Dodaj do ulubionych

Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej

IP: *.chello.pl 12.04.05, 00:10
Czas na dobrego prokuratora.
Obserwuj wątek
    • Gość: AR Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.ghnet.pl 12.04.05, 00:37
      Ot,

i mamy piekna kwintesencje stanu duchowego i moralnego polskiej nauki. Dowody
      bedzie bardzo trudno wskazac, a zatem wszystko sie niestety skonczy niczym. Tak
      jak jest to na wielu, wielu polskich uczelniach, gdzie o takich przekretach,
      cudach etc. slyszy sie od lat.

A samorzad studencki? Prosze spojrzec wokol siebie, na swoich uczelniach: duzo
      Panstwo widzieliscie w tej ekipie ludzi na jakims rozsadnym poziomie czy tez
      byly to same "szczurki", ale bez intelektu i woli pracy - pochlac, poimprezowac,
      tu i tam zakrecic, to ich metoda.

Wiele lat temu, gdy zaczynalem studia zainteresowalem sie samorzadem: co to i
      jak to. Szybko jednak dalo sie poznac co to jest i jak to towarzystwo dziala. A
      w zamian za to dostaja posadki, korzysci tu i owdzie.

Najsmutniejsze jest, ze wspolpracuja przy tym tzw. profesorowie, tzw. elity etc.
      Zenada, zenada. Dla mnie taki "profesor" to niemoralna kreatura. Nie jest
      bowiem najwazniejsze kto i ile ma tytulow, ale to jakim sie jest czlowiekiem.
      Uczciwym i wartosciowym czlowiekiem - porzadniejszym od tych profesorkow
      (docentow marcowych etc.) - jest, tak czesto niestety ponizana, Pani Sprzataczka
      czy Pan Palacz. Ot co.

Ojciec Swiety sobie, a Narod sobie - zwlaszcza w jego ukochanym "Krakowku". Wstyd!

Niestety nie mam nadziei, ze to sie zmieni: brak dowodow, zastraszeni ludzie,
      brak poparcia i biernosc. Niestety...

Koncze smutno, ale licze na cud - cuda sie zdarzaja: kiedys bedzie tu lepiej!
      Tylko kiedy...

Pozdrawiam,

AR

ammr@wp.pl
      • zambro Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej 12.04.05, 07:23
        Trzeba tylko przyznać, że stary PZPR-owski układ się trzyma. W końcu stanowisko
        "I Sekretarz Komitetu Dzielnicowego Kraków - Śródmieście PZPR" jakie zajmował
        prof. Borowiecki procentuje nawet 15 lat po slynnym haśle: "sztandar
        wyprowadzić". A ktoś tu mówi, że dekomunizacja to zbrodnia. Tylko prokuratura to
        wyjaśni i to najlepiej ze Szczecina.
        • Gość: myslacy Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.comarch.pl 13.04.05, 14:32
          Prawda jest taka ze caly ten szum jest przez to ze oboz Grabowskiego znowu chce
          dojsc do wlady i robic przekrety jak przedtem. A wszyscy sie wypowiadaja dlatego
          ze cos z tego mieli Wy byscie sie lepiej zastnanowili nad soba i nie byli
          obludni i probowaliudowodnic cos czego nie bylo.
          • Gość: Jest OK Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: 62.111.159.* 13.04.05, 15:34
            Popieram!!
            • Gość: iHS Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:23
              Obóz jest Grabińskiego kretonie, a co kampania wyborcza rektorów ma do machloj
              przy wyborach to sorry ale nie wiem. Ale tak to jest, że jak złapią zachlanego
              posła na czerwonym świetle, to następnego dnia jest to "element gry wyborczej".
      • Gość: student ZMOBILIZUJMY SIE I ZAGŁOSUJMY IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 13.04.05, 00:14
        Mam do Was wszystkich ogromną prośbę. Nie zmarnujmy szansy jaką dostaniemy w
        postaci powtozonych wyborów i jak tu wszyscy piszemy zmobilizujmy swoich
        znajomych ze swoich grup i innych - WSZYSTKICH - aby zagłosować na opozycje,
        aby rektor Borowiecki się nie upiekło i żeby przypadkiem on nie zmobilizował
        bardziej swoich ludzi.

ZAGŁOSUJMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!

A z tych przekrętów to już nie wiem czy mam płakać że w dzisiejszych czsach
        jeszce jest to możliwe czy smiać się - że ciagle jesteśmy za „murzynami” - nie
        jestem rasistą i nic nie mam do murzynów.
        • Gość: Zainteresowana Re: ZMOBILIZUJMY SIE I ZAGŁOSUJMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 00:25
          Popieram.Popieram i jeszcze raz popieram.Od kogo jak nie od studentów i
          pracowników Akademii Ekonomicznych w tym kraju zależy m.innymi praworządność
          iprzyszłość naszego kraju.
          • Gość: wiedzacy Re: ZMOBILIZUJMY SIE I ZAGŁOSUJMY IP: *.comarch.pl 15.04.05, 14:37
            Prof mikułowski pomorski miał sprawe w prokuraturze o sfałszowanie wyborów w
            1992r., Takze nie wiem czyje wybory powinny zostac obalone
    • Gość: absolwent AE Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.zek.pl 12.04.05, 07:30
      proponuję poruszyć jeszcze jeden temat tabu: Wybory do samorządu studenckiego
      AE w Krakowie, wybory mniej ważne - ale z jeszcze większymi przekrętami, mimo
      każdorazowej, powszechnej mobilizacji wśród kandydatów, nie zdarza się
      praktycznie aby do samorządu weszli studenci nie popierani przez aktualnych
      członków (notabene członków komisji), zresztą w samorządzie tworzą się już
      struktury rodzinne...
    • vigla Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej 12.04.05, 08:01
      Opisy takich cudów najlepiej zamieszczać na NFA
      www.nauka-edukacja.p4u.pl/
      Czyżby AE starała sie o szybką 'beatyfikację '?
    • Gość: student AE Prawda o AE !! IP: *.kki.krakow.pl 12.04.05, 08:14
      Studiuję zaocznie w Akademii Ekonomicznej na IV roku . Niedawno obroniłem pracę
      licencjacką i poszedłem na SUM. Nie wiem czy postąpiłem słusznie. Właściwie
      jedyny powód jaki mnie jeszcze na tej uczelni trzyma to chęć kontynuacji już
      wcześniej obranej drogi. Ale gdybym miał dokonać wyboru jeszcze raz, z
      pewnością nie podjąłbym nauki na tej uczelni. AE z jednej strony dysponuje
      (teoretycznie) przyjaznym zapleczem dla studentów: jest dobrze wyposażona
      biblioteka, eleganckie nowo powstałe budynki. Ale z drugiej kto z tego
      korzysta? Płacąc ciężkie pieniądze przychodzi nam nie raz uczysz się w
      skandalicznie wyposażonych salach (jak te np. w pawilonie D). Krzesła dla
      liliputów, filary przysłaniające tablicę, nie działające rzutniki, przepełnione
      sale, ławki jak w podstawówce dla pierwszo-klasistów...Ciekawe na co uczelnia
      pożytkuje te pieniądze, które co semestr liczna rzesza studentów wieczorowych i
      zaocznych regularnie wpłaca. Wystarczy pomnożyć liczbę takich studentów
      przez średnio 2000zł jakie co semestr płacimy i będziemy mieć wyobrażenie jaki
      dochód z płatnych studiów regularnie zasila budżet Akademii. Ja absolutnie nie
      oczekuje tego, żeby otrzymywać dobre oceny za sam fakt dokonania wpłaty. I
      dobrze nawet jest, że na AE ocen za darmo się nie rozdaje - jak to ma miejsce
      w niektórych uczelniach prywatnych. Jednak uważam że władze AE źle pojmują
      pojęcie "wysokiego poziomu nauczania". Na większości egzaminów jest tak że 30 %
      osób ma pały, reszta z góry na dół dostateczne - nie ważne czy sie umiało czy
      nie, ściągało czy też nie. Jak w totolotku dosłownie z uwzględnieniem
      prawdopodobieństwa wygranej włącznie. My studenci studiów zaocznych i
      wieczorowych nie oczekujemy że będziemy mieć piątki w indeksach. Ale niech
      chociaż zapewnione nam będą normalne warunki studiowania. Tymczasem na
      ćwiczeniach sale są przepełnione, wykładowcy często nie przychodzą na wykłady,
      przychodzi nam się uczyć w bardzo złych warunkach - o czym już wspominałem. Do
      tego nie zbyt przychylny studentom dziekanat w którym czuje się nie raz jak
      intruz. Przystępując nie dawno do obrony pracy licencjackiej zamiast liczyć na
      przychylność ze strony Akademii napotykałem same trudności. Nie raz nie mogłem
      otrzymać karty egzaminacyjnej ponieważ zalegałem przykładowo 2 złote odsetek
      (przy wpłacie 2000 złotych !!!!!). Aby dokonać takiej śmiesznej wpłaty trzeba
      latać od pokoju do pokoju, liczyć na łaskawość pani w okienku kasowym - która
      właśnie ma przerwę - jednym słowem trzeba mieć niesamowite szczęście. Mówię to
      na podstawie tego czego doświadczyłem ostatnio. Musiałem wziąść dzień urlopu
      aby załatwić notę odsetkową i dokonać wpłaty !!! Podobnie jest w innych
      kwestiach. Wykładowcy robią nie raz łaskę że wpisują ocenę w indeks, a szczytem
      wszystkiego był ostatni egzamin ustny w którym trzy krotnie umawiałem się z
      jedną panią dr w godzinach swojej pracy i ani razu nie raczyła mnie odpytać bo
      nie miała czasu !!!! Jak to jest ? Przecież jest założenie że student zaoczny
      pracuje i powinna mu być zapewniona możliwość zdawania przedmiotów w takich
      godzinach, aby nie kolidowało to z pracą !! Gdy za czwartym podejściem
      zwróciłem na to uwagę zostałem zwyzywany przez tą panią dr. To był mój ostatni
      egzamin przed obroną i zamiast ułatwić życie miałem je maksymalnie utrudnione !
      To co później zastałem przerosło wszystko - podczas odpytywania pani dr
      dmuchała mi dymem papierosowym w twarz ...no przepraszam bardzo, ale to jest
      najzwyklejsze olewanie studentów !! To są niechlubne przypadki niestety
      liczne , ale w Akademii Ekonomicznej są na szczęście jeszcze wykładowcy którym
      zależy i ratują honor tej uczelni. Ale właśnie oni mam wrażenie że są
      dyskryminowani i najlepsi odchodzą z uczelni. Zostają tylko tacy, jak
      wspomniana pani dr, która na wykładach ograniczała się jedynie do pokazania
      folijek na rzutniku !!!! To ma być jedna z najlepszych uczelni ekonomicznych w
      kraju !! Skandal i tyle...Szkoda bo potencjał jest ogromny, tylko władze
      uczelni go nie dostrzegają. Tkwią widocznie w jakimś starym układzie a uczelnia
      zamiast się rozwijać wegetuje. Powstają piękne nowe budynki tylko ciekawe dla
      kogo ?? ?? ?? Atmosfera studiowania jest katastrofalna - mówię to z punktu
      widzenia studenta i nie jest to moja tylko opinia, ale zdecydowanej większości
      ludzi którzy mają styczność z AE ! Uczelnia widocznie straciła ostatnią szansę
      na zmiany ! Szkoda ....trwanie w beznadziei to niestety tak typowo polskie :(
      To jest przykre, ale co my malutcy studenci możemy zrobić...uczelnia nas
      chętnie skasuje $$$$ a potem ma nas nie powiem gdzie.... TAKA JEST PRAWDA i
      RZECZYWISTOŚĆ !!
      • Gość: stary student Re: Prawda o AE !! IP: *.ae.krakow.pl 12.04.05, 09:34
        Moze troche nazwisk, kto jest ten dobry, a kto kieoskim wykładowcą
        • Gość: studentka Re: Prawda o AE !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:34
          no to ja dokładam ogromny plus dr Markowi Benio!! :)
        • Gość: studentAE Re: Prawda o AE !! IP: *.kki.krakow.pl 12.04.05, 13:43
          można by zrobić ranking "dobrych" i "złych" ale podejrzewam byłby on mocno
          kompromitujący AE!
          • Gość: ja Re: Prawda o AE !! IP: *.chello.pl 13.04.05, 10:32
            kompromitujacy, bo "zlotych" byloby chyba dosc malo, nieprawdaz?
            • Gość: Zaciekawiony Re: Prawda o AE !! IP: *.comarch.pl 13.04.05, 15:26
              Czy to rzeczywiście prawda że zatrudnił syna i synową? To się chyba nazywa
              nepotyzm – ale pan prof. Grabiński zapewne nie używa takich brzydkich słów :-)
            • Gość: student AE Re: Prawda o AE !! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.04.05, 13:17
              Pani dmuchajaca dymem w twarz to przeslawna pani serda, maria, z katedry
              zarzadzania miedzynarodowego prowadzonej chwalebnie przez prof. teczke.
              Poziom wykladow tej pani to totalna zenada, a o dmuchaniu dymem w twarz mowi sie
              juz od lat i nic sie nie zmienia !!!
      • Gość: sum gn Re: Prawda o AE !! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.05, 17:08
        z wielką przykrością muszę się z Tobą zgodzić...
      • Gość: Studentka AE Re: Prawda o AE !! IP: 62.233.150.* 12.04.05, 21:36
        Ja tez jestem studentka AE i nie narzekam.Kolega roztoczyl tu taka wizje, ze
        gdyby tak naprawde bylo polowa studentow by sie pociela a reszta porzucila
        studia i stoczyla sie ze wzgledu na zlamana psychike.Nie jest pieknie, ale nie
        jest tez zle.Ja jestem studentka trzeciego roku i zajecia mam praktycznie
        wszystkie w nowych, dobrze wyposazonych salach.A te stare sale traktuje jako
        urozmaicenie, cos w rodzaju survivalu:) Problemy z wpisami i dziekanatami sa
        wszedzie i mysle, ze u nas akurat nie jest tak zle.Zdarzaja sie oczywiscie
        wyjatki. A ta pani dr... Czy to pani z katedry prawa miedzynarodowego i
        porownawczego, urocza dr Zosia?:) Wszedzie znajdzie sie takie indywiduum i nie
        ma co tego uogolniac i twierdzic ze wszyscy sa tacy i ze ogolnie jest dno.
        Troche przesadziles ale jesli miales przeprawe z dr Zosia lub kims podobnym to
        nie dziwie sie ze widzisz swiat w czarnych barwach i... zycze szybkiego powrotu
        do siebie :) A porzadni wykladowcy jeszcze sa i nawet czasami staja w obronie
        studentow i wygrywaja. Przyklad: dr Zosia dostala po lapach. A rektor i jego
        metody to calkiem inna broszka... Szkoda slow. Ale lepiej zamiast narzekac na
        uczelnie zabrac sie za rektora i na przyklad isc zaglosowac, a wielu ma to
        gdzies i pozniej narzeka jeszcze, ze im zle.
        • Gość: StudentAE Re: Prawda o AE !! IP: *.kki.krakow.pl 13.04.05, 12:22
          Masz rację że nie powinno się uogólniać. Dlatego też napisałem że są wyjątki
          które ratują honor tej uczelni. Jest cześć wykładowców na których wykłady
          przyjemność chodzić, widać że im zależy i choć są niektórzy z nich bardzo
          wymagający, to ich rzetelność, wiedza i podejście sprawia że aż chce się uczyć.
          Tyle tylko że na takiej uczelni z tradycja jaką jest Akademia Ekonomiczna w
          Krakowie te niechlubne historie o których mowa powinny być niechlubnymi
          wyjątkami. Tymczasem wyjątkowe są sytuacje serdeczności ze strony uczelni.
          Przecież mnie bardzo zależy aby było inaczej. Nie mam zamiaru bez sensownie
          najeżdżać na uczelnię! Ale niestety to co mówię to efekt rozgoryczenia które
          nie wzięło się z nikąd. Moje rozgoryczenie narastało stopniowe. już na
          pierwszym roku były przejścia z panem dr C, który notabene był bohaterem
          artykułu w Gazecie Wyborczej. Tych przypadków jest po prostu za dużo. Może
          miałem pecha ...Na obronę Akademii powiem, że naprawdę jest wielu wspaniałych
          ludzi wśród grona pedagogicznego, jak np. moja promotorka.I nie mam pretensji
          do wszystkich tylko właśnie do władz uczelni, które nie starają się stworzyć
          nowoczesnej i przyjaznej uczelni. Moje rozgoryczenie jest właśnie dlatego, że
          nowoczesny campus, pozytywny obraz od strony edukacyjnej uczelni, bogate
          zaplecze jest psute przez liczne incydenty! Który to już artykuł nieprzychylny
          o AE w prasie lokalnej? To nie dzieje się przecież z przypadku. Do tego
          dochodzi chaos organizacyjny...nie wiele przecież trzeba wysiłku aby to zmienić
          np. procedury związane z opłatami odsetek !!! Wystarczy dobra wola ze strony
          władz uczelni. Której brak ! Psuje to obraz uczelni i nie jest to przecież
          nasza wina. A co do uczestnictwa w wyborach ? co one dadzą jak i tak wszystko z
          góry jest pozakładane...układy, układziki, klany ...Jedyny sposób aby z tym
          walczyć to zorganizować się i nagłaśniać sprawę. W końcu bez nas studentów nie
          ma uczelni !!! O tym chyba pan rektor i jego klan zapomina....
      • Gość: ja Re: Prawda o AE !! IP: *.chello.pl 13.04.05, 10:31
        czyzby mowa byla tutaj o pani dr Serdzie?
    • Gość: tsting Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.comarch.pl 12.04.05, 09:06
      Wstyd mi że studiowałem na tej uczelni. Niektórzy pseudoprofesorowie są
      przyspawani do stołków na uczelni od lat a struktura władzy tylko utrwala takie
      status quo. Ciekawe czy na AE jest jeszcze jakiś wykładowca który otrzymałby
      kredyt zaufania od studentów?
      • Gość: absolwent Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.wsb-nlu.edu.pl 12.04.05, 10:42
        Który z wykładowców otrzymałby kredyt zaufania od studentów na AE Kraków?
        Odpowiedź jest prosta - Pani Profesor Maria Sierpińska. Ona zawsze miała dla
        nas czas. Zawsze nas traktowała jak ludzi. To jest profesorka, której postawa
        wobec studentów ratuje całą AE Kraków od takiego totalnego potępienia, jakie
        znajduje się w poprzednich komentarzach. Nie ustawiajcie wszystkich w jednym
        szeregu, bo na AE Kraków są jeszcze wielcy profesorowie (i profesorki).
        • Gość: rasta Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.crowley.pl 12.04.05, 18:09
          rowniez mam zla opinie o dziekanatach i "profesjonalizmie" wykladajacych.
          oczywiscie zdarzaja sie wyjatki: prof. Kałkowski(chyba juz odchodzi na
          emeryture), dr Paweł Kawa, mgr Marek Dabrowski, dr B. Szlachta, mgr Malgorzata
          Seweryn(hiszpanski-wspanialy czlowiek, wymagajacy nauczyciel), dr. A
          Gryglaszewska, prof. Szałkowski, dr Kusak, mgr A Żur, dr Walkosz, prof
          Karwinska, dr. Lic, dr Miś(prawo spółek), prof Targalski, dr Krzysztof Misiołek...

a z tych nazwisk moze 4 osoby bylo dla mnie inspiracja do wlasnych poszukiwan.
          cholera a przeciez jestem juz na 4 roku...

• Gość: Adam Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.ipaper.com 12.04.05, 20:04
          Ale z tego co wiem to prof. Sierpińska pokłócona z rektorem Borowieckim od
          zawsze po jego wyborze na rektora odeszla z uczelni
          • Gość: Foxy Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: 80.51.176.* 18.04.05, 17:34
            A gdzie tam siedzi i truje dalej, ale ponoc uczy tez w Warszawie za
            cyt. "wielkie pieniadze".Cale to zgnile cialo jest siebie warte, tematy na
            wykladach z przed 10 lat, i dla ulatwienia kazdy temat to taka czy siaka
            matematyka i klepanie zadanek.Popieranie uczenia pamieciowego zero przyzwolenia
            na myslenie tworcze i proby dyskuji z nieomylnymi.
        • Gość: studentka Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.04.05, 22:12
          Zgadzam sie calkowicie i do tego jeszcze dr Pipień. Nie znam człowieka z
          wiekszym poczuciem humoru:)
      • Gość: kubol Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:35
        Prof grabiński zatrudnił syna konrada i synową barbarę
        prof mikułowski pomorski był pijany na zajęciach
        prof dresler był pełnomocnikiem rektora ds inwestycji i wszystko sie wali a
        gdzie róznica kasy pomiędzy planem a realizacją (4 x drozszy) i nigdzie nie
        bylo całego kosztorysu,
        jaki był koszt pawilonu finasów,
        gdzie wybyły pieniądze z kasy uczelni jak grabinski konczył (-4 mln zł),
        dlaczego pan grabinski za czasów rektora nie przychodził na zajecia,
        skad 3 domy u prf dreslera wybudowane w trakcie trwania inwestycji na AE,
        grabinski ma 3 domy również podczas rektorowania na AE 12 lat,
    • Gość: Stefan Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:02
      Wybory na AE zostały sfałszowane , komisja została obstawiona przez swoich
      ludzi Adam WILCZYNSKI przewodniczący samorzadu studenckiego AE , brat Jacka
      Wilczyńskiego prezesa Instytutu Sztuki sponsorowanego przez AE , nie ma nic za
      darmo! KIELUR DANIEL wieczny student , pracownik Instytutu Sztuki , co on robił
      w komisji , nie macie nikogo młodszego, ale jasne to musi byc ktos zaułany!
      KIELUR ile lat juz studiujesz i kto ci daje urlopy i za co?, dobrze ze ktos
      ujawnił prawde o przekretach na AE , ALE PEWNIE CZERWONY REKTOR na wszedzie
      swoich ludzi i wszystko ucichnie. WSTYD taka zasłużona uczelnia, jak spojrzysz
      w oczy swoim studentom i pracownikom. KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDZ!!!!!!!!!!
      • Gość: nie powiem Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:10
        to wszystko co się dzieje na tej uczelni jest po prostu chore. poczynając od
        działań RUSSu i przebiegu wyborów, kiedy to kandydaci z 80% poparciem wyborów
        nie wygrali (zgadnijcie dlaczego?), poprzez bieżące przekręty, aż po wybory
        rektora. wybory zostały sfałoszowane i dowody na to są. a obóz obecnego rektora
        nie boi się podjąć żadnych działań, bo i do gróźb się już posuwali (grozili też
        tym, którzy ośmielili się startować w wyborach do samorządu). co do restauracji
        "pod kominem" istnieje tylko dlatego, że podczas sporządzania umowy wynajęty był
        prawnik, który zadbał o najdrobniejsze szczegóły. i teraz rektora szlag trafia
        bo do niczego nie może się przyczepić, żeby ich usunąć.
        jeśli chodzi o wybory elektorów, to jasno widać, że wszystko było robione, żeby
        frekewncja była jak najmniejsza. studiuję już 3 rok i pierwszy raz zobaczyłam
        rektorskie "na prośbę organizacji studenckich". również powrót po świętach w
        czwartek, a nie jak zwykle w środę, był po to, żeby jak najmniej ludzi zagłosowało.
        teraz wszyscy mówią, że należy się zmobilizować. ale kiedy niezależni chodzili,
        prosili, tłumaczyli co może się stać... jakoś ludzie nie wzięli sobie tego do
        serca. więc zastanówcie się czy głosowaliście? i czy teraz będzie jeszcze jedna
        szansa, żeby to naprawić. a jeśli tak to ją wykorzystajcie, bo nie często się
        drugą szansę dostaje.
      • Gość: zainteresowany Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.piastlan.one.pl 15.04.05, 18:13
        skad Stefcio masz takie info nie byles grzeczny i cie wylali
    • Gość: antyborowka Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.compower.pl 12.04.05, 11:38
      Pamietajcie ze potrzebny jest nasz studencki sprzeciw! nie mozemy sie biernie
      oburzac, jest szansa zeby zadzialac. Kazdy glos sprzeciwu bedzie sie liczyl.
      Oburzamy sie na afery na szczeblu panstwowym, a tu pod nosem nam taki numer
      wykrecaja. Czas odkleic tych ludzi od stolkow, moralnosc tego wymaga.
      • Gość: XXX Nienawidzę tego buraka - Borówy!!! IP: *.crowley.pl 12.04.05, 18:09
        Jestem już prawie absolwentem AE (pozostało mi się obronić...:) i mam
        porównanie rządów Grabińskiego i Borowieckiego. Działałem przez jakiś czas w
        organizacjach studenckich za "panowania" Borówy i wiele razy spotkałem się z
        paradoksalnymi sytuacjami na uczelni. Na przykład obecny rektor nie trawi
        wszystkiego co jest związane z Restauracją Pod Kominem, nie wiem dlaczego...
        Jeszcze bardziej nienawidzą go właściciele "Akwarium" i starego, dobrego
        Herzoga. To tylko kilka przykładów wyjętych z morza przekrętów.
        • Gość: myślacy Re: Nienawidzę tego buraka - Borówy!!! IP: *.comarch.pl 13.04.05, 14:05
          A moze dlatego ze wczesnij byly zwiazane przekrety czasami trzeba pomyslec a
          pozniwej pisac. ja tez mialem doczynienia i wiem ze etraz jest duzo lepiej.
          Przynajmniej nei ma klamsta i obludy
      • Gość: byly student Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:38
        Za borowieckiego to sie cos zmieniło a za grabinskiego sie walilo!!!
    • Gość: studentka AE Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.citynet.pl 12.04.05, 11:42
      Wreszcie o tym napisano! Te przekręty już trwają i trwają. Ale ludzie, nie
      najeżdżajcie na całą uczelnie. Są na niej ludzie, u których warto studiować, i
      właśnie Ci zaczęli całasprawę. To oni odważyli się w końcu zaprotestować (co
      nie jest w cale takie proste jak się wydaje, bo pracownicy są po prostu
      zastraszeni i się boją, ze jak się odezwą to zostaną zwolnieni, tak silną
      pozycję sobie kupił obecny rektor i jego "ludzie"). To nie uczelnia jest zła
      czy głupia, to jej władze, które w żaden sposób nie odzwierciedlają jak widać
      poglądów większości (znacznej!!) pracowników i studentów. I osobiście podziwiam
      tych członków Senatu Uczelni, którzy zdobyli się na odwagę i zaprotestowali. I
      momo wszystko mam nadzieję, że uda im się wywalczyć sprawiedliwe wybory.
    • Gość: PracownikAE Danuta Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:00
      Pan Marek Frankiewicz powiedział do na ze jak nie zagłosujemy na elektorów
      popierajacych rektota Borowjeckiego to mozemy sobie szykac nowej
      pracy,atmosfera jest nie do zniesienia wszyscy strasza jedni drugich a nas
      najbardziej , ze bedzie firma a nas zwolnia , a kazdy chce pracowac i ma
      rodzinę ale to jest nie w porzadku , to zły rektor ale kto mam pomoze
      • Gość: absolwentka Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:30
        ze to zly rektor wszyscy wiedza, moze to samolubne,ale ciesze sie ze juz
        skonczylam ta beznadziejna uczelnie, ktora notabene niewiele mnie nauczyla...
        • Gość: telek Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.05, 20:09
          no wlasnie ......... nigdy wiecej AE Krakow...
          czytam te posty .... ale chyba studenci co je pisza nigdy nie byli na innych uczelniach ... ja juz nie mowie za granica ... wystarczy porozmawiac z ludzmi z AE wroclaw czy poznan ... ale tak to jest w takim strasznie milym uroczym ale zarazem zapyzialym i kumoterskim Krakowku :)
      • Gość: zainteresowany Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.piastlan.one.pl 15.04.05, 18:08
        "świnia"z tego Frankiewicza
    • Gość: Ktoś Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:09
      Tak jak inni suę tu wypowiedzieli - kiedyś interesowałem się tą tematyką,
      zaangażowałem sie nawet w kampanię wyBorczą grupy moich kolegów i koleżanek.
      To straszne, co się dzieje na AE - i to juz od wielu lat. Stołki w Samorządzie
      są dziedziczne! Popatrzcie, czy to przypadek, że brat Wilczyńskiego ląduje w
      samorządzie pomimo, że jest 20 tysięcy innych opcji?
      Czy to przypadek, że Agnieszka Odorowicz, wieloletnia działaczka i szefowa
      Samorządu (lata 90te) zakłada z Wilczyńskim Instytut Sztuki, a potem po
      wygraniu poprzednich wyborów przez Borowieckiego nagle staje się szefową
      promocji AE? Czy to przypadek, że Odorowicz pisze pracę doktorską u prof.
      Szromnika, prorektora?
      Popatrzcie, jak rozdzielane i wydawane są pieniądze na działalność studencką, a
      poznacie odpowiedź, kto płaci komu za poparcie w wyborach.
      Wstyd i hańba.
      • juriusz To jest najfajniejsze 12.04.05, 12:20
        "Zdaniem przewodniczącej komisji prof. dr hab. Zofii Cichoń obie tury odbyły się
        w jak najlepszym porządku. - Nie ma paragrafu, który zabrania jednocześnie
        startować i podliczać głosy - oznajmia."

Nie mam słów, po prostu morduje - pewnie nie wpadł nikt na to, że może dojść do
        takiej sytuacji, bo to jest jakaś patologia straszna - startują i sami liczą
        głosy, dramat!
        • Gość: Elka Re: To jest najfajniejsze IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:32
          Nie ma tez paragrafu zabraniającego sekretarce obecnego rektora bycia
          sekretarzem komisji wyborczej. Wszystko zgodnie z prawem. Faktycznie - dramat!!!
          • kaszmirowa Re: To jest najfajniejsze 12.04.05, 13:33
            I w pierwszej turze mieć 14 głosów, a w drugiej 267... Czyli uściślając artykuł
            GW 19 razy więcej. Karuzela się kręci dalej;)
      • Gość: Anna Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:04
        Kontynuacja kariery Jacka Wilczyńskiego to stanowisko asystenta w Katedrze
        p.profesora Andrzeja Szromnika. Ponoc Jacek wygrał konkurs na asystenta/sic/
      • Gość: kolo Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.piastlan.one.pl 15.04.05, 18:20
        to prawda, ale od Odorowicz VON
        • Gość: wkurzony Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.04.05, 13:36
          Odorowicz to w tym wszystkim najbardziej wyrachowana sooka !!!
    • Gość: Opoz Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.crowley.pl 12.04.05, 12:59
      Powiem wiecej niz w artykule, mamy bezposrednie dowody na to ze te wybory
      zostaly sfalszowane! SKANDAL!
    • Gość: absolwent AE Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 12.04.05, 13:23
      odkad pamietam przy wszystkich wyborach na AE przy ktorych palce maczal
      samorzad byly nieprawidlowosci... ale zawsze rektor przymykal na to
      oko... "reka reke myje"... i widze ze nic dalej sie nie zmienilo...
    • Gość: absolwentka Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 14:07
      Kto wierzy w cud nad urną?
      Przede wszystkim Ci, którzy nie bardzo rozumieją kim jest "nowa", a kim "stara"
      władza.Ci, którzy za "starą " władzę jak określają "nie pozwalającą oderwać się
      od stołków", uważają Rektora wybranego trzy lata temu, a więc kończącego
      pierwszą kadencję, kadencję w czasie której z mozołem,obrzucany paszkwilami i
      wstrętnymi anonimami próbował wprowadzić Uczelnię, o której mam nadzieję pomimo
      wszystko będziemy mogli myśleć z szacunkiem, na drogę prawa po 12 latach rządów
      prawdziwie "starej władzy",która wybory poprzedniej kadencji potraktowała
      jedynie jako "wypadek przy pracy", który wiadomymi metodami da się szybko
      naprawić.Nie żaden cud nad urną ale pełna mobilizacja ludzi uczciwych i w pełni
      świadomych tego o co naprawdę toczy się walka spowodowała, że elektorami
      zostali Ci, którzy mają szansę potwierdzić,iż droga którą wybrał obecny Rektor
      i Jego współpracownicy zasługuje na kontynuację.
      A na marginesie, może pora skończyć z podziałami ludzi
      na "czerwonych","czarnych","niebieskich" i "w kropki".Może pora dzielić ludzi
      na uczciwych i nieuczciwych.
      • Gość: e tam Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.ae.krakow.pl 12.04.05, 14:39
        coś ściemniasz ? nie ładnie tak kłamać dziewczynko
      • Gość: Golan Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 14:55
        W pelni popieram nowe podzialy - dodalbym jeszcze podzial na normalnych i
        autokratow obsadzajacych prawie wszystkie kluczowe stanowiska swoimi w
        wiekszosci nieudolnymi ludzmi.
        Kolejny podzial np. na ludzi szanujacych podwladnych i uwazajacych ich za
        motloch ktorym nalezy komenderowac
        Znalazloby sie tego wiecej...
      • Gość: student Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:36
        panie rektorze..
        prosze nie wypisywac takich glupich postów
      • Gość: Świadek Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.slowiki.org / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 01:14
        Mobilizacja, a i owszem...po godzinach... Czy ludzi uczciwych? To bardzo
        kontrowersyjne określenie... Czy świadomych? A tak... świadomych zysków...
        Paszkwile? Zabawne bo tej nomenklatury słownej chwytał się Jego
        Magnificencja... PS. Studenci w tym przypadku są narzędziem bez kręgosłupa i to
        jest najsmutniejsze...
      • Gość: Yzb Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.netcontrol.pl 13.04.05, 10:35
        aha, a wedlug tego kryterium uczciwym bedzie ten, ktoremu sie nic nie udowodni?
        ciekawe jak uda sie borowieckiemu cokolwiek udowodnic, jezeli to on decyduje,
        czy wpusci policje na kampus, czy nie - tak jak w przypadku akwarium
      • Gość: wkurzony Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.04.05, 13:39
        Po co sie odzywasz naiwna dziwczynko jak nie masz zielonego pojecia o co w tym
        wszystkim chodzi ???!
    • Gość: ŻAK AE Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: 149.156.210.* 12.04.05, 14:46
      Miałem nadzieję że po 2 kwietnia coś się zmieni.....Do władz AE widocznie nic nie dotarło.....Cóż można powiedzieć?Dramat,po prostu dramat.Dodam jeszcze jedno - to "ci ludzie" mają nas uczyć?????????
      • mn7 naiwny? 12.04.05, 15:49
        Gość portalu: ŻAK AE napisał(a):

> Miałem nadzieję że po 2 kwietnia coś się zmieni.....Do władz AE widocznie nic
        n
        > ie dotarło.....Cóż można powiedzieć?Dramat,po prostu dramat.Dodam jeszcze
        jedno
        > - to "ci ludzie" mają nas uczyć?????????

Co Twom zdaniem miało do nich "dotrzeć"??? Co tu ma w ogóle do rzeczy 2
        kwietnia??? Tu chodzi o wielkie pieniądze, wpływy, władzę. Pamietaj, że są to
        ludzie, którzy zawsze kierowali się hasłem "Raz zdobytej władzy nie oddamy
        nigdy". Cóż z tego, że wszyscy widzą, że wybory zostały w bezczelny sposób
        sfałszowane? Oni wiedzą, że im można "naskoczyć".

• Gość: Absolwent Re: naiwny? IP: *.comarch.pl 15.04.05, 14:38
          z tego co ja sie orientuje to kto inny mial sparwe w prokuraturze o falszownie
          wyboru takze trzeba pierwsze wiedziec a pozniej dopiero pisac.
      • Gość: qbasz Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.crowley.pl 13.04.05, 00:52
        to nie forum o pojednaniu kibicow...
    • Gość: aa A pamietacie poprzednia kampanie? IP: *.ae.krakow.pl 12.04.05, 14:49
      Przeciez sytuacja byla identyczna, tylko ze rzekome "przekrety" robila druga
      strona - zwiazana z Grabinskim, Owsiakiem i resztą. Tyle, ze wtedy nikt o tym
      nie napisał, bo przeciez Wyborcza nie bedzie robic kolegom ziazi. Teraz kolegom
      zle sie dzieje, to robi sie afere.
      Zamiast glupio pisac, zainteresujcie sie szczegolami wyborow i wiele rzeczy sie
      Wam wyjasni.
      • Gość: jarokrak Re: A pamietacie poprzednia kampanie? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.04.05, 15:30
        Nie wiem, co moze nam sie wyjasnic czlowieku?! Wybory ewidentnie sfalszowano,
        no chyba, ze ktos wierzy w cuda na AE. Cale szczescie, ze sa tam wykladowcy i
        studenci, ktorzy sie nie daja! Nowy Rektor powinien zwolnic cala ta klike z
        Borowieckim i Cichon na czele! W wynikach nie ma nic zaskakujacego? Co za
        kretynka!
        • Gość: studentAE Re: A pamietacie poprzednia kampanie? IP: *.agns.fr 12.04.05, 16:19
          A moze tak poczekac na oficjalne dochodzenie w sprawie "falszerstwa". Bardzo
          latwo zarzucic komus falszerstwo. Trudniej to udowodnic. A media jak zwykle sa
          zadne sensacji. Pogrzeb Papieza sie skonczyl, nic nowego sie nie dzieje, to nie
          ma o czym pisac, wiec lapiemy sie za cieply temat wyborow - znajdzmy kozla
          ofiarnego (patrz prof. Cichon i prof. Borowieckiego), oszkalujmy go o
          falszerstwo. Niech narod sie bawi - "chleba i igrzysk"!!!!.
      • Gość: szok Re: A pamietacie poprzednia kampanie? IP: *.ae.krakow.pl 12.04.05, 16:19
        o tak, szczegolami wyborow to wartoby sie baaaardzo zainteresowac. wszyscy sie
        zainteresuja, studenci, pracownicy, senat i wreszcie media. a juz najbardziej
        interesujace to beda tlumaczenia czlonow komisji i wladz AE
    • Gość: absolwent nie ae Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:14
      Czas to pakować walizki. Bo rośnie nam nowe pokolenie "wykształconych ludzi", którzy wczesniej czy później dorwą się do władzy na wyższym szczeblu.
    • Gość: Invi Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 15:14
      Czy nigdy nie moze byc dobrze? Podobne machloje byly przy wyborze do RUSSu,
      normalnie paranoja... grr
    • Gość: student poza AE Falszerstwa IP: *.agns.fr 12.04.05, 16:24
      A moze tak poczekac na oficjalne dochodzenie w sprawie "falszerstwa". Bardzo
      latwo zarzucic komus falszerstwo. Trudniej to udowodnic. A media jak zwykle sa
      zadne sensacji. Pogrzeb Papieza sie skonczyl, nic nowego sie nie dzieje, to nie
      ma o czym pisac, wiec lapiemy sie za cieply temat wyborow - znajdzmy kozla
      ofiarnego (patrz prof. Cichon i prof. Borowieckiego), oszkalujmy go o
      falszerstwo. Niech narod sie bawi - "chleba i igrzysk"!!!!.
      • Gość: studentAE Re: Falszerstwa IP: *.ae.krakow.pl 12.04.05, 16:36
        Popieram! Najwyższy czas to wszystko skonczyć! Dajmy szansę młodym!
        • zambro Re: Falszerstwa 12.04.05, 18:27
          Instytut Sztuki po prostu ukradł mieszkańcom Krakowa Fort św. Benedykta w
          Podgórzu. Tyle się Wilczyńscy, Odorowic nauczyli od Borowieckiego. Wstyd i hańba.
          • Gość: student UJ Re: Falszerstwa IP: *.ae.krakow.pl 13.04.05, 09:27
            Rany, ale wszystkich boli, ze ktos cos robi. Przynjamniej z Fortem cos sie
            teraz dzieje, a tak to "mieszkancy Krakowa" dalej pili by tam wino, a zabytek
            by sie walil i niszczal. Ludzie, troche rozsadku. Zawsze latwo sie krytykuje. A
            to, ze w tym kraju zeby zrobic cos dobrego trzeba sie niezle nakombinowac, to
            juz wszyscy razem jestesmy winni...Ale co ja tam wiem...
    • Gość: T_AE_krk Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.autocom.pl 12.04.05, 18:23
      Ja bym proponował jakąś porządną ustawkę, powiedzmy 50 na 50 :o)) i będzie
      dobrze
      • Gość: Związana z AE Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:41
        Wiem tylko tyle!Uczelnia za panowania Pana Rektora Borowieckiego stała się
        nieprzyjazna zarówno dla pracowników jak i dla studentów.Najwyższy czas to
        zmienić.Jak widzę nie jest to tylko moja opinia.Życzę powodzenia!
        • Gość: Anna Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:23
          Nieprzyjazna ... to eufemizm. Dlaczego dzis żaden student ani pracownik nie
          chciał rozmawiac z TV, mimo, że wiele ciekawych rzeczy nie wyssanych z palca
          mieliby do powiedzenia. Przykro to powiedziec, ale po prostu bali sie. Studenci
          chcą w miare spokojnie skończyc studia, a pracownicy, cóż, przecież nie raz
          słyszeli, że na ich miejsce czeka kilkoro innych.
          • Gość: nie powiem Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:10
            bo groźby zaczynają być na porządku dziennym. wśród studentów rówinież. i to
            poważne groźby... a Ci którzy są na listach niezależnych i tak już są w większym
            stopniu zagrożeni, bo przecież występują jawnie pod swoimi nazwiskami..
            • Gość: efer Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.compower.pl 12.04.05, 21:33
              nie ma sie co straszyc, wlasnie chodzi o to zeby bylo nas wielu ktorzy sa
              gotowi zaprotestowac. kilkaset osob nie musi sie obawiac, ludzie spojrzcie na
              siebie. podziwiam ta porzadna czesc senatu, oni podjeli wieksze ryzyko, licza
              tez na nas, nie zawiedzmy ich.
          • Gość: Michał Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.04.05, 09:05
            Witam! Ja jako student AE udzieliłem przed Głównym Budynkiem wywiadu dla TVP 3
            Kraków (był w Kronice), oraz dla Radia Kraków i X-FM... Radze wam wszystkim nie
            bac sie zastrasania i gróźb bo jest to czysta gra psychologiczna! Zmiany
            popiera zdecydowana wiekszosc i jesli ona otwarcie wystąpi to przeciez JM Pan
            Rektor nie usunie wiekszosci studentów i pracowników...

PS. podpisujcie nasze petycje...a na Finansach i Towaroznawstwie bardzo wazne
            sa potwierdzenia udzialu w glosowaniach - pytajcie o to swoich elektorów - ma
            to byc decydujacy material dowodowy dotyczący fałszerstwa !!!
    • bonarus Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej 12.04.05, 18:43
      hehehe ja tam sie ucze i wszyscy czujemy ze cos wisi w powietrzu Moze by
      wreszcie ktos nam wytlumaczyl czemu jeszcze nie ma stypendiów na które
      pracowalismy cały zeszly rok Bo juz w bajki ze jeszcze jest jakis blizej
      studentom nieznany okres sesyjny ( W KWIETNIU!!!) to juz przesada
      • Gość: Yzb Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.netcontrol.pl 13.04.05, 10:41
        jak to czemu nie ma? odsetki...
    • Gość: asiczka Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.ar.krakow.pl 12.04.05, 18:50
      Niestety AE bardzo sie zmienila na gorsze,nadszedl czas odciac wszystkie
      pasozyty. Ciesze sie, ze w koncu media naglosnily choc troche te sprawe
      dotyczaca wyborow.Oby obecny rektor zniknal i przestal zaklocac lad i porzadek,
      studentom oraz pracownikom AE
    • Gość: pepe Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.linuxstuff.pl / 62.233.214.* 12.04.05, 18:55
      Gdyby w Polsce przeprowadzono dekomunizacje, to towarzysz Borowiecki - byly I
      sekretarz Komitetu Dzielnicowego Krakow-Srodmiescie PZPR - sprzedawalby
      marchewke na Kleparzu. A tak jest "profesorem". Podobnie jak towarzysz Hausner,
      tez z AE. Natychmiastowa dekomunizacja!!!
    • Gość: unblind Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.devs.futuro.pl 12.04.05, 19:17
      Skandal ! Jestem studentem tej uczelni. Dzis mialem wyniki z jednego egzaminu. Wykladowca bezczelnie posadzil mnie o oszustwo i podlozenie gotowca tylko dlatego ze napisalem najlepiej ze wszystkich (na 5.0) Dopiero po przepytaniu mnie ze wzorow (super) i przeanalizowaniu czemu tak zrobilem kazde zadanie, wpisal mi ocene... Czy to juz nie wypada sie uczciwie nauczyc i zdac ?
      Jak widac porzadki nalezaloby zaczac od samej gory. Wladze uczelni powinny zostac dyscyplinarnie zwolnione !

PS. Jest kwiecien a nie widzialem jeszcze swojej pani mgr od cwiczen, poniewaz na 4 zajecia ktore sie powinny odbyc, przyszla tylko 1 raz... swietna dyscyplina kadry (a na zaliczeniu pewnie lawinowo posypia sie palki)
      • Gość: mops Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.autocom.pl 12.04.05, 20:03
        czyzby pani od rynku kapitałowego:P
        • Gość: otto de viant Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:29
          nie.pani marzena od finansow lokalnych, kierowniczka jakiejs agendy rzadowej od
          rozwoju wsi. zajecia mijaja, studenci czekaja, zajecia sie nie odbywaja, a
          wiedza wymagana na kolokwium, oj wymagana...

co do solidnych marek zaliczam dr Karska od statystyki (do rany przyloz), dr
          Niznik od publicznych oraz Mozdzierz-ambitna magister, ktora jest w stanie nam
          przekazac wiecej wiadomosci niz czlonek RPP WP Profesor Owsiak opowiadajacy
          anegdotki z wojska, podworka, konczacy wyklad wczesniej, ' bo musi zdazyc na
          pociag do warszawy'... gie mnie to obchodzi, gdzie mu sie spieszy. jak mi sie
          spieszy do chorej mamy, to musze zalatwiac lewe zwolnienie lekarskie.

zupelnie inna bajka to czas marnowany na lektoratach.

potencjal splywa, ludzi naprawde dobrzy rozmieniaja sie na drobne, marnuje sie
          naprawde masa madrych studentow, ktorych nikt nie potrafi kopnac w tylek,
          zachecic do uczciwej pracy. z cala konsekwencja ezekwuje sie nikomu
          niepotrzebne rzeczy w stylu ekonomii matematycznej czy POIZ,ale to byc moze
          moje prywatne perwersje.
          • Gość: Yzb Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.netcontrol.pl 13.04.05, 10:50
            szafranska tez na wyklady nie przychodzila, bo niby jej katedra sie
            przeprowadzala...
            a lektoraty (z niektorymi lektorami) to porazka - mozna nie robic kompletnie
            nic i miec zaliczenie. mozna nawet chciec cos robic, ale sie nie da, bo lektor
            nie ma pojecia o uczeniu :(
          • Gość: Yzb Re: Cuda nad urną na Akademii Ekonomicznej IP: *.netcontrol.pl 13.04.05, 10:53
            jeszcze co do niepotrzebnych rzeczy - po co komu ekorozwoj na stosunkach
            miedzynarodowych? jeszcze z dr. klima, ktora ma wszystkich gleboko w dupie,
            uwala ludzi jak sie jej podoba, a jak ktos przychodzi na poprawke, to mowi, ze
            ona nie ma czasu, trzeba bylo przyjsc kiedy wczesniej/pozniej/nie przychodzic w
            ogole
    • thekoza niedawno problemy na UJ, teraz AE 12.04.05, 20:39
      niedawno byly obiekcje, co do wyborow rektora UJ, teraz czas na AE? czekam na
      reszte uczelni ;]
      • Gość: aa Re: niedawno problemy na UJ, teraz AE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 12.04.05, 21:21
        Wielu protestuje jak ich od koryta odrywają lub nie pozwalają się dopchać.
        Warcholstwo jest wszedzie, nawet wsrod profesorów. Przykre, ale prawdziwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka