Dodaj do ulubionych

Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków

IP: *.autocom.pl 22.05.06, 23:24
TO CUDOWNA WIADOMOSC !!! MUSZE ISC OSTATNIO JAK BYLI TO BLYO DOKALDNIE 2 LATA
TAMU TO GRALI POD EMPIKIEM I NIE BYLEM BO NIE WIEDZIALEM NAWET ZE MAJA TAM
BYC
Obserwuj wątek
    • Gość: Linka z nh Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.chello.pl 22.05.06, 23:31
      Ale beznadzieja:/ W zeszłym roku Budka suflera, teraz to...ech
      • Gość: elsi Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.pro.lama.net.pl 22.05.06, 23:55
        A ja po reakcjach znajomych mam 100% pewności, że tym razem na koncerty w ramach
        Wianków wybiorą się wszyscy ci, którzy do tej pory systematycznie odpuszczali
        sobie tą część imprezy. Powód wiadomy - pod każdym względem wątpliwa jakość
        dotychczasowych występów. W końcu będzie muzyka! Ciekawa jestem jakie kawałki
        Marillkowie wybiorą na taką imprezę.
        Też mam nadzieję, że nagłośnieniowcy nie zawalą :)
        A zdanie Pani Autor artykułu o latach świetności zespołu jest średnio trafione,
        jeśliby odnosić je do kondycji grupy, jakości ostatnich wydawnictw i reakcji
        fanów na sam zespół ;) Kto się orientuje w temacie, temu tłumaczyć nie trzeba :)
        Hoggy już czekam! ;D
        • Gość: Elfi Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:05
          to ja za Elsi.:)co prawda w krakowskich wiankach nie mam doświadczenia, ale za
          całą resztą jestem całą sobą.
          No:)
          • Gość: elsi Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.pro.lama.net.pl 23.05.06, 21:05
            To się wie! :):):) Zatem Elfiku zapraszam ponownie do Krakowa :*
          • Gość: druid Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.sheffield.plus.net 24.05.06, 10:08
            Dzien dobry ;)
            • Gość: elsi Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.pro.lama.net.pl 24.05.06, 20:05
              Bry Druid (ja w imieniu elfi;))! A Ty skąd teraz klikash ;))))))
              Będziesz w Krakowie, czy wciąż na zielonej wyspie?
        • Gość: peka Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: 83.238.121.* 23.05.06, 20:28
          Sprawa jest prosta, gdyby GWyborcza dostała patronat nad imprezą, pomysł byłby
          świetny, a grupa "legendą rocka". A ponieważ jej logo nie ma na plakatach, to
          "pomysł jest średnio trafiony" a grupa czasy świetności ma dawno za sobą...
          • Gość: papamobil 100% racji , podpisuje się pod "peką " i już :):) IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:42
          • Gość: fX Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.adm.agh.edu.pl 24.05.06, 09:32
            To po prostu brak kompetencji autorki wyzej zamieszczonego artykulu. Pisze o
            zespole o ktoryms ktos jej kiedys cos opowiedzial. Niestety krakowska czesc
            Gazety, ktora zajmuje sie sprawami muzycznymi pozostawia wiele do zyczenia.
            Co do Marillion to szkoda, ze nie zagra na platnym koncercie, na ktory
            skuteczna bariera dla motlochu bylyby bilety. Darmowa impreza przyciaga za duzo
            buractwa.
        • Gość: doświadczony Re:Ktokolwiek by nie był to nie ma znaczenia IP: *.kompania.net 23.05.06, 23:02
          Jeżeli chodzi o nagłośnieniowców to Ci akurat nie nawalą, jak zwykle będą
          dudnić, buczeć i ryczeć na full, tak z jajem, po wiejsku, jak za młodych lat
          pod remizą strażacką a nawet głośniej, bo sprzęt mają mocniejszy i
          nowocześniejszy. Wiedzą zresztą, bo to "fachowcy", że nie jakość tylko siła
          głosu się liczy, żeby sćiągnąć całą dzicz i wszystkie szumowiny z okolicy i
          nawet z obrzeży Krakowa. Przy takim nagłośnieniu i jak zwykle hektolitrach piwa
          i gorzały (jak zwykle, bo to przecież jak zawsze i co rok jednakowo) nikt nie
          będzie się wdawał w subtelności muzyki tylko ma być dobrze, głośno i pijano.
          Żeby raz było choć trochę inaczej i bezpieczniej to proponuję zapewnić więcej
          policji ze sprzętem ciężkim i wojsko z ostrą amunicją do pomocy a także więcej
          lekarzy już w kamaszach.
      • Gość: rocker Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: 195.150.18.* 23.05.06, 09:53
        ty pewnie wolałbyś coś z techno, hip-hop,rap lub inne tego typu badziewie
        • Gość: pavo Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.pl 23.05.06, 15:54

Chce tam byc szykuje sie swietne widowisko, nio super
    • Gość: Arv Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.2-0.pl 22.05.06, 23:32
      Jak nagłośnienie będzie takie jak na ostatnich wiankach to radzę zabrać mp3
      player ;-)
    • Gość: ja bez telewizji? -czyli jak to PIS nie lubi Krakowa IP: 62.233.151.* 23.05.06, 07:31
      dziekujemy Ziobrze, Wasermanowi i innym "lokalnym patriotom" -czekajcie na moj
      glos w nastepnych wyborach. Juz nas wykolowaliscie w EURO2012, teraz ignorancja
      przy wiankach, moze jeszcze zabierzecie nam "spotkanie z papiezem na Błoniach"
      i dacie Toruniowi?
      • Gość: Marysia Re: bez telewizji? -czyli jak to PIS nie lubi Kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:12
        przebrzmiała gwiazda??? Pani redaktor, pani chyba oszalała, czy Wyborczą stać
        tylko na bezsensowną krytykę?? Lech Janerka, też zły?? A co może Ich Troje dla
        Pani Redaktor powinni wystąpić??

Ja sie cieszę na Wianki 06
        • Gość: kika Re: bez telewizji? -czyli jak to PIS nie lubi Kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:38
          odnoszę wrażnie, że pani redaktor zastanawia się tylko, czy to najtrafniejsze
          połączenie, a fragmentu o janerce to już na pewno nie nazwałabym negatywnym.
          czytajże człowieku, potem pisz.
      • Gość: krakowianin Re: bez telewizji? -czyli jak to PIS nie lubi Kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:47
        A ja sie bardzo ciesze ze wianki nie beda transmitowane przez telewizje, bo to
        zle wplywa na jakosc tego typu imprez. Przypmnijcie sobie co bylo w zeszlym
        roku! Beznadziejne naglosnienie, totalne olanie publicznisci(tej nie z przed
        telewizora) i cholerna komercja!!!
        PS. telewizja nie jest w stanie oddac charakteru Wianków
        • mike_s_w bez telewizji? - nareszcie! 23.05.06, 22:30
          Ja również sie cieszę że wianki wracają do starej doskonałej formy.
          Skomercjalizowane wianki przez "fachowców" z telewizji publicznej były żałosne.
          Bałem się że tvp zniszczy nam kolejną impreze.
        • Gość: Krakowianin Re: bez telewizji? -czyli jak to PIS nie lubi Kra IP: *.kompania.net 23.05.06, 23:07
          Tak, masz rację, bo na szklanym ekranie nie widać ile wódy i piwa wychlano, nie
          mówiąc już jakie inne rzeczy zrobiono.
      • Gość: Z nadzieją Re: bez telewizji? -czyli jak to PIS nie lubi Kra IP: *.kompania.net 23.05.06, 23:04
        Ja byłbym Im wdzięczny, bo może w końcu w Krakowie zapanowałby spokój?.
    • Gość: bond Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.bitech.krakow.pl 23.05.06, 09:16
      A czy przypadkiem june to nie czerwiec. Na stronie oficjalnej jest ewidentnie
      czerwiec. Ktoś zaprosił ich na jutro?
      • ania.krakow Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków 23.05.06, 16:26
        > A czy przypadkiem june to nie czerwiec. Na stronie oficjalnej jest ewidentnie
        > czerwiec. Ktoś zaprosił ich na jutro?
        No czerwiec i w artkule też jest czerwiec. I jeszcze jedno - jakie jutro skoro jets też wspomniane że za miesiąc?
    • Gość: Blanka Stefanek ukochany!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:40
      Przecudownie!!! Lata świetności Marillków trwają i wiedzą to wszyscy, którzy
      potrafią jechać za nimi na drugi konieć świata:) I zupełnie mnie nie
      interesuje, że większość ludzi na wiankach będzie czystym przypadkiem i nie
      mają pojęcia co to Marillion (podobnie jak autorka artykułu), bo i tak będę tam
      tylko ja i oni, nikt więcej:)
      Nie mogę się doczekać, nie mogę spać, nie mogę jeść:)
      • fagot3 Popłuczyny i żenada 23.05.06, 09:54
        Pani redaktor i tak jest baaardzo łaskawa w stosunku do zespoliku, który już od
        pierwszej płyty pożerał własny, podkulony ogonek. Tylko "wielkim" znawcom,
        trucicielom polskich gustów: Beksińskiemu i Kaczkowskiemu zawdzięczamy
        popularność tego smęcenia. Ale cóż w końcu to Bulanda Kantry on de Wistula
        Riwer (nomen omen). Na wiankach i tak zjawi sie cala masa buractwa, w
        końcu "Kejli" bedom groć.
        • peteen marillion jest jak czomolungma przy śnieżce... 23.05.06, 10:11
          gdy porównać go z tą popłuczyną, którą puszcza np. eremefefem...
        • Gość: Pikpok Fagot nie zna sie na muzyce, wybaczcie mu, on IP: *.comarch.pl 23.05.06, 11:22
          słucha tylko polskiego hip-hopu oraz Ich Troje.
        • svetomir Re: Popłuczyny i żenada 23.05.06, 13:50
          No własnie fagot, czego Ty słuchasz, skoro Marillon to dla Ciebie dno?
        • Gość: piotr Re: Popłuczyny i żenada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 21:09
          BEDOM GROĆ i jeśli TY to usłyszysz to wielki życiowy sukces zaliczysz fanatyku
          plastiku
        • Gość: Incubus Re: Popłuczyny i żenada IP: *.chello.pl 24.05.06, 02:35
          Sam sobie zjadasz "ogonek". Wiadomo: fagot.
      • wl151 Re: Stefanek ukochany!!! 23.05.06, 18:35
        Kocham Cię, bo kocham Marillion, już zamówiłem dla siebie i przyjaciół hotel w
        Krakowie z widokiem na Wawel.
    • Gość: bezglowymutant Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:26
      Marillion z Fishem (_nie_ tym hiphopowcem):
      "Listen as the syllables of slaughter cat with calm precision
      Patterned frosty phrases rape your ears and sow the ice incision "

nowy Marillion (bez Fisha _nie_ hiphopowca):

Nothing is gonna take you away from me, la la

• Gość: astald Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.76.classcom.pl 23.05.06, 17:42
        celna uwaga L :-DD

choć i tak się przejdę
      • Gość: elsi Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.pro.lama.net.pl 23.05.06, 21:11
        Czyli po raz następny rozpoczynamy dyskusję o przewadze Marillion z Fishem, nad
        Marillion z Hogathem? ;-)
        No dosłownie kocham to :D
    • Gość: Bole69 Kto nastepny? IP: *.bbtec.net 23.05.06, 16:28
      Widac do Polski przyjezdzaja same dinozury o ktorych juz malo kto pamieta.
      Smiechu warte.
      • Gość: defntx Re: Kto nastepny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:31
        Zgadzam sie calkowicie. Odgrzewane kluchy dla dlugowlosych pseudointelektualistow. No ale co tam, wjazd do tego skansenu za darmo w koncu...
      • Gość: piter Re: Kto nastepny? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 20:47
        a następny specjalnie dla Ciebie przyjedzie POŁOMSKI WSIOKU
    • Gość: p bez Fisha to mogą się cmoknąć IP: *.cable.ubr04.dals.blueyonder.co.uk 23.05.06, 17:14
      ..w mikrofon
      • Gość: sympathy64 Re: bez Fisha to mogą się cmoknąć IP: 86.41.140.* 23.05.06, 21:39
        to prawda
    • Gość: Muerte Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 23.05.06, 17:20
      a widzieliście info koncertowe na stronie joe satrianiego?
      podpowiem: patrzeć na 1 lipiec:P
      • martin_luther Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków 23.05.06, 17:45
        > a widzieliście info koncertowe na stronie joe satrianiego?
        > podpowiem: patrzeć na 1 lipiec:P

A owszem, owszem - widzieliśmy. I wybieramy się. :)
        (dla leniwych - Joe Satriani wystąpi we Wrocławiu. Za free. :)
    • wl151 Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków 23.05.06, 18:42
      Kto powiedział, że Marillion to przebrzmiała gwiazda!? Oni są obecnie w
      najlepszej formie, o czym świadczy ich ostatnia płyta Marbles. Specjalnie dla
      nich odwiedzę królewskie miasto Kraków, w którym nie byłem od dwóch lat, tj. od
      ich ostatniego koncertu. Uczcie się PISuary rządzący w stolicy od włodarzy
      Krakowa.
      • Gość: papamobil L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" !!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:58
        Świat się kończy Artysta Janerka będzie grał dla kilku tysięcy przypadkowych
        słuchaczy , którzy zapewne niewiele skumają :(:( ale coż , tzw. "plener" to 15
        tys. złociszy dla dziadka "niewyróbki" :)
        • Gość: piotr Re: L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 20:37
          jeśli janerka i marillion to skansen inuda to co jest ok?
          • Gość: papamobil Re: L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:46
            nie napisałem że ci wykonawcy to skansen tylko że L. Janerka to nie jest raczej
            wykonawca "odpustowy" i że szerokiej publiczności a takowa będzie na w/w
            imprezie raczej nie przypadnie do gustu (chyba że piwo będzie się lało
            strumieniami ).
            • Gość: kika Re: L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:51
              zgadzam się! wianki to tylko duże pijaństwo, co sie dzieje na scenie nie
              obchodzi prawie nikogo. miasto stara się coś z tym od dwóch lat zrobić, ale
              pomysły na razie słabo trafione.
            • Gość: piotr Re: L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 20:53
              skąd wiesz że szerokiej publiczności nie przypadnie do gustu jesteś SPECEM od
              klimatów kameralnych ?bo jeśli tak to nie to forum
              • Gość: kika Re: L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:57
                a mnie nawet nie chodzi o to, że "się nie spodoba", tylkoe, że taki artysta
                chce grać dla podobnego zpijaczonego spędu, bo mu dużo zapłacili. stracił u
                mnie kilka punktów.
            • Gość: elsi Re: L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" IP: *.pro.lama.net.pl 23.05.06, 21:24
              Bądźmy dobrej nadziei, że uda się artystom przebić przez komercyjne gusta.
              A to, że grają na Wiankach?
              Jak grają tylko dla fanów to są "przebrzmiałą gwiazdą" dla "długowłosych pseudo
              intelektualistów". A jak się sprzedają, pokazują, promują w bardziej komercyjnym
              przedsięwzięciu to grają "dla zapijaczonego spędu", bo im "dużo zapłacili" i
              przez to "stracił kilka punktów".
              Ludzikowie, może byście się raz po prostu ucieszyli, poszli pobawić, bez
              dorabiania idei "o wyższości Fisha nad H-em" itd.?
        • Gość: baro Re: L.Janerka zaczął grać "spędy" dla "ludzkości" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 20:43
          wszyscy ANTY zbakajcie się isłuchajcie MYDEŁKO FA jesteście prości puści i nic
          nie warci STUDENCKA WASZA MAĆ nic nie potraficie tylko jęczycie bo to jest dla
          WAS ok BURAKI
      • Gość: piotr Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 21:06
        nie mów żle o stolicy bo to Kraków zaprosił iKRAKÓW jest przeciwny wystarczy
        czytać innych i myśleć co się pisze samemu
    • Gość: eee tam! żaden tam Marillion, ewentualnie Marillion 2 IP: 86.41.168.* 23.05.06, 22:19
      Jaki Marillion?! Marillion nie istnieje od 1988 roku! Teraz to są jakieś
      podśmiechujki akurat na tak jarmarczną imprezę, he, he!
      • Gość: Lear1 Re: żaden tam Marillion, ewentualnie Marillion 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 08:57
        Popieram.
      • Gość: lis A 26 sierpnia w Stoczni Gdańskiej wystąpi Gilmour! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:47
        Tak jest, Dave Gilmour :D
    • Gość: torkal Byłem tam rok temu i bezpieczeństwo zerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:53
      Siedzielismy na wałach, a jacys debile, bandyci urzadzali sobie zabawe kopiąc i
      zaczepiając przechodniów. Służby porządkowe nie upilnują takiego tłumu. Na
      masówki chodzi się na własne ryzyko.
    • jerry.uk a co na to Episkopat? 23.05.06, 22:57
      musimy jeszcze zapytać Kościół katolicki, czy nie będą mieli nic przeciwko temu,
      że ludzie będą świętowali pogańskie święto. Lepiej zapytajcie księdza
      proboszcza, bo bedzie źle...
      • Gość: fan Gitary Joe Satriani we Wrocławiu na Rynku 01.07.2006 IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.05.06, 03:03
        To będzie prawdziwa uczta dla każdego wielbiciela gitary. A dzień później Buena Vista Social Club/Eliades
        Ochoa. Znajdzie się też smakowity kąsek dla fanów jazzu. Pełen program imprez tutaj:
        www.wroclawnonstop.pl/

Zapraszam, będzie świetnie jak zawsze ;-)
        • Gość: paw Re: Joe Satriani we Wrocławiu na Rynku 01.07.2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:54
          Bylem w zeszlym roku na Vollenveiderze, rewelacja. Niestety Krakow bedzie musial
          jeszcze poczekac na imprezy na poziomie Wroclawia, niestety.....
      • Gość: dalaj-spielama Re: a co na to Episkopat? IP: *.aine.pl 23.06.06, 23:17
        fuck off & shut up!!
    • kalasanty76 super 24.05.06, 08:21
      najlepszy koncert jaki widziałem, to wlasnie marillion (bydgoszcz 2001). na
      szczescie mr h juz 11 czerwca w wawie
    • Gość: kstone Re: W ten sam dzień gra Tool w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:04
      Kurde, dlaczego takie koncerty się muszą pokrywać czasowo?
    • Gość: cleo Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.chello.pl 24.05.06, 15:05
      Bzdura, ze po raz pierwszy będzie zagraniczna gwiazda..o ile dobrze pamiętam
      grał tam goran bregovic!!!!!!!!!!!
      A co do marillion to ekstra.....
    • Gość: deder Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.man.polbox.pl 24.05.06, 15:48
      emerytowani odcinacze kuponów znowu w naszym przaśnym kraju...
      • sugarmice Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków 24.05.06, 20:27
        A to Polska właśnie. Cokolwiek by się nie działo, coklwiek by się nie zrobiło, zawsze znajdą się jakieś jęczące kluchy, którym nic się nie podoba. Slęczy to to przed monitorem i narzeka na wszystko. Rusz jeden z drugim swoje tłuste dupy i zorganizuj coś. Żałośni, mali ludkowie.
    • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.autocom.pl 24.05.06, 22:56
      A niech se bedzie... Ja i tak pójdę (jeśli pójdę) tylko na sztuczne ognie bo
      TYLKO to na takich imprezach ma jakiś sens. I TYLKO na tym powinni się
      organizatorzy skupić bo nic innego nie będzie ani widać, ani słychać (no chyba,
      że ktoś przyjdzie bladym świtem i zajmie strategiczne miejsce...).
    • Gość: ja Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.chello.pl 23.06.06, 21:19
      Wybaczcie ignorantowi... ale czy Marillion gra obecnie cokolwiek z pierwszych 4
      płyt?
      A może ktos posiada setlistę nadchodzącego koncertu?
      • Gość: fish - srysz Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.aine.pl 23.06.06, 23:18
        na szczęście nie!!!!!
        • mr.lordi Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków 24.06.06, 00:03
          Ja tam na wianki nie ide
    • Gość: Częstochowianin Re: Marillion będzie gwiazdą tegorocznych Wianków IP: *.prenet.pl 25.06.06, 01:45
      Właśnie wróciłem z Krakowa, pojechałem na "Wianki" tylko dla Marillionu i zostałem mile zaskoczony klimatem tej imprezy. Sam koncert był świetny. Jedyne zastrzeżenie to, że scena powinna byc po tej samej stronie rzeki, bo brakło typowo koncertowego zżycia muzyków z publicznościa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka