Dodaj do ulubionych

imprezy komunikacyjne

IP: *.chello.pl 15.03.03, 19:57
Czy ktoś orientuje się czy będą jakieś imprezki w tym roku organizowane przez
MPK bądź miłośników??
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 15.03.03, 20:38
      Będą, chociażby organizowany przez KMK (www.kmk.krakow.prv.pl) przejazd Scanią
      113 CLL.
      • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 15.03.03, 21:59
        Podejrzanie tania jest ta imprezka, jaka trasa jest przewidziana?>
        • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 15.03.03, 22:06
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> Podejrzanie tania jest ta imprezka, jaka trasa jest przewidziana?>

A co, dostałeś info o niej???
          Trasa:

Zajezdnia Płaszów
          Most Kotlarski
          Rondo Grzegórzeckie
          Dworzec Główny
          Nowy Kleparz
          Zdrowa
          Górka Narodowa
          Prądnik Biały
          Krowodrza Górka
          Łobzów PKP
          Cichy Kącik
          Most Zwierzyniecki
          Rondo Grunwaldzkie
          Most Dębnicki
          Wawel
          Korona
          Płaszów PKP
          Kurdwanów
          Piaski Nowe
          Bieżanowska
          Prokocim UJ
          Bieżanów
          Zajezdnia Płaszów
          • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 15.03.03, 22:08
            Szmat drogi, hmmmm nie widzę Kuźnicy K. hihi, a info nie dostałem , po prostu
            grzebie po stronach komunikacyjnych
            • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 16.03.03, 10:34
              Witam wszystkich
              Organizujemy imprezkę Scanią 113 CLL 5.04.2003 - wszystkich chętnych prosimy o
              pisanie maili na adres : kmk_mpk@poczta.onet.pl
      • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 10:38
        pavlack napisał:

> Będą, chociażby organizowany przez KMK (www.kmk.krakow.prv.pl) przejazd
        Scanią
        > 113 CLL.

O qrcze, widzę, że chyba się wybiorę :))
        Mouset: wcale nie jest podejrzanie tania, po prostu wynajęcie autobusu
        kosztuje dużo mniej niż wynajęcie tramwaju :))
        • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 12:33
          Ja się jeszcze zastanawiam, a to z tego powodu, że w każdym z tych miejsc
          Scanię można zobaczyć na codzień, i nie muszę za to płacić (za 15 zł to ja
          sobie 1 film kupię).
          • Gość: Misiek K Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 16.03.03, 16:15
            pavlack napisał:

> Ja się jeszcze zastanawiam, a to z tego powodu, że w każdym z tych miejsc
            > Scanię można zobaczyć na codzień, i nie muszę za to płacić (za 15 zł to ja
            > sobie 1 film kupię).

No sie tez zastanawiam. Scanie nie sa moim ulubionym fotogenicznie taborem.
            Poza tym b. atrakcyjny bylby, moim zdaniem, Ik280 - jest ich coraz mniej i
            sporo jest linii ktorych juz nie obsluguje, a ktore odwiedzenia sa warte.
            • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 19:01
              pavlack napisał:
              >
              > Ja się jeszcze zastanawiam, a to z tego powodu, że w każdym z tych miejsc
              > Scanię można zobaczyć na codzień, i nie muszę za to płacić

Nieprawda, na Cichym Kąciku ani Moście Zwierzynieckim liniowej Scanii chyba
              nigdy nie widziano :)) No zobaczymy, ale faktycznie, dość nieszczęśliwa ta
              trasa... A może da się ją jeszcze zmodyfikować (to pytanie oczywiście do
              organizatorów)?
              • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 16.03.03, 19:46
                Jeżeli chcecie trochę zmodernizować trasę przejazdu czekam na propozycje.
                Czas trwania nie powinnien przekroczyć 3 h.
                • Gość: franek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 16.03.03, 19:55
                  Jak dla mnie trasa może być.Przynajmniej w ciągu 3 godzin zwiedzisz wszystkie
                  pętle na których CLL-ka akurat pojawia się.
                  Do pavlacka:
                  Nie wiem czy byś zdążył w ciągu 3 godz. objechać wszystkie te pętle , a poza
                  tym nie wszędzie CLL-ki pojawiają się
                  np. Górka Narod. ( tylko wieczorami ) , Cichy Kącik , Most Zwierzyniecki ,
                  Zwierzyniecka, Korona ( 502 tylko w weekendy ).
                  Poza tym fajnie że w ogóle organizuje sie jakies imprezki
                  • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 21:11
                    No nie wiem, dla mnie impreza Scanią nie jest niczym ciekawym po prostu, dużo
                    bardziej wolałbym jakiś tabor który jest na wymarciu, chociażby Ikary :D
                    • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 16.03.03, 21:22
                      soko , spoko - to narazie jest imprezka jubileuszowa a drugą planujemy w
                      czerwcu Jelczarkiem M120.
                      • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 21:25
                        Gość portalu: kmk napisał(a):

> soko , spoko - to narazie jest imprezka jubileuszowa a drugą planujemy w
                        > czerwcu Jelczarkiem M120.

120M jak już coś :D
                        • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: 217.96.109.* 16.03.03, 22:06
                          Ale dzięki podmianom ciężko znaleźć linie na której M120 byłby atrakcją, no
                          może 124, 128 i 114, co innego ikar!
                    • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 22:21
                      pavlack napisał:

> No nie wiem, dla mnie impreza Scanią nie jest niczym ciekawym po prostu,
                      dużo
                      > bardziej wolałbym jakiś tabor który jest na wymarciu, chociażby Ikary :D

No ale to zawsze jest też jakaś okazja, żeby się spotkać :))
                      • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: 217.96.109.* 16.03.03, 22:25
                        Spotkajmy sie przy kielichu, za 15 zł będzie co pić, i omówimy ikara
                        • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 22:46

> Spotkajmy sie przy kielichu, za 15 zł będzie co pić, i omówimy ikara

Hehehe, na to ja zawsze jestem chętny, jak tylko będę miał czas :))
                • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 16.03.03, 22:23

> Jeżeli chcecie trochę zmodernizować trasę przejazdu czekam na propozycje.

Ok, coś pomyślimy :))

> Czas trwania nie powinnien przekroczyć 3 h.

Yyyyy, z całym szacunkiem, ale chyba nie ma szans objechać w 3 godziny
                  zaproponowanej przez Was trasy, a co dopiero po "modernizacji" :))
    • Gość: carver Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 16.03.03, 22:40
      Mi tam osobiscie sie marzy taka wycieczka Ikarusem 280 np po trasie dawnej
      lini 220 ( ktora przeciez obslugiwaly kiedys ). Pozatym fajnie byloby
      odwiedzic ikarem Ruczaj ( tam to chyba zapomnieli, przy tych scaniach, manach
      i jelczach jak on wyglada ), napewno wole justowska ( chelm ) a spora atrakcja
      bylby przejazd do zakamycza ( ikar na 102, hehehe )
      • Gość: Locutus Re: imprezy komunikacyjne IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.03.03, 00:01
        Ja tam do świniaków mam osobistą awersję, a scanią chętnie się przejadę (o ile
        będę miał kasę - teraz szykuje mi się osiemnastka kumpeli, więc mogę zostać
        całkowitym bankrutem). Ale swoją drogą wypdadałoby zahaczyć o różne pętle
        podmiejskie, o Kuźnicę i Bieżanów Potrzask, a także o Tyniec i Podgórki. Miło
        by było... a pętle miejskie, na których codziennie oglądamy te scanie można by
        sobie odpuścić.
        • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 17.03.03, 08:34
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> pętle miejskie, na których codziennie oglądamy te scanie można by
          > sobie odpuścić.

Ale z drugiej strony na każdej z tych końcówek możesz przebrać autobus w jakąś
          bardzo dziwną linię, na której Scanii inaczej nie zobaczysz :))
        • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 17.03.03, 09:04

Ale swoją drogą wypdadałoby zahaczyć o różne pętle
          > podmiejskie, o Kuźnicę

GRRRRR podmiejskie!!!!!!!!!?????????
          • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 17.03.03, 15:09

> Gość portalu: Locutus napisał(a):
            >
            > Ale swoją drogą wypdadałoby zahaczyć o różne pętle
            > > podmiejskie, o Kuźnicę
            >
            > GRRRRR podmiejskie!!!!!!!!!?????????

spokojnie, moim zdaniem Locutusowi chodziło o: pętle podmiejskie, oprócz nich
            Kuźnicę i Bieżanów Potrzask, i jeszcze Tyniec :D
            • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 17.03.03, 19:15
              ok , ok
              dobra kto się pisze na tą imprezkę Scanią - proszę o zgłoszenia do przyszłego
              poniedziałku!! ( 24 luty ).

P.S. Ktoś pisał że nie wyrobimy się w 3 h. - rozkład oparty jest rozdkładach
              regularnych linii więc czasu powinno starczyć . A co do zmian jeszcze trasę
              można minimalnie zmienić ( np. jak Ktoś chciał przez Kuźnicę! )
              • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 17.03.03, 21:40

> ok , ok
                > dobra kto się pisze na tą imprezkę Scanią - proszę o zgłoszenia do
                przyszłego
                > poniedziałku!! ( 24 luty ).

24.02.?? Qrcze, już nie zdążymy ;PP
                Na serio: ja się piszę, Yogi prawdopodobnie też (dziś z nim gadałem), mejla
                jeszcze wyślę w stosownym momencie ;))

> P.S. Ktoś pisał że nie wyrobimy się w 3 h. - rozkład oparty jest rozdkładach
                > regularnych linii więc czasu powinno starczyć . A co do zmian jeszcze trasę
                > można minimalnie zmienić ( np. jak Ktoś chciał przez Kuźnicę! )

Jak jeździliśmy T4, też mieliśmy rozkład oparty na rozkładzie regularnych
                linii, a mimo to złapaliśmy w stosunku do niego godzinę opóźnienia, i
                musieliśmy wyciąć z programu Bronowice. Po prostu fotostopy jednak trochę
                zajmują :))
                • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 17.03.03, 21:54
                  Według rozkładu, który dostałem od organizatorów imprezy Scanią 113 CLL, na
                  fotostopy jest przewidziane od 2-4 minut ;-) (4 minuty tylko raz - na Rondzie
                  Grunwaldzkim)

Poza tym nie wiem, co się tak upieracie na te 3 godziny, z tego co wiem, to jak
                  się autobus wynajmuje, to liczą za kilometry, a nie za godziny (a owe 3 godziny
                  to tylko minimalny czas wynajmu).
                  • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 17.03.03, 22:07
                    pavlack napisał:

> Według rozkładu, który dostałem od organizatorów imprezy Scanią 113 CLL, na
                    > fotostopy jest przewidziane od 2-4 minut ;-) (4 minuty tylko raz - na
                    Rondzie
                    > Grunwaldzkim)

Nierealne :((
                    • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 17.03.03, 22:16
                      Ja to wiem :-)
                      • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.03.03, 23:15
                        Realne to jest 10 minut na każdą zmianę wyświetlacza, a własnie czy scania
                        będzie z filmem czy z pixelem
                        • Gość: Locutus Re: imprezy komunikacyjne IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.03.03, 00:23
                          Dzięki, Pavlack, za wytłumaczenie Mousetowi moich intencji - właśnie o to mi
                          chodziło. A na imprezę wysłałem już zgłoszenie emilem - będę na stówę. I będę
                          focił moją małpą...
                          • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 18.03.03, 19:05
                            Trudno najwyżej nie zmieścimy się w 3 h ale nie zmienimy ceny.
                            Czy ma ktoś cos przeciwko - co się martwicie
                            A co do autobusu mamy nadzieję że będzie można załatwić pixela!

P.S. Chętnych narazie jak na lekarstwo - z zapisamy czekamy do poniedziałku -
                            kto chce niech śle maila : kmk_mpk@poczta.onet.pl .
                            • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 18.03.03, 21:36

> P.S. Chętnych narazie jak na lekarstwo - z zapisamy czekamy do poniedziałku -

> kto chce niech śle maila : kmk_mpk@poczta.onet.pl .

Ja będę na 100%, ale jeszcze czekam ze zgłoszeniem, żeby zgłosić odkompowanego
                              Yogiego przy okazji :))
                              • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 18.03.03, 21:41
                                Jak będzie tak mało osób to albo cenę trzeba będzie zwiększyć albo ( szkoda mi
                                to mówić ) odwołać wszystko ale mam nadzieję że bedzie więcej zgłoszeń.
                                • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.03.03, 21:59
                                  Będę brutalny: do soboty może zdrożeć ropa, i to m ocno
                              • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 18.03.03, 21:41
                                Ja się też może wybiorę, ale potwierdzę jeszcze gdzieś tak w sobotę :D
                                • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 19.03.03, 16:46
                                  zapraszamy , zapraszamy - póki nie podniosą cen ( ropa drożeje ) :-(
                                  • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 17:11
                                    Do 5 kwietnia raczej zdrożeje
                                    • Gość: misiek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.chello.pl 19.03.03, 17:15
                                      ale miejmy nadzieję że cena najmu nie zwiększy się i że przejazd się odbędzie!
                                      • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 17:19
                                        Czego Wam z całego serca życzę (mouset niestety w pracy)
                                    • Gość: ADAŚ ropa IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 19:18
                                      ropa póki co tanieje !!!
                                      • Gość: mouset Re: ropa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 19:29
                                        Więcej wozów na 139!!!!!!!!! chachachacha
                                        • Gość: kmk Re: ropa IP: *.zim.citynet.pl 19.03.03, 19:37
                                          kto się jeszcze pisze???
                                          • pavlack Re: ropa 19.03.03, 19:51
                                            No to ja się zgłaszam, pod warunkiem, że nie będzie drożej niż 15 zł (no
                                            ewentualnie 20, ale to max...)
                                            • Gość: mouset Re: ropa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 19:53
                                              Zawsze można skrócić wycieczkę do....... ZOO hihi
                                            • Gość: kmk Re: impreza scanią!!! IP: *.zim.citynet.pl 19.03.03, 19:53
                                              gwarantujemy że cena NIEBĘDZIE WIĘKSZA niż 20 zeta. ( chyba że będzie tak mało
                                              osób że trzeba będzie zrezygnować - ale jest to najczrniejszy scenariusz ) jak
                                              narazie wszystko idzie w dobrą stronę!
                                              • pavlack Re: impreza scanią!!! 19.03.03, 19:58
                                                A ile już macie chętnych?
                                                • Gość: mouset Re: impreza scanią!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 20:05
                                                  Przydział kierowcy jest losowy czy macie kogoś na oku?
                                                  • pavlack Re: impreza scanią!!! 19.03.03, 20:12
                                                    A Ty mouset się wybierasz? :D

A co do kierowcy/motorniczego - podczas imprezy T4 nie wybieraliśmy
                                                    motorniczego, ale okazał się bardzo fajny ;-)
                                                  • Gość: mouset Re: impreza scanią!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 20:14
                                                    Mouset w pracy na Śląsku, ale z cchaty wychodze ok 12 może mnie podrzucicie???
                                                    hihi , najlepiej do Mydlnik
                                                  • Gość: kmk Re: impreza scanią!!! IP: *.zim.citynet.pl 19.03.03, 20:17
                                                    kto chętny niech śle maila i to prędko bo czasu coraz mniej a co do kierowcy
                                                    mamy znajomego ale niecwim czy ci z mpk na to pójdą i dadzą kogos innego!
                                                  • Gość: mouset Re: impreza scanią!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 20:18
                                                    Weźcie Kr33 lub płaszowa , oni fajne rzeczy opowiadają na forum
                                                  • Gość: misiek Re: impreza scanią!!! IP: *.zim.citynet.pl 19.03.03, 20:29
                                                    dobrze ze są tacy co takie imprezki organizują !!!
                                                    chwała!
                                                  • Gość: kmk Re: impreza scanią!!! IP: *.zim.citynet.pl 20.03.03, 19:26
                                                    czekamy na zgłoszenia do poniedziałku - zostało 4 dni!!!
                                                  • Gość: Krak Re: impreza scanią!!! IP: *.krakow.z.pl 05.04.03, 12:19

czekamy na zgłoszenia do poniedziałku - zostało 4 dni!!!

spóźniłem sie
                                                  • Gość: kmk Re: impreza scanią!!! IP: *.zim.citynet.pl 05.04.03, 13:32
                                                    Gość portalu: Krak napisał(a):

> Gość portalu: kmk napisał(a):
                                                    >
                                                    > czekamy na zgłoszenia do poniedziałku - zostało 4 dni!!!
                                                    >
                                                    > spóźniłem sie

wcale nie bo i tak impreza została odwołana!!
                                                    nie masz czego żałować
    • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 24.03.03, 16:48
      kto jeszcze chętny na przejazd???
      zapisy tylko do dziś - no góra do jutra!!!!!!
      zapraszamy
      • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 24.03.03, 18:06
        No ja już się zapisałem, wybiera się ktoś "od nas" w ogóle? :))
        • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 24.03.03, 20:54
          Ja :D
          • Gość: Locutus Re: imprezy komunikacyjne IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.03.03, 23:43
            I ja też się wybieram!!! Zgłoszenie wysłałem!!! Nawet mogę przynieść
            potwierdzenie pisemne ;-)
            • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 25.03.03, 16:30
              ok ok - kto jeszcze ??? ;-)
              • yogy Re: imprezy komunikacyjne 25.03.03, 16:34

> ok ok - kto jeszcze ??? ;-)

Nie wiem, czy Kuba203 mnie zgłaszał. Jeśli nie, to się zgłaszam.
                • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 26.03.03, 14:16
                  yogy napisał:

> Nie wiem, czy Kuba203 mnie zgłaszał. Jeśli nie, to się zgłaszam.

Zgłaszał, zgłaszał :))
                  • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 26.03.03, 19:23
                    jesteśmy nie mile zaskoczeni bardzo małą ilością chętnych na imprezkę - jak tak
                    dalej pójdzie to będziemy musieli odwołać cały ten przejazd :-(
                    prosimy o zgłaszanie się chętnych na przejazd :
                    kmk_mpk@poczta.onet.pl
                    • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 26.03.03, 20:04
                      No, trudno się dziwić, że jest mało chętnych, bo:
                      a) jest to przejazd Scanią
                      b) wydaje mi się, że trochę słabo rozreklamowany - nie piszcie na forum po
                      kilkanaście razy, że czekacie na zgłoszenia, bo kto chce z czytelników forum
                      się wybrać, to juz na pewno się zapisał. Natomiast istnieje coś takiego jak
                      chociażby grupa dyskusyjna pl.misc.transport.miejski, gdzie także jest kilka
                      osób z Krakowa...
                      • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 26.03.03, 22:12
                        pavlack napisał:

> No, trudno się dziwić, że jest mało chętnych, bo:
                        > a) jest to przejazd Scanią
                        No i co z tego - może jak byśmy pojechali autosanem h6 to było by więcej ??

> b) wydaje mi się, że trochę słabo rozreklamowany
                        A z kąd wiesz może i jest rozleklamowany i co???

• Gość: franek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 26.03.03, 22:17
                          a to jest właśnie nasze "świetne" polskie społeczeństwo!!
                          nikt nic nie robi - źle
                          ktoś zaczyna coś robić - źle
                          a później wynikają jakieś awantury , sprzeczki- :-(
                          zastanówcie się
                          • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 26.03.03, 22:35
                            Gość portalu: franek napisał(a):

> a to jest właśnie nasze "świetne" polskie społeczeństwo!!
                            > nikt nic nie robi - źle
                            > ktoś zaczyna coś robić - źle

Wcale nie źle, tylko napisałem o odpowiednim rozreklamowaniu imprezy. Wiem coś
                            o tym, bo sam imprezę organizowałem.
                        • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 26.03.03, 22:28
                          > > No, trudno się dziwić, że jest mało chętnych, bo:
                          > > a) jest to przejazd Scanią
                          > No i co z tego - może jak byśmy pojechali autosanem h6 to było by więcej ??

Autosanem nie. Ale chociażby Ikarusem 280 (lub Jelczem 120M). Jakby się Wam
                          udało załatwić np. Jelcza M11, to już by było coś. O Ogórku nie wspominając.

> > b) wydaje mi się, że trochę słabo rozreklamowany
                          > A z kąd wiesz może i jest rozleklamowany i co???

Po tym jak płaczecie, że nie ma chętnych, wnioskuję, że jest słabo
                          rozreklamowany. Poza tym tak jak mówiłem - na grupie p.m.t.m, na którą pisuje
                          wielu Miłośników nic o imprezie nie było.
                          • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 26.03.03, 22:35
                            pavlack napisał:

>
                            > Po tym jak płaczecie, że nie ma chętnych, wnioskuję, że jest słabo
                            > rozreklamowany.
                            wcale nie płaczemy :-()

Poza tym tak jak mówiłem - na grupie p.m.t.m, na którą pisuje
                            > wielu Miłośników nic o imprezie nie było.
                            >
                            to wystarczyło przekazać info dalej - nie wszędzie możemy dotrzeć
                            • Gość: kmk Re: :-( IP: *.zim.citynet.pl 27.03.03, 20:49
                              no i stało się niestety imprezkę musimy odwołać :-(
                              wszystkich z góry przepraszamy za zamiesznie wokół przejazdu Scanią
                            • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 27.03.03, 21:02

> to wystarczyło przekazać info dalej - nie wszędzie możemy dotrzeć

Przekazałem znajomym, ale tak jak mówię - nie było chętnych, bo impreza Scanią
                              to nic ciekawego.

W sumie szkoda, może następnym razem będzie lepiej :D
                              • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 27.03.03, 21:24
                                miejmy nadziej ze bedzie lepiej
                                planujemy jelczarka m120
                                • Gość: ADAŚ moja propozycja IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 21:41
                                  A może przejazd superufem 4x105Na po trasie "12" - ja się piszę.

• pavlack Re: moja propozycja 27.03.03, 21:43
                                    Superufo - technicznie nie jest możliwe :D
                                • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 27.03.03, 21:46
                                  Super, tylko nie m120 a 120M!!! :-)
                                  • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 27.03.03, 22:02
                                    pavlack napisał:

> Super, tylko nie m120 a 120M!!! :-)

tak tak właśnie o to chodziło - mała pomyłeczka :-)
                                    • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 27.03.03, 22:16
                                      :-) To może być fajna impreza ;D
                                      • Gość: Locutus Re: imprezy komunikacyjne IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.03.03, 04:48
                                        Zwłaszcza jak będzie padało, hehe...

ale powiedzcie mi, czemu za fajniejszą uważacie imprezę rozsypującym się
                                        rzęchem, który wszakże w najbliższym czasie i tak nie będzie wycofany z
                                        codziennej eksploatacji od impry takim komfortowym, nowoczesnym i WODOSZCZELNYM
                                        autobusem jak scania?
                                        • yogy Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 14:35
                                          Pavlak, ty chcesz przez cały dzień jeździć Jelczem M11?! Przecież to
                                          barabararzystwo!!!
                                          • yogy Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 14:41
                                            Swoją rogą szkoda, że to tak kiepsko wyszło. Już myślałem, że sobie pozmieniam
                                            zwrotnice:-(
                                            • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:15
                                              Chcesz zmieniać zwrotnice podczas jazdy autobusem? Fajnie :D
                                              • yogy Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:17
                                                pavlack napisał:

> Chcesz zmieniać zwrotnice podczas jazdy autobusem? Fajnie :D
                                                No pewnie!
                                          • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:16
                                            Wcale nie, to przyjemność :D
                                            • yogy Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:17
                                              M11 i Pr110 to kicha!
                                          • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 17:05
                                            yogy napisał:

> Pavlak, ty chcesz przez cały dzień jeździć Jelczem M11?! Przecież to
                                            > barabararzystwo!!!

A ja bym chciał :)) Choć właściwie to mogę to zrobić za 5,50zł, wystarczy
                                            pojechać do Świerklańca :DD
                                        • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:19
                                          Może dla zwykłego pasażera impreza Scanią jest ciekawsza. Ale nie dla miłośnika
                                          komunikacji. A poza tym impreza Jelczem 120M będzie z okazji 10-lecia tych
                                          busów w Krakowie.
                                          • yogy Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:21
                                            pavlack napisał:

> Może dla zwykłego pasażera impreza Scanią jest ciekawsza. Ale nie dla
                                            miłośnika
                                            >
                                            > komunikacji. A poza tym impreza Jelczem 120M będzie z okazji 10-lecia tych
                                            > busów w Krakowie.

Ale ja nic nie mówię o 120M. Ale nie sądzę, żeby na Jelcza zgłosiło się dużo
                                            osób. Szkoda tej Scanii:-(
                                            • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:23
                                              yogy napisał:

> Ale ja nic nie mówię o 120M.

Hmmm, to była odpowiedź dla Locutusa ;-P
                                              • yogy Re: imprezy komunikacyjne 28.03.03, 16:24
                                                Jak ja kocham taki mischung:-)
                                                • Gość: Locutus Re: imprezy komunikacyjne IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 29.03.03, 05:13
                                                  Jelcz 120M - ciekawa impreza??? Ciekawy to może być w tym tylko prysznic, jak
                                                  będzie padało. Zwłaszcza, że jelczydeł mamy dwa razy tyle co scanii CN113CLL...
                                                  • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 29.03.03, 12:12

> Jelcz 120M - ciekawa impreza??? Ciekawy to może być w tym tylko prysznic, jak
                                                    > będzie padało. Zwłaszcza, że jelczydeł mamy dwa razy tyle co scanii
                                                    CN113CLL...

Ciekawa dlatego, że jest rocznica - 10-lecie tych autobusów w Krakowie. Tak
                                                    samo w lipcu w GOP-ie jest impreza z okazji 10-lecia wagonów 111N (też niby nic
                                                    ciekawego, bo to "tylko" dwukierunkowe stopiątki).

Natomiast impreza Scanią 113CLL to nic ciekawego :D i w sumie nie dziwię się,
                                                    że się mało osób zgłosiło.
                                            • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 30.03.03, 19:33
                                              yogy napisał:

> Ale ja nic nie mówię o 120M. Ale nie sądzę, żeby na Jelcza zgłosiło się dużo
                                              > osób. Szkoda tej Scanii:-(

Na Scanię i tak dużo osób się nie zgłosiło :-(
                                              Myślę że na imprezkę bardziej ekstremalnym busem zgłosi się więcej chętnych :-)
                                • Gość: autokom Re: imprezy komunikacyjne IP: *.net.autocom.pl 29.03.03, 14:08

> miejmy nadziej ze bedzie lepiej
                                  > planujemy jelczarka m120

Dobrze by było gdyby udało się wynająć ostatnią kremówkę BF205, chociaż nie
                                  wiem czy plastikowe siedzenia nadają się na 3godzinną imprezę
                                  • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 29.03.03, 14:40
                                    Gość portalu: autokom napisał(a):

> Dobrze by było gdyby udało się wynająć ostatnią kremówkę BF205,

To już tylko jedna została? A ja myślałem, że BF201-BF204 też są kremowe...

> chociaż nie wiem czy plastikowe siedzenia nadają się na 3godzinną imprezę

Podczas imprezy i tak najwięcej się stoi :D
                                    • Gość: autokom Re: imprezy komunikacyjne IP: *.net.autocom.pl 29.03.03, 15:58
                                      pavlack napisał:

> Gość portalu: autokom napisał(a):
                                      >
                                      > > Dobrze by było gdyby udało się wynająć ostatnią kremówkę BF205,
                                      >
                                      > To już tylko jedna została? A ja myślałem, że BF201-BF204 też są kremowe...

BF202 przemalowano, BF201 zapewne też, a BF203 i 204 sprzedano
                                      • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 29.03.03, 17:34
                                        Hmmm... a mi się wydawało, że 201 jest jeszcze kremowy.
                                        • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 30.03.03, 16:01
                                          pavlack napisał:

> Hmmm... a mi się wydawało, że 201 jest jeszcze kremowy.

Mi się wydaje, że już nie jest :)) Ale to tylko mi się wydaje ;DD
                                          • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 30.03.03, 17:15
                                            No właśnie, mi się też tylko _wydaje_ że 201 jest kremowy :-) Należy to
                                            sprawdzić ;-P
                                            • Gość: ADAŚ imprezy komunikacyjne IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 19:14
                                              pavlack napisał:

Należy to sprawdzić ;-P

Zadzwońcie od razu do Rady Dzielnicy. Szkoda na telefon do ciotki Filki, bo i
                                              tak Was tam odeśle - hihihi
                                            • Gość: mouset 201 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.03.03, 20:34
                                              W środę jeszcze był kremowy jak jeździł na 217
                                    • Gość: misiek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 30.03.03, 19:37
                                      pavlack napisał:

> To już tylko jedna została? A ja myślałem, że BF201-BF204 też są kremowe...

Mały szczegół - BF 203 i 204 zostały skasowane :-(
                                      • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 30.03.03, 21:54
                                        Gość portalu: misiek napisał(a):

> > To już tylko jedna została? A ja myślałem, że BF201-BF204 też są kremowe..
                                        > .
                                        >
                                        > Mały szczegół - BF 203 i 204 zostały skasowane :-(

Sprzedane jak już coś...
                                  • kuba203 Re: imprezy komunikacyjne 29.03.03, 16:32

> nie
                                    > wiem czy plastikowe siedzenia nadają się na 3godzinną imprezę

Spokojnie, jak wytrzymialiśmy 6 godzin w T4, to i 3 w Jelczu przeżyjemy ;))
                                    • Gość: franek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 30.03.03, 19:43
                                      kuba203 napisał:

> > wiem czy plastikowe siedzenia nadają się na 3godzinną imprezę
                                      >
                                      > Spokojnie, jak wytrzymialiśmy 6 godzin w T4, to i 3 w Jelczu przeżyjemy ;))

no właśnie lepiej by było jechać np. BF 201 czy BF268??
                                      • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 30.03.03, 21:57

> no właśnie lepiej by było jechać np. BF 201 czy BF268??

A co jest takiego ciekawego w BF 268?
                                        Na impreze powinien być BF 201, ponieważ jest kremowy no i pierwszy w
                                        Krakowie :D
                                    • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.03.03, 20:37
                                      Kremowe są jeszcze 205 i 207
                                      • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 30.03.03, 21:53

> Kremowe są jeszcze 205 i 207

No właśnie, też mi się wydawało, że jest więcej kremówek niż jedna.
                                        Czyli mamy 4 do wyboru, więc nie jest tak źle :D
                                      • Gość: autokom Re: imprezy komunikacyjne IP: *.net.autocom.pl 31.03.03, 17:13

> Kremowe są jeszcze 205 i 207

207 podobno też już zakończył żywot
                                        • Gość: misiek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 31.03.03, 17:35

> Gość portalu: mouset napisał(a):
                                          >
                                          > > Kremowe są jeszcze 205 i 207
                                          >
                                          > 207 podobno też już zakończył żywot

nie podobno tylko na pewno
                                          oto jedno z ostatnich foto z udziałem BF 203 :
                                          www.komunikacja.krakow.pl/autobusy/bf/galeria_slajd.php?dir=bf203&f=20001010.jpg&x=570&y=400
                                          a tu BF 204 :
                                          www.komunikacja.krakow.pl/autobusy/bf/galeria_slajd.php?dir=bf204&f=20000520.jpg&x=570&y=400
                                          a tym razem BF 207 :
                                          www.komunikacja.krakow.pl/autobusy/bf/galeria_slajd.php?dir=bf207&f=20000830.jpg&x=570&y=400

jednym słowem szkoda :-(
                                          • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 31.03.03, 20:29
                                            No szkoda :-(
                                            • Gość: kmk Re: imprezy komunikacyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.03, 11:16
                                              nawet chyba dobrze że impreza dziś się nieodbyła - fatalna pogoda!! :-(
                                              • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.04.03, 10:03
                                                Foty mozna było podpisać: impreza zimowa hihi
                                                • Gość: misiek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 06.04.03, 17:02

> Foty mozna było podpisać: impreza zimowa hihi

impreza zimowa na wiosnę :-)
                                                  • Gość: mouset Żarty Filki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.04.03, 21:17
                                                    Ale z taka wynajętą scanią można nakręcić zimowe żarty cioci live, wystarczy ze
                                                    ustawimy wóz pod Babą Jagą z napisem ZOO i udamy....... skrócenie 134, albo pod
                                                    Parkiem Wodnym z napisem 339 ZBYDNIOWICE
                                                  • Gość: franek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.crowley.pl 12.04.03, 11:19
                                                    to co nie będzie w najbliższym czasie żadnych imprezek??!! :-(
                                                    kmk - odwołali scanie, mpk - odwołali #45, może jakaś inna będzie??
                                                  • pavlack Re: imprezy komunikacyjne 12.04.03, 11:40

> to co nie będzie w najbliższym czasie żadnych imprezek??!! :-(

A może coś samemu trzeba zorganizować, hmmm? :D

> kmk - odwołali scanie, mpk - odwołali #45, może jakaś inna będzie??

45 powinno być za dwa tygodnie. Później powinna być 12 (pisali kilka miesięcy
                                                    temu w gazetach, że będzie z okazji 200 lat Cm. Rakowickiego).
                                                  • Gość: misiek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 14.04.03, 21:27

> to co nie będzie w najbliższym czasie żadnych imprezek??!! :-(
                                                    > kmk - odwołali scanie, mpk - odwołali #45, może jakaś inna będzie??

jak narazie ratuje nas 45
                                                  • Gość: mouset Re: imprezy komunikacyjne IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 14.04.03, 21:47
                                                    Imprezy firmowane p MPK są nudne jak ogórki z dżemem
                                                  • Gość: Locutus Re: imprezy komunikacyjne IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 14.04.03, 22:47
                                                    Jelcz RTO z dżemem? Mniam!
                                                  • Gość: misiek Re: imprezy komunikacyjne IP: *.zim.citynet.pl 15.04.03, 16:54

> Jelcz RTO z dżemem? Mniam!

i zasmaszką :-D - mniamciu , ostatni ogórek w tym sezonie
                                                  • Gość: mouset Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 22.04.03, 09:52
                                                    A najlepiej na 128, 114, 124 i 164
                                                  • Gość: Locutus To jedźcie :-P n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.04.03, 01:04
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 25.04.03, 22:59

> A najlepiej na 128, 114, 124 i 164

Myślę, że jest to nieuniknione :)) Pogadamy niedługo...
                                                  • pavlack Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 25.04.03, 23:03
                                                    Czyżbyś coś planował, hmm? :D
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 25.04.03, 23:06
                                                    pavlack napisał:

> Czyżbyś coś planował, hmm? :D

Na razie intensywnie o tym myślę, ale raczej sam nic nie będę organizował, bo
                                                    nie mam ochoty dopłacać do interesu.
                                                  • pavlack Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 25.04.03, 23:09
                                                    Tia... cos się pomyśli na ten temat :-)
                                                  • Gość: mouset Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.04.03, 22:54
                                                    Doświadczenie skarbnika klasowego podpowiada mi że należy ze4brać pieniądze 14
                                                    dni przed z przepadem wadium hihihi
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 28.04.03, 18:23

> Doświadczenie skarbnika klasowego podpowiada mi że należy ze4brać pieniądze
                                                    14
                                                    > dni przed z przepadem wadium hihihi

Hihi, to może osoba z największym doświadczeniem się tym zajmie ;))
                                                  • Gość: mouset Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: 149.156.15.* 28.04.03, 18:30
                                                    Proszę bardzo, wyślij SMS to odpowiem gdzie masz zostawić kasę
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 28.04.03, 18:39

> Proszę bardzo, wyślij SMS to odpowiem gdzie masz zostawić kasę

ROTFL, mam zostawić w koszu na śmieci na Plantach, czy w kiblu w
                                                    McDonaldzie? :DD
                                                  • Gość: mouset Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: 149.156.15.* 28.04.03, 18:47
                                                    Nie, w starej nastawni Mydlniki Wapiennik
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 28.04.03, 18:49

> Nie, w starej nastawni Mydlniki Wapiennik

A co, jak żule znajdą? W Bieżanowie ktoś już kiedyś zostawiał koło nastawni :))
                                                  • Gość: mouset Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: 149.156.15.* 28.04.03, 18:51
                                                    Gumiś? hihi

A poważnie ile kosztuje minimalne kilka godzin ikarem?
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 28.04.03, 18:53

> Gumiś? hihi

Nie-e, kilka lat później jakaś afera była, w Wiadomościach mówili :))

> A poważnie ile kosztuje minimalne kilka godzin ikarem?

Nie mam pojęcia, uderz do Pavlacka, on miał cennik.
                                                  • Gość: mouset Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: 149.156.15.* 28.04.03, 18:56
                                                    Pewnie i tak stary
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 28.04.03, 18:58

> Pewnie i tak stary

Aż tak często się chyba nie zmiania, dostaliśmy go w listopadzie, jak
                                                    wynajmowaliśmy T4 :))
                                                  • Gość: mouset Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: 149.156.15.* 28.04.03, 19:00
                                                    Od razu cenę podzielimy przez 5 PEWNYCH osób
                                                  • Gość: kmk Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.03, 19:27
                                                    ceny za wyjnajęcie autobusów w MPK :
                                                    ikarus 280 - 244,62zł
                                                    jelcz 120M - 203,58zł
                                                    scania 113CLL - 244,30zł

ceny minimalne ( min. zamówienie - 3h )
                                                    za kazdy kolejny kilometr
                                                    4,53 zł - ikarus
                                                    3,77 zł - 120M
                                                    4,52 zł - scania

p.s. a może tak wynająć autobus ( patrz Berliet ) w KPPU :-)
                                                  • Gość: mouset Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 29.04.03, 08:47
                                                    No to potrzeba 10 pewnych osób
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 29.04.03, 22:15

> No to potrzeba 10 pewnych osób

Znajdzie się :))
                                                  • Gość: kmk Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: *.zim.citynet.pl 29.04.03, 22:16
                                                    kuba203 napisał:

> Gość portalu: mouset napisał(a):
                                                    >
                                                    > > No to potrzeba 10 pewnych osób
                                                    >
                                                    > Znajdzie się :))

dwie osoby z kmk na 125%
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 29.04.03, 22:19

> dwie osoby z kmk na 125%

Czy Wy macie może jakieś "przywileje" przy załatwianiu tego typu rzeczy z MPK?
                                                    Jeśli tak, to ładnie proszę o współpracę :))
                                                  • Gość: kmk Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 IP: *.zim.citynet.pl 29.04.03, 22:24
                                                    kuba203 napisał:

> Gość portalu: kmk napisał(a):
                                                    >
                                                    > > dwie osoby z kmk na 125%
                                                    >
                                                    > Czy Wy macie może jakieś "przywileje" przy załatwianiu tego typu rzeczy z
                                                    MPK?

Nie , dlaczego??? chociaż przydało by się :-)

> Jeśli tak, to ładnie proszę o współpracę :))

tak czy siak współpracować można :-)
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 29.04.03, 22:27

> Nie , dlaczego??? chociaż przydało by się :-)

A bo ja wiem? Tak tylko pytałem :))

> tak czy siak współpracować można :-)

Dzięki, mam nadzieję, że niedługo ustalimy jakieś konkrety :))
                                                  • pavlack Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 29.04.03, 22:22
                                                    No to liczymy :D
                                                    - KMK x2
                                                    - Ja x1
                                                    - Kuba x1
                                                    - Mouset x1
                                                    - Locutus x0 :D (nie cierpi Ikarów)
                                                    - Misiek K x1 (mam nadzieję :D)
                                                    - Michał W pewnie też :D
                                                    = 6/7 osób

Poza tym jak to zwykle bywa wysyła się list do KMKKM (ze 2 osoby będą
                                                    chętne :D), na pmtm, no i do autorów stron o krakowskiej KM... myślę że 15
                                                    chętnych się znajdzie spokojnie

To co Kuba, znowu musimy odwalać brudną robotę (tzn. organizować imprę :D)????
                                                  • kuba203 Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 29.04.03, 22:25
                                                    pavlack napisał:

> To co Kuba, znowu musimy odwalać brudną robotę (tzn. organizować
                                                    imprę :D)????

Hihi, "nie chcem, ale muszem" ;)) Tylko najpierw zbieramy kasę, a potem
                                                    idziemy płacić :)) A może Mouset coś pomoże, jako główny pomysłodawca ;))
                                                  • pavlack Re: Jedźmy gdzieś ikarem DK531 29.04.03, 22:28
                                                    Przenosimy dyskusję do nowego wątku, zapraszam :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka