Dodaj do ulubionych

Cudowne metamorfozy!!!

28.03.02, 10:48
Ludzie co myślicie o cudownych metamorfozach szczególnie kobiet w "bardzo
dojżałym" wieku wsiadających do pojazdów komunikacji miejskiej. Nie mam
oczywiście na myśli ich wszystkich, można jednak zaobserwować owe cudowne
przemiany szczególnie w okolicy N. Kleparza, Hali i placu Imbramowskiego.
Wygląda to mniej więcej tak: stoi kobiecina obładowana siatami na przystanku
(siat jest oczywiście tyle że wystarczyłoby do zaopatrzenia sklepiku
osiedlowego), podjeżdża autobus (tramwaj), otwiera drzwi, kobiecina ledwo,
ledwo wciąga się do środka, rozgląda się dookoła i .... Jest jedno wolne
miejsce na drugim końcu. Siaty w górę, łokcie w bok, głowa w dół i z impetem
wściekłego nosorożca tratuje wszystkich znajdujących się na jej
trasie "przelotu". Udało się. Usiadła. Teraz czas na ułożenie wszystkich
sprawunków, pięciominutowe szukanie biletu i .... poproszenie kogoś z o jego
skasowanie.
Według mnie to jest cudowne. Ciekawy jestem tylko jak bardzo częste.
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 12:10
      Możesz mi wierzyć na słowo, że to jest częsty widok i to nie tylko w Krakowie.
      • geograf Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 14:01
        I jaki zabawny!!! :))))))
    • kuba203 Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 12:16
      Ja się przyznam, że jak jestem w wyjątkowo złośliwym nastroju (co zdarza mi się
      dość często), to lubię sprzątnąć takiej kobiecinie miejsce sprzed nosa. No bo
      jak ma siłę biegać po całym tramwaju, to i ma żeby sobie trochę postać. Prawda,
      że ludzie się dość "nieprzyjaźnie" wtedy patrzą, ale zaraz ktoś inny wstanie i
      jest spokój...
      • Gość: mtq Re: Cudowne metamorfozy!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 12:45
        Tak, ale biada ci jak kobita sie przewroci albo zrobi cos podobnego. Kiedys cholernie bolal mnie brzuch
        i dopadlem miejsce siedzace po czym odwrocilem glowe w strone okna, zeby nie widziec staruszek.
        ulzylo mi. Ale nie na dlugo - ktos stojacy gdzies w autobusie nagle zemdlal odwrocilem sie a tam jakas
        mloda dziewczyna lezy na ziemi. Oczywiscie pol autobusu na mnie: "co ja robie, kiedys tez mi sie tak
        stanie, to moja wina". okazalo sie, ze panienka byla w ciazy... teraz nawet jak jest prawie pusto to nie
        siadam, wiem, ze zaraz i tak trzeba bedzie zsiasc.
        Kto pierwszy ten lepszy - to sie tu nie sprawdza, a szkoda.
        • Gość: Joseph Re: Cudowne metamorfozy!!! IP: *.interkom.pl 28.03.02, 14:15
          Ciekawe, że na tzw. Zachodzie (szeroko pojętym) zwyczaj ustępowania miejsca
          staruszkom w ciąży z dzieckiem na ręku jest praktycznie nieznany. Np. moja
          daleka rodzina z USA, będąc po raz pierwszy w Polsce z ogromnym zdumieniem
          przyglądała się takim "ekscesom". Czyżby to wpływ panującego na zachodzie
          wilczego, burżuazyjnego kapitalizmu wolnokonkurencyjnego?
          • mcjg Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 14:21
            U nas poprostu obowiązuje "polska rycerskość".
            • geograf Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 15:48
              NO I DOBRZE!!!:)))
        • mcjg Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 14:18
          W tym konkretnym przypadku no to miałeś niestety okropnego pecha. Ja także
          ustępuję miejsca ale tylko w przypadkach tzw. uzasadnionych. Łatwo bowiem jest
          rozpoznać czy ktoś faktycznie tego miejsca potrzebuje czy nie, a starym
          pudernicom czy komuś kto goni na drugą stronę miasta po marchewkę bo jest 10gr
          tańsza takowe napewno nie jest do życia niezbędne.
      • mcjg Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 14:27
        Też coś takiego zdarza mi się robić. Kiedyś po którymś razie "kobiecina" stała
        nademną jakiś czas i spytała się "czy nie zamieniłbym się z nią miejscami". Po
        moim pytaniu z kolei do niej "a gdzie pani siedzi", zrezygnowała.:)))
    • mikolaj7 Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 17:48
      ja zwykle tlukac sie tramwajem jestem wsciekly (na
      otoczenie iw arunki jazdy, zwlaszcza w tych starych),
      wiec bym taka kobiete chyba opier... na miejscu.
      nienawidze takiego zachowania.

ale i tak jeszcze gorsze sa te grajki. wsiada taki z
      instrumentem i jeczy... juz nieraz mnie cholera brala
      wtedy. ciekawe, cz gdybym go opieprzyl to ludzi ebylby
      za mna, czy bylbym sam? bo tylko to mnie zawsze
      powstrzymywalo.
      • kuba203 Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 19:23
        Mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś zemdlał w autobusie. Jednak myślę, że
        jakby się mnie ktoś czepiał, czemu nie wstałem, to bym odpowiedział coś w
        rodzaju "to dlaczego sam pan nie wstał?". Wstaję, jak mam dobry humor, a jak
        mam zły, to siedzę i już :) Czasem zdarza się jednak miła starsza pani, która
        poprosi "czy mógłby mi pan zrobić miejsce?" i zrobi to w sposób uprzejmy, to
        wtedy aż się cieszę, że wreszcie ktoś kulturalny i też wstaję.
        Co do grajków i innych takich kreatur:
        Dzisiaj koło południa do 9 przy Dworcowej wsiada narkoman. Staje sobie na
        środku wagonu i drze się wniebogłosy: "proszę państwa, jestem chory na aids.
        Powtarzam: jestem chory... itd zbieram na mleko bułki chleb, powtarzam, zbieram
        na... itd" Spotkałem go już kilka razy w tym miejscu o różnych porach, zawsze
        dodaje też, że od 6 rano nic nie jadł, nawet, jeśli jest dopiero 8. Przecież to
        człowieka szlag trafia, jak coś takiego słyszy i widzi.
        • geograf Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 20:17
          to u Was taka starsza babcia pyta czy może usiasc. Ja raz spotkałem się z czymś takim, że babka podeszła złapała za ramiona, powiedziała "przepraszam", podniosła człowieka i usiadła :))))))))))

pozdrawiam
          • kuba203 Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 21:35
            No to spox... Tego typu nienawidzę - myślą, że wszystko im się należy. Ale
            swoją drogą ciekawie to musiało wyglądać...
            • michal.ch Re: Cudowne metamorfozy!!! 02.04.02, 15:27
              Wchodzi kobicina do wagonu i podchodzi do jednego faceta na końcu wagonu i
              mówi: "Panie, ustąpiłbyś miejsca, a nie tak siedzisz. Ale te ludziska
              nieuprzejme". A on wstał wyciągnął plakietkę i: "bilety proszę". Niestety
              kobicina tak szybko zapolowała na miejsce, że "nie zdążyła" skasować. :]
              • kuba203 Re: Cudowne metamorfozy!!! 02.04.02, 17:19
                Hehehe... Dobrze jej tak... Ale wypisał jej mandat, prawda?
        • _hektor Re: Cudowne metamorfozy!!! 28.03.02, 21:05
          > na... itd" Spotkałem go już kilka razy w tym miejscu o różnych porach, zawsze
          > dodaje też, że od 6 rano nic nie jadł, nawet, jeśli jest dopiero 8. Przecież to
          >
          > człowieka szlag trafia, jak coś takiego słyszy i widzi.

też go raz spotkałem w trawaju, i też mnie szlag trafiał. gorsze natomiast jest
          to, że niektórzy dają takim kase. gdyby nie dawali, to żadnych grajków i gorszych
          drani by w tramwajach nie było.
          • Gość: Carrot Narkoman IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 11:32
            Pewnego dnia (po południu!) spotkałem tego pokrzykiwacza w tramwaju. Wołał, że
            ostatni posiłek jadł wczoraj rano, powtarzam, ostatni posiłek jadł wczoraj
            rano. Na drugi dzień, na tej samej trasie, znowu go usłyszałem. Wołał, że
            ostatni posiłek jadł wczoraj rano, powtarzam, itd...
            To może on w ogóle nie jada? W takim razie na co przeznacza zebrane pieniądze?
            (hehe, naiwne pytanie).
            Może ktoś powinien zrobić akcję propagandową, np. "wlepki" informujące, kim
            naprawdę są żebracy i na co przeznaczają pieniądze otrzymane od naiwnych
            emerytów?...
            • geograf Re: Narkoman 02.04.02, 11:40
              tylko jeden problem - STRACH...
              bo jeżeli on na prawde ma taka zarazona igłę...??
              • kuba203 Re: Narkoman 02.04.02, 14:29
                Ależ bynajmniej nie wszyscy mu dają, i jeszcze nikomu nic nie zrobił, za to że
                mu nic nie dał. To nie o to chodzi. Przecież ci wszyscy żebracy to zwykłe
                lumpy, które chcą zdobyć kasę na flaszkę. Jakby im ludzie nie dawali, to by nie
                chodzili po tramwajach, bo nie miałoby to sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka