Dodaj do ulubionych

oszukańczy mbank i wpłatomat

25.06.07, 13:58
Szukam osób które miały niemiłą przygodę z wpłatomatem.Mnie spotkało takie
nieszczęście,że po włożeniu 750zł maszyna się zawiesiła,po chwili wyskoczyło
że jest awaria,następnie wyskoczył paragon tylko z datą i nr operacji bez
wpłaconej sumy,czysta kartka papieru.Po złożeniu reklamacji bank wydumał sobie
że przyznaje mi tylko 300 zł a resztę mi po prostu ukradł!Nie wiem co dalej
robić bo dzwonienie na infolinie jest bezsensem,przyjęli następną
reklamację.Bardzo proszę o radę co mam dalej robić.Wiem że muszę zmienić bank
alę szkoda mi tych 450 zł.
Obserwuj wątek
    • michu2551 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 25.06.07, 16:01
      Na forum mbankowym takie historie z wpłatomatami to standard. Wiele osób pisze,
      że dostało zwrot mniejszy niż wpłatomat wciął. Nie sądzę osobiście, aby sam
      bank maczał w tym palce. Dla ich te Twoje 450 zł to nic. Zresztą nie mieli by
      jak tego zaksięgować. Podejrzewam więc, że ludzie odpowiedzialni za wpłatomaty
      (zewnętrzna firma) w ten sposób sobie dorabaiją do pensji.
      Z drugiej strony bank nie może przyjmować na wiarę każdego zgłoszenia, ponieważ
      wtedy klienci nadużywali by tego i żadali od banku nie swoich pieniędzy.
      • mikrouser Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 25.06.07, 17:11
        Moim zdaniem bank odpowiada za takiego typu kłopoty. Jeśli zaistniała taka
        sytuacja, to bank powinien starać się o te pieniążki od tej firmy co obsługuje
        wpłatomaty. Najlepiej się zapoznać z regulaminem obsługi takiego wpłatomatu.
        Przeczytać regulamin mBanku odnośnie danej kwestii.
        Bo tak na prawdę to jest to kradzież i nie wiem czy nie zgłosiłbym tego na policje!
        To jest proste: przychodzi osoba i wkłada do wpłatomatu 1000zł. Wpłatomat
        stwierdził że sobie się zawiesi. Ale na koniec dnia ktoś tę kasę zabiera i na
        pewno widzi w logach, że była awaria, o której godzinie, numer transakcji i td.
        Co się dzieje z tą kasą? Ktoś sobie ją zabiera ... czyli jest to oszustwo czy
        tam kradzież (trzeba sprawdzić w kodeksie karnym definicje).
        WALCZ O SWOJE !!!!

--
        www.antea.pl/
        • gosia.43 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 25.06.07, 19:38
          To tylko maszyna.. nie denerwuj sie..
          Masz prawo dochodzić swoich praw i nie odpuszczaj bankowi - powinno sie udac.
          A mysle nawet , ze napewno . Moze wymaga to troche formalnośći i tzw.
          zachodu - ale bank jest Twoim ( w tym przypadku ) dłżunikiem i warto
          odzyskać swoje pieniadze.
          A swoja drogą bezpieczniej przecież - jesli jestes w mbanku -dokonywać wpłat
          przez inernet .
          • nulka8 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 25.06.07, 20:10
            > A swoja drogą bezpieczniej przecież - jesli jestes w mbanku -dokonywać wpłat
            > przez inernet .

Ale jeśli ma się kasę w ręce, to żadnych operacji internetowych się nie
            przeprowadzi. Najpierw trzeba właśnie skorzystać z wpłatomatu.

• gosia.43 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 25.06.07, 21:05
              nulka8 napisała:

> Ale jeśli ma się kasę w ręce, to żadnych operacji internetowych się nie
              > przeprowadzi. Najpierw trzeba właśnie skorzystać z wpłatomatu.

no nie jestem przekonana )) - chyba najpierw wypłaca sie w bankomacie a
              później wpłaca we wpłatomacie .. a przez internet - to jak są na koncie...bez
              gotówki ; to chyba jakoś tak ))
              przynajmniej ja tak robie i jakoś to leci...)))
              • bibi234 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 26.06.07, 09:11
                Daj się przekonać Gosiu, że tak jest ! Żeby wypłacić z bankomatu pieniądze
                muszą być na koncie - a wię muszą być najpierw wpłacone we wpłatomacie :)))
                • gosia.43 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 26.06.07, 09:31
                  bibi234 - ja tam ugodowa jestem ))
                  niech bedzie....)
                  ja z wpłatomatu nie korzystam ..to moge sie mylić
                  mam konto i "przelewane " na nie kase - a ja je dalej "przelewam " wirtualnie
                  i płace kartą w realu - a jak juz koniecznie musze mieć gotówke - to idę do
                  bankomatu - coś tam wstukuje i otrzymuje od tej maszyny pieniadze...)
                  Ot..i cała historia ...))
                  A jak sobie inni radzą inaczej i jest im z tym dobrze - no to mnie też jest
                  miło )
                  gosia
                  • bibi234 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 26.06.07, 09:35
                    widocznie masz pewne , tętniące źródło zasilające bankomat a inni muszą
                    zbierać po kropelce........ :) zanim wleją
                    • gosia.43 Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 26.06.07, 09:45
                      no mam i niejedno )) bo naprawde duzo pracuję ..
                      czego i Tobie zyczę )
                      dobrego dnia
                      gosia
    • linux Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 27.06.07, 00:16
      Miałem również problem z wpłatomatem, ale coś mnie tknęło i zamiast całej kupki
      pieniędzy wsadziłem 200 zł. Automat zablokował się, pieniądze nawet widać było w
      szczelinie i obawiałem się, czy ktoś nie będzie chciał ich wyjąć. Procedura jest
      następująca - zgłasza się zaistniałą sytuację do mBanku podając nr operacji,
      datę, godzinę i miejsce. Bank przekazuje te informacje do właściciela
      wpłatomatów (zewnętrzna firma). Wieczorem pojawiają sie goście wyciągać kasę z
      wplatomatów i jeśli kasy jest więcej reklamacja zostanie uwzględniona. Niestety
      trwa to skandalicznie długo, ja interweniowałem kilkakrotnie w mBanku w tej
      sprawie. Wszystko co uzyskałem, to naliczanie % za te 200 zł od dnia wpłaty a
      nie od dnia uwzględnienia reklamacji, choć w zasadzie jest to oczywiste, że tak
      powinni to liczyć. Skoro Tobie odmówiono zaliczenia tych 450 zł powinieneś się
      odwołać od decyzji albo/lub poradzić się prawnika. Życzę powodzenia, napisz
      później, jak się zakończyła cała sprawa.
      • malpiarnia Re: oszukańczy mbank i wpłatomat 27.06.07, 00:24
        to jak w opowiadaniu A.Pastuszka "Gra w pieklo"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka