Dodaj do ulubionych

Zamieszkać w młynie

IP: *.autocom.pl 14.07.06, 22:43
nigdy bym w takim badziewiu nie chcial mieszkac !!! wstyd by mi bylo !!!
przeciez to kompletna wiocha
Obserwuj wątek
    • Gość: loft Re: Zamieszkać w młynie IP: 209.170.168.* 14.07.06, 23:06
      Ale kolega niedzisiejszy.
      • Gość: free hunter Mieszkałem kiedyś w takim lofcie . Budynek był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:37
        bardzo akustyczny. Sąsiedzi - artyści, z góry, z dołu i zza ścian imprezowali
        na zmianę lub jednocześnie, codziennie od 19 do 6 rano. Ja w odwecie wychodząc
        rano do firmy włączałem na maxa sprzęt 2 x 400 W z nagraną na CD kosiarką
        spalinową. Po roku się wyprowadziłem.
    • Gość: Ursula Re: Zamieszkać w młynie IP: *.osemka.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:34
      Poczekaj wazniaku,jak to sie odremontuje.Wtedy bedziesz "arystokrato" inaczej
      spiewal.
    • Gość: emerald suite Re: Zamieszkać w młynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:10
      Wiocha i wstyd to Ty i Twoje poglądy, capie.
    • Gość: stach Re: Zamieszkać w młynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:31
      Swietny, drogi pomysł ale bardzo kuszący dla tych, którzy mają "dudy".
      Z całą pewnością, jak w przypadku osławionych TBS-ów, znajdzie sie dotacja ze
      środków państwa lub miasta na dofinansowanie projektu. Po oddaniu 15 mieszkań
      Kaczyńskiemu ( i PISiorom )zostanie do oddanie już tylko 2 999 985 mieszkań -
      wg programu wyborczego.
      Część środków można wykorzystać na wymianę "elektrycznego jaccuzi" w domu pana
      Wassermann ( ksywa: "MASTIF PORZĄDKU" ).
      pozdrawiam
      • Gość: ona Re: Zamieszkać w młynie IP: *.chello.pl 15.07.06, 10:00
        marzylma o czyms taki w kraku juz mialam sie przerprowdzac do wawy zrobcie to w
        krakowie jupi jupi
        • emelem1 Re: Zamieszkać w młynie 16.07.06, 20:30
          tylko ile to będzie kosztować
        • Gość: Lava bdb lofciu pofciu, mniam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:34
          • Gość: la głupa łybciu dybciu, muu muu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:55
    • Gość: KAR Re: Zamieszkać w młynie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 15.07.06, 10:18
      SORKI,MOżNA GDZIEś ZOBACZYć FOTKI LOFTóW W POLSCE
      • Gość: monty Bolko loft IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:40
        www.medusagroup.pl/projektyloft.htm
        Szesnaście zdjęć.
        • Gość: shelliz Re: Bolko loft IP: *.77.classcom.pl 15.07.06, 11:53
          www.lofty.krakow.pl/index.html
          jestem pracoholiczką - zarabiam na loft...
          ciekawe jaką opinię o tej wersji wyrazi kolega od capów i wiochy...
          pozdrawiam
          • Gość: XYZ Re: Bolko loft IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:39
            życzę powodzenia w realizacji celu (ale z pracoholizmu trzeba się leczyć :-))
    • Gość: Manhattanczyk Re: Zamieszkać w młynie IP: *.dhcp.roch.mn.charter.com 16.07.06, 03:51
      Autor pisze: "Dziś postindustrialne mieszkania na Manhattanie czy w Soho należą
      do luksusowych i jednych z najdroższych." Moze to i prawda, tylko ze SoHo to tez
      dzielnica Manhattanu
      • doktor_hiszpan Zanim 16.07.06, 11:40
        ...Nowy Jork został Nowym Jorkiem, a był jeszcze Nowym Amsterdamem (stąd czysto
        angielska nazwa Mynhaetten (c:)w LONDYNIE istniała dzielnica Soho (polecam
        teksty z "Opery za trzy grosze"), i to ją właśnie autor tekstu miał na myśli, bo
        to ona przeżyła w czasie ostatnich 20-30 lat proces zwany przez Angoli
        "gentryfication". To samo dokonuje się w tej chwili w Hamburgu, na St. Pauli. A
        wyremontowane magazyny zbozowe i nie-zbożowe w Hamburgu zawierają w sobie biura,
        za które trzeba płacić(wynajem) takie pieniądze, że strach się bać.
        • Gość: robert Re: Zanim IP: 141.65.96.* 16.07.06, 13:29
          pomysl jest bardzo stary, ale dziwie sie, ze dopiero jak stal sie modny, to
          zaczeto zamieszkiwac w starych zakladach

malo to w Polsce hal opuszczonych hal fabrycznych, magazynow, wszelkiej masci
          budynkow, ktore kiedys sluzyly za mlyny, cegielnie....

dlaczego musimy byc kierowani reklama? bo gbyby nie ona, to pies z kulawa noga
          by omijal te nieruchomosci. a tak, jakis koles za piec minut myslenia zarobi
          (zedrze). gdybym mial mozliwosc zamieszkania, zamieszkalbym tam, ale niestety
          taki zaklad trzeba kupic w calosci, nie ma parceli. deweloper czy agencja moze
          sobie na to pozwolic, a nie bede przeciez kupowal browaru dla jednego piwa.
          takie mieszkania raczej powinny byc dla najubozszych. rozumiem, budowa nowego
          kosztuje, grunt, beton, robocizna. w tym przypadku pozostaje tylko koszt remontu
          i wykupienia dzialki, czyli cena spada. nie rozumiem mentalnosci ludzi
          zarabiajacych na mieszkaniach, to tak jakbym kogos wyrzucal na ulice. (jak w
          kraju, w ktorym mowi sie tyle o milosci katolickiej, mozna srubowac ceny
          mieszkan, nowych i tych, ktore sa w cenie gruzu?). przysposobienie takich
          budynkow raczej nalezy do panstwa. skoro maja wybudowac miliony mieszkan, to
          dlaczego nie wyremontuja tych, ktore juz stoja?
        • Gość: Manhattanczyk Re: Zanim IP: *.dhcp.roch.mn.charter.com 17.07.06, 00:09
          Doktorze, gdzie Ty widziales w londynskim Soho "opuszczone hale fabryczne i
          magazyny", o ktorych pisze autor?

Kto twierdzil, ze Manhattan to angielska nazwa? Jak wiele roznych nazw miast i
          okolic w Ameryce, pochodzi ona od Indian.
          • doktor_hiszpan A kto popwiedział, że widziałem 17.07.06, 08:11
            hale w Soho? Zwracam uwagę (nieśmiało), że to Ty sugerowałeś, że mowa o NY.
            Podczas kiedy mowa o Soho w Londynie. Mimo,że to nie fabryki, to mowa o zmianie
            charakteru upadłej dzielnicy. Skup się.
            Nazwa Manhattan nie pochodzi od Indian (nie wiem dokładnie, co to ma oznaczać?),
            ale jest słowem o holenderskim rodowodzie, podobnie jak Brooklyn, Haarlem i inne.
          • doktor_hiszpan Re-bis 11.06.07, 10:00
            Manhattańczyku?

Do twojej wiadomości: owe hale widziałem już w r. 1973. Była to wtedy inna nieco
            dzielnica,niż ta, którą poznałeś. Od tego czasu jej obraz się zmienia.
            Stąd pewnie Twoje zdumienie.
            Tu posłużę się cytatem z "Wiki", czego zwykle nie robię, ale nie mamy zbyt wiele
            czasu (c :
            "Soho najwyraźniej wskazuje na multikulturowość Londynu. Jest synonimem
            przemysłu, handlu, kultury i rozrywki".
            Zwróć proszę uwagę na słowo "przemysłu"...

Manhattan to (akuratnie) nazwa, która jak wiele nazw miast i okolic w Ameryce
            NIE POCHODZI od Indian.
            Toż piszę Ci, że Nowy Jork, poprzednio kolonia holenderska, nazywany był nowym
            Amsterdamem i do dziś w jego topografii znajdziesz holenderskie nazwy: Manhattan
            (Mynhaetten), Brooklyn (Breuckelen), Harlem (Nieuw Haarlem)etc.
            Jeśli byłbym Manhattańczykiem, to bym wiedział takie rzeczy (c:
    • doktor_hiszpan Dobra wiadomość 16.07.06, 11:55
      jeden już ubył z kolejki. Brawo. Tylko tak dalej, zostaną tylko Ci, którzy
      wiedzą, dlaczego marzą o takim lokalu. Np JA.
      • Gość: shelliz Re: Dobra wiadomość IP: *.77.classcom.pl 16.07.06, 12:32
        albo ja :)
      • shelliz Re: Dobra wiadomość 16.07.06, 12:34
        i jeszcze przypomniałam sobie...
        polecam sharon zukin "loft living" - niestety niedostępna po polsku, acz bardzo
        dobra książka :)
    • Gość: robert Re: Zamieszkać w młynie IP: 141.65.96.* 16.07.06, 13:18
      a pracowac?
      tez bys nie chcial?

niestety kiedys komfort zakladow przemyslowych i biur nie byl tak elegancki jak
      dzis.

ale za to przedwojenne budownictwo, przynajmniej oko cieszy
    • Gość: ;) Re: Zamieszkać w młynie IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 16.07.06, 21:06
      mmmm, mniam. w centrum w lofcie, tak marze o tym od dawna, 130 metrow i tylko ja ;)
    • Gość: Architekt Re: Zamieszkać w młynie IP: *.hsd1.nj.comcast.net 17.07.06, 03:12
      To poroniony pomysl. Trzeba to zablokowac. Nie powinni tego robic. Takie pomysly
      to sobie moga realizowac u siebie na podworku.
      • doktor_hiszpan Tak, tak zablokować 17.07.06, 08:17
        ....koniecznie. Najlepiej sie blokuje wielkimi blokami.To tzw "mrówkowce".
        Świetnie blokują.
        Na szczęście właściciele SĄ u siebie na podwórku, i miejmy nadzieję, że nic ich
        nie powstrzyma.
        Nawet Ty...Architekcie.
        • Gość: GOŚĆ Re: Tak, tak zablokować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:48
          I ZOBACZYĆ
          WWW.LOFTY.KRAKOW.PL
    • Gość: z daleka Lofty to fantastyczny pomysl! IP: 66.146.204.* 18.07.06, 18:00
      Bardzo dobrze ze Krakow wreszcie idzie w strone "wielkiego swiata". Skoro sa opustoszale budynki i sa
      chetni ktorych stac na takie zakupy ( na pewno czesc z nich bedzie z zagranicy) to bardzo trzeba takie
      inwestycje popierac.

Mam nadzieje ze bedzie to pole do popisu dla architektow i dekoratorow wnetrz. Takie zawody tez
      trzeba popierac w Polsce i mam nadzieje ze beda sie dobrze rozwijac. Ludzie w Krakowie, otworzcie
      glowy na nowe pomysly i przestancie myslec jak w zascianku!
      • Gość: zbrojarz betoniarz jupi jupi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.06, 19:08
        • Gość: z daleka zbrojarze betoniarze wszystkich krajow laczcie sie IP: 66.146.204.* 18.07.06, 19:34
          • Gość: napalony badylarz jupi jupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 01:35
            • Gość: podjarany emeryt jupi jupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:44
    • Gość: normal Zamieszkać w młynie IP: *.as.kn.pl 19.01.07, 12:45
      ciekawe ile za metr kwadratowy.pewnie z 15 tysięcy? TYLKO DLA IDIOTÓW.
      • Gość: Kuba Re: Zamieszkać w młynie IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.07, 06:13
        Niech zamieszka w tym badziewiu Kulczyk, Misztal,Stokłosa, ale oni tylko myślą
        jak wyciągnąć kasę od plebsu i państwa.Moda, konieczność, a może coś z Japoni
        kontenery jednoosobowe wprowadzić w Polsce, wchodzenie po drabinkach i zamykane
        jak klatki.
        • doktor_hiszpan Czy to Kubaaa? 11.06.07, 10:16
          A jak nie Kubaa to kto mówi?
          A Ciebie to kto wypuścił z Twojego ogródka?
          Kraków miał kiedyś urzędy akcyzowe, i kiedy tak Cię czytam, to myślę,że to nie
          był zły wynalazek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka