Dodaj do ulubionych

Winda za sciana

IP: 77.236.26.* 01.01.11, 20:20
Czy ktos z Was ma mieszkanie w nowym budownictwie i ma winde bezposrednio za sciana?
Czy te tzw. cichobiezne windy sa rzeczywiscie takie ciche i nie slychac je w mieszkaniu?
Dzieki za opinie.

Obserwuj wątek
    • Gość: AK-47 Re: Winda za sciana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.11, 09:45
      Słychać właściwie tylko zamykanie i otwieranie drzwi. A i to nieagresywnie. To pewnie zależy od producenta. Maszynownia w piwnicy - napędów nie słychać. Hamują i startują bezszmerowo.
      Wiele zależy też od wzajemnego układu szachtów i mieszkania: np inteligentny architekt ustawia kuchnię/łazienką w sąsiedztwie szybów, a od pomieszczeń sypialnych/do pracy izoluje je szachtami - pustką powietrzną (wiązki kabli i tak dalej). Szyb windowy to zbrojona studnia-beton lany do szalunków w systemie ciągłym i nie jest powiązany z konstrukcją budynku. Ma też własny fundament.
    • adam-sk80 Re: Winda za sciana 02.01.11, 11:57
      Mnie od windy dzieli jeszcze jedno mieszanie, ale i tak w nocy słyszę windę.
    • Gość: wan Re: Winda za sciana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 12:15
      ja mam windę za ścianą jednego z pokoi i nic nie słyszę. Winda produkcji Schindlera, drzwi rozsuwane i nic nie słychać.
      • Gość: Laznia Re: Winda za sciana IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 16:17
        Winda za sciana łazienki - nie slychac zupelnie nic.
    • Gość: gosc - architekt Re: Winda za sciana IP: 46.112.136.* 12.01.11, 17:43
      Bedzie słychać. Ludzie często tak bardzo pragną mieszkania ze na wiele rzeczy przymykają oko a później jest plącz. mało tego ja się ma łazienkę za ściana sypialni to tez słychać sąsiada. Obecnie wynajmuje mieszkanie w 8 letnim bloku jak sąsiadka się kąpie mogę podawać jej gąbkę bo słychać każdy ruch jak siedzi w wannie. ze względu na swój zawód jestem strasznie wyczulona na wszelkie elementy zagospodarowania terenu w stosunku do mieszkania które planuje kupić. Polecam mieć twarde kryteria i nimi się kierować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka