Gość: Kmicic Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.11, 14:13 Jan Nowak Jeziorański to był wielki człowiek, którego słowo miało wiekszy wpływ na wolność i demokrację niż kogokolwiek, natomiast Kuklinowski to postać bez honoru, nikczemny zdrajca ! Odpowiedz Link Zgłoś
majowamargot Re: Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzieli 23.01.11, 14:44 myślę, że płk Kukliński jest zdrajcą dla tych, dla których gen. Jaruzelski jest bohaterem a może się mylę? no bo co myśleć o tych, którzy chyba nie mają świadomości, że Polska zniknęłaby z powierzchni ziemi w przypadku agresji Związku Radzieckiego płk Kukliński był wierny swojej ojczyźnie a nie Moskwie (przecież w PRL wszystkie decyzje zapadały w Moskwie, nikt o tym nie słyszał?) a poza tym stracił rodzinę więc poniósł największą ofiarę (jego synowie zostali zamordowani jak myślicie przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Owco, sto stron przeczytaj zanim jedną napiszesz.. 23.01.11, 17:22 forum.gazeta.pl/forum/w,412,121222378,121238962,Dajcie_te_pieniadze_glodnym_dzieciom_On_wam_.html majowamargot napisała: > myślę, że płk Kukliński jest zdrajcą dla tych, dla których gen. Jaruzelski jest > bohaterem > > a może się mylę? no bo co myśleć o tych, którzy chyba nie mają świadomości, że > Polska zniknęłaby z powierzchni ziemi w przypadku agresji Związku Radzieckiego > > płk Kukliński był wierny swojej ojczyźnie a nie Moskwie (przecież w PRL wszystk > ie decyzje zapadały w Moskwie, nikt o tym nie słyszał?) > > a poza tym stracił rodzinę więc poniósł największą ofiarę (jego synowie zostali > zamordowani jak myślicie przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Owco, sto stron przeczytaj zanim jedną napisz 23.01.11, 20:06 jak dla mnie, Jaruzelski nie jest bohaterem, ale sprzedajny komunista Kukliński, też nie. Amerykanie załatwili Polskę wpychając w łapy Stalina, pomocy udzielili Niemcom, tacy to z nich sojusznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas zdrajca 23.01.11, 20:09 Kraków ostatnio ma przechlapane Kaczyński na Wawelu .... Pomnik zdrajcy kuklińskiego ....co jeszcze nas czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A ojciec Hejnał? Zapomniałeś? Już Historia? 23.01.11, 20:46 matanzas napisał: > Kraków ostatnio ma przechlapane Kaczyński na Wawelu .... > Pomnik zdrajcy kuklińskiego ....co jeszcze nas czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy Re: Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzieli IP: *.mobile.telia.dk 25.01.11, 03:26 pamietam jak zescie towarzysze Nowaka Jezioranskiego rozwniez wyzywali od zdrajcow takie to komusze posranie, jak ktos walczyl przeciw ZSRR, a Kuklinski walczyl lepiej niz cala armia ludzi, to zdrajca zdrajca Sowieta, holoto czerwona, nie Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozgoryczony Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 21:37 Czy ktoś już organizuje protest? Gdzie się można załapać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wj Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 07:01 Budowanie pomników zdrajcom i sprzedawczykom napawa mnie głębokim obrzydzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leel00 McDomalds bedzie miał swój pomnik ;) IP: *.if-pan.krakow.pl 24.01.11, 10:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: 80.50.125.* 24.01.11, 11:35 To przerażające,ale niestety to było możliwe do przewidzenia,bo skala korupcji i układów rządzących powstawaniem kolejnych monumentów w tym mieście jest niewyobrażalna! Przecież już w wywiadach zapowiadających ogłoszenie tego konkursu można było usłyszeć, że i tak autorem pomnika będzie osoba wybrana przez stoważyszenie. Zabiegi podczas realizacji konkursu jak przedłużanie czasu od złożenia prac do obradów komisji były podejrzane z uwagi na fakt, że przecież wszyscy wiedzieli dużo wcześniej, że będą wybory i radni się zmienią ( ale to przecież super okazja by zyskać czas na zrobienie koncepcji po zapoznaniu się ze złożonymi pracami i na wybranie odpowiedniego składu jurorów) :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: 80.50.125.* 24.01.11, 12:09 na dodatek ten projekt to plagiat łuku St. Louis, Missouri Saarinena!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.01.11, 21:08 NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!! to gwozdz do trumny dla tego placu! Nie dosc juz tej makabryly!? Za wielki, dominujacy, psujacy plac i okolice, kicz i obrzydliwosc! OPAMIETANIA!!!!! Dosc degradacji przestrzeni publicznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honza Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: *.ghnet.pl 26.01.11, 07:53 Ja proponuje dodać na pomniku inskrypcje w języku czeskim..z podkreśleniem wkładu pułkownika w "operację dunaj"...ok, ja wiem że to wiązałoby się z podprowadzeniem do pomnika przyłącza kanalizacji sanitarnej i dodaniem gustownego pisuaru..no ale czego się nie robi dla sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anarchosyndykalica Do Grażyny B. , ciotki rewolucji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 11:38 Żegnaj niedofinansowana propagandystko, szturmowcu z przestrzelonym skrzydełkiem. Jak pisali Twoi ojcowie duchowi w ulotkach dla zrozpaczonych lotników: "TARAN - ORUŻIO GIEROEW" Tyle ci zostało. Świat jest tak ułożony: ja wiem, że to przeczytasz. Twoje zawzięte milczenie może zwieść tylko takich idiotów, z którym miałaś do czynienia dotąd, w długim i bezowocnym życiu. Wszystkie czerwone ideały szlag trafił a wszyscy czerwoni kolesie poszli w giełdę - z którą walczyli przez dwa pokolenia. Zlizujecie z ziemi ten kapitalizm, na który pluły te Wasze Trybuny Ludu. Zlizujecie go nawet wówczas, jeśli się wam zwiąże ręce z tyłu - ulubiony pomysł Twoich koleżków, ubowców. Nie macie za grosz szacunku dla kraju, na którym pasożytowaliście przez prawie 60 lat. Żywicie się jego przegraną, niszczycie krajowe marki. Brat Twojej duchowej koleżaneczki, Danuty Waniek jest właścicielem największej hurtowni importującej do Polski obuwie z Chin. Tak was ten czerwony patriotyzm ukształtował. Nie zapominaj, że Danusia to bodaj szefowa b. kancelarii Kwaśniewskiego. Płk Kukliński będzie miał pomnik na Pl. Nowaka Jeziorańskiego. Lepiej, żeby był lepszy a nie gorszy. I już. A Ty? Będziesz to znosić w pokorze i tylko awanturki na Forum Gazety Ci pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas zdrajca 27.01.11, 19:07 Gość portalu: Anarchosyndykalica napisał(a): > > Płk Kukliński będzie miał pomnik na Pl. Nowaka Jeziorańskiego. > Lepiej, żeby był lepszy a nie gorszy. > I już. > > A Ty? Będziesz to znosić w pokorze > i tylko awanturki na Forum Gazety Ci pozostały. będzie w co rzucać fekaliami .... Odpowiedz Link Zgłoś
majowamargot Re: zdrajca 27.01.11, 19:14 matanzas napisał: > będzie w co rzucać fekaliami .... to dopiero komentarz "na poziomie" - żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anarchosyndykalica Jaki komentator - taki i poziom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 19:45 bez niespodzianek - jak sądzę (c: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anarchosyndykalica Nie ma na tym placu nawet żebraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 19:44 Zgadnij dlaczego ich tam nie ma - lotny umyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLĄDI Hahahaha loegle mówił o ładzie przestrzennym a sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:55 ROZWALIŁ ŁAD PRZESTRZENNY OPERĄ-KOSZMARKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ars no proszę i Stokłosa się odezwał,a zawsze mówił że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:57 on nic nie może poza stawianiem drewnianych bud na rynku za co bierze przez cały rok niezłą kasę.Milczeć nieudaczniki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolishPatriot1939 Pomnik płk Kuklińskiego: Stalowy łuk podzielił ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 17:45 Wstyd mi za was... Gdyby nie pułkownik Kukliński, to wy byście teraz nie żyli. Był bohaterem, i nic tego nie zniszczy, nawet wy, kremlowskie pachołki (mówię o Grażynie B. i jej podobnych). Odpowiedz Link Zgłoś