Dodaj do ulubionych

Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Kraków

IP: 77.236.16.* 13.10.10, 23:02
kim TY człowieku jesteś ? co Ty zrobiłeś ? skąd się w ogóle wziąłeś !!! Nikt o Tobie nie słyszał a prezydentem chcesz być !
Obserwuj wątek
    • seven Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó 13.10.10, 23:10
      "Jeśli miasto balansuje na progu dopuszczalnego zadłużenia, najważniejsze pytanie brzmi: jak zwiększać dochody miasta? W mojej opinii przez ostatnie osiem lat nie zrobiono niczego, by ściągnąć do miasta nowych inwestorów"

HAHAHA!!! oto pomysl pisu na zwiekszenie dochodow miasta - sciagniecie mitycznych inwestorow. tak to jest, jak sie ludzie biora za cos, o czym nie maja pojecia. duda, zajmij sie moze lepiej zamachami stanu, a nie zarzadzaniem milionowym miastem..
      • Gość: kwik Andrzej Duda chce oddłużyć Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 01:01
        a ja (wraz z wieloma znajomymi i nieznajomymi), chcę odPiSić Kraków (za pomocą urny).

zobaczymy, Duda, komu się lepiej uda ;)
        • Gość: gość portalu Re: Andrzej Duda chce oddłużyć Kraków IP: *.48.classcom.pl 14.10.10, 10:44
          Dobre:)

W całości popieram

odbierzmykraków.pl
        • Gość: eso Re: Andrzej Duda chce oddłużyć Kraków IP: *.net.autocom.pl 14.10.10, 18:11
          świetne hasło :D
    • Gość: krakauer Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Kraków IP: *.chello.pl 13.10.10, 23:11
      Pan Duda jeszcze nas wszystkich kiedyś zadziwi - to bardzo miły człowiek, ciepły, otwarty, z wiedzą ... spokojnie Panie Andrzeju proszę poczekać parę lat ... no chyba że się uda zostać marszałkiem, czego szczerze życzę.
      Krakauer :)
      • Gość: eso Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.net.autocom.pl 14.10.10, 18:11
        kandydując na prezydenta nie da się zostać marszałkiem, lipa nieco - nie?
    • ibnalqq Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó 13.10.10, 23:13
      Gościu jest z Krakowa, skończył II LO i prawo na UJ. Napisał tam doktorat z prawa administracyjnego, był wiceministrem sprawiedliwości i podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezydenta. Nie przesadzaj, że nikt o nim nie słyszał - nie imputuj własnej, lemingowej ignorancji innym.
      • Gość: havi Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.chello.pl 13.10.10, 23:34
        niestety JM nie kiwnąl nawet małym palcem aby sciągać inwestorów, Ci co są sami tu przyszli widzieli potencjał kadrowy. ale dlugo takie "eldorado" nie potrwa.
        Chcemy żyć w lepszym mieście-musimy zadbac o wzrost dochodów, koniecznych do utrzymania coraz bardziej obciążonej infrastruktury, i na budowę nowej na nowych osiedlach.

To że dochody są niskie winne jest też prawo, które mówi że pracownik rozlicza swoj podatek w miejscu zameldowania. Gro studentow i osob wynajmujących mieszkanie pracujących w krakowie placi podatki w miejscowosciach z ktorych się wywodzą. a przecież tu powodują korki i niszczą ulice swoimi autami.
        Podatek powinien byc placony w miejscu pracy.
        • Gość: M Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.absystems.pl 14.10.10, 09:17
          no ale jaki inwestor sie tu objawi? Infrastruktury nie ma - a podatki - juz nad tym pracuja - tylko ze problem jest duzo bardziej zlozony niz sie wydaje
      • Gość: leming Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 00:09
        a ja jestem z Krakowa i o Dudzie slyszałem. To ten osobnik co wszędzie widzi zamachy stanu, a tych co śmieli sprzeciwić się pochowaniu LK na Wawelu uznaje za niePolaków.

slugus Jarosława K. na mój głos (i ewoieli mi podobnych) nie może liczyć nigdy

niech sobie założy Kaczoland i jego oddłuża
        • Gość: ibnalqq Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.tktelekom.pl 14.10.10, 01:02
          Twoim głosem nikt się nie przejmuje, a przyznawanie się do wąskich horyzontów poznawczych (vide: leming) jest przejawem daleko idącego ekshibicjonizmu.
          • Gość: leming Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 01:28
            nie musi żadne pisqqnamuniu się moim głosem przejmować. Przejmować się będzie A. D. brakiem mojego głosu ;)

Takich ibnalqq-ów w Krakowie jest na szczęście max. 20 procent. I tyle najwyżej może dostać D.

a to nie zapewni nawet II tury ;(

P.(i)S.(uar): dziękuję za uświadomienie mi, że "wąskie horyzonty poznawcze" to... nie zgadzanie się z chorą ideologią kaczyzmu ;). Ekshibicjonizm szkodzi znacznie mniej niż kaczyzm
      • Gość: Paul Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.chello.pl 14.10.10, 01:30
        Pan kandydat wypowiedział się całkiem rozsądnie, za to ty się ośmieszasz wzmianką o koszernych. Chyba że chciałeś obrazić Lecha Kaczyńskiego, który odwiedzał synagogi.
      • Gość: Łowca Absurdu Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: 149.156.58.* 14.10.10, 07:59
        Pan Duda, owszem, pracował na UJ, na Wydz. Prawa. Był tak wybitnym prawnikiem, że prof. Woś chciał się go pozbyć. Zajęcia z nim polegały na nerwowym chichocie, dowcipasach, które rozumiał tylko on sam i bredniach które z polskim post. adm. miały się jak kwiatek z kożuchem. Ach, zapomniało mi się: oczywiście notorycznie były później lub kończone wcześniej bo pan Duda spieszył się gdzieś indziej. Dla mnie człowiek który w sytuacji spełnienia konstytucyjnych przesłanek przejęcia obowiązków przez Marszałka Sejmu opowiada tłumowi o zamachu stanu jest kauzyperdą a nie wybitnym prawnikiem.
      • Gość: AK-47 trutu tutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:36
        wiceministrem u Zbysia !? Teeeż fajny minister od wynoszenia teczek dla cycatej lali z telewizji i topienia laptopów w wannie. Druga gwiazda, europarlamentarski nierób za moje pieniądze.

Schowajcie gdzieś tego buraka, bo wstyd Krakowowi przynosi.
        Zamach stanu. Dobrze, że nie zamach bioder.
        Komorowski wy... was z ciepłych posadek, no i płacz.
        I zgrzytanie zębów.

Sobieskiego kończyło strasznie dużo pajaców, ulizanych szmoncesów bez własnego zdania. Taki model szkoły. A z prawa na UJ przez całe lata 1/3-1/4 absolwentów szła prościutko do MSW. Dobra tradycja.
      • Gość: eso Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.net.autocom.pl 14.10.10, 18:10
        i co z tego, że stąd jest? To jak się nie urodziło w mieście ani nie wychowało to nie można kandydować? Liczy się to ile można zrobić dla miasta a nie gdzie się urodziło. Ludzie!
        Poza tym co z tego, że jest stąd, że chodził do II LO i na UJ? Czy coś robił dla miasta, ktoś go zna, czy tylko pis wygciąga go jak królika z kapelusza jak idą wybory?
    • Gość: stanczyk chlopie! nie popisuj sie zwoja ignorancja! IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.10.10, 23:27
      chlopie! nie popisuj sie zwoja ignorancja!
      ...jesli dla ciebie krakow to "znak" i GWno
    • Gość: krakowianin 30 Partia rządzi, partia radzi, partia Ciebie zdradzi IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 23:30
      W PiS przetasowania na listach partyjnych jak w PO. Wycinają jedni drugich, a mieszkańcy Krakowa nie mają nic do powiedzenia, czy dotychczasowy radny dobrze spełniał swoje zadania i mając ich poparcie może startować ponownie. Żenada: www.gazetakrakowska.pl/krakow/319662,pis-w-krakowie-przetasowal-szeregi-na-wybory,id,t.html
      O programie nie wspomnę, bo jak tu odnieść się do tej partii, której większościowi radni w dzielnicy XVIII w Nowej Hucie sprowadzili spalarnię śmieci do już przetłoczonej kominami okolicy? A w Nowej Hucie PiS chciałby dostać pewnie duże poparcie, bo nawet msze tam urządza z Kaczyńskim jako gościem.
      • Gość: Nowa Huta Re: Partia rządzi, partia radzi, partia Ciebie zd IP: 80.50.135.* 14.10.10, 07:43
        Ciekawe, gdzie można poczytać o programie wyborczym PiS dla Krakowa. Na razie to w kończącej się kadencji załatwili Nowej Hucie spalarnię śmieci działąjąc w Radzie Dzielnicy XVIII, gdzie PiS ma większość wspólnie z prezydentem Majchrowskim. W Radzie Miasta też wspólpracują. Teraz będą łasić się o głosy mieszkańców Nowej Huty. Koń by się uśmiał.
        • Gość: logik Właśnie! Fajnie by było gdyby w Polsce nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 17:33
          spalarni śmieci, wtedy nasze czeskie i słowackie zarobią na polskich śmieciach. I oby tak się stało!!! Jak nie to Neapol!!!
      • Gość: AK-47 Mieszkańcy Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:41
        - świerszczyku mój - w 50 % nie uczestniczą w wyborach. Tym samym dają świadectwo swojemu zainteresowaniu.
        Jak się nie chodzi do wyborów, to nie dziwota, że do rady idą b.uce i łapownicy.
        Radny NIEZALEŻNY (poprzednio PiS) o nazwisku OLSZYNKA,

którego stać na ... billboardy.
        Fajny niezależny. Nie ma co. Pewnie z kamizeli wyjął. Albo ma po babci.
    • Gość: mig Realny sposób na zmniejszenie zadłużenia Krakowa IP: *.vectro.com 14.10.10, 00:05
      Panie Duda, proszę wyjaśnić sprawę dziwnych umów Pana kolegi - radnego Bolesława Kosiora, to może znajdzie Pan realny sposób na zmniejszenie zadłużenia Krakowa.
      Proszę wpisać w wyszukiwarkę słowa „Radny Kosior i dziwna umowa”, to pozna Pan szczegóły sprawy.
    • Gość: gość Jakie ta Duda ma kwalifikacje do zarządzania IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 00:14
      dużym miastem.

przecież on nigdy niczym nie zarządzał. Dopiero by "oddłużył" Kraków, jakby się za to zabrał (chyba w przeciwną stronę by oddłużył).

Taki Kracik to przynajmniej (lepiej lub gorzej) zarządzał Niepołomicami i Małopolską
      Taki Majchrowski to przynajmniej (gorzej lub lepiej) zarządzał Krakowem

a czym zarządzał Duda? Nawet małą wsią nie zarządzał.

Czasy amatorów zrzucanych na spadochronie dawno się skończyły
    • Gość: Krakus To przydupas Ziobry IP: 83.13.74.* 14.10.10, 00:23
      Śmieszny muminek. Gdyby publicznie w tv nie chrzanił o zamachu smoleńskim, to pewnie bym nie wiedział o jego istnieniu
      • Gość: AK-47 Złote słowa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:42
        Nic dodać, nic ująć.
        Panna Nikt.
    • Gość: Duda ok Gość ma dużo racji ale Kracik więcej doświadczeń IP: 193.164.255.* 14.10.10, 04:42
      Więc liczę na to że w drugiej turze Duda - młody, niegłupi facet poprze doświadczonego samorządowca kracika (może na funkcje wiceprezydenta by się nadał?)

Swoją stroną takich Dudów potrzebujemy więcej, gość jest doświadczony w administracji centralnej, chce pracować w Krakowie, ma potencjał, nie opowiada banialuków jak typowy pisowiec. Podoba mi się prawie tak samo jak Kracik.

To miasto potrzebuje świeżości, od kilku lat wisi tutaj gęsty, czerwony smog...

Przeciwnikom Dudy trzeba powiedzieć że Kraków jest najbardziej (!!!) zadłużonym polskim miastem więc nie ma się co oburzać. Pytanie kto będzie to spłacał bo ci zamożniejsi budują się pod miastem...

PS Majchrowski się oburzył że piszą o nim iż jest kandydatem popieranym przez SLD!!! Żąda przeprosin, ha, ha, żenada...
      • Gość: che che Re: Gość ma dużo racji ale Kracik więcej doświadc IP: 80.50.135.* 14.10.10, 07:55
        > PS Majchrowski się oburzył że piszą o nim iż jest kandydatem popieranym przez S
        > LD!!! Żąda przeprosin, ha, ha, żenada...
        Wystarczy poczytać kto świętował w jego sztabie wyborczym zwycięstwo w poprzedniej kadencji. W większości czerwone osobniki.
      • Gość: do pisuara wyżej Re: Gość ma dużo racji ale Kracik więcej doświadc IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 11:51
        skończ brać te towary kolekcjonerskie bo one naprawdę szkodzą, co widać po twoim wpisie

Żeby napisać brednię o treści:

> Przeciwnikom Dudy trzeba powiedzieć że Kraków jest najbardziej (!!!) zadłużonym
        > polskim miastem więc nie ma się co oburzać

jeszcze z trzema wykrzyknikami, które zgodnie z założeniami opracowanymi przez niejakiego J.G. mają "uwiarygodnić" tę brednię

trzeba być zaślepionym pisuarem. nie mającym bladego pojęcia o niczym.

Na liście najbardziej zadłużonych miast Kraków jest dopiero drugi, na dodatek z zadłużenim 2,5 tys zł (a nie 3 tys.). Pisuary swoje długi zaokrąglają w dół, a długi innych w górę. Ciemny lud i tak to kupi. Znacznie bardziej zadłużony jest Wrocław - zarządzany przez wielbiącego ostatnio Jarosława - Rafała Dutkiewicza.

dowód tutaj:

finanse.wp.pl/gid,12565620,galeria.html?T%5Bpage%5D=14
        wierzcie pisuarki w brednie jakie wam wasi szamani do głów wciskają, a będzie łatwiej was spłukać ;)

• Gość: conchis program Dudy- pomnik Kaczyńskiego na każdym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 09:07
      skwerku, więcej krzyży, obowiązkowe nocne marsze z pochodniamia, inwigilacja wszystkich, rozliczenia do granic bólu i rozsądku, podział na prawdziwych Polaków i tech na niby no i wchodzenie do du... klerykom, kto jest za???
      • Gość: x biskupi to przeciez przybudowka PO:) IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 14.10.10, 15:27
        biskupi to przeciez przybudowka PO bo wiedza ze kto ma wladze dzieli kase:)
        dziwisz, pieronek, nycz, goclowski, kowalczyk, zycinski samo PO!!
    • Gość: Adam Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Kraków IP: 195.116.120.* 14.10.10, 09:31
      chociaż nie przapadam za PiS to koncepcja oddłużenia i wzrostu przychodów godna pochwały, bardziej niż mrzonki o metrze a'la PO
      • Gość: lisgm Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.net.autocom.pl 14.10.10, 09:56
        Dobre z tym metrem. Jeszcze proponuje PO wybudować wielką fabrykę żeby wszyscy tam znaleźli prace ;)
      • Gość: Sfinx Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: 109.243.116.* 14.10.10, 09:59
        Obciach. On chyba sądzi, że my jesteśmy ci słabiej wykształceni z małych ośrodków i się damy nabrać jakieś gadki o jakimś długu. Widział ktoś ten dług? Bo ja nie. Jakoś chodziłem po ulicach i nie widziałem. I tyle w temacie.
      • Gość: gość Re: Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Krakó IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 11:55
        koncepcja godna pochwały ,ale...

... nierealne metro jest bardziej prawdopodobnie do realizacji niż oddłużenie, zwłaszcza przez kogoś, kto nie ma pojęcia o ekonomii (bo jest prawnikiem), ani w swoim otoczeniu ekonomistów nie ma
    • Gość: buahhaha Wybory 2010. Andrzej Duda chce oddłużyć Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 10:04
      no tak bo to prezydent zadluzyl miasto, a ruskie zestzrelily tupolewa...czlowieku jest takie cos jak rada miasta i to ona ciagnie kase na lewo i prawo na swoje mi sie, a na czolowe inwestycje ze strony prezydenta ledwo starcza, a sa pozniej obiektem najostrzejszych atakow. moze gdyby ten pan zwrocil uwage na swoich pobratymcow partyjnych co pochowali sie w przeroznych komisjach ds. kultury i ochronty srodowiska i tam ciagna kase na totalne pierdoly byle miec co sobie wpisac na ulotke wyborcza (tak tak pozdrawiam pana od zakrzowka i placow zabaw i parkow) to moze zauwazylby, ze kompetentnych i znajacych sie na rzeczy samorzadowcow jest jak na lekastwo i moze sie nie podobac polityka majchrowskiego, ze sie wszystko tak wlecze, ale trzeba zrozumiec, ze jest to pierwszy powazny polityk co stara sie budowac strategie rozwoju miasta oparta o opinie ekspertow w dziedzinie jako swoich doradcow. i moze sie niepodobac to grono doradcow, zliczyl pare brzydkich wtop, ale szczerze mowiac wole taka forme dzialania niz opieranie sie na molochach wydzialowych urzedu misata co maja ogromne zaplecze personalne, a nie robia nic. a tak woli scislosci to tam wlasnie siedzi spora grupa pisowskiej braci co na arenie centralnej kraju zre sie ile popadnie z po, a w samorzadowce rowno jada obsadzajac stanowiska swoimi. pora zastanowic sie wspolmieszkancy:

- czy chcemy partyjniakow co sie na niczym nie znaja, a do stolkow ciagna jak magnes, a jedyne co zdzialali to otrzymali nadanie od prezesa na dane stanowisko

- czy tez chcemy ludzi bezpartyjnych co sie znaja na rzezcy i sa ekspertami w swoich dziedzinach

Swoja droga szkoda, ze pis nie ma wiecej takich poslanek szczypinskich mogloby byc wesolo
      (ps- tak jestem na bakier z gramatyka i nie wierze w spiesek smolenski, czyli jestem niewierzacym komunistycznym i niepatryjoptycznym masonem)

• henry.rollins Myło popatrzeć na dzyntylmena Dudę 16.10.10, 04:07
      Przypominam jego rycerskość

www.youtube.com/watch?v=6MejTLy4leY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka