Gość: szczcinianin IP: *.telia.com 08.08.02, 23:27 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomCrac nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 23:33 tylko o czym? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: nie, wiec gadaj 08.08.02, 23:38 opisz mu wolę duchacką i w zamian zażądaj opisu np. niebuszewa, a ja skonsultuję, czy to prawdziwy szczecinianin czy się podszywa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 23:45 Chyba za czesto chwale sie gdzie mieszkam, co? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.08.02, 23:47 O tym nigdy za często! Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: nie, wiec gadaj 08.08.02, 23:49 A ja nawet nie wiem, która jest ta Wola Duchacka :-( Kurdwanów, Piaski, Wola D. - dla mnie to jedno wielkie osiedle i nie wiem które jest które. Chyba nikomu się nie naraziłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 23:52 > Chyba nikomu się nie naraziłam? Mnie na pewno nie, chociaz zeby Cie troszke pognebic to Wola D dzieli sie jeszcze na W i Z :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.08.02, 23:53 kathy38 napisała: > A ja nawet nie wiem, która jest ta Wola Duchacka :-( > Kurdwanów, Piaski, Wola D. - dla mnie to jedno wielkie osiedle i nie wiem które > > jest które. > > Chyba nikomu się nie naraziłam? Ale obciach. Kurdwanów i Wola, to zupełnie inna kultura;)Nie mówiąc o Piaskach. A ja mieszkam koło ostatniego przystanku szybkiego tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: nie, wiec gadaj 08.08.02, 23:57 Piaski są chyba osiedlem najstarszym. tomCrac, a ty zamieszkujesz tę W. czy Z.? Właściwie to mi i tak wszystko jedno bo nie wiem gdzie to. Choć chyba ulica Beskidzka to już Wola-Zachód. Ale mogę się mylić bom nietutejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:01 > tomCrac, a ty zamieszkujesz tę W. czy Z.? Zachod > Choć chyba ulica Beskidzka to już Wola-Zachód. Ale mogę się mylić bom > nietutejsza. nie mylisz sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 09.08.02, 00:01 Ja mieszkam koło Beskidzkiej. Właściwie na GołejAśce, ale na skrzyżowaniu z Beskidzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:00 > Ale obciach. Kurdwanów i Wola, to zupełnie inna kultura;) > A ja mieszkam koło ostatniego przystanku szybkiego tramwaju. eeeee to znaczy, zes nie czysty Wolanin ;) na pewno juz masz jakies kurdwanowskie nalecialosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.08.02, 00:04 No co ty. Osobiście lałem się z Kurdwanowem na wiadra w Smigus Dyngus. Byłem gotów umrzec za Wolę, wiadro straciłem....a ty takie słowa..nie rań mojego serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:12 > No co ty. Osobiście lałem się z Kurdwanowem na wiadra w Smigus Dyngus. Byłem > gotów umrzec za Wolę, wiadro straciłem....a ty takie słowa..nie rań mojego serc > a ehhh az lezka sie w oku pojawila :) pamietam jakies 5 lat temu znudzilo nam sie lanie na osiedlu, wiec poszlismy na Gola Aske. Tam spotkalismy za duzo sprzymierzencoof, totez padl rozkaz aby swoj atak skierowac na Kurdwanow! hehe chyba z 50 chlopaczkow z wiadrami przez Witosa i tam lanie.. co sie tam nie dzialo. Po 5 minutach dostali desant, ze nas 50 musialo uciekac na Wole :D Gdzie chodziles do podstawowki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 09.08.02, 00:15 55, jeszcze sie tam krowy pasły i te sady, gdzie chodziliśmy na grandę, ew. staczaliśmy pojedynki...ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:22 no niezle! za moich czasow tez sie krowy pasly :D pewnie kojarze Ciebie z widzenia. Pamietasz Kuternoge i jego sad? Teraz 'nowa' Wola zmienila klimat :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.08.02, 00:26 A który jesteś rocznik, jeśli mozna wiedziec? Kuternoga, to ta chałupa obok wejścia do budy? Faktycznie, przez np. te rowerowe miasteczko czy jak to zwac, wszystko sie ucywilizowało (i nie tylko przez to) Nie ma juz herbawitu z muchą i pajakiem jednocześnie w środku:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:32 rocznik 1983 > Kuternoga, to ta chałupa obok wejścia do budy? Chyba nie chodzi nam o ta sama, ta obok wejscia zostala juz chyba zburzona. Chatka Kuternogi jest za ta wielka willa na koncu Golej Aski. > Nie ma juz herbawitu z muchą i pajakiem jednocześnie w środku:((( ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.08.02, 00:44 no oranżada to był luksus. Herbavit, to taka woda z cukrem i gazem,ale bezpieczna, bo przeźroczysta, ale jak się kupowało więcej, to można było przez nieuwagę i pajaka z muchą dostac (to nie to samo,co mysz w chlebie,ale zawsze) Najgorsza była pomarańczowa oranżada, gęsta i b. mętna, bo mogli wszystko w niej wcisnąc i dopiero po bliższszych oględzinach coś się widziało. Ja raz zobaczyłem pajaka, solo tym razem. Pod koniec podstawówki odkryłem, gdzie robią to świństwo. Otóż, za budą w jednym z domków ze studzienki wystawał wąż, obok stały butelki, kocentrat i facet mieszał wszystko na oko.Apetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:49 > Otóż, za budą w jednym z domków ze studzienki wystawał wąż, obok > stały butelki, kocentrat i facet mieszał wszystko na oko.Apetyczne :))) heh ja tylko pamietam rozlewnie oranzady w drodze do mojej szkoly(moze to ta?) tylko ze, gdy ja tam chodzilem to facet mial juz cala technologie opracowana lacznie z linia produkcyjna :D Ale sie zasiedzialem, cos mi sie znowu spac zachciewa i przez ta godzinke moze sie jeszcze zdrzemne. Dobranoc i do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 09.08.02, 00:53 Śpij dziecię,śpij;))) Ja tez ide lulu. Ahoj Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: nie, wiec gadaj 09.08.02, 00:06 A czy grupy z Woli i Kurdwanowa tłukę sie między sobą tak jak to czynią z Prokocimia i Bieżanowa? Może jakieś opowieści z życia osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 09.08.02, 00:09 Teraz, to nie tak intensywnie, ale za moich b. mlodych lat bylo na co popatrzec. I to wszystko w tzw. krajobrazie księżycowym, możnaby S.Fiction nakręcić. Teraz to juz nie ma takich krajobrazów:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: nie, wiec gadaj IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:19 > A czy grupy z Woli i Kurdwanowa tłukę sie między sobą tak jak to czynią z > Prokocimia i Bieżanowa? Jeszcze jak chodzilem do podstawowki (zamierzchle czasy ;), gdy ktos pojawil sie na osiedlu po 21 mogl byc uznany za zaginionego w akcji i znalezc sie dopiero nastepnego dnia :) Szkoda, ze nie mialem wtedy kamery, bo naprawde niezle filmy sensacyjne bym nakrecil. Ja siedzialem sobie w domku i patrzylem z balkonu, a po bitwie robilem wywiad. Teraz sie z tego smieje, ale tak naprawde to bylo cos makabrycznego: wpadala grupka 30 szalikowcow, naszych drugie tyle, lali sie niemilosiernie.. po bitwie kilku bardziej rannych lezalo co jakies 50m i czekalo na pogotowie lub policje. Raczej nie chodzilo im o to skad ktos jest, tylko za kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie, wiec gadaj IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 09.08.02, 00:22 O tak, Wola też ma swoją martyrologię i menczenników:))) Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Kazimierz Kaczor vel Jan Serce 09.08.02, 02:05 urodzil sie na Woli Duchackiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Kazimierz Kaczor vel Jan Serce IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 02:27 wow! :) czemu sie tak pozno zjawiles? Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Re: Kazimierz Kaczor vel Jan Serce 09.08.02, 02:37 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > wow! :) czemu sie tak pozno zjawiles? dopiero wstalem, brzuch mnie boli caly dzien i lezalem sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Kazimierz Kaczor vel Jan Serce IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 02:40 > dopiero wstalem, brzuch mnie boli caly dzien i lezalem sobie. ahia a ja wlasnie w tej chwili opuszczam domek i wybieram sie w podroz! pa wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Re: Kazimierz Kaczor vel Jan Serce 09.08.02, 02:41 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > > dopiero wstalem, brzuch mnie boli caly dzien i lezalem sobie. > > ahia a ja wlasnie w tej chwili opuszczam domek i wybieram sie w podroz! pa wszy > stkim :) milej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Spicie juz krakusy? A mi sie gadac chce! 08.08.02, 23:42 Kraków, Szczecin dwa bratanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: Spicie juz krakusy? A mi sie gadac chce! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.08.02, 23:55 Ty szczecinianin gdzie sie podziewasz. Szumu narobiłeś, a teraz rejterujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka no najwyraźniej 09.08.02, 00:08 nie umie niebuszewa opisać :)) w porządku, może być pogodno, tak na przykład tuż za wiaduktem na mickiewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: no najwyraźniej IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 09.08.02, 01:16 jottka napisała: > nie umie niebuszewa opisać :)) Z tym tez mialbym problemy. Czy to znaczy ze niejestem szczecinianinem? > w porządku, może być pogodno, tak na przykład tuż za wiaduktem na mickiewicza : Prosze o inny zestaw pytan :-))) Lepiej sie czuje w granicach Malkowskiego i Kr. Jadwigi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: no najwyraźniej 09.08.02, 09:35 jottka napisała: > w porządku, może być pogodno, tak na przykład tuż za wiaduktem na mickiewicza : > ) jakies 500m za jest sklep rowerowy i co? zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Daje do myślenia :) IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 09.08.02, 09:59 Chybaście krakowianie bardzo gadatliwi, że gościu, który nic nie powiedział, sprowokował całkiem pokaźny wątek. I nie szukajcie już szczcinianina, bo on był tylko katalizatorem waszej rozmowy! :))) Odpowiedz Link Zgłoś