chocoolate 28.09.05, 10:00 Pytanie brzmi: w czym najlepiej notuje sie na wykładach- segratory,zeszyty,notesy(?) czy może coś innego jest potrzebne. Po prostu: "wyprawka" przeciętneg studenta - to co potrzebne i to bez czego nie można się obyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dan Re: niezbędnik studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:29 długopis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klp Re: niezbędnik studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:39 Laptop najlepiej za min. 12 tys.nizej nie schodz, bo kupisz badziew. Koniecznie z dobrymi glosnikami (najlepiej TruSourround, i z wejscie na kamere cyfrowa, albo z juz wmontowana, to sobie nagrasz wizje (niektore panie doktor sa calkiem calkiem)i fonie jednoczesnie. I jeszcze galowy mundurek na egzaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
chocoolate Re: niezbędnik studenta 28.09.05, 11:35 spoko, laptopa już mam :] - myślałem raczej o jakiś fajnych zeszytach/notesach w czym fajnie przechowuje się własne notatki - ale widać ty niewiele o tym wiesz. pozdrawiam :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: niezbędnik studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:46 hej hej,tez sie zastanawiam nad 'wyprawka' :) mysle ze trzeba sie bedzie zaopatrzyc w jakies zeszyty,notatniki itp. widze ze starsi koledzy nie chca sluzyc rada:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: niezbędnik studenta IP: *.boreknet.com 28.09.05, 11:50 wbrew pozorom dobry temat :) też się zastanawiałam w czym można "kolekcjonować wiedzę" ;) -może w końcu wypowie się jakaś kompetentna osoba :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klp Re: niezbędnik studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:42 masz racje. Niestety, na glupie pytania trudno sensownie odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: niezbędnik studenta IP: *.crowley.pl 28.09.05, 11:54 widze, ze niełatwo dostac na tym forum "normalna" odpowiedz na postawione pytanie. Szczegolnie, jesli ktoś zaczyna pierwszy rok. Sama, jak każdy, byłam kiedys w takiej sytuacji i wiem jak trudno sie w tym całym zamieszaniu odnalezć.BTW, nie ma głupich pytań są jedynie głupie odpowiedzi. Chocoolate, polecam kołonotatniki, formatu A4.....z drugiej strony mozliwe ze w pewnym momencie stwierdzisz ze po co notowac i chodzic na wykłady...w moim przypadku tak bywało;) Powodzenia:) Ps. co studiujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: niezbędnik studenta IP: *.crowley.pl 28.09.05, 12:03 uzupełniając moj poprzedni post w temacie nienotowania i niechodzenia na wykłady, w takim przypadku przydadzą sie segregatory na kserówki, duuuuzo kserówek:) Odpowiedz Link Zgłoś
chocoolate Re: niezbędnik studenta 28.09.05, 12:06 o! fajnie że ktoś coś sensownie napisał. mam pytanie: co to jest ten kołonotatnik? i gdzie go można nabyć? Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: niezbędnik studenta 28.09.05, 12:11 kolonotatnik, to zeszyt z kolkami ;) wygodnie sie obraca kartki, wygodnie sie pisze. rowniez polecam. + notesy blokowe-jak blok, tylko w kratke. Tez bardzo wygodne. + segregatory, zeby trzymac to wszystko w kupie. i do boju studenci :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: niezbędnik studenta 28.09.05, 15:02 w zeszlym roku mialam segregator- ale nie sprawdzil sie, bo mialam duuuuzy balagan :) nie chcialo mi sie wkladac odpowiednich notatek do odpowiednich dzialow, kserowki fruwaly... dizaster :) notatki z zeszlego roku trzymam teraz w podpisanych teczkach. na ten rok sprawilam sobie dwa zeszyty, z ktorych mozna wyrywac kartki, formatu a4- strony maja rozne kolory, dlatego dziala to jak segregator, a nic nie fruwa. na okladkach zrobilam kieszenie, tam bede chowac kserowki. tradycyjnych zeszytow nie polecam, chyba ze na lektorat. dobre pioro, albo dlugopis, olowek do kser i do rysowania na nudnych wykladach :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: niezbędnik studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:12 zdecydowanie kołonotatnik A4. przerabiałam luźne kartki do wkładania potem do segregatorów - z marnym skutkiem, część się gubiła, dużo papieru się marnowało, bo notaki z poprzednich zajęć kończyłam np w połowie strony zwykłe zeszyty - format A5 jest dla mnie za mały, a A4 trudno rozłożyć na blacikach przy keszłach, jakie zdarzają się na UJ ;) + segregatory na ksera - ale można je w domu zostawiać i kserówki tylko tam zbierać, po co to wszystko ze sobą nosić zresztą sama sprawdź, w czym najlepiej ci się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: niezbędnik studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:17 o,to juz cos konkretnego. dzieki za ten kolonotatnik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan Re: niezbędnik studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:42 Oprócz długopisa polecam oczywiście zeszyty kołowe zazwyczaj są z dziurkami więc łatwo je puźniej wyrywać i wpinać do segregatora, żeby nie nosić tego cholerstwa. Ja idę dopiero na pierwszy rok i jestem zadowolony z takiego zakupy (w liceum pisałem też w kołowych). Osobićcie korzystam z formatu B5, gdyż nie jest ani za duży ani za mały. Jest w sam raz. Jakieś zwykłe 2 zeszyty A5 sobie wziołem, zawsze mogą się przydać. A4 taki, jak już ktoś mówił podzielony, różne kolory, poprostu w jednym zeszycie można miec wszystko i się nie miesza. Co ja tem jeszcze mam, a blok z kartkami do wyrywania. Myślę, że to mni wystarczy. Segregatory mam z tamtego roku, jak sie przygotowywałem ;) do matury to tam trzymałem wszystkie śmieci. Nie jest taki zły ale tylko i wyłącznie gdy korzystasz z niego w domu. Jeszcze musze sobie kupić jakąś torbę, bo plecak taki mam dość duży a nie wydaje mi sę by była m potrzeban duża przestrzeń z resztą jeszcze nigdy nie miaęłm pełnego plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danika Re: niezbędnik studenta IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 29.09.05, 11:40 ja sie przejechalam na pierwszym roku na segregatorach....moje notatki znajdowaly sie w calym mieszkaniu-lacznie z kuchnia i lazienka ....a juz nie daj boze jak pozyczylam komus wyklad, bywalo ze wracala 1 kartka zamiast 3 :/ Juz 2 lata pisze w zeszytach rozmiarow roznych i w koncu nic mi nie ginie :)ale jak ktos nie ma problemu z organizacja samego siebie i swoich papierow(w tym miliona kserowek) to segregator moze byc dobrym pomyslem - mniej noszenia :) apropos dlugopisu to ja polecam pioro :P Szybciej i lzej sie pisze pozdrawiam Danika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: niezbędnik studenta IP: *.crowley.pl 29.09.05, 15:04 No prosze, odrobina dobrej woli wystarczy by pomóc pierwszoroczniakom:)Od razu lepiej:)Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: niezbędnik studenta IP: 82.139.26.* 30.09.05, 12:45 Idzie sobie dwoch studentow ulica i nagle na ziemi widza kartke papieru. Jeden z nich podchodzi i ja podnosi z ziemi. Drugi pyta "co to jest?". "Niewiem ale musimy skserowac!". :D Tacy wlasnie sa studenci;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_ma Re: niezbędnik studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:17 Nie wiem jak jest u Ciebie na wydziale, ale czasem zwłaszcza na początku pierwszego roku u mnie wykłady były tak oblegane, że nie było miejsc siedzących dla wszystkich studentów. Tak więc wtedy przydawała się twarda okładka zeszytu lub segregatora lub chociaż jakaś teczka A4, żeby można było robić notatki na kolanach siedząc na podłodze lub parapecie. Pozdrawiam pierszoroczniaków. Odpowiedz Link Zgłoś