a.janusz85 15.03.14, 16:24 Witam, mam pytanie, planuje zakup mieszkania na osiedlu Olsza II, co możecie powiedzieć na jego temat? szczególnie chodzi mi o aspekt bezpieczeństwa. jak się tam żyje? pozdrawiam a.janusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grażka Re: OLSZA II - opinie IP: *.internetia.net.pl 16.03.14, 17:52 też jestem zainteresowana tym tematem;) ktoś mógłby powiedzieć coś więcej jak żyje się na Olszy? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: OLSZA II - opinie IP: *.myslenice.net.pl 29.06.16, 18:46 Nie polecam pijanstwo lumpiarstwo zlodziejstwo zwlaszcza jesli chodzi o lublanska miechowity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: OLSZA II - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.14, 23:06 A weźcie wy mieszkajcie, a nie czytajcie głupot w gazetach i telewizji... To wcale nie jest tak jak w jakiejś murzyńskiej dzielnicy w USA :-) Nie biegają jak w GTA naćpane małolaty z pistoletami i nie strzelają... Odpowiedz Link Zgłoś
mar_ina.pl Re: OLSZA II - opinie 16.03.14, 23:14 Mieszkałam tam 30 lat. I żyję :) Przyznam szczerze, że gdybym tylko mogła, to wróciłabym na moja ukochaną Olszę II . Teraz sobie w brodę pluję, że zachciało mi sie przeprowadzki. trzeba było zostać w tzw. "komunistycznym" budownictwie. Bo to jak się teraz buduje , to ... koszmarki, jeżeli chodzi o jakość. Mam porównanie, wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: OLSZA II - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.14, 23:33 Zgadza się. Zawsze może być gorzej... Nie wierzyłem to za tzw. "komuny" że może być coś gorszego niż tzw. socjalistyczne blokowiska,.. Okazały się jednak dosyć udanymi dziećmi teorii Corbusiera n/t miasta ogrodu i superjednostki... Jednak nasi "developerzy" dosyć skutecznie z tej niewiary mnie wyleczyli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: OLSZA II - opinie IP: *.internetia.net.pl 16.03.14, 23:53 Dzięki za odpowiedź! zgadzam sie z Wami, jednak w Krakowie pełno takich betonowych socjalistycznych blokowisk.. Olsza pod tym względem chyba jakoś szczególnie się nie wyróżnia, czy jednak? Chciałam wrócić do tego bezpieczeństwa, mimo wszystko to porównanie do GTA nie brzmi optymistycznie;p jak z to wygląda w rzeczywistości? wieczorem strach wyjść na ulice samej? jestem spoza Krakowa i nie za bardzo znam się na tutejszych przekonaniach o poszczególnych dzielnicach.. G. Odpowiedz Link Zgłoś