Gość: Student KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 22:30 Oni są po prostu zazdrośni. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m_q Oczywiście przypadek? Na pewno! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 05:00 To czysty przypadek, że pracownicy TV Kraków dorabiający u Jego Ekscelencji Jacka Majchrowskiego w jego KSW emitują w publicznej telewizji opłacanej z podatków (zwanych abonamentem) kryptoreklamówki KSW. Podobnie przypadkiem Jego Ekscelencja: - płacił pieniędzmi podatnika za studia urzędników magistrackich - przypadkiem urzędnicy studiowali głównie w KSW, - kupił fuchami w KSW poparcie w wyborach prezydenckich kandydata "liberalnej" PO - p. Tomasza Szczypińskiego, - doprowadził do tego, że przy jego KSW jest pętla pięciu linii MPK, w tym jeżdżącej na lotnisko (do nowych osiedli komunikacja nie jest tak potrzebna więc nowych linii nie przybywa), - dopilnował, że jako jeden z pierwszych w mieście został uchwalony plan miejscowy dla Zabłocia - obszaru gdzie mieści się i posiada grunta KSW. Kraków to miasto przypadków a dziennikarzyny czepiają się Jego eSeLDowskiej Ekscelencji bo zazdroszczą mu jego sukcesów biznesowych i niezłomnej postawy w rozmowach z równie kryształowymi biznesmenami w Motelu Krak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Oczywiście przypadek? Na pewno! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:19 Twój post jest niesłychanie tendencyjny. Na KSW w sumie pętle mają tylko dwa autobusy bo 415 i 492 to linie wspomagające 115 i 192. Zresztą na KSW studiuje 18000 studentów i trzeba ich jakoś na uczelnie przetransportować. Dawniej jak nie bylo tych linii to na grzegórzeckim cyrki się działy, żeby dostać się do autobusu. Nikt przecież nie będzie szedł 15 min przez most w zimie... Co do planu zagospodarowania Zabłocia.. no większego syfu w centrum Krakowa nie ma i coś trzeba z tym zrobić, bo to jest obszar o ogromnym potencjale i może tam powstać fajny kawałek miasta.. Lepiej że stoi tam KSW niż jakieś tandetne baraki... Co do studiowania na KSW urzędników miejskich: nie wiem czy to wogóle jest prawda, ale jeśli tak to b. dobrze że studiują na KSW... robią to na pewno zaocznie, co na KSW jest znacznie tańsze (ok 500PLN) niż w innych krakowskich uczelniach, tym bardziej, że na KSW uczą przecież ci sami profesorowie... W moim odczuciu cała ta nagonka na KSW bieże się z zazdrości i zawiści, że w ciągu 7 lat istnienia uczelnia dorobiła się wspaniałego kampusu i 18000 studentów. Dobrze, że jest taki program jak Pokolenie UE - studenci mają szanse się rozwijać, TVP daje tylko czas antenowy i pomoc redaktorską - KSW za wszystko płaci sama... To, że studenci UJ są poirytowani, że KSW ma taki program a oni nie bieże się ze złej polityki UJ i pewnie też z braku środków. Ci z UJ zachowują się jak pies ogrodnika - oni nie mają to niech inni też nie... KSW musi osiągać zysk, bo nie jest uczelnią państwową, dlatego też tworzy takie fajne projekty, żeby studenci chcieli tam się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Oczywiście przypadek? Na pewno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:17 > na KSW studiuje > 18000 studentów i trzeba ich jakoś na uczelnie przetransportować. Zapomniałeś dodać: leniwych studentów, dla których wygody do niedawna wszystkie linie zawijały pod KSW, jadąc w kierunku Płaszowa PIĘCIOKROTNIE po drodze mając "ustąp pierwszeństwa" - bo leniwym studentom KSW nie chciało im się podejść 300 metrów (słownie: TRZYSTA) do istniejących przystanków. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll oho, polskie piekiełko... 03.05.07, 00:09 Gość portalu: kr napisał(a): > Zapomniałeś dodać: leniwych studentów, no pewnie, że studenci z KSW są leniwi, skoro kręcą "Pokolenie UE" - zapracowany student nie ma na takie pierdoły czasu! ;) zapracowany student użera się z gwiazdami UJ pokroju pani nomen omen Próchnickiej - skamieliny obrastającej mchem w nowiutkim kampusie przykłady stetryczenia na UJu możnaby mnożyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .I. Zazdrość IP: *.net.autocom.pl 03.05.07, 10:36 Oczywiście nikt nie bierze pod uwagę faktu że ani studentom z UJ, ani z AE, ani z jakiejkolwiek innej uczelni w tym mieście po prostu nie chciało się nawet postarać o taki program. POroblem pojawił się natychmiast, gdyż jest to KSW. Zazdrość zżera? Kryptoreklama? Podejrzewam oczywiście że problemu by nie było, gdyby w takim samym programie pojawiło się logo UJ.Bo UJ jest OK, a KSW to już w ogóle powinno być zedelagizowane. Jak się nie chciało nuikomu zrobić programu to już jest wasza wina, a żę studentom KSW się chciało to tylko duzy PLUS dla nich. I nie dziwi mnie też fakt gdyż sprawą zajęła się akurat GW. Ona też jest opiniotwórcza i wcale nie robi nagonki na Prezydenta Majchrowskiego i KSW. Niech żyje stronniczośc i zazdrość. Ale was zżera, oj zżera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotek Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 13:44 Całkowicie się nie zgadzam z opiniamia zamieszczonymi w artykule.Każda uczelnaia oferuje swoim studentom to co ma najlpeszego do zaoferowania- Krakowska Szkoła Wyższa ma od zaoferowania profesjonalne studio telewizyjne- więc jeżeli są osoby(a są),które chcą to wykrzystać w drodze doświadczenia zdobytego do wykonywania przyszłego zawodu dziennikarza to jest to w 100% ok.Inne uczelnie?Kryptoreklama?A kto broni studentom UJ pod patronatem swojej uczelni w swoich warunkach przygotowywać taki program?Dlaczego to coś złego? Może po prostu niech każdy weźmie sie do pracy i przgotuje to na co go stać?W warunakch jakie oferuje uczelnia.. ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia P. KDTV Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.chello.pl 02.05.07, 14:08 Ciekawe dlaczego autorki artykułu są powiązane z Uniwersytetem Jagiellońskim, którego studenci tak się burzą. Drogie Panie jeśli Wasza uczelnia nie dała Wam takiej możliwości, to nie znaczy, że z zazdrości należy zamykać drogę rozwoju innym studentom. Szukałyście afery jeszcze przed świętami... gratuluję refleksu. Natalia Porucka przewodnicząca Koła Dziennikarzy Telewizyjnych u Frycza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia P. KDTVuF Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.chello.pl 02.05.07, 14:16 zapomniałam dodać program jest emitowany w środy o 8:45, 17:00 i 19:50, oceńcie Państwo sami... zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia P.KDTVuF Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.chello.pl 02.05.07, 14:17 www.pokolenieue.frycz.com zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 81.21.194.* 02.05.07, 14:35 ""- Na początku miałem wątpliwości, czy program nie jest kryptoreklamą KSW - przyznaje Witold Gadowski, dyrektor TVP Kraków - Zdecydowałem się jednak na jego dalszą emisję, bo jak na razie nie dostaliśmy żadnego lepszego projektu - dodaje."" Oj coś jednak w trawie piszczy skoro imć pan Witold G. miał wątpliwości. Ale wątpliwości schował do kieszeni. Chyba tak? A pani Natalia P. ma rację, że broni swojego żłobu. Sama bym tak robiła gdyby mi za to płacono. A chocby i mi płacono za gloryfikowanie "Kup Sobie Wykształcenie" to i tak bym tego nie zrobiła. To szkoła przereklamowana i niskiej rangi. Ma rację m_q !!! wszystko czego sie tknie nasz "słodki misiaczek" pachnie korupcją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia P.KDTVuF Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.chello.pl 02.05.07, 14:52 Miło by było, gdyby ktoś płacił mi za te programy. Niestety jednak, jak cała reszta studentów nie jestem opłacana. Mało tego, to MY studenci KSW płacimy za realizację programów. To chyba oczywiste. "A pani Natalia P. ma rację, że broni swojego żłobu. Sama bym tak robiła gdyby mi za to płacono." Co do płacenia, w przeciwieństwie do Pani, nie gloryfkowałabym niczego, do czego nie byłabym przekonana, za żadne pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:57 Przez przypadek trafiłem na tą stronę i zainteresował mnie ten wątek. Jestem prawnikiem więc po krótkiej analizie mogę stwierdzić, że sprawa najprawdopodobniej swój finał znajdzie w sądzie. REDAKCJO 'POKOLENIA EU' TRZYMAM ZA WAS KCIUKI nie dajcie się sprowokować zazdrość ludzka nie zna granic POWODZENIA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płytko... Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 13:07 a ciekawe jakim gosc jest studentem. zabawne rozwijanie skrótów widze z poziomu podstawowki zostalo, gratuluje wyksztalcenia. zaden student, lacznie z Natalią nie dostaje za to ani grosza... ale gośc widze pazerny na mamone, ale nie sadze, zeby z takim poziomem mogl wiele osiagnac. mimo wszystko zycze powodzenia. nie naleze do ludzi pokroju goscia. jak gosc poda skrot uczelni to chetnie rozwine, poprosze o pomoc brata z V klasy podstawowki, na pewno goscia jednak nie zaskocze. szkoda, ze tak oblednie wychodzi wam krytyka, szkoda , ze oprocz "mocnej geby" nie macie nic do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZYMOn:) Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.177.118.* 02.05.07, 15:04 Zazdrość ludzka nie zna granic!!! Ludzie z UJ mają chyba kompleksy... i problem z tym że "Jak to Oni tacy wielcy studenci nie wpadli na pomysł z programem" Programem który się sprawdził... Pozatym jeżeli już robi się aferę z czegoś takiego to wole to niż afery związane ze studentami UJ Studenci medycyny np: "zabawa" w domu pomocy społcznej czy student który jak dowiedział się że jego (chyba) 17 letnia dziewczyna jest w ciąży to zadał jej kilka ciosów nożem i w worku z kamieniami wrzócił do Wisły... Naprawde "afera" (wywołana przez zazdorsne uczelnie z jakią niby kryptoreklamą dobrgo programu dla młodych i o młoydch)jest śmieszna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 09:30 Czy aby na pewno byli to studenci medycyny? Zanim zaczniesz pisać takie rzeczy, sprawdź lepiej dokładnie. Z drugiej strony, czegóż można się spodziewać po studencie KSW (któż inny lałby tyle jadu na UJ)? Pozdrawiam młodych i zdolnych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grygre Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 10:12 byli to studenci UJ i nie zamierzam się licytować ile afer macie na koncie i ile podobnych wybryków, bo uważam, że wszędzie mniej lub bardziej podobne rzeczy mają miejsce. ale może przestaniesz kpić ze studentów KSW, bo świadczy to tylko o twoim ograniczeniu horyzontów... podobnie jak na UJ znam ludzi świetnych i mądrych tak znam również z UJ totalnych debili, weryfikacja nie zawsze jest decydująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:33 Co mają do tego horyzonty? Słowniczek wyrazów obcych bierz w łapkę przed pisaniem postów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mule Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 14:53 nie wiesz czym są ograniczone horyzonty? skoro nie to wlasnie musisz je poszerzyc. bo czerpanie informacji z jednego źródła, brak weryfikacji stron itp o tym wlasnie swiadczy. widzę, że my dwoje tu najbardziej aktywnie piszemy swoją drogą :) moze juz wyluzujesz od wysmiewania się miedzy innymi ze mnie? bo gwarantuje ci, że na to nie zasługuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanwi Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.93.classcom.pl 02.05.07, 16:30 Jeśli UJ nie stać na edukację swoich studentów to niech nie krytykuje aktywności studentów z innych uczelni!!! Poza tym Pokolenie UE to program poza podziałami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.chello.pl 02.05.07, 20:16 Jest mi ogromnie przykro z powodu tego żałosnego artykułu. Autorki moim zdaniem są zwyczajnie zazdrosne i węszą aferę tam,gdzie jej nie ma. Mało tego doprowadziły do rozwiązania umowy tv z naszym programem.. To było poniżej pasa. Szansa rozwoju, szlifu dziennikarskiego i zdobywania doświadczenia została zamknięta. Praca przy tym programie była dla mnie czymś niesamowitym i zajmowała mi wiele czasu i zawsze wiedziałam,że spędzam ten czas pożytecznie. To była świetna nauka i jednocześnie zabawa. Poznałam ciekawych ludzi i dużo się nauczyłam, szkoda, że już nie będę mogła więcej.. Studenci KSW muszą wiecznie walczyć ze złą opinią,a ten program był szansą pokazania, że MY również COś potrafimy i pragniemy się rozwijać,a nie kupować wykształcenie. Mam nadzieje, ,że autorki tego artykułu przeczytają tę opinię i zastanowią się potem czy warto uprzykrzać innym ludziom życie i sprawiać im przykrość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.tpnet.pl 02.05.07, 20:33 o czym marzy sasiad? zeby mu krowa zdechla:/ - typowo polskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka KSW Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 21:16 Skoro jest to autorski program tv KSW, to wiadomo, że logo musi się pojawić. Program jest tak krótki, że promocja własnych studentów jest zrozumiała. Wyobrażacie sobie, że UJ czy inna uczelnia, mając podobny program, promowałaby inne uczelnie, np. KSW? Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.n4u.krakow.pl 02.05.07, 21:39 artykuł żałosny, niestety... a reszta to no comment... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia B ŻENADA!!! IP: 82.139.20.* 02.05.07, 23:00 to co przeczytałam w tym artykule jest żenujące!!! nie dość, że pseudo- dziennikarki napisały nieprawdę to w dodatku wynalazły temat, żeby pokazać , że na tym świecie nic nie można robić , bo i tak zawsze cię zmieszają z błotem. po pierwsze, wierutną bzdurą jest, że pokazujemy studentów KSW, bo w przeliczeniu procentowym było ich może 15%, pozostali to studenci innych uczelni ( głownie UJ) krakowskich i nie tylko... nawet nie chce mi się tego komentować, bo żal kiszki ściska... bardzo proszę o kontakt do pan szanownych DZIENNIKAREK, bo proponuje sprostowanie artykulu!!! moj mail : zylwia@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: ŻENADA!!! 03.05.07, 00:15 no jakoś właśnie dziwnie mi zabrakło w tym artykule wypowiedzi ludzi tworzących ten program - widać nie pasowałyby do przyjętej tezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag SLDowski układ rządzi TVP Kraków IP: *.autocom.pl 02.05.07, 23:03 Program nadzoruje ze strony telewizji pani Anna Cieślak, żona działacza i byłego posła SLD (pajac Borewicz). Pracownicy TV Kraków dostają nieźle płatne fuchy na tej uczelni. Kryptoreklama KSW pojawia się nie tylko w tym programie. Majchrowski świetnie się dogaduje z Gadowskim, oddelegował nawet niedawno swojego człowieka na funkcję szefa Kroniki Krakowskiej. To zabawne, niby prawicowy szef TV Kraków mianował na tę ważną funkcję Nowosielskiego - gościa, którego Gazeta Polska opisała jako członka "Układu Majchrowskiego". I tak się kręci biznesik... Kasa, misiu, kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: SLDowski układ rządzi TVP Kraków 03.05.07, 00:18 Gość portalu: dag napisał(a): > I tak się kręci biznesik... > Kasa, misiu, kasa... tia... proponuję znacjonalizować tych wstrętnych burżujów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Czy w Kraku nic nie może się dziać "załatwiania"? IP: *.77.classcom.pl 03.05.07, 17:46 Ciagle tylko jakieś układziki, "znajomy znajomemu po znajomości". Tak jak to opisano w postach powyżej. Żenujący obraz miasta się wyłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student MWSZ Na KSW jest dziennikarstwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 08:47 Przecież we wszystkich materiałach informacyjnych jest napisane, że tylko komunikację społeczną, bez dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 09:36 Mam Ci zazdrościć studiowania na uczelni, z której pół Krakowa się śmieje? Możesz umieć pisac na tyle żeby papiery złożyć a i tak cię tam przyjmą z otwartymi rękami. Nie dziwię się studentom KSW, że tak kochają swoją uczelnię skoro z niej się niemalże nie da wyleciec (dopóki się płaci czesne). Mój były ( na szczęście!) wracał tam chyba z 5 razy, bo sie wojska bał. Na wykładach na amerykanistyce dziewuszki pytają się od czego jest skrót UE. W sumie wesoło tam macie :-). Nie mowię, że na UJ czy na AGH nie ma podobnych przypałów, ale są to zazwyczaj wyjątki potwierdzające regułę, że pewna selekcja przy przyjmowaniu na studia zdaje egzamin :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afee Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 10:06 ten post właśnie świadczy o twojej inteligencji...nawet nie przyznawaj się, gdzie studiujesz, bo zrobisz obciach tej placówce. nie powiem ile krakowa opowiada o przekrętach na UJ, ile studiujących narzeka, nie na wysoki poziom, a jego brak ( nie wszystkie kierunki rzecz jasna)...dlatego może warto czasem pomyśleć zanim coś się napisze... tak zwana kultura osobista (pewnie nie masz o niej pojęcia) wymaga szacunku dla pracy innych. braków wychowania niestety twoja uczelnia zapewne już nie wyrówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:48 Czy to, że przytoczyłam parę faktów świadczy o moim braku kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efegfte Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 11:16 "faktami" nazywasz swoje wymysły? gratuluje. takie gadki szmatki, ktos cos komul powiedzial są warte tyle i twoje slowa w tym momencie czyli nic... nie rozumiem jak inteligenty czlowiek moze opierac sie na takich informacjach. ja tez slyszalam i to z pierwszej reki samego wykladowcy rozne historie o studentach innych uczelni, oczywiscie nie w kontekscie ogolnym,calej uczelni, ale jednostkowym, i tobie tez radze oddzielac przypadki od calosci..choc watpie w wiarygodnosc przytoczonego. takze "fakty" to tylko w TVN... tobie daleko do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:26 Fakty w TVN nie są zawsze takie faktyczne :) Pewnie studiujesz dziennikarstwo na KSW, to sie moze kiedyś tego dowiesz, np. z wykładu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mule Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 14:39 kompletnie nie rozumiem twojej aluzji, jak uwazasz sie za mądrzejszego to proponuje weryfikacje. nie boje sie. tak sie sklada, ze ogladam nie tylko fakty... a jesli twoje myslenie nie pozwolilo na zrozumienie mojego przywolania faktów tvn, to chodziło mi o nazwe w tym kontekście, reszta to rozmowa na zupelnie inny temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imir_agh Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:53 Dziewczyno, o co ty się oburzasz jak ona napisała prawdę, o której wszyscy wiedzą. Nie jest tajemnicą, że poziom jaki próbują wypracować wykładowcy na KSW skutecznie obniżają ich, pożal się boże, studenci. Z uczelni prywatnych chyba tylko Tischner ma coś do gadania w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgtht Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 11:10 to co gadacie to wlasnie swiadczy o tym ile macie do powiedzenia. dlatego pozwolcie ze komentarze dalsze sobie odpuszcze, bo zamierzam trzymam poziom wyzszy od waszego. i nie zamierzam sie licytować, poza tym nie rozumiem co znaczy, "w tym miescie maja do powiedzenia"? fajnie, ze znalezliscie sobie koljne miejsce do wielkiej gadki popartej slabymi faktami...mamy zaczac licytacje inteligencji, afer i poziomu? uwazam ze uj przy politechnice moze sie schowac..to na poczatek. nie jestem uprzedzona do zadnej uczelni i do zadnych studentow, bo kazdego trzeba mierzyc indywidualnie a nie bazowac na wysnutych z palca( i zazdrosci) opiniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:30 Porównujesz UJ do uczelni technicznej, pani podziekujemy, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mule Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 14:48 chłopcze czytałbyś wypowiedzi całościowo...poza tym jak chcesz podyskutowac to zapraszam na żywo. naprawde nie mam ochoty prowadzić takiej dyskusji, bo licytacja do niczego nie prowadzi. dla mnie super doswiadczeniem było robienie tych programów i przy tym obstaje, artykul, ktory komentujemy niestety zaiwera przeklamania i jest tendencyjny, moze mi uwierzyc na słowo, a jak chcesz mozemy podystkutowac kulturalnie na zywo, naprawde. zapewne odpowiesz, ze dla ludzi z ksw nie masz czasu ani ochoty, bo jak rozumiem z twoich ywpowiedzi traktujesz nasz generalnie calosciowo jako ograniczonych idiotów, ale trudno, ja mam dystans do ludzi.. miłego reszty dlugiego weekendu, ja niestety wracam do nauki i prac zaliczeniowych na uczelnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
nemuri Przykro sie zrobilo, ze to nie UJ 03.05.07, 09:47 To jest zjawisko coraz czesciej wystepujace w Polsce - uczelnie prywatne maja nowe, swieze pomysly na rozwoj uczelni i studentow, i co wazniejsze, maja odwage je realizowac. A panstwowe uczelnie nie robia nic. Nie inwestuja w nic. Tylko nadaja, jaka to niesprawiedliwosc sie na swiecie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek zazdrośnicy z UJ i Tischnera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:25 może trzeba było wszystko wam zorganizować, kupić sprzęt i zaprosić was do współpracy?? A gdzie wasza inicjatywa, gdzie wasze uczelnie walczące o lepsze warunki do pracy? Nic wam się nie chce, lenie. A jeśli wam się cokolwiek chce, to z zazdrością szkalować rówieśników, którzy coś osiągneli. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: zazdrośnicy z UJ i Tischnera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:50 Zazdrościć to wam możemy jedynie braku stresu na tych studiach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: zazdrośnicy z UJ i Tischnera IP: 82.139.20.* 03.05.07, 11:05 a to ciekawe... bezstresowe to ty masz chyba życie, ale z takim podejściem to kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malu Re: zazdrośnicy z UJ i Tischnera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:29 Napisałam, ze zazdroszczę, więc chyba nie jest takie bezstresowe. Pomyśl najpierw zanim puscisz jakąś "cietą ripostę" logiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hd Re: zazdrośnicy z UJ i Tischnera IP: 82.139.20.* 03.05.07, 14:34 to była moja cięta riposta przemyslana, pomysl tak samo sa bezstrsowe studia jak twoje jest bezstrsowe zycie..masz odpowiedż LOGIKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldek Re: zazdrośnicy z UJ i Tischnera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:58 Stawiaj kropki i przecinki bełkotniku to może cię ktoś zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz dlaczego? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 11:30 nie rozumiem w ogóle tej nagonki w tych postach, odeszliście od tematu kompletnie...pewnie świadczy to o tym, że brak konkretnych argumentów osobom postronnym na ten temat. ten program, ktory robią studenci ksw jest naprawde swietny, ale komentowac tego reszta gości tutaj nie chca, a wolą sobie ponadawac na wyssane z palca wlasne jak to zwą "fakty". ludzie młodzi, dla studentów ksw to super szansa(gdyby to bylo na kazdej innej uyczelni powiedzialbym dokladnie to samo), że mogą robić program, szlifować swój fach dziennikarski, zdobywac nowe umiejętności, takiej praktyki naprawdę można pozazdrościc. dlatego moze docenicie to co robili i że znalazło się tylu chętnych, którzy z pasją do tego podeszli. gdyby był to projekt otwarty, powiedzmy miasta czy telewizji na pewno świetnie wszystkim studentom by sie przy tym pracowało, bo kazdy od kazdego moglby sie czegos nauczyc, dla dobra wspolnego efektu. niestety z tych wszystkich tu wypowiedzi kreuje mi sie bardzo zly obraz studentow innych uczelni ( swoją drogą ciekawe czemu nie piszą jakich...?), którzy bardzo płytko krytykują, niestety wpływa to na ich niekorzyść. uważam, że artykul rzeczywiscie został napisany tendencyjnie. nie mozna tak robic, bo w taki sposob można podkladac swinie kazdemu- inteligencja nakazuje weryfikowac implikowane nam informacje...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koli Re: dlaczego? IP: *.chello.pl 03.05.07, 15:36 swietna opinia! zgadzam sie z nia calkowicie. uwazam, ze w odpowiedzi na ten artykul rozpetala sie mala wojenka miedzy studentami poszczegolnych uczelni,a przeciez nie o to chodzi. pracowalam przy realizacji tego programu i po przeczytaniu tego artykulu zastanawialam sie czy rzeczywiscie nie ocieramy sie o kryptoreklame,a nawet jesli to nie widze w tym nic zlego, poniewaz byla to inicjatywa naszej szkoly, naszych prowadzacych i studentow. szkola calkowicie pokrywa koszty realizacji(tym samym majac wolna reke),a to,ze pojawia sie logo na koncu programu to zupelnie naturalne. z tym,ze w programie biora udzial sami studenci ksw to na prawde przesada i bylo ich doslownie paru (przeciez tu tez studiuja ciekawe osoby). otrzymalismy ogromna szanse pracujac przy tym programie i wlozylismy w to wszystko serce. szkoda,ze niektorzy nie potrafia i nie chca tego docenic. nie umiem zrozumiec zazdrosci. jesli studenci uj-otu czy innych uczelni tez chca pracowac przy takim programie niech sami sie o niego postaraja,a nie nagaduja na innych. na to wszystko trzeba zapracowac,a nie czekac az samo przyjdzie.proponuje wykazac troche inicjatywy z waszej strony..a wracajac do artykulu to jest na prawde slaby, moze przydalaby sie takie warsztaty dziennikarskie jakie my mielismy pracujac przy programie pokolenie ue? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czas antenowy IP: *.chello.pl 03.05.07, 15:42 do autorek artykulu! kazdy odcinek programu trwa niecale 8 minut ! czyzbyscie nie ogladaly?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak myslicie Ciekawe, prezydent ktorego miasta posiada KSW?? IP: *.77.classcom.pl 03.05.07, 17:32 Ciekawe, w czyich to rękach jest znaczny pakiet własnościowy tej szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooo Czy chodzi o Kup.Sobie.Wykształcenie? IP: *.77.classcom.pl 03.05.07, 17:33 Czy o jakiś inny twór... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhu Re: Czy chodzi o Kup.Sobie.Wykształcenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:16 Zaaraz się na Ciebie rzucą! hau hau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka KSW Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:57 zazdrość, zazdrośc, zazdrość, zazdrość :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.tpnet.pl 04.05.07, 10:43 To nasz pomysl, my za to placimy, nie rozumiem wiec dlaczego mielibysmy zapraszac kogos z innych uczelni do naszego programu? (P.S. nie ma polskich znaków nie dlatego, ze jestem glupi a dlatego ze klawiatura zle dziala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia KSW Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:28 Przecież nikt nie zakazuje innym studentom, z innych szkół, tworzenia programów.To, że inne szkoły nie mają do tego warunków to nie jest wina KSW. Autorki artykułu są bardzo stronnicze. Czy to aby zazdrość?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 22:08 www.wiadomosci24.pl/artykul/ksw_krakowska_szkola_wyzsza_czy_kup_sobie_wyk sztalcenie_6771.html Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista tekst kiepski 11.05.07, 21:24 Nic odkrywczego. Wiadomo - KSW zatrudnia również bardzo dobrych wykładowców. Wiadomo - jak się chce uczyć, to warunki są dobre. Podstawowy problem polega na tym, że na prywatnych uczelniach - nie tylko na KSW - większości się NIE CHCE, a to działa demoralizująco na resztę. Wystarczy, że przypomnę sobie jedną grupę ze studiów dziennych państwowej uczelni, z którą miałem zajęcia. Mała "paczka" imprezowiczów skutecznie paraliżowała zajęcia, przez co i grupa była bierna, nic się im nie chciało. Wystarczyło, że imprezowicze raz na zajęcia nie przyszli - nagle okazało się że grupa potrafi, że się interesuje etc. Po tygodniu wszystko niestety wróciło "do normy". Na państwowej uczelni można jednak takich imprezowiczów, gdy przeginają wyrzucić za drzwi. Na prywatnej prowadzący się tego nie odważą zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Program telewizyjny kryptoreklamą uczelni? IP: *.17-87-r.retail.telecomitalia.it 09.05.07, 15:58 A dlaczego studenci od Frycza byli pierwsi i wymyslili cos a inni im tego zazdroszcza bo nie byli pierwsi. Kazdy chcialby sie podpiac pod wynalazek kola. Gdyby to dzis opatentowac to Gates bylby nedzarzem w porownania z takim, ktory bylby wlascicielem praw. Zatem studenci UJ zamiast plakac, ze nie byliscie pierwsi wezcie sie do roboty i wymyslcie cos jako pierwsi. Denuncjacja to wspaniala tradycja komunistyczna brawo UJ. Czy tego sie teraz uczy na tej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista żenua 11.05.07, 21:14 Typowa burza w szklance wody. Przecież program trwa raptem parę minut i jest pokazywany w paśmie lokalnym, do tego nie w prime-timie. KSW daje darmowy program, TVP nic za niego nie płaci. W czym problem? Akurat do Majchrowskiego i jego KSW można się w wielu innych, poważniejszych rzeczach przyczepić. Co np. z klubem Kameleon? Odpowiedz Link Zgłoś