Dodaj do ulubionych

218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne)

10.12.02, 16:34
Słyszałem plotki, że 218 ma iść do kasacji... Nie znam żadnych szczegółów,
dlatego Was pytam, czy może wiecie coś konkretnego na ten temat? :(
Obserwuj wątek
    • mtq Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 17:34
      Tak, podobno ma iść do kasacji :-)
      • yzb Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 17:53
        mtq napisał:

> Tak, podobno ma iść do kasacji :-)

Piszcie, ze wam chodzi o wagon a nie o linie 218 :P
        • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 20:48
          yzb napisał:

> Piszcie, ze wam chodzi o wagon a nie o linie 218 :P

No tak, myślałem, że to oczywiste :))))

PS Ryby i mtq głosu nie mają ;))
          • mtq Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 20:55
            A co to za tramwaj ma taki numerek? Czy czasem nie jakaś
            stodwójka?
            • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 20:59
              mtq napisał:

> Czy czasem nie jakaś
              > stodwójka?

Czasem właśnie...
              • mtq Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 21:03
                DRAMAT! :-))))))))))
                • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 21:17
                  n/c
                  • Gość: mouset Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 10.12.02, 22:13
                    Jedyne wyjście to zainteresowac jakieś biuwo turystyczne, wytłumaczyć i ruszyć
                    z wycieczkami po Nowej Hucie, albo miasto , a w ogóle to gdzie on stoi?
                    • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 10.12.02, 22:17
                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> a w ogóle to gdzie on stoi?

W burakach gnije od 3 lat :(
                      Co do wycieczek: pomysł fajny, ale dla nas, kto wykupi taką wycieczkę, i gdzie
                      można jeździć, żeby to było atrakcyjne dla przeciętnego turysty?
                      • Gość: mouset Help 218 ! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 12.12.02, 21:48
                        W jakich burakach????? Sa one dostępne przy ogrodzeniu Zajezdni Ujastek? Q !
                        Zainteresować można tylko miasto aby garażował na Dajworze i ruszał w dwa ,
                        trzy socjalistyczne rejsy na Hutę, muzeum komuny w kozłówce która jest daleko
                        od szosy trzepie dużo kasy na takich trikach, atu kurs przez Jana Pawła
                        pierwszą linią następnie jedziemy na Mistrzejowice obejrzeć kościół i fort (też
                        ciekawy) wracamy na Kocmyrzowską (uwaga Teatr Ludowy) i na Wzgórza hej! tam tez
                        są forty i to ładniejsze wracamy Ujastkiem klik do walcowni potem CaHTS
                        i "zieloną" linią na Pleszów zwiedzanie tam dworku lub nie wracamy z postojem
                        na Kopcu (turyści wychodza na niego) potem Ptaszyckiego Plac Centralny Andersa
                        Bieńczycka i wrcamy Al. Pokoju gdzie wysadzamy ludzi w M1 (sponsor imprezy)
                        • kuba203 Re: Help 218 ! 12.12.02, 22:00

> W jakich burakach????? Sa one dostępne przy ogrodzeniu Zajezdni Ujastek? Q !

Tak, to są te tory odstawcze rónoległe do Łowińskiego (można obejrzeć, tylko
                          trzeba się przedrzeć przez krzaki) :)

Co do trasy, wszystko fajnie, ale szczerze nie sądzę, żeby zbyt wielu chętnych
                          się znalazło, może od czasu do czasu...
                          Ale z tym M1 to przegięcie :)
                          • Gość: mouset Re: Help 218 ! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 12.12.02, 22:42
                            A jest tam siatka w tych krzakach?

Dlaczego z M1 przegięcie? dadzą kasę a 218 dowiezie klientów
                            • kuba203 Re: Help 218 ! 13.12.02, 18:23

> A jest tam siatka w tych krzakach?

Ztcp tam jest jakieś mniej przezroczyste ogrodzenie, ale w zasadzie wszystko da
                              się zobaczyć :)

> Dlaczego z M1 przegięcie? dadzą kasę a 218 dowiezie klientów

Tak, tylko zauważ, że większość turystów nie przyjeżdża do Krakowa na zakupy do
                              hipermarketu, więc będą klęli na czym świat stoi, jeśli tramwaj ich wysadzi w
                              szczerym polu :)
                              • Gość: mouset Re: Help 218 ! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 13.12.02, 18:49
                                No to odwiezie do city, ok, ale powaznie teraz mówię że może własciciel tego
                                portalu jako wpływowe medium mógłby zainteresować a) np. M1 jako sponsora, b)
                                nowy zarząd Krakowa, napiszmy petycję albo do MPK albo do muzeum na Wawrzyńca,
                                a propos 155 też stoi w tamtym miejscu???
                                • kuba203 Re: Help 218 ! 14.12.02, 09:39
                                  Do muzeum na razie nie ma co pisać, bo i tak wypożyczanie zabytkowych wagonów
                                  leży póki co w gestii MPK :) Petycję można pisać, ale i tak nic ona nie zmieni,
                                  bo wagon może pojechać zawsze, jeśli znajdą się chętni, a jeśli się nie znajdą,
                                  to i tak nie pojedzie :) Natomiast uważam, że MPK powinno się bardziej
                                  rozreklamować, tak, żeby panie w kasie nie robiły wielkich oczu i nie próbowały
                                  wmawiać ludziom, że przecież tramwajów się nie wynajmuje :D (tak było, jak
                                  płaciłem za naszą T4)
                                  155 też tam stoi (wszystkie Stodwójki tam stoją, z tym, że 203 i 210 od czasu
                                  do czasu jeżdżą), może da się go połączyć w skład z 218 :)
                                  • Gość: mouset Re: Help 218 ! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 14.12.02, 14:17
                                    impreza 2x102? Przypomniało mi się jak takie składy na "9" stały na mijance
                                    między dworcową a kablem ładnych parę lat temu
                                    • pavlack Re: Help 218 ! 14.12.02, 14:26

> impreza 2x102? Przypomniało mi się jak takie składy na "9" stały na mijance
                                      > między dworcową a kablem ładnych parę lat temu

Impreza 2x102Na była bodajże 2 lata temu, relacja jest na www.stodwojki.prv.pl
                                      • mtq Re: Help 218 ! 15.12.02, 14:20
                                        fajna strona :-))))
                                      • mtq Re: Help 218 ! 15.12.02, 14:22
                                        no i faktycznie, kiedyś 102N jeździła na 2 :-) KIEDYŚ!
                                      • mtq Re: Help 218 ! 15.12.02, 14:26
                                        O, i to znalazłem:
                                        www.psmkms.ipx.pl/stodwojki/p2kkl.jpg:-((((
                                        • kuba203 Re: Help 218 ! 15.12.02, 20:09
                                          Jak możesz?
                                          ;)))))))))))
                                          • mtq Re: Help 218 ! 15.12.02, 20:16
                                            No przecież zrobiłem :-(((((((( zamiast :-)))))))))
                                            • kuba203 Re: Help 218 ! 16.12.02, 08:32
                                              mtq napisał:

> No przecież zrobiłem :-(((((((( zamiast :-)))))))))

No fakt, masz rację, tylko dlaczego dokleiłeś to do linku? :)
                                              • mtq Re: Help 218 ! 16.12.02, 13:29
                                                przez przypadek :-)))
            • tymon2 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 11.12.02, 09:01
              mtq napisał:

> A co to za tramwaj ma taki numerek? Czy czasem nie jakaś
              > stodwójka?

A czy stodwójka to ta która kiedyś jeździłą na trasie 15.
              Im więcej czytam wątków na tym forum tym bardziej się gubię w tych oznaczeniach.
              • mtq Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 11.12.02, 11:28
                Z tego co pamiętam (coś tam pamiętam!) to chyba tak.
                • tymon2 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 11.12.02, 11:45
                  Po co oni chcą ją kasować. Przecież to niemal zabytek. Nie nauczył ich jeszcze
                  przykład z tramwajem typu chyba N (ale nie jestem pewny, ten co tak bardzo
                  dawno jeździł na trasie 8). Co wszystkie skasowali, a teraz chcą go odtworzyć.

PYTANIE WAŻNE POD WARUNKIEM, ŻE JESTEM W TEMACIE, TJ. MYŚLĘ O TYM SAMYM
                  TRAMWAJU CO WY.
                  • tymon2 To ten? 11.12.02, 11:51
                    jw?

www.komunikacja.krakow.pl/tramwaje/102n.php
                    • mtq Re: To ten? 11.12.02, 13:09
                      Właśnie to chyba to "druga" stodwójka, z tych na zdjęciu
                      jest tylko 210.
                      • kuba203 Re: To ten? 11.12.02, 18:07
                        mtq napisał:

> Właśnie to chyba to "druga" stodwójka, z tych na zdjęciu
                        > jest tylko 210.

Tam jest tylko galeria 210, 218 jest tu teraz jest oczywiście niebieski):
                        ramtel.com.pl/~achum/218.htm
                  • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 11.12.02, 17:47
                    tymon2 napisał:

> Po co oni chcą ją kasować. Przecież to niemal zabytek.

To JEST zabytek, i absolutnie go niszczyć nie należy! 210 miał być orygialny,
                    jak z lat 70tych, a 218 zmodernizowany...
                    • pavlack Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 14.12.02, 13:34
                      kuba203 napisał:

> tymon2 napisał:
                      >
                      > > Po co oni chcą ją kasować. Przecież to niemal zabytek.
                      >
                      > To JEST zabytek, i absolutnie go niszczyć nie należy! 210 miał być orygialny,
                      > jak z lat 70tych, a 218 zmodernizowany...

Tak, MPK zamierza skasować 218... już podobno ma wybebeszone reflektory i
                      elektrykę...
                      Ja na prawdę mam coraz mniej szacunku do naszego MPK... Jedyna szansa to
                      dobudowanie torów do Muzeum na Warzyńca i oddanie im wszystkich zabytków.

P.S. Kuba - dostałeś maila od Michała Wojtaszka w sprawie prac przy zabytkach?
                      Jak nie to się zgłoś do mnie :-)
                      • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 14.12.02, 13:49
                        pavlack napisał:

> Tak, MPK zamierza skasować 218... już podobno ma wybebeszone reflektory i
                        > elektrykę...
                        > Ja na prawdę mam coraz mniej szacunku do naszego MPK... Jedyna szansa to
                        > dobudowanie torów do Muzeum na Warzyńca i oddanie im wszystkich zabytków.

Ja też :( To po co go trzymali tyle czasu?

> P.S. Kuba - dostałeś maila od Michała Wojtaszka w sprawie prac przy
                        zabytkach?
                        > Jak nie to się zgłoś do mnie :-)

Zgłaszam się :)
                        >
                        • pavlack Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 14.12.02, 13:56
                          kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                          >
                          > > Tak, MPK zamierza skasować 218... już podobno ma wybebeszone reflektory i
                          > > elektrykę...
                          > > Ja na prawdę mam coraz mniej szacunku do naszego MPK... Jedyna szansa to
                          > > dobudowanie torów do Muzeum na Warzyńca i oddanie im wszystkich zabytków.
                          >
                          > Ja też :( To po co go trzymali tyle czasu?

Nie wiem...
                          Ale podobno kasują go, bo były za wysokie koszty utrzymania, co jest
                          tłumaczeniem debilnym, bo wagon cały czas stał i nie jeździł, więc te koszty to
                          tylko ewentualne miejsce zajmowane w burakach.

>
                          > > P.S. Kuba - dostałeś maila od Michała Wojtaszka w sprawie prac przy
                          > zabytkach?
                          > > Jak nie to się zgłoś do mnie :-)
                          >
                          > Zgłaszam się :)
                          > >

No to OK. Od razu do wszystkich chętnych:
                          Między świętami a Sylwestrem w jeden dzień będziemy się zajmować zabytkami -
                          malowanie, jakaś kosmetyka itp. ale szczegóły są najważniejsze :-) I od razu
                          zaznaczam, że idziemy na zajezdnię do pracy, a nie po to żeby sobie pozwiedzać.
                          Możliwe, że będzie coś można obejrzeć ale po skończonej robocie. Zgłoszenia do
                          mnie proszę :-)
                          • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 14.12.02, 14:05
                            pavlack napisał:

> Nie wiem...
                            > Ale podobno kasują go, bo były za wysokie koszty utrzymania, co jest
                            > tłumaczeniem debilnym, bo wagon cały czas stał i nie jeździł, więc te koszty
                            to
                            >
                            > tylko ewentualne miejsce zajmowane w burakach.

Tjaaaa, niech żyją logiczne tłumaczenia (a zwłaszcza te w wykonaniu MPK)...

> No to OK. Od razu do wszystkich chętnych:
                            > Między świętami a Sylwestrem w jeden dzień będziemy się zajmować zabytkami -
                            > malowanie, jakaś kosmetyka itp. ale szczegóły są najważniejsze :-) I od razu
                            > zaznaczam, że idziemy na zajezdnię do pracy, a nie po to żeby sobie
                            pozwiedzać.
                            >
                            > Możliwe, że będzie coś można obejrzeć ale po skończonej robocie. Zgłoszenia
                            do
                            > mnie proszę :-)

Do Ciebie, tzn Pavlacka, czy Michała W.? :)
                            A na czym by to konkretnie miało polegać? Niewykluczone, że się zjawię :)
                            • pavlack Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 14.12.02, 14:28
                              kuba203 napisał:

> Tjaaaa, niech żyją logiczne tłumaczenia (a zwłaszcza te w wykonaniu MPK)...

...
                              Mam nadzieję, że jak się zarząd zmieni, to może bedzie lepiej. Nasze MPK jest
                              najmniej MKM-owo przyjazne ze wszystkich w kraju...

>
                              > Do Ciebie, tzn Pavlacka, czy Michała W.? :)

Do mnie lepiej, ja Michałowi przekażę.

> A na czym by to konkretnie miało polegać? Niewykluczone, że się zjawię :)

W zasadzie to sam nie wiem, ale tak jak Michał pisał - jakieś malowanie,
                              czyszczenie itp.
                              • Gość: Misiek K w sprawie pracy przy zabytkach IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.12.02, 18:48
                                > W zasadzie to sam nie wiem, ale tak jak Michał pisał - jakieś malowanie,
                                > czyszczenie itp.

Jest potrzeba wykonania kilku prac przy np Sn-1, Sn-2, ND.
                                Tak jak pisal Michal jest to glownie czyszczenie. Troche zabawy pedzlem tez
                                bedzie.
                                Z tym ze jedna uwaga - ustalilismy, z Michalem, ze nie da sie tego
                                przeprowadzic teraz, ze wzgledu na warunki pogodowe. Dopoki wiec nie zrobi sie
                                troche cieplej lepiej byloby akcje odlozyc w czasie. Cieszymy sie, ze jest
                                odzew, na nasza prosbe i mamy nadzieje ze bedzie okazja sie spotkac i tym
                                zabytkom troche pomoc. My z Michalem robilismy juz w wakacje drobiazgi przy
                                210, wiec wierzcie nam jest to spora satysfakcja ;)

Aha i przy okazji (mam nadzieje ze wolno mi to juz oglosic) - dobra wiadomosc -
                                sklad T4+B4 127+527 ma pozostać jako muzealny ;)
                                • kuba203 Re: w sprawie pracy przy zabytkach 14.12.02, 23:29
                                  Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> Aha i przy okazji (mam nadzieje ze wolno mi to juz oglosic) - dobra
                                  wiadomosc -
                                  >
                                  > sklad T4+B4 127+527 ma pozostać jako muzealny ;)

Tjaaaa, z 218 i 119 też tak miało być :(
                                • pavlack Re: w sprawie pracy przy zabytkach 15.12.02, 11:28

> Jest potrzeba wykonania kilku prac przy np Sn-1, Sn-2, ND.
                                  > Tak jak pisal Michal jest to glownie czyszczenie. Troche zabawy pedzlem tez
                                  > bedzie.
                                  > Z tym ze jedna uwaga - ustalilismy, z Michalem, ze nie da sie tego
                                  > przeprowadzic teraz, ze wzgledu na warunki pogodowe. Dopoki wiec nie zrobi
                                  sie
                                  > troche cieplej lepiej byloby akcje odlozyc w czasie. Cieszymy sie, ze jest
                                  > odzew, na nasza prosbe i mamy nadzieje ze bedzie okazja sie spotkac i tym
                                  > zabytkom troche pomoc. My z Michalem robilismy juz w wakacje drobiazgi przy
                                  > 210, wiec wierzcie nam jest to spora satysfakcja ;)

Ok. Czekamy na ostateczny termin :-)

>
                                  > Aha i przy okazji (mam nadzieje ze wolno mi to juz oglosic) - dobra
                                  wiadomosc -
                                  >
                                  > sklad T4+B4 127+527 ma pozostać jako muzealny ;)

A za 3 lata go potną na żyletki...

P.S. Może by tak tą 218 jakąś gazetę zainteresować? Może Krakowską? Adaś jest w
                                  tym dobry :-) Zobaczymy co Ciocia Filomena na to powie...
                                  • Gość: Misiek K Re: w sprawie pracy przy zabytkach IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.12.02, 15:57
                                    > > Aha i przy okazji (mam nadzieje ze wolno mi to juz oglosic) - dobra
                                    > wiadomosc -
                                    > >
                                    > > sklad T4+B4 127+527 ma pozostać jako muzealny ;)
                                    >
                                    > A za 3 lata go potną na żyletki...

Moze tak troche wiecej optymizmu?
                                    Apropos kto kiedykolwiek mowil ze 119 mial byc zabytkiem?
                                    Jakos nie pamietam zeby byly takie zamierzenia...

>
                                    > P.S. Może by tak tą 218 jakąś gazetę zainteresować? Może Krakowską? Adaś jest
                                    w
                                    > tym dobry :-) Zobaczymy co Ciocia Filomena na to powie...

No jesli ktos lubi robic szum to prosze bardzo, tylko co to ma niby dac?
                                    Moze lepiej spokojnie przemyslec argumenty za i przeciw ?
                                    Naprawde chcecie walczyc z MPK? Bo ja nie widze sensu w robieniu rozroby,
                                    lepiej sie zajac tym co jest do zrobienia przy zabytkach ktore sa.
                                    Lepiej przedstawic wlasny pomysl niz tylko krytykowac cudze.
                                    • pavlack Re: w sprawie pracy przy zabytkach 15.12.02, 16:23

> > A za 3 lata go potną na żyletki...
                                      >
                                      > Moze tak troche wiecej optymizmu?

No dobrze, dobrze :-)

> Apropos kto kiedykolwiek mowil ze 119 mial byc zabytkiem?
                                      > Jakos nie pamietam zeby byly takie zamierzenia...

Ja nie wiem...

> No jesli ktos lubi robic szum to prosze bardzo, tylko co to ma niby dac?

Akurat napisałem tą propozycję, bo na pl.misc.transport.miejski koledzy z
                                      Warszawy szum podnieśli, że będą 218 kasować i od razu chcieli do gazet o tym
                                      pisać... ale w sumie jak mają ją skasować, to i tak skasują.

> Moze lepiej spokojnie przemyslec argumenty za i przeciw ?

Jaki jest argument ZA skasowaniem 218? Bo ja nie za bardzo widzę. Argumenty, że
                                      jej trzymanie kosztuje są bezsensowne. Owszem, może to kosztować jak się ją
                                      odremontuje, ale teraz to nie kosztuje nic.
                                      A przeciw? Co najmniej kilka.
                                      - zawsze lepiej mieć 2 wagony niż 1
                                      - a co będzie gdy 210 ulegnie (nie daj Boże) jakiemuś wypadkowi? Będziemy
                                      sprowadzać 102Na z GOP-u i udawać, że to nasze?
                                      - jedną z nich, np. 210 możnaby przywrócić do oryginalnego wyglądu, a 218
                                      zostawić taką jakie jeździły w ostatnich latach

I na koniec jeszcze jeden przykład: w takiej Łodzi mają już 2 historyczne
                                      Lilpopy, a remontują trzeciego...

> Naprawde chcecie walczyc z MPK? Bo ja nie widze sensu w robieniu rozroby,
                                      > lepiej sie zajac tym co jest do zrobienia przy zabytkach ktore sa.

Ja się bardziej martwię tym, że nie ma w Krakowie eNki żadnej... ale podobno
                                      coś remontują...
                                      • Gość: Misiek K Re: w sprawie pracy przy zabytkach IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.12.02, 16:57
                                        > No dobrze, dobrze :-)
                                        ;)

> Akurat napisałem tą propozycję, bo na pl.misc.transport.miejski koledzy z
                                        > Warszawy szum podnieśli, że będą 218 kasować i od razu chcieli do gazet o tym
                                        > pisać...

nawiasem mowiac koledzy z Warszawy bardzo sie nieladnie zachowali...
                                        • pavlack Re: w sprawie pracy przy zabytkach 15.12.02, 18:32

> > Akurat napisałem tą propozycję, bo na pl.misc.transport.miejski koledzy z
                                          > > Warszawy szum podnieśli, że będą 218 kasować i od razu chcieli do gazet o
                                          > tym
                                          > > pisać...
                                          >
                                          > nawiasem mowiac koledzy z Warszawy bardzo sie nieladnie zachowali...

Czyżby sprawdziło się przysłowie "Nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy" ?
                                          • Gość: Misiek K Re: w sprawie pracy przy zabytkach IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.12.02, 18:42
                                            > nawiasem mowiac koledzy z Warszawy bardzo sie nieladnie zachowali...
                                            >
                                            > Czyżby sprawdziło się przysłowie "Nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy" ?
                                            >
                                            Szczegolnie jesli sie nie wie o co tak naprawde chodzi.
                                            W swoich wypowiedziach niektorzy koledzy z Warszawy sugerowali np. jakoby wagon
                                            218 byl orginalny (a 210 zmodernizowany). Zastanawiam sie czy go w ogole na
                                            oczy widzieli...
                                            • pavlack Re: w sprawie pracy przy zabytkach 15.12.02, 19:58

> Szczegolnie jesli sie nie wie o co tak naprawde chodzi.
                                              > W swoich wypowiedziach niektorzy koledzy z Warszawy sugerowali np. jakoby
                                              wagon
                                              >
                                              > 218 byl orginalny (a 210 zmodernizowany). Zastanawiam sie czy go w ogole na
                                              > oczy widzieli...

Pewnie nie :-) Przecież 210 jest 3 z kolei 102-jką, a 218 kilkudziesiątą.
                                  • Gość: mouset Re: w sprawie pracy przy zabytkach IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 16:27
                                    Hehehe ciotka Filka pewnie nawet nie wie o 218 , ale napiszmy jej ze jak nie ma
                                    taboru to 203, 210 i 218 spokojnie obsłużą "17" a GT6 dać na "2" i "7"
                                    • mtq Re: w sprawie pracy przy zabytkach 15.12.02, 17:01
                                      nie, no, 203 może jeździć na 2 :-)))
              • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 11.12.02, 17:45
                tymon2 napisał:

> A czy stodwójka to ta która kiedyś jeździłą na trasie 15.

A gdzie one nie jeździły? Jeździły wszędzie... :)
                Ale masz raję, na 15 też były :)
        • Gość: ruppert Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 16.12.02, 02:36
          wagon? ja myslalem juz ze 218 zostanie skasowany (BF218)! :(.
          • kuba203 Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) 16.12.02, 08:33
            Gość portalu: ruppert napisał(a):

> wagon? ja myslalem juz ze 218 zostanie skasowany (BF218)! :(.

Wątpię, żeby wtedy wszyscy się tak przejmowali :)
            • Gość: mouset Re: 218 - pytanie o przyszłość (dramatyczne) IP: *.cm-uj.krakow.pl 16.12.02, 12:23
              A 218 dalej ma reklamę Vegety? To mógłby byc pierwszy sponsor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka