Dodaj do ulubionych

"Czynne" TBS w Krakowie

24.04.05, 18:41
Chciałbym jak najszybciej (wczesna jesień) zamieszkać w TBS w Krakowie.

Co mi radzicie:
- szukać kogoś skłonnego sprzedać wkład partycypacyjny?
- szukać ofert TBS z Krakowa?

Jak się do tego zabrać?
Jedyna rzecz, która skłania mnie do TBS - to to że nie trzeba na niego
zaciągać takiego gigantycznego kredytu jak kredyt mieszkaniowy.

Pozdrawiam i czekam
Inny

Obserwuj wątek
    • Gość: bilbao Re: "Czynne" TBS w Krakowie IP: *.agh.edu.pl 24.04.05, 19:06
      z TBSami w krakowie kiszka, mało co siębuduje, jedyna szansa to odkupienie
      partycypacji od mieszkania które stoi inaczej możesz czekać całe wieki
      (przykład TPS Budrem i Zuskich.
      Polecam stronkę
      www.forumtbs.pl
    • casual Re: "Czynne" TBS w Krakowie 24.04.05, 22:24
      Zastanow sie moze nad spoldzielnia lokatorska - zasady te same, a w umowie masz
      wyraznie zaznaczone, ze mieszkanie jest Twoje za 30 lat. Np:

www.sniezka.krakow.pl/
      www.lsm.krakow.pl/
      • Gość: ciekawski Re: "Czynne" TBS w Krakowie IP: *.demo.pnet.com.pl 25.04.05, 09:48
        A czy partycypacje w tych spółdzielniach mieszkaniowych też można tak "kupić na
        rynku wtórnym" jak w przypadku TBS-ów? Po prostu ktoś rezygnuje z TBS-u i
        odsprzedaje komuś wkład partycypacyjny.

ciekawski
        • casual Re: "Czynne" TBS w Krakowie 25.04.05, 15:47
          Tego nie wiem, bo nie ineresowalam sie az tak (zdecydowalam sie na
          wlasnosciowe), ale podejrzewam ze jest taka mozliwosc, moze najlepiej pytac w
          samej spoldzielni? :-)
    • Gość: cikawy Re: "Czynne" TBS w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:04
      Musisz zgłosić sie do wojska. Oni budują TBS na Bora-Komorowskiego naprzeciw
      Geanta. Dobra lokalizacja, tereny zielone. Świetna infrastruktura handlowa i
      oświatowa. Polecam
      • Gość: ciekawski bardzo Re: "Czynne" TBS w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:08
        Poważnie - z tym TBS-em na Bora Komorowskiego????
        TBS dla wojska? Czyli żaden TBS tylko obiekt dla wojskowych i ich rodzin.
        Myślałem, że takie rzeczy wymarły naturalną śmiercią wraz z byłym ustrojem :)
        Ale przecież wojskowi też ludzie - i też mogą mieć kiedyś ochotę opchnąć takie
        udziały partycypacyjne?

???
        • Gość: Ana Re: "Czynne" TBS w Krakowie IP: *.strusia.comnet.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 16:11
          Ale czy osoba, która nie ma nic wspólnego z wojskiem może się tam starać o
          mieszkanie???? Myślałam że to tylko dla wojskowych i ich rodzin. Jeżeli ma ktoś
          jakieś info na ten temat to priszę napisać. Czy są może jakieś wolne mieszkania
          i ile kosztują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka