ks444 03.11.05, 11:21 Załozyciel konta Alimari usuwa następujący post: W budynku na Szwai podobno trzy osoby z Rady Nadzorczej lub ich rodziny kupiły mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
precesja tak 03.11.05, 11:30 z naszym forum źle się dzieje, znikają posty także to zauważyłam a dlaczego tak sie dzieje tylko można przypuszczać, od jakiegoś czasu forum zamarło, możesz przybliżyć o co poszło w wątrku pomiędzy tobą a almari? Almari skasował cały wątek. Jeśli chodzi o te przypuszczalne 3 osoby z SC DdM to możemy się pożegnać z niezalezną wspólnotą naszego budynku(ma to plusy ale i minusy). szkoda że tak się porobiło :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ks666 Re: tak 03.11.05, 11:42 W zasadzie to nie wiem co chce Alimari, ale ponieważ kasuje moje posty ujawniające prawdę o Spółdzielni mozna przypuszczać, że jest w jakiś sposób powiązana ze Spółdzielnią. Na czym to powiązanie polega nie wiem, może tylko się zobowiązała. Załóżyłem forum niezależne i jest tam mój post nn000 o tych nieszczęsnych trzech osobach: forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=1776625 Odpowiedz Link Zgłoś
annafl Re: tak 03.11.05, 14:04 Ja po pierwsze sie nie dziwie, ze kupili mieszkania. Gdybym miala nadmiar gotowki tez inwestowalabym w mieszkanie. To z pewnoscia przyniesie im zyski. A dlaczego mozemy zapomniec o odrebnej wspolnoscie? Chyba wystarczy wiekszosc glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: tak 03.11.05, 14:26 z tego co mi wiadomo ale wspólnota mieszkańców zawiązuje sie gdy WSZYSTKIE mieszkania posiadają prawo odrębnej własności, spółdzielnie czesto sprzedają kilka mieszkań członkom by skorzystać z tego prawa i nie pozwolić oderwać się od spółdzielni, bo np 1 mieszkanie jest nadal spółdzielni a własciciel ma prawo do mieszkania ale w spółdzielni(a nie odrębne prawo) nie pamiętam dokładnie aktu prawnego ale był gdzieś na: spoldzielniemieszkaniowe.pl/lub naszesm.pl/ polecam lekturę tych stron\Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annafl Re: tak 03.11.05, 15:14 No ale prawo "spoldzielcze wlasnosciowe" do mieszkania "zanika". Wszystkie wlasnosciowe przeksztalcane sa obecnie do odrebnej wlasnosci. Wiec albo beda mieli prawo odrebnej wlasnosci albo tzw spoldzielcze lokatorkie - a w to akurat watpie... Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: tak 03.11.05, 15:35 dlaczego zanika? bo jeśli prawo odrębnej własności to jest to prawda co piszesz i masz rację, ale czy "niewykupienie" jednego miejsca postojowego w garażu nie może spowodować niemozności zawiązania wspólnoty? pytam z ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
annafl Re: tak 04.11.05, 09:26 Expertem nie jestem. Ale chyba nawet pojedyncze mieszkanie moze sie ze spoldzielni "wypisac". Tyle, ze to oczywiscie nic nie da - bo czynsz itd i tak musi spoldzielni placic a w dodatku pozbawia sie nawet iluzorycznego prawa glosu. Wyobrazam sobie natomiast mozliwosc wydzielenia wspolnoty np i 1 klatce. Ale faktycznie zaczyna sie to robic nieco zbyt skomplikowane. I zeby bylo jasne - wcale nie uwazam, ze zakladanie wspolnoty to dobry pomysl. Po prostu takie czysto teoretyczne rozwazania. Podro. Odpowiedz Link Zgłoś
ks444 Forum alternatywne 03.11.05, 14:37 Zapraszam na forum bez receznji: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34409 Odpowiedz Link Zgłoś
alimari Re: Forum alternatywne 03.11.05, 15:00 Panie KS - swoje rozgrywki, z resztą nieuzasadnione, ze spółdzielnią proszę rozgrywać na własny rachunek. Ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego! Rozsiewa Pan niesprawdzone informacje węsząc wszędzie podstęp - Pana wola! Mnie proszę zostawić w spokoju! Pomysł z nowym forum - świetny. Moje forum niech pozostanie na poziomie "zagubionej klamki". Odpowiedz Link Zgłoś
ks444 Re: Forum alternatywne 03.11.05, 15:04 Pomawia mnie Pani o rozsiewanie niesprawdzonych informacji. W związku z tym, że z takim zamiarem wyszła Spółdzielnia w stosunku do mnie to proszę spojrzeć do kodeksu karnego jaka jest kara. Odpowiedz Link Zgłoś
qqlio Re: Forum alternatywne 04.11.05, 08:35 Hej, hej - dlaczego zabraniac komus wypowiadac sie na forum? Myslalem, ze to forum (oryginalne) jest Mieszkancow, a nie zalozyciela. Bedziemy robic jakies chore rozgrywki i mnozyc fora, jak na OE? Niespecjalnie mnie bawi forum, na ktorym co ktorys watek bedzie wycinany... A moze kiedys moj? Dopoki ktos nie lamie prawa (a nie zauwazylem zeby ksXXX przekraczal te granice) wszystko jest w porzadku. Wiem, ze mamy II PRL, ale bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: Forum alternatywne 04.11.05, 09:28 Dlaczego cenzurujesz forum? Oczywiście jako założyciel masz prawo do moderowania ale w czym rzecz? Przecież forum tworzymy my, tak jak społeczność w SM DdM. Jak zacznie się cenzura forum umrze. A dobrze wiesz że forum pomogło wielu ludziom i może pomóc. Choć w jednoczeniu społeczności. Napisz o co poszło? Co jest złego w napisaniu że 3 osoby ze SM mieszka na Szwaji? Odpowiedz Link Zgłoś
axina Re: Forum alternatywne 04.11.05, 10:50 może po prostu alimari chce być fair wobec SM?? ;) a tak poważnie to jest chyba lekkim przegięciem to co na forum sm dmd się dzieje...W końcu mamy wolność słowa ? może należałoby zmienić nazwę - "forum sm dmd - wara od panów prezesów!" albo zaznaczyć wyraźnie juz na wstępie że wymieniamy się tylko informacjami dot. "zgubionej klamki" a jakakolwiek krytyka nie jest tam mile widziana... Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska10 Re: Forum alternatywne 13.11.05, 11:05 A bycie fair w stosunku do spóldzielni podlega jakiejs karze?? Czy to jest forum gdzie na Spoldzielnie mozna mówic wszystko pod warunkiem że mowi sie zle? Pan alimari to jeden z niewielu forumowiczów który ma - czasem - inne zdanie niz KS a jak ktos jest przeciw KS lub za SM to wróg. Ciekawa ideologia Odpowiedz Link Zgłoś
qqlio Re: Forum alternatywne 13.11.05, 16:33 A swistak siedzi i zawija je w te sreberka... Ciekawe w jaki sposob bedzie sie tu jeszcze tlumaczyc cenzurowanie forum. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
precesja ...ale masz super 14.11.05, 10:02 "z punktu mając na uwadze że ewentualna krytyka moze się pojawić trzeba zrobić tak żeby jej nie było. Tylko APLAUS i zaakceptowanie" - to z filmu Rejs ale ARABESKA10 jesteś super z takim tłumaczeniem ;-D bardzo mnie to ucieszyło, fajowe i super, masz naprawdę super, świat w jakiś takich kolorach pastelowych ;-D Odpowiedz Link Zgłoś