Dodaj do ulubionych

Podróż taksówką tylko w pasach bezpieczeństwa

IP: w3cache.* / *.2-0.pl 31.03.05, 00:08
Podobno taksówkarz nie ma obowiązku zapinać pasów(słyszałem to od samego
taksówkarza)bo chodzi tu o jego bezpieczeństwo gdy wiezie agresywnego
pasażera. wy piszecie że zapłaci za siebie 100zł i 2 punkty... Kto ma
racje??!!
Obserwuj wątek
    • Gość: bulba Re: Podróż taksówką tylko w pasach bezpieczeństwa IP: *.net.autocom.pl 31.03.05, 08:01
      Jak jedzie sam, to musi mieć pas zapiety.
    • Gość: Robo Re: Podróż taksówką tylko w pasach bezpieczeństwa IP: *.kim.pl / *.kim.pl 31.03.05, 09:19
      a co z małym dzieckiem, które ma dopiero rok, jak takie małe przypiąć, no bo
      fotelika taksówkarz napewno nie bedzie miał
      • Gość: Juriusz Re: Podróż taksówką tylko w pasach bezpieczeństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 11:17
        Policja chyba szuka nowego sposobu dofinansowania się tym projektem. Może lepiej
        jakiś panów w dresach pogonić po osiedlach? Chociaż nie, to zbyt mało intratne jest
    • Gość: Stacho bez pasow jeżdżą instruktorzy nauki jazdy IP: 195.94.213.* 31.03.05, 13:22
      • Gość: eso Re: bez pasow jeżdżą instruktorzy nauki jazdy IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 01.04.05, 16:01
        I egzaminatorzy tez i matki w ciazy tez moga, ale co z tego - im wolno bo to ma
        sens!
    • Gość: janusz Re: hłe hłe pasach bezpieczeństwa IP: *.fbx.proxad.net 31.03.05, 14:29
      Drodzy Dziennkkarze Nie czytacie tego co piszecie? .." może zabić swoim
      ciałem prawidłowo jadącego kierowcę czy pasażera z przodu. " Toż to bzbura
      logiczna.
      Na marginesie tematu pytanie: DLACZEGO POLICJA nie daje przykładu i nie jeździ
      z zapiętymi pasami? Wszyscy oni gonią przestępców? ZAWSZE są w akcji?
      Nie trzeba być specjalnie szkolonym, ani przeprowadzać ekstra badań by
      WIEDZIEĆ, że sporo kierowców zwłaszcza mlodych jeździ nie zapinając pasów.
      Ostatnio takie badania prowadziła KW Policji!!! Nie szkoda kasy na to co wie
      każde dziecko?
    • koliberek33 Re: Podróż taksówką tylko w pasach bezpieczeństwa 02.04.05, 20:36
      To tolitaryzm.
      to powinna być prywatna sprawa pasażera.
      • Gość: Mateusz Re: Podróż taksówką tylko w pasach bezpieczeństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:46
        Nie, to nie jest prywatna sprawą pasażerów. Nie wiem jak Ty, ale ja zawsze
        wioząc kogoś mam poczucie odpowiedzialności za niego. Zawsze proszę o zapięcie
        pasów, bo w razie wypadku chcę mieć czyste sumienie. Podobnie dzieci - to nie
        ich sprawa, czy siedzą w fotelikach czy nie. Krew mnie zalewa jak widzę
        kretyńskich rodziców, których dzieciaki chodzą sobie po tylnej kanapie. Jak
        prostak jeden chce ryzykować to proszę bardzo, ale swoim a nie cudzym życiem!
        A tak na marginesie rozmowa jest mało sensowna - jest prawo i trzeba je
        przestrzegać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka