod Ciebie podszywać i narobić Ci kłopotów/nieprzyjemności. Szczególnie biorąc pod uwagę jego przeszłość i to, że nie jest to człowiek normalny. Poza tym dochodzi tu zarzut o podszywanie się pod funkcjonariusza publicznego, bo takim jest dyrektor szkoły, za którego sie podawał. Poza tym nawet biorąc na firme telefon na abonament trzeba przedstawić wpis do ewidencji działalności gosp. lub KRS. Czy jest to taki problem by rządać takiego standardowego dokumentu w Urzędzie Pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy 15.05.10, 02:57 Zeskanuj i wstaw do siecie swoje swiadectwa, paszport, dowod. Daj na ta strone link. No i czekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cali Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:16 2600 tys.zł to raczej kaczka dziennikarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś. Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.ghnet.pl 19.05.10, 15:37 nie, tyle konrad r. zaproponował, to nie "kaczka" dziennikarska. netto a raczej, jak napisał w oficjalnym zawiadomieniu "neto". Odpowiedz Link Zgłoś
starydziat Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 09:23 Ja jak słyszę na powitanie "szczęść boże" to od razu robię się czujny i podejrzliwy. No ale w krakowskich urzędach teraz na te słowa, wykonuje się polecenia bez pytania. Trochę to przykre. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 14.05.10, 10:31 To nie pierwsza, a zapewne nie ostatnia wpadka naszego GUP. W zasadzie strach podejmować jakiekolwiek próby zatrudnienia za pośrednictwem GUP w Krakowie. Bezrobotny otrzymuje jakiś enigmatyczny adres e-mail i ma obowiązek kolejnemu nieznanemu podmiotowi wysłać swoje dane personalne, CV, kopię dyplomu itd. itp., a na końcu dowiaduje się, że to (w najlepszym razie) była prywatna agencja badania opinii publicznej albo firma ubezpieczeniowa która nie tyle chce zatrudnić, co zaprząc w kierat akwizycji na umowę-zlecenie. Urząd Pracy nie kryje, że nie poczuwa się do jakiejkolwiek odpowiedzialności/potrzeby weryfikacji podmiotów "oferujących zatrudnienie". Co się za tym kryje? Może "Szczęść Boże", a może i "Bóg zapłać"? CBA, dzielni dziennikarze śledczy - może byście się tym zajęli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukana Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.chello.pl 14.05.10, 10:50 Ja też się na to nabrałam. A najgorsze jest to, że GUP nic sobie z tego nie robi, lekceważy ludzi, nie odpisuje na emaile. NIC. A ten człowiek dalej działa i rozsyła maile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Czyli jesteśmy ufnym społeczeństwem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:41 Niesprawdzają się natomiast procedury funkcjonowania instytucji państwowych, ale także porozumiewania i kontaktowania pomiędzy ludźmi. Powinniśmy chronić obywateli poprzez uczenie w szkołach podstawowych zachowań społecznych w zmieniających się bardzo szybko realiach funkcjonowania społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria. Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.multi-play.net.pl 14.05.10, 13:06 Tak to jest, że wystarczy powiedzieć "Szczęść Boże" i wszyscy padają na kolana. Księżom się w Polsce bazgranicznie ufa, to oszuści mają raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.multi-play.net.pl 14.05.10, 13:14 Pani Katarzyno Kopiec, że nieskromnie zapytam, " czym zajmuje sie Urząd Pracy, jeżeli nie zbiera ofert pracy" ? Czy tworzy sztukę da sztuki? A co robią zatrudnione tam całe armie ludzi ? Siedzą zapewne i z wielkim wysiłkiem wytrzymują do 15.oo - takie bidule przepracowane. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 14:05 urzędnicy nie mogą wymagać od pracodawcy, by dostarczył dokumenty NIP czy REGON, bo do tego konieczna jest zmiana ustawy o promocji zatrudnienia. Skoro tak, to zmiana ustawy rzeczywiście jest konieczna. No i co teraz, ktoś z tym pójdzie do jakiegoś posła i zwróci mu uwagę na problem, czy dalej będzie biadolenie, że się nie da, bo "oni" napisali złą ustawę i nic z tym się nie da robić? Kiedy wreszcie Polacy się nauczą, że ten kraj należy do nich i mogą, a nawet powinni na niego wpływać, zamiast siedzieć i narzekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx5 pieczęci firmowych! IP: 194.106.185.* 14.05.10, 14:25 też mi weryfikacja za pomocą pieczęci firmowych, przecież każdy może sobie zrobić pieczątkę. Właśnie powinno się odejść od tego głupiego zwyczaju wiary w pieczątki bo właśnie takie mogą być tego skutki - będą się tłumaczyć,że ktoś miał pieczątkę to mu uwierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mocten Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 14:40 Jesli ktos daje w gazecie ogloszenie o pracy, to tez wymagaja od niego zaswiadczen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_urzedas Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 15:38 Hola, hola. Gdyby to było zwykłe ogłoszenie o prace na jakiejś tablicy, to pół biedy. Ale tutaj afera jest grubsza! Urząd Pracy ludziom zarestrowanym jako bezrobotni co jakiś czas daje tzw. "skierowanie do pracodawcy". Jest to oficjalne pismo urzędowe! Trzeba się zgłosić do wskazanego przez UP pracodawcy i rozliczyć z tego czy dostało się tam prace, a jeśli nie to dlaczego. Jeśli z owego pisma się nie rozliczy, zostaje się oficjalnie skreślonym z listy bezrobotnych, bodajże na pół roku, i w tym czasie nie masz ubezpieczenia zdrowotnego- nie możesz pójść do lekarza. I krakowski UP takie skierowania do owej nieistniejącej szkoły paru osobom dał. Więc de facto zmusił te osoby do przekazania swoich danych temu psycholowi. Czy to dalej taka sama sytuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
sprawazlewa Inspektor Nowak ma doświadczenie! 14.05.10, 17:22 Gdy dzwoni ktoś na policję, że na ulicy jest awantura musi podać swoje dane osobowe, PESEL i PIN do karty bankomatowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tapatik Re: Inspektor Nowak ma doświadczenie! IP: *.multimo.pl 30.05.10, 00:01 sprawazlewa napisał: > Gdy dzwoni ktoś na policję, że na ulicy jest awantura musi podać > swoje dane osobowe, PESEL i PIN do karty bankomatowej! Zdarzyło mi się kilkukrotnie dzwonić do Policji i Straży Pożarnej z prośbą o interwencję. Chyba tylko raz Straż Pożarna poprosiła o nazwisko i adres osoby zgłaszającej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.10, 00:46 Rzeczniczka Wojewódzkiego Urzędu Pracy Katarzyna Kopiec - Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy - stwierdziła. %%% To od czego PIERDZISTOŁKI I PASOŻYTY jesteście? od zżerania naszych podatków????? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Na "Szczęść Boże" to ja nogi bym nawet nie podał 15.05.10, 11:38 Trzeba być niezłym pajacem, żeby stawać na baczność przed agentami Watykanu, zamiast spełniać swoje obowiązki służbowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RATUNKU Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:34 Jestem w szoku. Ja wysłałem dokumentyyyy Ludzie dzwonie na POLICJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja100 Re: Ratunku co ja mam robic? Wyslalem do tego psy IP: *.tktelekom.pl 16.05.10, 15:39 Zgłoś sprawę na policję jak najszybciej!!! Nie jesteś w tej sytuacji sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Ratunku co ja mam robic? Wyslalem do tego psy IP: *.ghnet.pl 17.05.10, 12:24 ja też. właśnie idę na policję. jeśli ten człowiek to czyta - a zapewne tak - to już może zacząć się bać. bo ja mu nie odpuszczę. mam wszystko, włącznie z adresem hotelu, do którego mnie zapraszał. i wcale się go nie boję. to raczej on powinien bać się mnie. ludzie, zgłoście się na policję, do komisariatów dzielnicowych. i nie panikujcie. bo im nas tam będzie więcej na tych komisariatach, tym więcej osiągniemy. gość się nadaje pod ścisłą obserwację psychiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Pedro Dyr. Cebulak z GUP w Nowej Hucie, do dymisji!!! IP: *.betanet.pl 17.05.10, 12:43 W GUP jest bałagan, z papierami, ofertami i innymi rzeczami. Sprawa z wyludzaczem danych jeszcze to potwierdza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Ten psychol dzwonil do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 12:57 Kurcze jestem w szoku tak samo jak i was tak i mnie oszukał ten facet. Zgłaszam to na policje - on posiada w swoich rekach moje papiery ma wszystko w kolorze, a na dodatek dzwonił do mnie jakby niby nic!! Zaczynam sie bać po przeczytaniu tego artykułu. POMÓŻCIE numery do tego psychola są nieaktywne.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja100 Re: Ten psychol dzwonil do mnie IP: *.tktelekom.pl 17.05.10, 16:58 Do mnie też kiedyś dzwonił jakby nigdy nic...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja100 Re: Ten psychol dzwonil do mnie IP: *.tktelekom.pl 17.05.10, 17:53 On bywa dostepny pod trzema numerami, na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
tezik Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 18.05.10, 23:13 taa, i znowu będzie, że kościół to i tamto... ludzie, myślcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZbiSło Re: UWAGA namiary na Komisariat Policji IP: *.chello.pl 19.05.10, 03:47 nudzi się pan Bogdan ? będziemy musieli chyba ponownie porozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha Re: UWAGA namiary na Komisariat Policji IP: *.star.net.pl 19.05.10, 16:35 SPRAWDZONE!!! Pan policjant na tym komisariacie zbierze od Was zeznania!!!!! lub w Waszej miejscowości!!! zostaną one przekazane do KP w Łodzi!!!! powidzenia Odpowiedz Link Zgłoś