Dodaj do ulubionych

Recenzja na Forum Sąsiedzkim DdM

03.11.05, 11:21
Załozyciel konta Alimari usuwa następujący post:

W budynku na Szwai podobno trzy osoby z Rady Nadzorczej lub ich rodziny
kupiły mieszkanie.
Obserwuj wątek
    • precesja tak 03.11.05, 11:30
      z naszym forum źle się dzieje, znikają posty
      także to zauważyłam
      a dlaczego tak sie dzieje tylko można przypuszczać, od jakiegoś czasu forum
      zamarło, możesz przybliżyć o co poszło w wątrku pomiędzy tobą a almari?
      Almari skasował cały wątek.

Jeśli chodzi o te przypuszczalne 3 osoby z SC DdM to możemy się pożegnać z
      niezalezną wspólnotą naszego budynku(ma to plusy ale i minusy).

szkoda że tak się porobiło :-((
      • ks666 Re: tak 03.11.05, 11:42
        W zasadzie to nie wiem co chce Alimari, ale ponieważ kasuje moje posty
        ujawniające prawdę o Spółdzielni mozna przypuszczać, że jest w jakiś sposób
        powiązana ze Spółdzielnią. Na czym to powiązanie polega nie wiem, może tylko
        się zobowiązała.
        Załóżyłem forum niezależne i jest tam mój post nn000 o tych nieszczęsnych
        trzech osobach:

forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=1776625
        • ks666 Re: tak 03.11.05, 11:44
          Poprawka:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34409
          • annafl Re: tak 03.11.05, 14:04
            Ja po pierwsze sie nie dziwie, ze kupili mieszkania. Gdybym miala nadmiar
            gotowki tez inwestowalabym w mieszkanie. To z pewnoscia przyniesie im zyski.
            A dlaczego mozemy zapomniec o odrebnej wspolnoscie? Chyba wystarczy wiekszosc
            glosow.
            • precesja Re: tak 03.11.05, 14:26
              z tego co mi wiadomo ale wspólnota mieszkańców zawiązuje sie gdy WSZYSTKIE
              mieszkania posiadają prawo odrębnej własności, spółdzielnie czesto sprzedają
              kilka mieszkań członkom by skorzystać z tego prawa i nie pozwolić oderwać się
              od spółdzielni, bo np 1 mieszkanie jest nadal spółdzielni a własciciel ma prawo
              do mieszkania ale w spółdzielni(a nie odrębne prawo)
              nie pamiętam dokładnie aktu prawnego ale był gdzieś na:
              spoldzielniemieszkaniowe.pl/lub
              naszesm.pl/
              polecam lekturę tych stron\Pozdrawiam
              • annafl Re: tak 03.11.05, 15:14
                No ale prawo "spoldzielcze wlasnosciowe" do mieszkania "zanika". Wszystkie
                wlasnosciowe przeksztalcane sa obecnie do odrebnej wlasnosci.
                Wiec albo beda mieli prawo odrebnej wlasnosci albo tzw spoldzielcze lokatorkie -
                a w to akurat watpie...
                • precesja Re: tak 03.11.05, 15:35
                  dlaczego zanika?
                  bo jeśli prawo odrębnej własności to jest to prawda co piszesz i masz rację,
                  ale czy "niewykupienie" jednego miejsca postojowego w garażu nie może
                  spowodować niemozności zawiązania wspólnoty?
                  pytam z ciekawości
                  • annafl Re: tak 04.11.05, 09:26
                    Expertem nie jestem. Ale chyba nawet pojedyncze mieszkanie moze sie ze
                    spoldzielni "wypisac". Tyle, ze to oczywiscie nic nie da - bo czynsz itd i tak
                    musi spoldzielni placic a w dodatku pozbawia sie nawet iluzorycznego prawa
                    glosu. Wyobrazam sobie natomiast mozliwosc wydzielenia wspolnoty np i 1 klatce.
                    Ale faktycznie zaczyna sie to robic nieco zbyt skomplikowane. I zeby bylo
                    jasne - wcale nie uwazam, ze zakladanie wspolnoty to dobry pomysl. Po prostu
                    takie czysto teoretyczne rozwazania. Podro.
    • ks444 Forum alternatywne 03.11.05, 14:37
      Zapraszam na forum bez receznji:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34409
      • alimari Re: Forum alternatywne 03.11.05, 15:00
        Panie KS - swoje rozgrywki, z resztą nieuzasadnione, ze spółdzielnią proszę
        rozgrywać na własny rachunek. Ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego! Rozsiewa
        Pan niesprawdzone informacje węsząc wszędzie podstęp - Pana wola! Mnie proszę
        zostawić w spokoju! Pomysł z nowym forum - świetny. Moje forum niech pozostanie
        na poziomie "zagubionej klamki".
        • ks444 Re: Forum alternatywne 03.11.05, 15:04
          Pomawia mnie Pani o rozsiewanie niesprawdzonych informacji. W związku z tym, że
          z takim zamiarem wyszła Spółdzielnia w stosunku do mnie to proszę spojrzeć do
          kodeksu karnego jaka jest kara.
        • qqlio Re: Forum alternatywne 04.11.05, 08:35
          Hej, hej - dlaczego zabraniac komus wypowiadac sie na forum? Myslalem, ze to
          forum (oryginalne) jest Mieszkancow, a nie zalozyciela.
          Bedziemy robic jakies chore rozgrywki i mnozyc fora, jak na OE?
          Niespecjalnie mnie bawi forum, na ktorym co ktorys watek bedzie wycinany...
          A moze kiedys moj? Dopoki ktos nie lamie prawa (a nie zauwazylem zeby ksXXX
          przekraczal te granice) wszystko jest w porzadku.
          Wiem, ze mamy II PRL, ale bez przesady...
        • precesja Re: Forum alternatywne 04.11.05, 09:28
          Dlaczego cenzurujesz forum? Oczywiście jako założyciel masz prawo do
          moderowania ale w czym rzecz?
          Przecież forum tworzymy my, tak jak społeczność w SM DdM.

Jak zacznie się cenzura forum umrze. A dobrze wiesz że forum pomogło wielu
          ludziom i może pomóc. Choć w jednoczeniu społeczności.

Napisz o co poszło? Co jest złego w napisaniu że 3 osoby ze SM mieszka na
          Szwaji?
          • axina Re: Forum alternatywne 04.11.05, 10:50
            może po prostu alimari chce być fair wobec SM??

;)

a tak poważnie to jest chyba lekkim przegięciem to co na forum sm dmd się
            dzieje...W końcu mamy wolność słowa ?
            może należałoby zmienić nazwę - "forum sm dmd - wara od panów prezesów!"
            albo zaznaczyć wyraźnie juz na wstępie że wymieniamy się tylko informacjami
            dot. "zgubionej klamki" a jakakolwiek krytyka nie jest tam mile widziana...

• arabeska10 Re: Forum alternatywne 13.11.05, 11:05
              A bycie fair w stosunku do spóldzielni podlega jakiejs karze??
              Czy to jest forum gdzie na Spoldzielnie mozna mówic wszystko pod warunkiem że
              mowi sie zle?
              Pan alimari to jeden z niewielu forumowiczów który ma - czasem - inne zdanie
              niz KS a jak ktos jest przeciw KS lub za SM to wróg. Ciekawa ideologia
              • qqlio Re: Forum alternatywne 13.11.05, 16:33
                A swistak siedzi i zawija je w te sreberka...
                Ciekawe w jaki sposob bedzie sie tu jeszcze tlumaczyc cenzurowanie forum.
                Pzdr
              • precesja ...ale masz super 14.11.05, 10:02
                "z punktu mając na uwadze że ewentualna krytyka moze się pojawić trzeba zrobić
                tak żeby jej nie było. Tylko APLAUS i zaakceptowanie" - to z filmu Rejs

ale ARABESKA10 jesteś super z takim tłumaczeniem ;-D bardzo mnie to ucieszyło,
                fajowe

i super, masz naprawdę super, świat w jakiś takich kolorach pastelowych ;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka