Dodaj do ulubionych

Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:54
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: fifirifi Re: Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.eranet.pl 28.11.06, 23:43
      Na pewno profesory sie trzesa ze strachu, ale prawdziwy poploch bedzie jak
      zatrzymaja czynnego zawodowo profesora. A tak a propos to jak sie ma sprawa
      Gabinetów Popieli, czy się wreszcie doczekamy rostrzygnięcia.
      • Gość: zadowolony Usuwanie patologi z krakowskich "elit" rozpoczęte? IP: *.76.classcom.pl 29.11.06, 12:48
        Mam nadzieję. To co się dzieje w środowisku lekarskim (zwłaszcza krakowskim)
        woła o pomstę do nieba.

Od "korepetycji" przed egzaminami wstępnymi, poprzez "korepetycje" pomagające
        zdawać egzaminy w trakcie studiów, aż po obowiązkowe "opłaty wstępne" na różne
        zabiegi i badania.

Cieszę się że ruszyło i myślę, że akcja uzyska też wsparcie tych reprezentantów
        środowiska medycznego, którzy do tej pory mimo iż sprzeciwiali się takim
        praktykom, byli bezsilni wobec patologicznego układu.

POWODZENIA!!
      • Gość: ginekolog Sprawiedliwość dzwoni dwa razy.. IP: *.su.krakow.pl 29.11.06, 15:13
        sprawiedliwość dzwoni jak listonosz-dwa razy. Raz przyszła po RUDOLFA ale
        nadejdzie rychło też po MARKA, bo on ma też na sumieniu niejedno, dobrze ,że
        ludzie na Mosiężniczej juz wiele o nim wiedzą,ginekologia na III piętrze to
        już przeszłość...żal mi tylko tych ludzi co w dobrej wierze pracowali na dobro
        RUDOLFA, bo pociagnie ich ze sobą... ale heca-dwóch profesorów w pierdlu
        • Gość: wiem Re: Sprawiedliwość dzwoni dwa razy.. IP: *.mysmart.ie 29.11.06, 21:42
          dobra znajomość tematu, nawet podejrzewam nazwisko autora :)
      • mr.youki Mr.Youki lapownictwu mowi stanowcze : nie! 29.11.06, 20:36
      • Gość: ciekawy Re: Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.net.autocom.pl 29.11.06, 22:07
        a ja jestem ciekawy czy on zdał specjalizację,
        bo chodzą słuchy, że dostał z nadania
      • Gość: Mkae Re: Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.is.net.pl 29.11.06, 22:56
        Sorki, ale prof. Rudolf jest w porządku. Dał nadzieję tym, którym nikt nie
        dawał, a to że czasmi przy tym zarobił jakąś w sumie niewielką kasę, to nic nie
        szkodzi. Można by mu dać 10 razy więcej i jeszcze to było mało. Dziękuję Panie
        Profesorze! Przepraszam za tych pólgłowków, którzy szczują na Pana.
        • Gość: ... Re: Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 00:07
          Chłopie! Nie ćpaj tyle!
    • Gość: Rudi Niegiuliani Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.acn.airbites.pl 29.11.06, 00:15
      www.ginekologia.info.pl/o_autorze.asp
      • Gość: gp Re: Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:51
        Let a prof be arrested at his own due time!
    • Gość: czerwony kapturek Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:20
      Gość portalu: pigmej1134 napisał(a):

> Nie Rudolf K, tylko RUDOLF KLIMEK. Dlaczego rozrabiaja walasnie teraz -
      > wlasnie jego? I to za 11 tysiecy?

Bo prof. Rudolf K. był prymitywnie zachłanny. A może podpadł komuś? I jeszcze
      to: "...gdzie ordynatorem jest obecnie syn profesora...".

Inne medyczne sławy w Krakowie są bardziej subtelne i pomimo powszechnej wiedzy
      o "skali łapowek lekarskih w Krakowie" tak naprawdę nikt ich nie chce ruszać.
      Taboo!
      • Gość: gp Re: Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:35
        Nie bądźmy małostkowi - czasami to było 11 tysięcy ale DZIENNIE! A wiecie jak
        wysokie koszty utrzymania ma taki profesor, zwłaszcza w Krakowie.
    • Gość: yyy Każdy ortopeda , kardiochirurg bierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 07:41
      Sprawdzić ortopedów ze szpitalu krakowskich to dopiero byłaby jazda.
      Spróbuj człowieku "załatwić" staw biodrowy matce to dopiero się przekonasz jak
      jej kości są drogie.
      • Gość: k Re: Każdy ortopeda , kardiochirurg bierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:57
        KCR na ul.Modrzewiowej
      • Gość: rudy Re: Każdy ortopeda , kardiochirurg bierze IP: 217.96.22.* 29.11.06, 13:01
        no wiadomo kazda mama jest droga. ale zawszw sam mozesz jej załozyc "biodro",
        bedzie taniej a pewno i lepiej bo te konowały lapowkarze i alkoholicy to nic
        nie umieja...
        • Gość: kk Re: Każdy ortopeda , kardiochirurg bierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 14:17
          Gość portalu: rudy napisał(a):

> no wiadomo kazda mama jest droga. ale zawszw sam mozesz jej załozyc "biodro",
          > bedzie taniej a pewno i lepiej bo te konowały lapowkarze i alkoholicy to nic
          > nie umieja...

Niepotrzebny cynizm.
          Przecież nikt nie zabrania tym lekarzom zainwestowania w prywatną klinikę,
          wyposażoną z własnych funduszy, gdzie będą przyjmować prywatnych pacjentów za
          prywatne pieniądze. Niech sobie zarabiają! Wtedy wszystko będzie OK. Prawnie i
          etycznie.

• Gość: rudy Re: Każdy ortopeda , kardiochirurg bierze IP: *.acn.airbites.pl 29.11.06, 14:48
            Jest tylko jesen problem. Koszty załozenia protezy stawu biodrowego to ok 15tys.
            Przy załozeniu że praca operatorów jest wyceniana na 30 zlotych dla kazedego. I
            takie sa fakty. Tak poprostu jest, tyle dostaje lekarz za operacje w państwowym
            szpitalu (moze teraz o 30 % wiecej ale to tez fikcja). A to 15 tys. bierze sie
            z :kosztów implantu ( żadn firma farmaceutyczna nie sprzeda ci taniej implantu
            choć by nie wiadomo jak kto by był chory i jak miało to by być nieetyczne),
            leków, gazów medycznych, pracy sterylizatorni itp. Teraz ile by musiała
            kosztować operacja w prywatnej klinice i kogo by było na to stac?? Ja rozumiem
            ze to co robił prof. K. jest ostatniego rzedu sku..., a wymuszanie pieniedzy i
            uzaleznianie czegos od czegos jest warte kryminału, ale postarajmy sie spojzec
            na sprawe tez z innej strony. To jest naprawde ciezka i odpowiedzialna robota, a
            okazanie komus wdziecznosci za uratowanie zycia i zdrowia w tych realiach nie
            moze byc porównane do tego co robił w/w profesor.
            • Gość: kk Re: Każdy ortopeda , kardiochirurg bierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 18:07
              Gość portalu: rudy napisał(a):

"...To jest naprawde ciezka i odpowiedzialna robota, a okazanie komus
              wdziecznosci za uratowanie zycia i zdrowia w tych realiach nie moze byc
              porównane do tego co robił w/w profesor..."

Wszyscy mają świadomość nieadekwatnego wynagradzania lekarzy! Faktem jest
              również, że wykonują oni ciężką i odpowiedzialną pracę. Ale relatywizm w
              polskich warunkach rodzi np. łódzką aferę "łowców skór" czy kardiochirurgów
              zachowujących się jak dr Mengele na rampie w obozie. Porównanie z prof. K? On
              wyłudzał kasę za luksus i radość z posiadania dziecka, ale nie decydował o tym
              czy pacjent będzie żył, umrze lub zostanie kaleką bo ma lub nie ma
              na "wdzięczność". Cienka linia.

• Gość: rudy Re: Każdy ortopeda , kardiochirurg bierze IP: *.acn.airbites.pl 29.11.06, 19:43
                Dlatego najlepsze sa rozwiazania systemowe!! Wszystkich do pierdla
    • Gość: gość... Profesor ginekolog zatrzymany za łapówkarstwo IP: 212.160.138.* 29.11.06, 08:10
      Łapówki to mało... Lichwa to jest temat dla prokuratora...paru ludzi mogło by
      mu jeszcze dołożyc...
    • Gość: C.B. Nareszcie... IP: *.ae.krakow.pl 29.11.06, 10:17
      Pan Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy. Nareszcie dostala reka sprawiedliowsi
      Pana Rudolfa K. (nazwisko znane calemu miastu). Ale dlaczego tylko ma
      odpowiedac za ostatnie lata. A co z wczesniejszymi 40. latami totalnego
      lapownictwa w jego klinice, o czym wiedzial caly Krakow, ale nikt nie smial tej
      sprawy ruszyc.Moze teraz rozwiąze sie jezyk setek (jesli nie tysiecy) jego
      pacjentek, moze - gdy juz sa babciami - przestana sie bac lekarskiej mafii. A
      inne kliniki, a powszechny nepotyzm w swiecie lekarsko -profesorskim? Jak to
      sie stalo, ze Klinike Ginelologii przejaA akurat... syn Rudoilfa K., czyzby
      jakies prawo dynastii?!Kiedy wreszcie dotrze do środowiska lekarskiego jakas
      odnowa moralna, ustroje sie zmieniaja a lekarze jak brali tak biora. Czy
      naprawde na nich nie ma siły?, C.B.
      • Gość: marek Re: Nareszcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 13:12
        Zgadza się! sprawa łapówek i płatnej protekcji w tej Klinice toczy się już
        kilkadziesiąt lat - więc uzbierałoby się kilka milionów, a nie 11 tys.zł
        Dotyczy to zresztą co najmniej kilku osób pracujących w tym szpitalu, a nie
        tylko biednego profesora emeryta R.K.
        Nie zgadzam się jednak z C.B. w ocenie środowiska lekarskiego jako całości,
        sprawy tego typu dotyczą ok. 10-15% lekarzy, przede wszystkim specjalności
        zabiegowych i układu ordynatorsko-profesorskiego. Pozostali to milcząca
        większość, dorabiająca do nędznych pensji na dyżurach i w przychodniach.
        O nich się nie robi newsów w TV. Może powinni przestać milczeć? Bo chcąc nie
        chcąc stają się częścią tego chorego systemu feudalnych zależności.
      • Gość: wczorajszy Re: Nareszcie... IP: 62.6.139.* 29.11.06, 19:19
        Collegium Medicum to wyjatkowo zgnila galaz ze skadinad niezbyt zdrowego pnia
        Ujotu Jagiellonskiego. Obecny rektor d/s CM, niedoscigniony wzor miernoty,
        jest w zasadzie etatowym petrifikatorem tego ukladu. Ale istotnie, to co sie
        dziala i chyba dalej dzieje na ginekologii jest niezwykle, nawet jak na
        parszywe standardy CMUJ (jak to nasi wschodni bracia by powiedzieli 'nie po
        czynu bierut'). Wartaloby w zasadzie zamknac wiekszosc zespolu lekarskiego tej
        placowki, wlacznie z emerytowanymi profesorami, z nijakim Zdebskim na czele.
        Niech sobie z Klimkiem gra w szachy ugniecione z chlebka.

Nepotyzm w CM UJ to kolejna chora norma. Co dziwne, nieodpartej checi
        zatrudniana wlasnych dzieci nie oparli sie nawet Profesorowie uchodzacy za
        autorytety moralne, tacy co to ksiazki pisza z pozycji tych no, humanistycznych.

Boze, jak dobrze, ze ogladam to juz z baaaardzo daleka. Zdrowka zycze.

• mr.youki Mr.Youki tez uwaza ze ujot to jedzie tylko na 29.11.06, 20:43
          tradycji buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah! (wyjatkowo dlugie
          buahahahahah)
      • Gość: Brygida Re: Nareszcie... IP: *.chello.pl 30.11.06, 03:26

Do autora CB - opinia i wypowiedż wręcz rewelacyjna!
        Proszę przyjąć gratulacje,od kilkunastu pacjentek tej mafii!
    • Gość: Orlando Szalony Wiwat autorytety moralne z UJ IP: *.pan.krakow.pl 29.11.06, 11:41
      Stanisław Sz., Rudolf K. - kto następny? Kolejka jest długa, wystarczy się
      przyjrzeć innym klinikom
      • Gość: sercowiec Re: Wiwat autorytety moralne z UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:53
        Proponuję prof. Jerzego S. - też sława!
      • Gość: maro Re: Wiwat autorytety moralne z UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 12:42
        również szacowny bardzo pan K -endokrynologia z Batorego, terminy strasznie długie, -ale może się uda coś zmieścić, a jakże, po wejściu skromne 50-60 zł za każdy raz.
        Jeszcze bedę Panu/Pani potrzebny .. tekst dla nerwowych.
        Ale leczy przynajmniej dobrze.
        A jak się nie podoba to kilka miesiecy czkania na termin, po to, by -wiadomo, skierować nerwowego na tryb półprywatny, bo to przecież prywatnie w godzinach służbowych. Polak potrafi- a katolik w szczególności, dlatego niektóre wizyty są wtedy u bonifratrów przy Krakowskiej -to z pobożności pewnie.
        Pewnie takiej pobozności jak "panienki" na pl.biskupim.
        • Gość: gosc Re: Wiwat autorytety moralne z UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:15
          A co znowu ma do tego katolik, kretynie!!! Skupilbys sie na temacie forum .,
          czlowieku a nie wrzucal wszystkich do jednego worka.
      • Gość: rapacki Re: Wiwat autorytety moralne z UJ IP: *.kranww.hor.net.pl 29.11.06, 12:54
        A może prof. Antoni Cz. z białej chirurgii w czasach gdy był docentem miał
        ksywkę " docent skarbonka " ;=))). I ten autorytet moralny miał zostać
        wiceministrem z ramienia LPR. Niezle.
    • Gość: adam brawo IP: 62.189.71.* 29.11.06, 13:34
      Brawo Prokuratura i Policja.
      Jestem lekarzem. Obecnie mieszkam w UK. Pracuję pod Liverpool.
      Uciekłem z Krakówka przez całkowicie chore i patologiczne układy.Tacy ludzie
      jak ja, nigdy nie mieli miejsca w tym mieście - nigdy nic od pacjenta nie
      przyjąłem. Może powinno sie jeszcze synka profesora aresztować, oraz kilku
      innych panów z ulicy Kopernika.
      Proszę o więcej takich wiadomości z Polski.
      • Gość: jola Re: brawo IP: *.earth.pl 29.11.06, 14:09
        Dołączam się do braw,chociaż nigdy nie wierzyłam,że za mojego życia pęknie
        wreszcie ten układ i zasłużona kara spotka tych "nadludzi".Kocham za to min
        Ziobrę prok Kaczmarka i ich podległych pracowników,którzy odważyli się wreszcie
        to ruszyć.
      • Gość: gosc Re: brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:06
        Niestety obawiam sie ze jedyna kara jaka spodka profesorka o zakaz wykonywania
        zawodu przez rok ( moze nawet w zawieszeniu :))). Cieszy wiadomosc ze zlapali
        gnojka, ale smuci ze prwadopodonie uniknie kary, jak wskazuja doswiadczenia z
        przeszlosci.
      • Gość: Dorota Prof.Klimek i inni IP: *.chello.pl 29.11.06, 15:42
        Proszę Państwa nie ma takich pieniędzy, których nie zapłaciłaby kobieta chcąca
        mieć własne dziecko.Coraz więcej jest teraz takich małżeństw, które nie mogą
        mieć dzieci, starają się o nie latami i nic, trzeba prosić o pomoc
        specjalistów, lekarzy, którzy bezpardonowo wykorzystują sytację,często każąc
        płacić sobie za swoje badania, zabiegi i usługi horrendalne sumy.Wiem co piszę
        sama o dziecko starałam się 6 lat.Byłam pacjentką FC na pl. Szczepańskim, na
        szczęście innego lekarza nie dr.Klimka.
    • Gość: HAPPY No i co panie Klimek? IP: *.su.krakow.pl 29.11.06, 15:04
      No i co panie Klimek??? tyle lat terroru w klinice, poniżania ludzi, wielkie
      panisko teraz posrane jak niemowle...po co ci były te SRACZKI-TABACZKI, CAP-y,
      cortrozyny, pseudo-programy komputerowe? policz sobie date wyjścia z wiezienia
      za pomocą ostatniej miesiaczki ty - nędzny szamanie... pamietamy jak dreczyłeś
      ludzi, nie ma w Klinice osoby którejbyś nie skrzywdził oprócz swojego syna,
      który skończy tak jak ty...
      • Gość: BOLEK Re: No i co panie Klimek? IP: *.su.krakow.pl 29.11.06, 15:24
        Takich ludzi do odstrzału jest tu wiecej...przemadrowatych pseudo-
        uczonych,pazernych na pieniądze, zakłamanych, ci którzy teraz pomstuja na
        ilość cięć cesarskich w budynku sami całe lata cieli pacjentki bez wskazań a są
        na to dowody w archiwum budynku-puste historie chorób bez dostatecznego
        uzasadnienia -przoduje w tym ten gruby bufon z parteru ...jemu tez zegar
        odlica, tik tak ,tik tak...
        • Gość: DM Re: No i co panie Klimek? IP: *.chello.pl 29.11.06, 16:40
          Jakby tak porządnie prokuratura do roboty się zabrała, to klinikę by pewnie
          zamknęli, bo większość doktorków i doktorek udałoby się na przymusowe wakacje
          za kratkami.
          • Gość: anioł Re: No i co panie Klimek? IP: *.psych.cm-uj.krakow.pl 29.11.06, 17:00
            Jak teraz czują się te hieny,które całe lata lizały KLIMKOWSKI tyłek , wożenia
            na zjazdy, fundowanie kolacyjek, wycieczek, cium -cium z panem
            profesorkiem..za odrobinę łaskawości tego BUFONA, OSZUSTA? Zbiera mnie na
            torsje jak sobie to przypomnę...Teraz byc może odpowiedzą za te machinacje za
            NIEGO!!!Moja matka mnie uczyła --nie zadawaj się z ludzmi bezwzględnymi, którzy
            nie szanują innych, bo cię tylko wykorzystają a potem zadepczą...
            • Gość: No i BASTA!!! Re: No i co panie Klimek? IP: *.psych.cm-uj.krakow.pl 29.11.06, 18:01
              No i (nomen omen) basta z tym! Defintywny koniec klimkowej ery w budynku na
              kopernika 23. Ona kończy się dopiero teraz- a nie z odejściem profesora K. na
              emeryturę. Marek K. jest już w zasadzie skonczony- nawet jeżeli nie pójdzie w
              końcu siedzieć( a jest za co...) to i tak jest moralnie spalony, oddział
              pustoszeje-on co w koncu dostrzegą Wladze UJ nie ma prawa kierować dla dobra
              budynku niczym oprócz własnego gabinetu...Czy nie wiedział od 2003 roku co
              dzieje się na jego oddziale?? Jakie pacjentki tam operuje? gdzie i za co one
              płacą? Panowie Prokuratorzy- do pracy, jak nie wiedział to znaczy,że nie panuje
              nad oddziałem...Koniec Panie Klimek...nadchodzi wreszcie czas zapłaty...
    • Gość: Ania Brawo!!! IP: *.studio4.com.pl 29.11.06, 17:42
      To bardzo optymistyczna wiadomosc, niemniej biorac pod uwage "slawe" i skale
      (kazda pacjenta ktora zglaszala sie do kliniki byla diagnozowana jako nieplodna
      albo chociaz na "podwzgorzyce" chora i dlugo leczona) dzialania - dziwi ze tylko
      o 11 tys chodzi... Ciekawe jakie p. Profesor podatki placil? pewnie same straty
      mial... A firmy farmaceutyczne? Etaty? Specjalizacje? Doktoraty? Habilitacje?
      Publikacje? itd...
      • Gość: wczorajszy Re: Brawo!!! IP: 62.6.139.* 29.11.06, 19:32
        Al Capone (toute proportion gardée) tez poszedl do pierdla za drobiazgi, a nie
        za caloksztalt i dobrze mu to zrobilo.

Wedle moich szacunkow opartych o pewna znajomosc realiow przecietny ginekolog
        lapowkaz wyciaga miesiecznie od dwudziestu paru do trzydziestu paru tysiecy
        nowych zlotych polskich na czysto i bez podatku. A Klimek jakby nie patrzec
        przecietny nie byl.
    • Gość: student Klimkowy termin porodu IP: *.psych.cm-uj.krakow.pl 29.11.06, 18:17
      Jak wyznaczyć komputerowo termin porodu dla ciężarnej? wprowadzić do programu
      sumę łapówek jakie dała pacjentka profesorowi Klimkowi oraz poziom bezczelności
      profesorka w dniu brania( oczywiscie pomnożyć x 20) Wyjdzie termin cięcia
      cesarskiego, które zrobi albo jego syn Marek albo jego asystenci.
    • Gość: obcy qrewski kraj IP: 217.153.162.* 29.11.06, 18:21
      pieniądz przysłonił wszystko, szczególnie u "autorytetów" skażonych komunizmem.Kto zrobi z nimi porządek i da szanse młodym, zdolnym, a nie swoim?
    • Gość: była pacjentka Byłam pacjentką profesora w 2001 roku, dramat!!!!! IP: *.autocom.pl 29.11.06, 18:35
      Leczyłam się u profesora w 2001 roku,na pierwszej wizycie zapłaciłam mu 500zł.
      tyle kosztowały badania. Na drugiej 300zł. potem 300 i kazał mi się położyć na
      klinice, ponieważ źle obliczył i miałam tam leżeć w trakcie miesiączki, wziął
      100 złotych by przepisać mnie tydzień później, potem wziął jeszcze 300 i 200
      jak wychodziłam z kliniki:) wtedy powiedział mi ,że mi nic nie jest, to ,że nie
      mamy dzieci to wina męża, on jest bezpłodny ale jak wezme odd niego magiczną
      tabletkę to w ciąże zajdę wystarczy tylko współżyć...pytanie z kim? wziął 1700
      i zmieniłam lekarza......
      • Gość: Mała Re: Byłam pacjentką profesora w 2001 roku, dramat IP: *.autocom.pl 29.11.06, 18:51
        A mi żal, dr Mariusza B. byłego ordynatora Kliniki na Kopernika,to wspaniały
        doktor, musiał wykonywać brudną robotę za Klimka, a niestety Klimek rzucał mu
        kłody pod nogi, i zrobił z niego kozła ofiarnego w aferze łapówkarskiej..... Ja
        leczyłam sie na bezpłodność u obu i pamiętam, że w ciągu 2 miesiecy dałam
        Profesorowi ok. 3000 zł, wtedy przeszłam do dr Mariusza B.i on leczył mnie i
        męża nie biorąc czasami od nas pieniędzy....Ciekawe dlaczego wszyscy
        zapomnieli, że to Klimek był szefem dr B. i on musiał robić tak jak mu zagra
        profesor. Pozdrawiam Pana Panie dr Mariuszu B.
    • Gość: k... Zabiegi Rudolfa K. (29-11-06, 12:09) IP: *.autocom.pl 29.11.06, 20:05
      ZOBACZ TAKŻE
      Zabiegi Rudolfa K. (29-11-06, 12:09)
    • Gość: prawnik xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:15
      ci ktorzy tak pieja peany na czesc szacownego pana Ziobro, na niczym kompletnie
      sie nie znaja. Jest to metoda znana juz z dawnych czasow. Zrobic rozrobe,
      kamery, policja i blysk fleszy, a po chwili okazuje sie ze tak naprawde nic sie
      nie stalo. Moze mi ktos odpowiedziec jak potoczyla sie sprawa z innym slawnym
      zamknieciem w Krakowie slawnego lekarza? Albo zamykanie w blysku fleszy paru
      innych osob w polsce, bez podtsaw prawnych?
      • Gość: jola Re: xxx IP: *.earth.pl 29.11.06, 21:17
        Oczywiście PANU PRAWNIKOWI min Ziobro się nie podoba bo ruszył tą
        swołocz.Wszyscy wiedzą co w klinikach się dzieje,kto i jak wymusza od pacjentów
        kasę.Brakowało tylko odważnych którzy dostarczyli by dowody
    • Gość: Misio Łapówki to początek. IP: *.compower.pl 29.11.06, 20:38
      Łapówkarstwo to jeden z procederów Rudolfa K. Dochodzi jeszcze oszukiwanie
      pacjentek, przepisywanie zbędnych leków. Potrafił wmawiać, że była ciąża, że
      wszystko jest w porządku, a nie było nawet współżycia. Wmawiał pacjentkom w
      ciąży, że muszą brać drogie zastrzyki, bo inaczej poronią. Bezpłodnym parom
      przepisywał te same leki, inseminacje wykonywał nie monitorując owulacji.
      Najbardziej fantastyczne było jednak wąchanie "sprayu" za 50pln jeden "niuch" -
      nikt nie chciał powiedzieć co to jest! Większość pacjentek orientowała się po
      paru miesiącach, że coś jest nie tak, zwłaszcza gdy profek przepisywał wkładke
      domaciczną pacjencte starającej się o dziecko! Niestety były pary, które wydały
      u niego fortune przez wiele lat :(
    • hong2 zlikwidowac UJ 29.11.06, 20:39
      UJ to mafia, trzeba to uczelnie zlikwidowac, po czym rozpisac konkursy na nowych pracownikow,
      ktorzy musza podpisac kodeks honorowy i go przestrzegac. A majatek dac tej nowej uczelni o
      zmienionej nazwie bo UJ budzi zle skojarzenia.
      • franc_tireur Zlikwidować Kraków! 29.11.06, 20:47
        To wylęgarnia nieuczciwych profesorów!
    • Gość: niewiadomy wdzięczny jestem profesorowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:39
      wdzięczny jestem profesorowi bo dzięki niemu mam kilku letniego synka ale kasa i
      to w jaki sposób odbywały się u niego wizyty a potem umieszczanie w szpitalu
      zawsze były dla mnie niejasne. szpital również wart jest prześwietlenia
      • Gość: Misoo Re: wdzięczny jestem profesorowi IP: *.compower.pl 29.11.06, 20:41
        Wierzę, że jesteś szczęśliwy mimo procederu profesora. Ale skuteczność jego
        metod leczenia jest niższa niż naturalnych. Kogoś wyleczył, ale wielu parom
        zaszkodził. Vide: przepisywanie zbędnych leków...
    • mr.youki Mr. Youki mowi dosyc! buahahahahahahahahahahahhaha 29.11.06, 21:00
      hahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaqhahahahahahahahahahahahahahahhahahahha
    • mr.youki Mr.Youki nigdy by nie placil podatkow na ujot 29.11.06, 21:02
      Chuck, Batman i Hitman mysle ze zrobiliby to samo!
      buahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahaahhahahaahahahhaahahahahahah
    • Gość: J.K. !!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.06, 21:06
      Straszna prawda o Szpitalu i CM. Od 30 lat tam pracuje, znam osobiscie
      wymienionych w komentarzach. To byla zawsze najbardziej komuchowata uczelnia w
      miescie. Dawni dzialacze teraz sa kierownikami klinik ! w dodatku stanowiska sa
      dziedziczne, jak slusznie ktos wspomnial. Szkoda,ze tak pozno sie do nich
      dobieraja. Ale lepiej pozno niz wcale. Tego RAKA powinno sie wyciac w CALOSCI i
      to BLYSKAWICZNIE!
    • Gość: FG Aresztowanie prof. ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:36
      Nistety sprawa prof. K. to wierzchołek gory lodowej. Ludzie tego pokroju co on
      byli "naucycielami akademickimi" i "wychowawcami przyszłych lekarzy". Oto do
      czego doprowadził komunizm, partia, mafia, układy. Ilu szlachetnych i zdolnych
      lekarzy ze zdolnosciami i umysłami na wspaniałych profesorów nie mogła się
      realizować i rozwijać, bo na drodze rozwoju naukowego przez dziesiecilecia
      stawały istoją nadal pseudonaukowcy z nadania partyjnego czy mafijnego? Jak
      naprawdę wyglądałaby polska nauka, polska medycyny, gdyby było w niej również
      miejsce dla zdolnych, pracowitych, ambitnych, uczciwych, ale pochdzących spoza
      układu. Teraz zbieramy plony tego, że nie faktyczna wiedza i umiejętności
      decydowały i decydują o awansie naukowym. Jak dlugo tak jeszcze będzie? Kto
      wreszcie zrobi porządek z mafią w słuzbie zdrowia? Kto zajmie się "wspaniałymi"
      pseudoprofesorkami z nadania PZPR, byłymi członkami KW i KC PZPR? Czy oni
      zachowują się inaczej niż aresztowany ich kolega ginekolog prof. K. ?
    • Gość: Batko uwagi IP: *.chello.pl 30.11.06, 03:08

Im ważniejszy i wysoce postawiony osobnik,tym większy kombinator i cwaniak !
    • wilk789 Lapowkarstwo 30.11.06, 15:07
      Wszyscy Ci wielcy "lekarze" sa skorumpowani do ostatniej nitki. Nie tylko ze
      wykonuja zabiegi prywatnie w publicznych szpitalach, ale nawet jak prywatnie
      przyjmuja w godzinach pracy to wszystkie badania przekazuja do laboratorium
      szpitalnego.Zygac sie chce jak sie to wszystko czyta o elicie ktora zaostala za
      nasze pieniadze wyksztalcona i nas okrada przy kazdej nadarzajacej sie okazji.
      Jak nie dasz w lape to lezysz w szpitalu i nikt nie interesuje sie Toba.
      Jak sie zapytasz "boga w bieli" o pomoc a mu wczesniej nie zaplacisz to nigdy
      nie ma czasu dla ciebie-pacjenta i meczysz sie albo odchodzisz nogami do przodu.
      Gdzie jest ich przysiega Hipokratesa?
      • Gość: pacjent Re: Lapowkarstwo IP: *.ghnet.pl 30.11.06, 15:27
        nie mówiąc już o wymuszaniu cesarek bo to jest oczywiste że cesarka z dobrą
        obstawą kosztuja od 1200-2000zł.A jak nie to przychodzi doktor i pyta pacjentkę
        co robimy?czekamy?no nie wiem?no to czekamy.To jest skandal i man nadzieję że to
        się skończy ale jak wiadomo na układy nie ma rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka