Dodaj do ulubionych

Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę

IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.11, 15:48
No i oby tyle dostał!
Chciałbym usłyszeć o tym co się dalej w tej sprawie dzieje, bo zwykle na tego typu notce się kończy a nie ma ani słowa o zasądzonych karach. Dopiero takie informacje by mogły podziałać na wyobraźnię...
Obserwuj wątek
    • Gość: Z Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 15:53
      Grozi mu do 12 lat więzienia.
      Dostanie 2, jak sędzia będzie miał zły humor. Wyjdzie po roku. Jeździć oczywiście dalej będzie, bo dożywotnie zabranie prawa jazdy to rzecz niewyobrażalna. Republic of Bolanda!
    • Gość: J75 Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 03.10.11, 15:57
      "Szybki i bezpieczny" i wypił "jedno piwko do obiadu", a ta staruszka "wbiegła tuż przed maskę".
      • gazeta_mi_placi Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 20.10.11, 14:56
        W dodatku powinna odpowiadać za uszkodzenie pojazdu i ucieczkę (dwa metry dalej) z miejsca wypadku.
    • spokojny.zenek Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 03.10.11, 16:28
      Gość portalu: kabol napisał(a):

> No i oby tyle dostał!
      > Chciałbym usłyszeć o tym co się dalej w tej sprawie dzieje, bo zwykle na tego t
      > ypu notce się kończy a nie ma ani słowa o zasądzonych karach. Dopiero takie inf
      > ormacje by mogły podziałać na wyobraźnię...

Masz rację o tyle, że rzeczywiści "odstraszająca funkcja kary" jest bzdurą, jeśli psa z kulawą nogą nie interesują zapadające wyroki. Stąd zresztą biorą się takie kuriozalne wypowiedzi, jak ta powyżej...

• s_alander Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 03.10.11, 17:13
      i ja mam nadzieję, że dostanie tyle ile powinien a będę robić wszystko co w mojej mocy żeby się tak stało. Może ktoś moze mi podpowiedzieć od czego zacząć?
      To moją babcię potrąciło to pijane ścierwo :(
      niestety ale lekarze nie dają żadnych szans, oprócz złamań m.in podstawy czaszki ma krwiaka na mózgu i nie może być operowana bo operacji nie przezyje
      reanimowali ją w szpitalu już 3 razy :(
      była całkowicie sprawna, żadnych chorób, pełna energii... ech ta bezsilność :(
      • Gość: KK Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 19:49
        Bardzo mi przykro... trzymam mocno, bardzo mocno kciuki za Twoją babcię. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
        Nie powinien człowiek, który chociaż raz w życiu wsiadł po pijanemu za kierownicę, po raz kolejny wyjechać na drogę. Fakt, że dokonał takiego, a nie innego wyboru, świadczy o jego ograniczeniu umysłowym, a zatem i zagrożeniu, które niesie jego uczestnictwo w ruchu drogowym dla innych kierowców i pieszych.
        S_alander, daj proszę znać na tym forum, co z Babcią.
        • s_alander Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 03.10.11, 22:38
          Gość portalu: KK napisał(a):

> Bardzo mi przykro... trzymam mocno, bardzo mocno kciuki za Twoją babcię. Trzeba
          > wierzyć, że będzie dobrze.
          > Nie powinien człowiek, który chociaż raz w życiu wsiadł po pijanemu za kierowni
          > cę, po raz kolejny wyjechać na drogę. Fakt, że dokonał takiego, a nie innego wy
          > boru, świadczy o jego ograniczeniu umysłowym, a zatem i zagrożeniu, które niesi
          > e jego uczestnictwo w ruchu drogowym dla innych kierowców i pieszych.
          > S_alander, daj proszę znać na tym forum, co z Babcią.

dziękuję,
          niestety nie udało się, parę minut przed godziną 17 babcia odeszła od nas,
          postaram się dać znać jak się sprawa potoczyła dalej.
          • Gość: KK Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.interia.pl 05.10.11, 08:35
            S_alander, nawet nie wiesz, jak mi przykro. Sama niedawno straciłam babcię i wiem, jakie to jest ciężkie. U Ciebie dodatkowo dochodzą do tego takie tragiczne okoliczności - przecież, jak pisałeś/-aś, babcia cieszyła się dobrym zdrowiem. Gdyby nie to...
            Wyrazy współczucia dla Ciebie i rodziny - będę tu od czasu do czasu zaglądać, a Ty, jeśli znajdziesz czas, dawaj znać. Nie może być pobłażliwości dla czegoś takiego.
            Pozdrawiam
            • s_alander Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 05.10.11, 23:20
              KK dziękuję.

Zoja nie bardzo rozumiem co do tego ma Twoje pytanie gdzie była rodzina???
              Tzn człowiek całkowicie sprawny, zdrowy, mieszkający sam i całkowicie potrafiący samodzielnie o siebie zadbać i jeszcze dodatkowo o innych powyżej jakiejś granicy wieku (btw jakiej wg Ciebie??) nie powinien sam wychodzić na ulicę bo a nóż jakiś pijaczyna postanowi się wybrać na wycieczke po ulicach miasta??
              Przecież to mogło trafić na każdego, nawet na Ciebie, na matkę z dzieckiem. Wtedy też pytałabyś gdzie była rodzina i dlaczego ta osoba wyszla z domu? Chore!
              Może lepiej wcześniej zastanów się co napisać a nie pisz tylko żeby pisać?

-
              Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie ma ten otwór.
    • Gość: henio Czas chronić pieszych i separować chodniki lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 18:47
      Może czas chronić pieszych i rowerzystów lepiej? Gdyby były kładki, przejścia podziemne, lub po prostu więcej tuneli samochodowych i tramwajowych w kluczowych miejscach miasta to nie dochodziłoby do tego typu tragedii.

Myślę, że byłoby lepiej gdyby miasto zamiast budować centra rozrywki dla nielicznych zaczęło budować infrastrukturę miejską dla wszystkich.
    • Gość: jam Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.krdc.pl 03.10.11, 20:26
      głosujmy wreszcie na PiS ! może to będzie środek na bezsilnośc wobec pijanych za kierownicą
      • spokojny.zenek Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 03.10.11, 21:50
        A jaki jest środek na idiotów i bezwstydnych agitatorów?
      • Gość: lars ulrich Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 22:31
        Spoko, spoko, pijaczkowie to za małe płotki, żeby PiS ich ścigało. PiS taką drobnicą się nie zajmuje. Oni będą atakować dużych wrogów ze wschodu i zachodu, a może nawet i tych z północy (bo to geje) i południa (bo kibicują nie tym zespołom co trzeba).
        • Gość: l Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.gemini.net.pl 04.10.11, 07:18
          Jak to możliwe, że cztery lata wystarczyły, by niektórzy zapomnieli, że PiS już rządził. Miał okazję zrobić coś sensownego. I nie zrobił wtedy absolutnie niczego korzystnego i potrzebnego, za to rozwalił wiele rzeczy.
    • Gość: Krakus To nie jest informacja! IP: 77.236.5.* 03.10.11, 20:56
      Informacja to by była, gdyby podano imię, nazwisko, adres i zdjęcie tego bezmózgiego jeti, który prowadził po gorzale!!
      • Gość: MD Re: To nie jest informacja! IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 00:55
        Miejmy nadzieję, że odpowie za morderstwo, bo taka kwalifikacja byłaby najwłaściwsza, ale obawiam się, że tak dobrze nie będzie :(
        • Gość: l Re: To nie jest informacja! IP: *.gemini.net.pl 04.10.11, 07:16
          Celowo wjechał z zamiarem zabicia pieszej, dowcipnisiu?
          • s_alander Re: To nie jest informacja! 04.10.11, 08:48
            Gość portalu: l napisał(a):

> Celowo wjechał z zamiarem zabicia pieszej, dowcipnisiu?

a jak inaczej skoro usiadl za kierownice po wypiciu prawie pol butelki wódki???
            • Gość: l Re: To nie jest informacja! IP: *.gemini.net.pl 04.10.11, 09:00
              Co "jak inaczej"? Po to wjechał, żeby zabić? Umyślnie przejechał Twoją Babcię?
              Rozumiem Twoja tragedię, ale jednak takich bzdur pisać nie należy.
              • s_alander Re: To nie jest informacja! 04.10.11, 11:59
                a co uwazasz za bzdure?
                to ze wypijajac alkohol i wsiadajac za kierownice samochodu automatycznie stajesz sie potencjalnym morderca?
    • Gość: zoja Kto puszcza samą 80 letnią staruszkę do miasta? IP: *.ghnet.pl 05.10.11, 11:18
      Gdzie była rodzina? Córka, syn, wnuki? Z taką babcią zawsze powinien chodzić ktoś z opiekunów. Zaraz pewnie odezwą się głosy bohaterów w stylu ja mam ponad 80 i wszędzie chodzę sam. Głupota.
      • Gość: l kto pozwala kretynce pisać na forum? IP: *.gemini.net.pl 05.10.11, 13:06
        Gdzie rodzina zoji, dlaczego pozwalają jej wypisywać takie kretynizmy na forum dyskusyjnym?
    • Gość: dan79 Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 10:36
      Trzy lata temu na tej samej ulicy 50 metrów dalej pijany kierowca mający 2 promile we krwi potrącił na pasach mojego wtedy 5 letniego syna. Stało się to w mojej obecności i na oczach młodszego 2 letniego brata. Wiem że może to się wydawać dziwne, dziecko wpada pod auto pod opieką matki, jak to możliwe? Ale takie wypadki zdarzają się codziennie na całym świecie, potrąceniom ulegają zarówno dzieci jak i '' 80 letnie kobiety'' ale również młodzi, zdrowi i w pełni umysłu ludzie nie tylko lumpki i pijaki. Dopóki po naszych drogach będą jeżdzić kierowcy na podwójnym gazie do póty będzie dochodzić do takich zdarzeń. Wyrazy współczucia dla rodziny zmarłej.
      • s_alander Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 19.10.11, 23:42
        Ogromnie mi przykro Dan79, nawet nie potrafię sobie wyobrazić bólu :(
        Jeżeli dasz radę napisać to proszę daj znać czy morderca dostał wysoki wyrok, bo to że nie współmierny z Waszą stratą to oczywiste.

a co do sprawy to kierowca na razie siedzi za kratami do procesu; chociaż tyle że nie da rady przez jakiś czas już nikogo zabić na ulicy :/
        • Gość: dan79 Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 12:40
          Na szczęście mój syn miał
          więcej szczęścia i przeżył, pomimo bardzo poważnych obrażeń głowy. Niestety obawiam się,że konsekwencje tego wypadku będzie ponosić do końca życia. A co do sprawcy to dostał 4 lata ale chyba odsiedział 2. Bo najpierw 4 miesiące aresztu potem był na wolności do uprawomocnienia wyroku a potem dopiero poszedł odsiadywać wyrok.Ale widziałam go przed upływem 3 rocznicy tego zdarzenia na wolności. Nie wiem do końca czy już koniec jego kary czy tylko był na przepustce.
          • s_alander Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 21.10.11, 00:07
            Gość portalu: dan79 napisał(a):

> Na szczęście mój syn miał
            > więcej szczęścia i przeżył, pomimo bardzo poważnych obrażeń głowy

aż mi lżej na sercu bo odkąd przeczytałam Twój post to o Was myślę.
            przykre że tak mało odsiedział :/
            znalazłam na necie artykuły z wypadku Twojego dziecka i u nas było dokładnie to samo tzn, jeden kierowca się zatrzymał a drugi po prostu przejechal.
            • Gość: dan79 Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 16:47
              Gdybyś chciała się spotkać żeby spokojnie porozmawiać na ten temat, to nie ma sprawy. Nie wiem gdzie mieszkasz, bo ja niestety bardzo blisko owej trefnej ulicy. Jeśli jesteś zainteresowana takim spotkanie to podaj miejsce i czas a ja spróbuje się dostosować. Pozdrawiam.
              • s_alander Re: Al. Andersa: Pijany kierowca potrącił kobietę 21.10.11, 23:33
                dziękuję, z miłą chęcią tylko...wolałabym wyjaśnić nie na forum.
                czy możesz mi wysłać emaila na s_alander@gazeta.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka