Dodaj do ulubionych

Wątek muzyczny nr 5

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 21:31
Remiksy...
Coś okropnego! Dlaczego większość przeróbek to kicz? A
może to ja ich nie doceniam? Wkurza mnie, że poważni
artyści dają niszczyć swoje dzieła - vide robie wilams i
We Are The Campions. K.... to jest do zabicia. Tu
solidaryzuję się z basistą: "To są śmieci". On ma ich
(reszte Queen i robiego) po prostu gleboko w dupie.
chyba tak trzeba, choc trudno patrzec na to obojetnie.

A jakie znacie dobre remiksy? Coś Was mile zaskoczyło?
Zrobmy ranking! 10 pozycji wystarczy spokojnie!
Obserwuj wątek
    • tomcrac Re: Wątek muzyczny nr 5 27.05.02, 21:41
      Sting "Desert rose"
      FISZ "Bla bla bla"
      Micheal Jackson "History"
      Puff Daddy "I will be mising you"
      Vangelis "Balde Runner" (techno mix)
      Alien Ant Farm "Smooth criminal"

Nie wiem dokladnie co rozumiesz przez remix. Czy jest to utwor zremasterowany przez kogos, ale wykonawca jest ten sam, czy tak jak w przypadku Queen tylko slowa i muzyka sa oryginalne, a spiewa ktos inny. Dalem przyklady na jedno i drugie :)
      • Gość: Batiuk Re: Wątek muzyczny nr 5 IP: 2.4.STABLE* / *.dau.citynet.pl 27.05.02, 22:19
        Osobiscie nie lubie takich 'odgrzewanych kotletow' robionych wylacznie dla
        kasy. Tak samo jest gdy ktos zrobi jakis dobry film, zaraz Amerykanie kupia do
        niego prawa i zrobia swoja wersje z jakims gwiazdorem z Hollywood w roli
        glownej. I od razu caly czar pryska.
        • Gość: mtq Re: Wątek muzyczny nr 5 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 22:23
          dokladnie. obrzydliwe i kiczowate.
          • tomcrac Nie remix, ale raczej cover 27.05.02, 22:31
            Obrzydliwe jest zazwyczaj dla konserwatywnych fanow danego artysty i nie zawsze musi to byc kicz, fakt ze ostatnio kazda nowa papka ma w sobie ukryte dzwieki z innych przebojow. Powstaja tez covery starych przebojow i np "Tainted love" Mansona naprawde powala na kolana (przynajmniej tych ktorzy lubia ostre brzmienie :)
      • Gość: mtq Re: Wątek muzyczny nr 5 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 22:24
        to drugie, w tej chwili chodzi mi o to drugie.
    • Gość: peteen Re: Wątek muzyczny nr 5 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 12:12
      lubię płyty z cyklu: tribute to...
      nowe wykonania kc, czy gene są przepyszne ( a jakie nazwiska się pojawiają przy
      okazji ! )
      • Gość: mtq Re: Wątek muzyczny nr 5 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 18:36
        Tribute koncertowe są dobre, fakt. Nic nie słyszałem o
        przerobkach KC... ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka