Dodaj do ulubionych

Prawo UJ zaocznie - kilka pytań

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:26
Otóż zainteresowany jestem rozpoczęciem drugiego kierunku - prawa na UJ i
mam kilka pytań do ludzi w temacie.
Wiem, że tam część przedmiotów wybiera sie samemu - czy ktoś mógłby mi
wytłumaczyć jakie są obowiązkowe i na jakich zasadach wybieram te inne. Jaka
jest forma zapisów? Jak odbywają się ćwiczenia i wykłady - czy ze wszystkich
przedmiotów są prowadzone i ile dokłanie tych dodatkowych zajęć trzeba
wybrać? Czy ze wszystkich się zdaje egzaminy???
Obecnie kończę studia na UWr, ale tutaj wszystko wygląda inaczej - plan zajęć
jaest z góry narzucony, zajęcia ustalone...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: 80.51.255.* 13.07.06, 21:55
      na pierwszym roku obowiazkowe sa logika , prawoznawstwo , prawo konstytucyjne i
      jeden z przedmiotow historyczno-prawnych(prawo rzymskie/historia panstwa i
      prawa polskiego/powszechna historia prawa).należy na każdym roku zdobyć 60 pkt
      z tym że na pierwszym można 54pkt a resztę trzeba nadrobić w całym toku
      studiów.ćwiczenia są prowadzone z wszystkich przedmiotów obowiązkowych i
      większości podstawowych.zapisy na ćw są zwykle na początku roku ale na
      pierwszym roku student jest automatycznie kierowany do konkretnej grupy.w
      trakcie roku wszystko mozna zmienić a na wyższych lata to tam gdzie sie pójdzie
      i zapisze tam się chodzi.wszystkie przedmioty kończą się egzaminem .na każdym
      roku trzeba zdać obligatoryjne plus conajmniej 2 podstawowe a nie więcej niż
      4.a zajęć trzeba wybrać tyle zeby uzbierać 60 pkt.np na pierwszym roku
      wystarczyło tylko siedem przedmiotów zeby mieć zaliczony rok ja na drugim
      miałam już 14.
      • Gość: d. Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 08:13
        Hej!
        mi tez przydaly sie informacje od Ciebie, wlasnie zapisalam sie na zaoczne
        prawo.
        mam jeszcze jedno pytanie-jak oceniasz studia w ogole?
        pozdrawiam
        • Gość: Gosc Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: 80.51.255.* 14.07.06, 10:02
          no coz studia oceniam bardzo dobrze.to czy sie studiuje na zaocznych czy na
          dziennym wlasciwie nie ma znaczenia bo egzaminy zdaje sie te same z takiej
          samej parti materialu .jedyna roznica jest to ze za zaoczne sie placi.atmosfera
          z reguly jest prostudencka choc oczywiscie od kazdej reguly sa
          wyjatki.generalnie jestem bardzo zadowolona ze studiowania prawa na uj oprocz
          wiedzy stricte prawniczej czlowiek uczy sie zycia i radzenia sobie w konkretnym
          przypadku .mysle ze jesli ktos jest ambitnyu i ma odrobine samozaparcia
          powinien sobie poradzic.
      • Gość: ja Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 18:11
        obowiązkowe to: logika, prawoznastwo, pr. konstyt. + jeden z historycznych (ten
        jeden wybieram z trzech)
        Wiem, że trzeba jeszcze zapisywać się na jakieś 2 podstawowe (spośród ilu się
        je wybiera?) i specjalizacyjne (nie wiem ile i spośród ilu się je wybiera)

Ze wszystkich na jakie się zapiszę są ćwiczenia, a harmonogram zajęć będzie
        narzucony od góry? Co z przedmiotami z których ćwiczeń nie ma??
        Czy jest jakaś szansa zaliczenia roku nie uczęszczając na zajęcia w piątki??
        • Gość: tlik Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.06, 13:03
          Również od pazdziernika zaczynam zaoczne prawo

proponuje po pierwszych zajęciach PIWO !
          • Gość: altowiolistka Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:36
            Oj jeszcze wam się tego piwa być może odechce :D
            • bytheway1 kiedy zaczynamy zajecia? 18.07.06, 21:29
              zreszta to nie takie istotne..wazne ze po zajeciach w ramach integracji idziemy
              na rzeczone piwo :P
              pozdrawiam studentow!
              • pilar85 Re: kiedy zaczynamy zajecia? 18.07.06, 21:44
                się piszę na to piwo! :)
                • bytheway1 Re: kiedy zaczynamy zajecia? 19.07.06, 12:27
                  opcjonalnie sok pomaranczowy dla abstynentow;P
                  • Gość: tlik integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.06, 13:55
                    Tak więc jeśli Ktoś ma ochotę po pierwszych zajęciach wypić integracyjnego
                    browarka/soczek pomarańczowy lub coś mocniejszego podajcie mi na maila swój nr
                    gg np - to w ramach tego by plany nie spaliły się na panewce :)))

sarajew@poczta.onet.pl

pozdrawiam serdecznie
                    • Gość: tlik Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.06, 19:43
                      Najważniejsze, że są już pierwsi chętni do kompanii :))

hmm, najciekawsze jest to, że dopiero początek wakacji a tu październikowe piwo
                      w głowie szaleje :)

Srupulatności nigdy za wiele.
                      • bytheway1 Re: integracyjne piwo ! 20.07.06, 10:06
                        w koncu jestesmy przyszlymi prawnikami hehe
                        ciesze sie bo juz widze ze fajnych ludzi spotkam na tych studiach:)
                        see ya w pazdzierniku!
                        • maximusss9 Re: integracyjne piwo ! 20.07.06, 17:15
                          nie wiecie może ile jeszcze miejsc zostało na zaocznym prawie??
                          • Gość: tlik Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.06, 19:04
                            Z 500 miejsc, które WPiA przeznaczył 250 było dla osób, które zdecydowały się
                            przed kwalifikacją kandydatów na studia dzienne. Dwa tygodnie po rozpoczęciu
                            rekrutacji będąc w dziekanacie widziałem ogromną ilość teczek i długie kolejki
                            do dziekanatu. Podejrzewam, że te 250 miejsc jest już zajęte. Pozostałe 250 dla
                            tych, którzy nie dostali się na studia dzienne i nie tylko. Po ogłoszeniu
                            wyników najprawdopodobniej rozpocznie się oblężenie i w pierwszej kolejności
                            przyjmowane będą osoby, które nie dostały się na studia dzienne. Być może nie
                            będzie ich 250. Warto spróbować.

pozdrawiam
                            • bytheway1 Re: integracyjne piwo ! 20.07.06, 22:41
                              PODOBNO nie ma juz wolnych miejsc na zaocznych.
                              dziwne, to niemozliwe zeby tyle miejsc nagle zostalo zapelnionych.. cokolwiek
                              podejrzane
                              • Gość: tlik Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.06, 00:24
                                Pewnego pogodnego dnia kobitka w sekretariacie mi powiedziała, że po ogłoszeniu
                                wyników rekrutacji na dzienne otwarte zostanie 250 miejsc na zaoczne - dla tych
                                którzy nie dostali się na dzienne (czyli powinny jeszcze być). Podobnie było w
                                ubiegłym roku. Niektórzy aby załatwić wszystko najszybciej spali pod Novum !
                                Koleżanka poszła dwa dni po ogłoszeniu wyników i niestety się spóźniła.

Tymczasem PSY 2 w TV
                                zupełnie zapomniałem

pozdrowion
                                • Gość: blabla Re: integracyjne piwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 06:01
                                  głupoty opowiadasz. w zeszłym roku miejsca zajęte były ok. 15 lipca, a nie 2
                                  dni po rekrutacji. to prawda, że było oblężenie ale nikt nie spał pod
                                  novum :)))))))))))). na prawo zaoczne nie ma czegoś takiego jak "limit miejsc
                                  dla tych, co zdawali na dzienne ale się nie dostali", tylko przyjmują podania
                                  od wszystkich, którzy wpłacą kasę a są jeszcze wolne miejsca na zaocznych. pani
                                  z sekretariatu bym nie ufała to raz, a dwa to rozszyfrowałam jej słowa tak, że
                                  zajęto do tej pory ok.250 miejsc, a reszta się zgłosi po wynikach rekrutacji,
                                  pewnie znowu ludzie się rzucą na pozostałe miejsca i będzie oblężenie i w ciągu
                                  2 tygodni wypełnią limit.
                                  • Gość: tlik Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.06, 10:43
                                    W takim razie opowieści moich znajomych, którzy mieli tego doświadczyć są
                                    fikcją. Myśle, ze najlepszym wyjsćiem jest wykonanie telefonu do dziekanatu i
                                    zapytanie wprost - "Ile jest jeszcze miejsc na studia zaoczne"
                                    • bytheway1 Re: integracyjne piwo ! 21.07.06, 11:03
                                      fakt,ze najprosciej jest po prostu zadzwonic,ale to jeszcze nie gwarantuje ze
                                      sie czegokolwiek dowiesz. niestety panie w sekretariacie nie sa ,delikatnie
                                      mowiac, przyjaznie nastawione do dzwoniacych. wiem z autopsji..
                                      • Gość: tlik Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.06, 20:27
                                        Jakie macie inf na swoim koncie ERK ?
                                        • bytheway1 Re: integracyjne piwo ! 21.07.06, 21:59
                                          jak ostatnio sprawdzalam pisalo ze rejestracja zostala potwierdzona.
                                          czy to prawda ze zaoczni zaczynaja pod koniec wrzesnia?
                                          • Gość: tlik Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.06, 00:07
                                            Nie mam pojęcia, w połowie sierpnia trza by się zorientować w dziekanacie :))
                                            choć na str UJ znajduje się informacja, ze zajęcia dydaktyczne odbywają się od
                                            3 X ... W ubiegłym roku moja znajoma o ile pamięć mnie nie myli coś ok 9 X
                                            miała pierwsze zajęcia (zaoczne). Z pewnością nie było to we wrześniu

pozdrawiammm
                                            adam
                                            • Gość: jaca Re: integracyjne piwo ! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.07.06, 23:25
                                              a tam termin zajec, trza sie zorientowac co do fajnych klubow %)
                                              • Gość: Adam Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.06, 08:52
                                                1. Błędne Koło
                                                2. Rdza/Midgard
                                                3. CK Browar (sama popijawa)
                                                • Gość: blabla Re: integracyjne piwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 17:10
                                                  kwestia gustu.
                                                  • bytheway1 Re: integracyjne piwo ! 23.07.06, 18:01
                                                    ile macie lat koledzy studenci?
                                                    ja 20
                                                    ;)
                                                  • Gość: jaca Re: integracyjne piwo ! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.07.06, 18:49
                                                    ho,ja tez z rocznika atomowego, nie szuka ktos mieszkania? nie wiem od czego zaczac
                                                  • Gość: Adam (tlik) Re: integracyjne piwo ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.06, 20:10
                                                    1986

Mieszkanie ? Mysle, że najlepiej jak bys przyjechał do Krakowa i poszedł
                                                    do "Stułby" (chyba dobrze napisałem). Tam ogłoszeń jest bardzo dużo i z
                                                    pewnością coś byś znalazł. Ponadto od września moja koleżanka wraz z kolegą
                                                    mają zamiar wynająć jeden pokoik (bardzo sympatyczni studenci prawa, chyba z 3
                                                    roku) (15 min tramwajem do centrum, no ja mam 35 :)))))

btw. w połowie sierpnia przyjeżdżam do Kraka i siedze do pazdziernika, zawsze
                                                    jakieś w piweczko(a) można wypić :D

pozdrawiam

• Gość: tlik a może do nie "Stułba" a "Stuba" IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.06, 20:11
                                                    Chyba raczej ta 2 wersja, napewno nie Stułbia :)
                                                  • bytheway1 Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" 23.07.06, 20:52
                                                    Tlik, co tak wczesnie zjezdzasz do kraka?? mnie nic nie wyciagnie z domu przed
                                                    1 pazdziernika:D
                                                  • Gość: tlik Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.06, 22:00
                                                    Najszczersza i najprostsza odpowiedź - nie chce mi sie siedzieć w domu. Półtora
                                                    miesiąca zdecydowanie wystarczy. Ponadto mam więcej znajomych w Krakowie i
                                                    właśnie tutaj o wiele lepiej się czuje niżeli w moich północnych stronach. W
                                                    weekend zawsze można wyskoczyć do jakiejś spokojnej górskiej miejscowości. Do
                                                    Bałtyku mam 40 km ale już nie moge na wode patrzeć. W to lato we Władysławowie
                                                    i Jastrzębiej Górze plażowicze normalnie sie rozpuszczaja na piasku wciągając
                                                    kebab po kebabie i zapijając wszystko Coca - Colą ! Góry, świeże powietrze,
                                                    jakiś zimny strumyk i przede wszystkim spokój – ot czego niektórzy
                                                    potrzebują, aby naprawdę odpocząć.

hej
                                                  • Gość: jaca Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.07.06, 23:10
                                                    Adam, stułbia moze?;] jakie sa ceny zarcia w krakowie?
                                                  • Gość: tlikk Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.06, 00:20
                                                    Stułba, Stuba, Stułbia - b zdecydowanie :)

Jeśli chodzi o jedzonko to oczywiście wszystko zależy od miejsca. Najtańsze
                                                    bary mleczne lub np stołówka w Żaczku serwują dobry obiadzik za 6-7 zł, czasami
                                                    taniej rzecz jasna. Kuchnia droższa - "Dookoła świata", taka fajna knajpka koło
                                                    rynku, cena obiadu 10-20 zł. Czy mleczny czy taka tawerna to oczywiście zależy
                                                    od gustu. Piwko tradycyjnie 7 PLN, czasami i 8 jak i 10 w ogródku przy rynku.
                                                    Myślę, że zdecydowanie najwięcej pieniędzy wydaję się przy okazji imprezek,
                                                    dlatego najlepiej urządzać "before" w jakimś mieszkaniu :))))))))
                                                  • bytheway1 Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" 24.07.06, 08:29
                                                    Jesli o jedzenie chodzi, to jak dobrze poszukasz to nawet w rynku znajdziesz
                                                    cos w cenie. mile bylam zaskoczona kiedy weszlam do restauracji uchodzacej za
                                                    droga, a najadlam sie nie wydajac jednak fortuny.
                                                    pozdrawiam
                                                    ps. tlik, tez wole gory od morza hehe
                                                  • Gość: tlik Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.06, 09:57
                                                    Już mnie to słońce dobija !
                                                    Ile można świecić !
                                                    I tak nachalnie od rana !
                                                  • bytheway1 Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" 24.07.06, 11:09
                                                    Nie narzekaj tylko wyciagnij lezak i laduj baterie na caly rok ciezkiej pracy
                                                    na uj!
                                                    ja tak robie :D
                                                  • Gość: tliik Re: a może do nie "Stułba" a "Stuba" IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.06, 12:34
                                                    Jadę dziś wieczorem na ryby - właśnie wpadłem na taki pomysł !

Dobrze, że jeziorko w zasięgu ręki :D
          • Gość: C to the Z Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.compower.pl 16.08.06, 13:03
            ja sie tez bardzo chetnie pisze na to piwo! tylko w ktory to bedzie dzien?
            • Gość: tlik Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:12
              Po pierwszych zajęciach ! :)

pozdrawienia śle tlik
        • Gość: Gosc Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 10:56
          W ogole nie trzeba uczeszczac na zajecia, zadne :) Na niektorych cwiczeniach
          obecnosc jest podstawa do uzyskania zaliczenia, ale zaliczenie cwiczen tez nie
          jest obowiazkowe, wiec jak ktos ma lepsze rzeczy do roboty to na uczelni pojawia
          sie tylko na egzaminach :)
    • bytheway1 Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań 24.07.06, 20:22
      Czy to sa wasze jedyne studia, koledzy prawnicy?
      • Gość: tlik Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.06, 21:43
        Była arabistyka, ale to był błąd, wielki błąd !
        Już dawno z tego zrezygnowałem :D i nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę.

• Gość: tlik Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.06, 21:44
          A jak u innych :)
          • bytheway1 Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań 25.07.06, 08:28
            fil.hiszpanska

hehe,tlik, my tu tylko ze soba gadamy, gdzie reszta?! :D
            • Gość: tlik Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.06, 08:40
              Fil hiszpańska pewno większość zajęć ma w Paderevianum ?
              Orientalna jw, w związku z czym, najmilej wspominam stołówkę - gdyby nie te
              plastikowe krzesła to qasi komuna dookoła nas :))

• Gość: C to the Z Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.compower.pl 14.08.06, 16:57
              ja sie dostalem na fil hiszpanska i bede na 1szym roku prawa zaocznego. Mam
              zamiar robic 2 kierunki na raz, jak to sie Tobie udaje?Zastanawiam sie czy dam
              sobie rade...
    • Gość: tlik Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.06, 08:34
      hibernacja :)
    • Gość: k Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:25
      mam pytanie czy orientujecie sie może czy jak ktoś zapisze sie na zaoczne prawo
      a pozniej dowie sie, że jest na dziennym i bedzie chcial sie wypisać to czy UJ
      odda pieniadze??? proszę jak ktoś wie odpiszcie!!!!
      dzięki
      • Gość: sss Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:44
        w takim przypadku podobno oddaje, tak gdzies wyczytalem. www.lex.edu.pl
        forum,gdzies tam gleboko jest zagrzebana odpowiedz.hola ;]
        • Gość: :) Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 09:12
          NIE oddaje, z tego co wiem przynajmniej.
          wlasnie dlatego przy zapisach na zaoczne pytaja czy ktos zdawal w miedzyczasie
          na dzienne, jesli tak to kaza przyjsc po wynikach rekrutacji z dziennych.
          ale moze sie myle.
          pozdrawiam:)
    • Gość: Ania Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:14
      hey

Ja teraz też zaczynam prawo zaoczne na UJ,właśnie też mam problem z
      piątkiem,bo prawo to będzie mój drugi kierunek. Chciałabym się dowiedzieć jak
      najwięcej,bo później będę miała mało czasu. A piwo oczywiście :)
      jak ktoś będzie miał dokłądne informacje prosiłabym o kontakt co do
      przedmiotów, egzaminów i w ogóle atmosfery moj mail: hashira@interia.pl
      nr gg: 2314867
      ja mogę się odwdzięczyć informacjami o ekonomii na AE :)
    • Gość: inquiry razem z dziennymi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:31
      a czy ktos z was wie jak wyglada chodzenie z dziennymi na zajecia? nie wypedza
      mnie?:) a co z cwiczeniami?
      pozdrawiam prawnikow;)
      • Gość: tlikkkkkk Re: razem z dziennymi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:10
        Wygląda to tak, że jeśli masz zamiar chodzić na zajęcia ze studentami dziennymi
        to idziesz na pierwsze ćwiczenia i zapisujesz się. Z tego co wiem, na ogół
        problemów żadnych nie ma
        • Gość: lucy Re: razem z dziennymi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:15
          nie dośc że nie ma zadnych problemów...to przyszli studenci zaoczni przekonaja
          się że większość wykładowców zachęca a wręcz powiedziałabym zaprasza na
          chodzenie razem z studentami dziennymi. Jednym słowem jak to juz zostało
          powiedziane nie ma róznicy czy studiujesz zaocznie czy dziennie, masz takkie
          same prawa, ponewaz zdajesz egzaminy na tym samym poziomie, mimo iż na zjazdach
          przerabiany jest wiekszy materiał, dlatego mamy taka mozliwosc chodzić na
          dzienne studia żeby nie musieć nadrabiac materiału samemu. Co wiecej większość
          studentów kożysta z tej mozliwości.
          • Gość: tlik Jakies piwo, coś więcej :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:27
            A tak btw
            Jesli ktoś z przyszłych studenciaków i nie tylko ma ochote w czwartek wyskoczyć
            na piwko w Krakowie to wystarczy krzyknąć a napewno usłysze :D

• bytheway1 Re: Jakies piwo, coś więcej :D 21.08.06, 11:50
              czesc tlik:D
            • Gość: Ania Re: Jakies piwo, coś więcej :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:25
              hey,to co jutro piwko?proponuję o 17 ?pasuje?
    • bytheway1 Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań 21.08.06, 11:51
      a tak a propos poprzadniego postu, co z cwiczeniami? czy mozemy chodzic z
      dziennymi czy to juz inaczej wyglada?
      • Gość: tlik Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:00
        Witam :D

Tak, można. Wystarczy się zapisać na pierwszych ćwiczeniach. "Lucy" dość
        ciekawie opisała to powyżej :)

Jak wakacje ?
        • bytheway1 Re: Prawo UJ zaocznie - kilka pytań 21.08.06, 13:23
          zbieram sily do walki z nieprzyjemnymi paniami z sekretariatu uj :D

pozdrawiam:)
          • Gość: PoP Re: Piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:35
            Widze ze poruszyliscie nurtujacy mnie problem z tym chodzeniem razem z
            dziennymi, dobrze ze nie ma z tym problemu.
            Co do piwa to chetnie wyskocze w srode, bo akurat bede w krakowie. Najlepiej w
            godzinach popoludniowych, nie wieczornych kiedy to mam pociag do domu.
            • Gość: tlik Re: Piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:56
              Kurde, ja dopiero w środe o 20 bede w Krakowie !
    • inquisitive_girl przepisanie ocen z innej uczelni 31.08.06, 12:37
      czy ktos tez bedzie sie staral o przepisanie? ja mam zamiar ale nie wiem jak
      sie do tego zabrac.
      • Gość: Ania Re: przepisanie ocen z innej uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:11
        ja się będę starała o przepisanie ekonomii i zobaczę może coś jeszcze by się
        udało, ale nie wiem czy mi przepiszą ,bo miałam inaczej to trochę robione. Ale
        to proste idziesz z indeksem do wykłądowcy i pytasz czy Ci przepiszę, czasem
        proszą o zakres materiału jaki przerabiałaś, bądź przynajmniej na AE można się
        starać w dziekanacie taką sprawę załatwić.
        • inquisitive_girl Re: przepisanie ocen z innej uczelni 08.09.06, 08:30
          NO ale to chyba na poczatku semestru idziesz bo co niby na wyklady mam chodzic
          jesli przepisza, albo nie chodzic i nie przepisza?=problem :/
          • Gość: maan Re: przepisanie ocen z innej uczelni IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 08.09.06, 14:40
            aaaa gdzie to się wszyscy prawnicy podziali?? Było już to piwko?:D
            • Gość: ssss Re: przepisanie ocen z innej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:22
              przeniesli sie na wlasciwe forum
              • Gość: Ania Re: przepisanie ocen z innej uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:28
                tak na początku semestru idę się dowiedzieć, czy przepiszą. A piwo no własnie
                moze poniedziałek 18 września?Co o tym myślicie?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka