Dodaj do ulubionych

Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu

IP: *.adsl.wanadoo.nl 14.05.10, 08:11
Pensja..cytat ..2600 tys zl....co za durnie!!
Obserwuj wątek
    • wyksztalciuch.jeden Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 14.05.10, 08:14
      Może to rocznie - tak podają w bratnim kraju. Ale i tak niezła pensja.
      • Gość: Gość Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 00:55
        Ludzie

do kogo żal macie

chyba sami do siebie

w końcu on jest chory psychicznie

a system urzędu pracy jeszcze bardziej

czytałam jego książkę i tego bloga

trochę mi go szkoda

a tak miedzy słowami dużo osób jest takich jak on

wśród nas
    • marsyas Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 08:19
      Pierwszy problem: Wystarczy powiedzieć "szczęść Boże", żeby urzędy spełniły wszystkie zachcianki.

Drugi problem: "urząd powinien zażądać pieczęci firmowych" - czy firmy mają obowiązek posiadać pieczątki? Nie mają. Rzecznik małopolskiej policji powinien się doszkolić.

"ogłoszenie, a nie wzbudzało ono podejrzeń, bo chodziło o szkołę katolicką"

"Ich czujność miały zmylić słowa "Szczęść Boże" sugerujące, że rozmówca jest duchownym oraz informacja, że szkoła będzie katolicka i kształci niepełnosprawne dzieci."

"w takiej sytuacji urząd powinien w miarę możliwości jednak sprawdzić ofertę, zażądać pieczęci firmowych,"
      • sverir Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 14.05.10, 08:44
        Pomijając pieczęci, to jest tu pewien dysonans: z jednej strony narzekają Polacy
        na biurokrację i utrudnianie życie przedsiębiorcom. Z drugiej strony, Polacy
        chcą tego utrudniania, żeby przedsiębiorcy nie oszukiwali.
      • stereoclub Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 15.05.10, 02:53
        Ale jaja, w tym zdemoralizowanym spoleczenstwie, "szczesc-boze" jest
        wytrychem!
    • Gość: jo dwa miliony sześćset tysięcy o jejku tylko że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:41
      brutto, no ale jako nauczyciel to i tak bym chciał zarobić milion na
      czysto hehe
    • Gość: gość z pup Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.chello.pl 14.05.10, 08:48
      Procedury są takie - przychodzi pracodawca i w pas trzeba się
      klaniać, żeby raczyl ofertę zlożyć. Za dużo biurokracji, za dużo
      papierków... A z każdej oferty trzeba się cieszyć w dobie rosnącego
      bezrobocia, bo urząd za brak ofert odpowiada... Tak źle i tak nie
      dobrze. To z pewnością nie pierwsza i nie ostatnia sprawa oferty
      zlożnej przez osobę, która do tego nie jest upoważniona, pracodawcy
      zresztą też podchodzą do tego niepoważnie, świadczyć o tym może
      najlepiej fakt, że bezrobotny dzwoniąc pod nową ofertę dowiaduje
      się, że jest ona nieaktualna. Od samych bezrobotnych można uslyszeć
      wiele historii na temat, jak wyglądają rozmowy kwalifikacyjne
      (pijany w sztok dyrektor propozujący kandydatce na sekretarkę
      striptiz i wiele, wiele innych tego typu spraw). Żadnej gwarancji
      również w jaki sposób dane osobowe podane przez aplikanta zostaną
      wykorzystane, bo prywatni przedsiębiorcy, nie dość, że niedouczeni,
      to do tego jeszcze często aroganccy i bezczelni, czują się niemal
      panami tego świata. Może więc zamiast szukać winnych w urzędzie
      pracy, który w dobrej wierze przyjąl ofertę zgodnie ze swoim
      zakresem obowiązków, zająć się faktycznym winnym?
      • Gość: aut Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:00
        "Rzeczniczka Wojewódzkiego Urzędu Pracy Katarzyna Kopiec nie potrafiła nam
        powiedzieć, jakie są zasady weryfikacji takich zgłoszeń. - Nie zajmujemy się
        zbieraniem ofert pracy - stwierdziła."

To jest problem z Urzędami Pracy - NIE zajmują się zbieraniem ofert pracy.
    • Gość: dla urzedasówPraca Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: 91.211.84.* 14.05.10, 09:02
      Bo urzad pracyjest tylko poto by dac zatrudnienie ludziom tam
      pracujacym!!Nie pierwszy raz ludzie przychodzacy do urzedu pracy
      zostali oszukani!!Mozna to wszystko zmienic i usprawnic ale wtedy
      trzeba by było zwolnic połowe obiboków z urzedu pracy i rejestrowac
      ich jako bezrobotnych!
      • Gość: krolmrowek Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 10:16
        "Bo urzad pracyjest tylko poto by dac zatrudnienie ludziom tam
        pracujacym!!"

O właśnie! Najmądrzejsze zdanie jakie dziś przeczytałem.
        • Gość: . UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:06
          Nie zbierają ofert i nie sprawdzają nawet tych ofert które dostaną pod nos.
          Przydałaby się jakaś reforma Urzędów Pracy, obecnie są bezużyteczne.
          • Gość: Alter_Egon Re: UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:10
            No dobra, ale o co ta awantura? Sam dostałem setki CV, bo ogłoszeniodawca się
            pomylił i zamiast eurest.pl podał o jedną literkę mniej. Co więcej, Eurest miał
            to gdzieś kiedy o tym informowałem.

Co niby "oszust" z artykułu może sobie zrobić z takimi życiorysami i kserokopią
            dowodów? Zamówić pizzę?
            • Gość: anty_urzedas Re: UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 12:59
              Mając kolorowe skany ok. 10 róznych dokumentów(a o takie ten oszołom prosił)
              m.in.: dowodu, dokumentu nadania NIPu, dyplomów wyższej uczelni, świadectw
              ukończenia szkół, świadectwa o niekaralności itd. spokojnie może sie pod Ciebie
              podszywać i narobić Ci kłopotów/nieprzyjemności. Szczególnie biorąc pod uwagę
              jego przeszłość i to, że nie jest to człowiek normalny. Poza tym dochodzi tu
              zarzut o podszywanie się pod funkcjonariusza publicznego, bo takim jest dyrektor
              szkoły, za którego sie podawał.
              Poza tym nawet biorąc na firme telefon na abonament trzeba przedstawić wpis do
              ewidencji działalności gosp. lub KRS. Czy jest to taki problem by rządać takiego
              standardowego dokumentu w Urzędzie Pracy?
            • stereoclub Re: UP: Nie zajmujemy się zbieraniem ofert pracy 15.05.10, 02:57
              Zeskanuj i wstaw do siecie swoje swiadectwa, paszport, dowod. Daj na ta
              strone link.
              No i czekaj.
    • Gość: cali Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:16
      2600 tys.zł to raczej kaczka dziennikarska
      • Gość: ktoś. Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.ghnet.pl 19.05.10, 15:37
        nie, tyle konrad r. zaproponował, to nie "kaczka" dziennikarska. netto a raczej,
        jak napisał w oficjalnym zawiadomieniu "neto".
    • starydziat Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 09:23
      Ja jak słyszę na powitanie "szczęść boże" to od razu robię się czujny i
      podejrzliwy. No ale w krakowskich urzędach teraz na te słowa, wykonuje się
      polecenia bez pytania. Trochę to przykre.

pozdr.
    • 2lkad1 Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do 14.05.10, 10:31
      To nie pierwsza, a zapewne nie ostatnia wpadka naszego GUP.
      W zasadzie strach podejmować jakiekolwiek próby zatrudnienia za pośrednictwem GUP w Krakowie. Bezrobotny otrzymuje jakiś enigmatyczny adres e-mail i ma obowiązek kolejnemu nieznanemu podmiotowi wysłać swoje dane personalne, CV, kopię dyplomu itd. itp., a na końcu dowiaduje się, że to (w najlepszym razie) była prywatna agencja badania opinii publicznej albo firma ubezpieczeniowa która nie tyle chce zatrudnić, co zaprząc w kierat akwizycji na umowę-zlecenie.
      Urząd Pracy nie kryje, że nie poczuwa się do jakiejkolwiek odpowiedzialności/potrzeby weryfikacji podmiotów "oferujących zatrudnienie". Co się za tym kryje? Może "Szczęść Boże", a może i "Bóg zapłać"?
      CBA, dzielni dziennikarze śledczy - może byście się tym zajęli?
    • Gość: Oszukana Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.chello.pl 14.05.10, 10:50
      Ja też się na to nabrałam. A najgorsze jest to, że GUP nic sobie z tego nie
      robi, lekceważy ludzi, nie odpisuje na emaile. NIC. A ten człowiek dalej
      działa i rozsyła maile.
    • Gość: muniek Czyli jesteśmy ufnym społeczeństwem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:41
      Niesprawdzają się natomiast procedury funkcjonowania instytucji państwowych, ale także porozumiewania i kontaktowania pomiędzy ludźmi. Powinniśmy chronić obywateli poprzez uczenie w szkołach podstawowych zachowań społecznych w zmieniających się bardzo szybko realiach funkcjonowania społecznego.
    • Gość: maria. Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.multi-play.net.pl 14.05.10, 13:06
      Tak to jest, że wystarczy powiedzieć "Szczęść Boże" i wszyscy
      padają na kolana. Księżom się w Polsce bazgranicznie ufa, to oszuści
      mają raj na ziemi.
    • Gość: maria Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.multi-play.net.pl 14.05.10, 13:14
      Pani Katarzyno Kopiec, że nieskromnie zapytam, " czym zajmuje sie
      Urząd Pracy, jeżeli nie zbiera ofert pracy" ? Czy tworzy sztukę da
      sztuki? A co robią zatrudnione tam całe armie ludzi ? Siedzą zapewne
      i z wielkim wysiłkiem wytrzymują do 15.oo - takie bidule
      przepracowane.
    • rock73 Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 14:05
      urzędnicy nie mogą wymagać od pracodawcy, by dostarczył dokumenty NIP czy
      REGON, bo do tego konieczna jest zmiana ustawy o promocji zatrudnienia.

Skoro tak, to zmiana ustawy rzeczywiście jest konieczna. No i co teraz, ktoś z
      tym pójdzie do jakiegoś posła i zwróci mu uwagę na problem, czy dalej będzie
      biadolenie, że się nie da, bo "oni" napisali złą ustawę i nic z tym się nie da
      robić? Kiedy wreszcie Polacy się nauczą, że ten kraj należy do nich i mogą, a
      nawet powinni na niego wpływać, zamiast siedzieć i narzekać?
    • Gość: xxx5 pieczęci firmowych! IP: 194.106.185.* 14.05.10, 14:25
      też mi weryfikacja za pomocą pieczęci firmowych, przecież każdy może sobie
      zrobić pieczątkę. Właśnie powinno się odejść od tego głupiego zwyczaju wiary w
      pieczątki bo właśnie takie mogą być tego skutki - będą się tłumaczyć,że ktoś
      miał pieczątkę to mu uwierzyli.
    • mocten Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 14.05.10, 14:40
      Jesli ktos daje w gazecie ogloszenie o pracy, to tez wymagaja od
      niego zaswiadczen?
      • Gość: anty_urzedas Re: Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię do IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 15:38
        Hola, hola. Gdyby to było zwykłe ogłoszenie o prace na jakiejś tablicy, to pół
        biedy. Ale tutaj afera jest grubsza! Urząd Pracy ludziom zarestrowanym jako
        bezrobotni co jakiś czas daje tzw. "skierowanie do pracodawcy". Jest to
        oficjalne pismo urzędowe! Trzeba się zgłosić do wskazanego przez UP pracodawcy i
        rozliczyć z tego czy dostało się tam prace, a jeśli nie to dlaczego. Jeśli z
        owego pisma się nie rozliczy, zostaje się oficjalnie skreślonym z listy
        bezrobotnych, bodajże na pół roku, i w tym czasie nie masz ubezpieczenia
        zdrowotnego- nie możesz pójść do lekarza. I krakowski UP takie skierowania do
        owej nieistniejącej szkoły paru osobom dał. Więc de facto zmusił te osoby do
        przekazania swoich danych temu psycholowi. Czy to dalej taka sama sytuacja?
    • sprawazlewa Inspektor Nowak ma doświadczenie! 14.05.10, 17:22
      Gdy dzwoni ktoś na policję, że na ulicy jest awantura musi podać
      swoje dane osobowe, PESEL i PIN do karty bankomatowej!
      • Gość: Tapatik Re: Inspektor Nowak ma doświadczenie! IP: *.multimo.pl 30.05.10, 00:01
        sprawazlewa napisał:

> Gdy dzwoni ktoś na policję, że na ulicy jest awantura musi podać
        > swoje dane osobowe, PESEL i PIN do karty bankomatowej!

Zdarzyło mi się kilkukrotnie dzwonić do Policji i Straży Pożarnej z prośbą o
        interwencję. Chyba tylko raz Straż Pożarna poprosiła o nazwisko i adres osoby
        zgłaszającej.
    • Gość: q Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.10, 00:46
      Rzeczniczka Wojewódzkiego Urzędu Pracy Katarzyna Kopiec - Nie zajmujemy się
      zbieraniem ofert pracy - stwierdziła.

%%%

To od czego PIERDZISTOŁKI I PASOŻYTY jesteście?

od zżerania naszych podatków?????
    • patman Na "Szczęść Boże" to ja nogi bym nawet nie podał 15.05.10, 11:38
      Trzeba być niezłym pajacem, żeby stawać na baczność przed agentami Watykanu, zamiast spełniać swoje obowiązki służbowe.
    • Gość: RATUNKU Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:34
      Jestem w szoku. Ja wysłałem dokumentyyyy Ludzie dzwonie na POLICJE
    • Gość: ja100 Re: Ratunku co ja mam robic? Wyslalem do tego psy IP: *.tktelekom.pl 16.05.10, 15:39
      Zgłoś sprawę na policję jak najszybciej!!! Nie jesteś w tej sytuacji
      sam.
      • Gość: ktoś Re: Ratunku co ja mam robic? Wyslalem do tego psy IP: *.ghnet.pl 17.05.10, 12:24
        ja też. właśnie idę na policję. jeśli ten człowiek to czyta - a zapewne tak - to
        już może zacząć się bać. bo ja mu nie odpuszczę. mam wszystko, włącznie z
        adresem hotelu, do którego mnie zapraszał. i wcale się go nie boję. to raczej on
        powinien bać się mnie. ludzie, zgłoście się na policję, do komisariatów
        dzielnicowych. i nie panikujcie. bo im nas tam będzie więcej na tych
        komisariatach, tym więcej osiągniemy. gość się nadaje pod ścisłą obserwację
        psychiatr.
        • Gość: don Pedro Dyr. Cebulak z GUP w Nowej Hucie, do dymisji!!! IP: *.betanet.pl 17.05.10, 12:43
          W GUP jest bałagan, z papierami, ofertami i innymi rzeczami. Sprawa z wyludzaczem danych jeszcze to potwierdza!!
    • Gość: Wiki Ten psychol dzwonil do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 12:57
      Kurcze jestem w szoku tak samo jak i was tak i mnie oszukał ten facet.
      Zgłaszam to na policje - on posiada w swoich rekach moje papiery ma wszystko w
      kolorze, a na dodatek dzwonił do mnie jakby niby nic!! Zaczynam sie bać po
      przeczytaniu tego artykułu. POMÓŻCIE numery do tego psychola są
      nieaktywne..........................
      • Gość: ja100 Re: Ten psychol dzwonil do mnie IP: *.tktelekom.pl 17.05.10, 16:58
        Do mnie też kiedyś dzwonił jakby nigdy nic......
      • Gość: ja100 Re: Ten psychol dzwonil do mnie IP: *.tktelekom.pl 17.05.10, 17:53
        On bywa dostepny pod trzema numerami, na zmianę.
    • tezik Szczęść Boże, podeślij mi swoje CV i kopię dowodu 18.05.10, 23:13
      taa, i znowu będzie, że kościół to i tamto... ludzie, myślcie!!
    • Gość: ZbiSło Re: UWAGA namiary na Komisariat Policji IP: *.chello.pl 19.05.10, 03:47
      nudzi się pan Bogdan ? będziemy musieli chyba ponownie porozmawiać
    • Gość: krycha Re: UWAGA namiary na Komisariat Policji IP: *.star.net.pl 19.05.10, 16:35
      SPRAWDZONE!!! Pan policjant na tym komisariacie zbierze od Was zeznania!!!!! lub
      w Waszej miejscowości!!!
      zostaną one przekazane do KP w Łodzi!!!!
      powidzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka