Dodaj do ulubionych

usuwanie usterek -brawa dla Panów z Warbudu!

10.01.07, 16:01
az musiałam założyc osobny watek, w takim jestem pozytywnym szoku :). Posty z
forum nastawiały mnie jakoś pesymistycznie co do jakości pracy Warbudu, więc
gdy dzis okazało się, jak szybko i skutecznie Panowie usunęli WSZYSTKIE
zgłoszone usterki, poważnie doznałam szoku:). Co więcej, usuneli je juz po
podpisaniu aktu, co ponoc było nierealne. A jednak jest możliwe jak widać! :)
Uporali się w 2 dni z niebalanymi usterkami jak wyrównywanie sufitów i
zlikwidowanie krzywego nadproża.
Mam nadzieje, ze te wieści wleją utuchy w Wasze-przyszli sąsiedzi - serca,
odrobinę nadziei, że jenak się da:).
Zatem jeszcze raz dziekuję Panomz Warbudu za dobra robotę, a szczególne
podziekowania przekazuje dla Pana Józka!! :)
Obserwuj wątek
    • visitor123 Re: usuwanie usterek -brawa dla Panów z Warbudu! 10.01.07, 18:20
      Czyli podpisałaś odbiór mieszkania oraz akt notarialny przed usunięciem
      usterek?...
      • agacu Re: usuwanie usterek -brawa dla Panów z Warbudu! 10.01.07, 19:01
        dokladnie tak zrobiam:) Może i bylo to ryzykowne posunięcie, ale jak widać nie
        ma rzeczy niemożliwych. Równie dobrze mogam nie podpisywać odbioru ani aktu i
        klócic się z NM przez najblizsze pól roku..
        • 100zl Re: usuwanie usterek -brawa dla Panów z Warbudu! 10.01.07, 19:18
          Tez podpisalismy akt przed usunieciem usterek i szybko nam je usuneli, co prawda
          musialam troche byc upierdliwa...:)
    • geoanja Re: usterki, akty, zimo;) 10.01.07, 23:52
      no to gratuluje...

mysmy w poniedzialek zlozyli reklamacje... bo nie usuneli wszystkich usterek i jeszcze spaprali parapet o czym pisalam w innym poscie...

Agacu ty ktora klata??? zaczelas juz prace w mieszkaniu? u nas zaczynamy w sobote;) a tak na marginesie malo mieszkan jest ODEBRANYCH podobno ludzie nie garna sie do podpisywania aktow...

aha nie wiem czy zwrociliscie uwage ale w bloku panuje diableny ziab a kaloryfery sa raczej zimne... administracja twierdzi ze blok nie jest zamieskzany wiec grzeja minimalnie czyli praktycznie wcale. to chyba nie jest dobre... mury musza sie przeciez nagrzac co z teog ze zima jest ciepla... ale jak mi przyjdize mieszkac z koncem lutego (mam nadzieje) to ziab bedzie nie z tej ziemi. co wy o tym myslicie???
      • agacu Re: usterki, akty, zimo;) 11.01.07, 09:22
        Ania, ja klatka 4. Prace zaczynamy dopiero pod koniec miesiąca niestety:(. Co
        do kaloryferów, to przy odbuorze kluczy kaloryfery były nastawione na 2 (czyli
        jak wyczytałam z jakichs tam papierów otrzymanych od administracji) - na
        minimum (?!) i były lekko ciepłe. Pan który montował pokrętła twierdzi, że tyle
        wystarczy żeby mieszkanie sobie schło.. a czy to prawda to niew iem, bo się na
        tym nie znam:)
      • gabi54 Re: usterki, akty, zimo;) 11.01.07, 10:03
        A ja jak byłam w zeszły piątek to juz widziałam kaelkarzy w niektórych
        mieszkaniach więc prace się już zaczęły. Byłam zaskoczona, bo myślałam że będę
        pierwsza - a praca już wre.

My podpisujemy akt jutro, a zaczynamy w sobotę - niezłe tempo nie????
        • gabi54 Re: usterki, akty, zimo;) 11.01.07, 10:05
          aaaa, dziewczyny, jak długo czekałyście na prąd????? czy to od razu po spisaniu
          umowy z enionem????
          • agacu Re: usterki, akty, zimo;) 11.01.07, 10:06
            o właśnie, dołączam sie do pytania, bo jeszcze nie byłam w enionie nawet
    • geoanja Re: usuwanie usterek -brawa dla Panów z Warbudu! 11.01.07, 10:41
      no to juz spiesze z odpowiedzia bo my juz mamy prad:) od wczoraj:)

moj maz pojechal we wtorek rano spisac umowe z energetyka i nastepnego dnia rano o 8 byl umowiony z gosciem na zalozenie licznika. pare minut to trwalo i wszytsko zalatwione:)

heh my jutro ruszamy z robota. na pierwszy rzut ida gniazdka musimy je poprzenosic i dorzucic nowych. w sobote przyjada pierwsze kafelki na podloge. reszta do kuchni i do lazienki gdzies za tydzien;) z majstrem mamy sie umowic jakos na jutro bo go dopadly korzonki. oby jak najszybciej stanal na nogi:)

a co do ciepla to zobaczymy... u nas kaloryfery sa zimne. dzisiaj tam bedziemy wieczorem to sie okaze. mamy toszczescie ze czesto tam bywac mozemy bo w tej chwili i tak mieszkamy juz na ruczaju wynajmujac tu mieszkanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka