Gość: W 11 IP: *.autocom.pl 14.07.06, 22:43 nigdy bym w takim badziewiu nie chcial mieszkac !!! wstyd by mi bylo !!! przeciez to kompletna wiocha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loft Re: Zamieszkać w młynie IP: 209.170.168.* 14.07.06, 23:06 Ale kolega niedzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free hunter Mieszkałem kiedyś w takim lofcie . Budynek był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:37 bardzo akustyczny. Sąsiedzi - artyści, z góry, z dołu i zza ścian imprezowali na zmianę lub jednocześnie, codziennie od 19 do 6 rano. Ja w odwecie wychodząc rano do firmy włączałem na maxa sprzęt 2 x 400 W z nagraną na CD kosiarką spalinową. Po roku się wyprowadziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursula Re: Zamieszkać w młynie IP: *.osemka.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:34 Poczekaj wazniaku,jak to sie odremontuje.Wtedy bedziesz "arystokrato" inaczej spiewal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerald suite Re: Zamieszkać w młynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:10 Wiocha i wstyd to Ty i Twoje poglądy, capie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Zamieszkać w młynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:31 Swietny, drogi pomysł ale bardzo kuszący dla tych, którzy mają "dudy". Z całą pewnością, jak w przypadku osławionych TBS-ów, znajdzie sie dotacja ze środków państwa lub miasta na dofinansowanie projektu. Po oddaniu 15 mieszkań Kaczyńskiemu ( i PISiorom )zostanie do oddanie już tylko 2 999 985 mieszkań - wg programu wyborczego. Część środków można wykorzystać na wymianę "elektrycznego jaccuzi" w domu pana Wassermann ( ksywa: "MASTIF PORZĄDKU" ). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zamieszkać w młynie IP: *.chello.pl 15.07.06, 10:00 marzylma o czyms taki w kraku juz mialam sie przerprowdzac do wawy zrobcie to w krakowie jupi jupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lava bdb lofciu pofciu, mniam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la głupa łybciu dybciu, muu muu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAR Re: Zamieszkać w młynie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 15.07.06, 10:18 SORKI,MOżNA GDZIEś ZOBACZYć FOTKI LOFTóW W POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Bolko loft IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:40 www.medusagroup.pl/projektyloft.htm Szesnaście zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shelliz Re: Bolko loft IP: *.77.classcom.pl 15.07.06, 11:53 www.lofty.krakow.pl/index.html jestem pracoholiczką - zarabiam na loft... ciekawe jaką opinię o tej wersji wyrazi kolega od capów i wiochy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Bolko loft IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:39 życzę powodzenia w realizacji celu (ale z pracoholizmu trzeba się leczyć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manhattanczyk Re: Zamieszkać w młynie IP: *.dhcp.roch.mn.charter.com 16.07.06, 03:51 Autor pisze: "Dziś postindustrialne mieszkania na Manhattanie czy w Soho należą do luksusowych i jednych z najdroższych." Moze to i prawda, tylko ze SoHo to tez dzielnica Manhattanu Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Zanim 16.07.06, 11:40 ...Nowy Jork został Nowym Jorkiem, a był jeszcze Nowym Amsterdamem (stąd czysto angielska nazwa Mynhaetten (c:)w LONDYNIE istniała dzielnica Soho (polecam teksty z "Opery za trzy grosze"), i to ją właśnie autor tekstu miał na myśli, bo to ona przeżyła w czasie ostatnich 20-30 lat proces zwany przez Angoli "gentryfication". To samo dokonuje się w tej chwili w Hamburgu, na St. Pauli. A wyremontowane magazyny zbozowe i nie-zbożowe w Hamburgu zawierają w sobie biura, za które trzeba płacić(wynajem) takie pieniądze, że strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Zanim IP: 141.65.96.* 16.07.06, 13:29 pomysl jest bardzo stary, ale dziwie sie, ze dopiero jak stal sie modny, to zaczeto zamieszkiwac w starych zakladach malo to w Polsce hal opuszczonych hal fabrycznych, magazynow, wszelkiej masci budynkow, ktore kiedys sluzyly za mlyny, cegielnie.... dlaczego musimy byc kierowani reklama? bo gbyby nie ona, to pies z kulawa noga by omijal te nieruchomosci. a tak, jakis koles za piec minut myslenia zarobi (zedrze). gdybym mial mozliwosc zamieszkania, zamieszkalbym tam, ale niestety taki zaklad trzeba kupic w calosci, nie ma parceli. deweloper czy agencja moze sobie na to pozwolic, a nie bede przeciez kupowal browaru dla jednego piwa. takie mieszkania raczej powinny byc dla najubozszych. rozumiem, budowa nowego kosztuje, grunt, beton, robocizna. w tym przypadku pozostaje tylko koszt remontu i wykupienia dzialki, czyli cena spada. nie rozumiem mentalnosci ludzi zarabiajacych na mieszkaniach, to tak jakbym kogos wyrzucal na ulice. (jak w kraju, w ktorym mowi sie tyle o milosci katolickiej, mozna srubowac ceny mieszkan, nowych i tych, ktore sa w cenie gruzu?). przysposobienie takich budynkow raczej nalezy do panstwa. skoro maja wybudowac miliony mieszkan, to dlaczego nie wyremontuja tych, ktore juz stoja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manhattanczyk Re: Zanim IP: *.dhcp.roch.mn.charter.com 17.07.06, 00:09 Doktorze, gdzie Ty widziales w londynskim Soho "opuszczone hale fabryczne i magazyny", o ktorych pisze autor? Kto twierdzil, ze Manhattan to angielska nazwa? Jak wiele roznych nazw miast i okolic w Ameryce, pochodzi ona od Indian. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan A kto popwiedział, że widziałem 17.07.06, 08:11 hale w Soho? Zwracam uwagę (nieśmiało), że to Ty sugerowałeś, że mowa o NY. Podczas kiedy mowa o Soho w Londynie. Mimo,że to nie fabryki, to mowa o zmianie charakteru upadłej dzielnicy. Skup się. Nazwa Manhattan nie pochodzi od Indian (nie wiem dokładnie, co to ma oznaczać?), ale jest słowem o holenderskim rodowodzie, podobnie jak Brooklyn, Haarlem i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Re-bis 11.06.07, 10:00 Manhattańczyku? Do twojej wiadomości: owe hale widziałem już w r. 1973. Była to wtedy inna nieco dzielnica,niż ta, którą poznałeś. Od tego czasu jej obraz się zmienia. Stąd pewnie Twoje zdumienie. Tu posłużę się cytatem z "Wiki", czego zwykle nie robię, ale nie mamy zbyt wiele czasu (c : "Soho najwyraźniej wskazuje na multikulturowość Londynu. Jest synonimem przemysłu, handlu, kultury i rozrywki". Zwróć proszę uwagę na słowo "przemysłu"... Manhattan to (akuratnie) nazwa, która jak wiele nazw miast i okolic w Ameryce NIE POCHODZI od Indian. Toż piszę Ci, że Nowy Jork, poprzednio kolonia holenderska, nazywany był nowym Amsterdamem i do dziś w jego topografii znajdziesz holenderskie nazwy: Manhattan (Mynhaetten), Brooklyn (Breuckelen), Harlem (Nieuw Haarlem)etc. Jeśli byłbym Manhattańczykiem, to bym wiedział takie rzeczy (c: Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Dobra wiadomość 16.07.06, 11:55 jeden już ubył z kolejki. Brawo. Tylko tak dalej, zostaną tylko Ci, którzy wiedzą, dlaczego marzą o takim lokalu. Np JA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shelliz Re: Dobra wiadomość IP: *.77.classcom.pl 16.07.06, 12:32 albo ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
shelliz Re: Dobra wiadomość 16.07.06, 12:34 i jeszcze przypomniałam sobie... polecam sharon zukin "loft living" - niestety niedostępna po polsku, acz bardzo dobra książka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Zamieszkać w młynie IP: 141.65.96.* 16.07.06, 13:18 a pracowac? tez bys nie chcial? niestety kiedys komfort zakladow przemyslowych i biur nie byl tak elegancki jak dzis. ale za to przedwojenne budownictwo, przynajmniej oko cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Zamieszkać w młynie IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 16.07.06, 21:06 mmmm, mniam. w centrum w lofcie, tak marze o tym od dawna, 130 metrow i tylko ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Architekt Re: Zamieszkać w młynie IP: *.hsd1.nj.comcast.net 17.07.06, 03:12 To poroniony pomysl. Trzeba to zablokowac. Nie powinni tego robic. Takie pomysly to sobie moga realizowac u siebie na podworku. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Tak, tak zablokować 17.07.06, 08:17 ....koniecznie. Najlepiej sie blokuje wielkimi blokami.To tzw "mrówkowce". Świetnie blokują. Na szczęście właściciele SĄ u siebie na podwórku, i miejmy nadzieję, że nic ich nie powstrzyma. Nawet Ty...Architekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Tak, tak zablokować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:48 I ZOBACZYĆ WWW.LOFTY.KRAKOW.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Lofty to fantastyczny pomysl! IP: 66.146.204.* 18.07.06, 18:00 Bardzo dobrze ze Krakow wreszcie idzie w strone "wielkiego swiata". Skoro sa opustoszale budynki i sa chetni ktorych stac na takie zakupy ( na pewno czesc z nich bedzie z zagranicy) to bardzo trzeba takie inwestycje popierac. Mam nadzieje ze bedzie to pole do popisu dla architektow i dekoratorow wnetrz. Takie zawody tez trzeba popierac w Polsce i mam nadzieje ze beda sie dobrze rozwijac. Ludzie w Krakowie, otworzcie glowy na nowe pomysly i przestancie myslec jak w zascianku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrojarz betoniarz jupi jupi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.06, 19:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka zbrojarze betoniarze wszystkich krajow laczcie sie IP: 66.146.204.* 18.07.06, 19:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Zamieszkać w młynie IP: *.as.kn.pl 19.01.07, 12:45 ciekawe ile za metr kwadratowy.pewnie z 15 tysięcy? TYLKO DLA IDIOTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Zamieszkać w młynie IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.07, 06:13 Niech zamieszka w tym badziewiu Kulczyk, Misztal,Stokłosa, ale oni tylko myślą jak wyciągnąć kasę od plebsu i państwa.Moda, konieczność, a może coś z Japoni kontenery jednoosobowe wprowadzić w Polsce, wchodzenie po drabinkach i zamykane jak klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Czy to Kubaaa? 11.06.07, 10:16 A jak nie Kubaa to kto mówi? A Ciebie to kto wypuścił z Twojego ogródka? Kraków miał kiedyś urzędy akcyzowe, i kiedy tak Cię czytam, to myślę,że to nie był zły wynalazek... Odpowiedz Link Zgłoś